Puterea care ucide?

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

quote:
Originally posted by descintec

hei, bebi, din punctul asta de vedere nu am privit cartea..Big O mana spre moarte..ii ucide sufletul ei, ucide pe cel care i-a furat-o, se condamna la moarte si pe el insusi..puterea care ucide

D.

esti convinsa? argumente, ca am platosa la mine. nu cred ca vorbesti despre LOLITA mea, adica a lui Nabokov...unde e Deoki care zicea la BB ca ccc copiii n-au inocenta(sexuala)? :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns descintec spune:

quote:
Originally posted by conchita

quote:

hei, bebi, din punctul asta de vedere nu am privit cartea..Big O mana spre moarte..ii ucide sufletul ei, ucide pe cel care i-a furat-o, se condamna la moarte si pe el insusi..puterea care ucide

D.

esti convinsa? argumente, ca am platosa la mine. nu cred ca vorbesti despre LOLITA mea, adica a lui Nabokov...unde e Deoki care zicea la BB ca ccc copiii n-au inocenta(sexuala)? :)

de ce trebuie sa fie mereu o confruntare?..

da, cred ca ccc copiii nu au inocenta sexuala..unii dintre ei descopera senzatii placute la doar cateva luni si isi sperie cumplit parintii prin miscarile repetate, insistente pe care le fac pentru a reproduce senzatiile..dar in general copiii (ma refer la cei mai marisori) isi rezolva singuri sau intre ei problemele de sexualitate..cei mai norocosi sunt cei mai putin supravegheati, cu o libertate mai mare de miscare..in general asta duce la o sexualitate normala mai tarziu, la un trup pregatit pentru placere..problemele apar cand parintii si societatea le dau sentimentul ca au gresit..

Lolita nu e inocenta..flirteaza cu Humbert Humbert..la 12 ani are chiar experienta actului sexual..HH poate simti orgasmul deplin decat cu o nimfeta, o femeie matura nu-l satisface..pe parcursul confesiunii incearca sa explice grija lui de a nu o rani pe Lolita..se justifica, se apara ascunzandu-se dupa sexualiatatea Lolitei..ea stie, accepta, vrea, initiaza chiar..dar sint momente de luciditate cand HH e constient ca ii face rau, ca ii distruge sufletul, i-l soarbe ca un paianjen care suge o musca prinsa in plasa..momente de panica si luciditate..o sa le caut prin carte..

apropo de relatii cu diferenta mare de vastra..in cazul in care femeia e tanara de tot si neinitiata, nu vi se pare ca in ciuda a ceea ce poate sa invete de la "masterul " care o initiaza, e totusi victima?..se transforma in vas care ia forma lui..tributul e cam mare, zic eu..cred ca ultima cujetare trebuia pusa la un subiect de la In unul sau doi ..am facut varza a la Cluj aci :))

D.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria spune:

hehehe, si ceva anecdotic...in anul I de facultate, in sesiuni jucam - ca tot omu - whist, si in pauze...mim...si una din colegele mai mari m-a pus sa mimez..marele O...eu eram in mare impas, caci inca nu stiam ce si cum, desi citisem o groaza...pana le-a lamurit colega mea, facand cu mana a lehamite: "lasati-o mah, ca asta nu stie CE-I AIA..." si multa vreme de atunci, glumeau pe seama mea - orice greseala sau insucces era pt ca nu stiu CE-I AIA...

si nu pot sa zic ca m-am desteptat cine stie ce dupa ce am aflat

V.

veni, vidi, Victorie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ortansa spune:

quote:

quote:
Originally posted by conchita

quote:

D.

da, cred ca ccc copiii nu au inocenta sexuala..unii dintre ei descopera senzatii placute la doar cateva luni si isi sperie cumplit parintii prin miscarile repetate, insistente pe care le fac pentru a reproduce senzatiile..dar in general copiii (ma refer la cei mai marisori) isi rezolva singuri sau intre ei problemele de sexualitate..cei mai norocosi sunt cei mai putin supravegheati, cu o libertate mai mare de miscare..in general asta duce la o sexualitate normala mai tarziu, la un trup pregatit pentru placere..problemele apar cand parintii si societatea le dau sentimentul ca au gresit..

Lolita nu e inocenta..flirteaza cu Humbert Humbert..la 12 ani are chiar experienta actului sexual..HH poate simti orgasmul deplin decat cu o nimfeta, o femeie matura nu-l satisface..pe parcursul confesiunii incearca sa explice grija lui de a nu o rani pe Lolita..se justifica, se apara ascunzandu-se dupa sexualiatatea Lolitei..ea stie, accepta, vrea, initiaza chiar..dar sint momente de luciditate cand HH e constient ca ii face rau, ca ii distruge sufletul, i-l soarbe ca un paianjen care suge o musca prinsa in plasa..momente de panica si luciditate..o sa le caut prin carte..

apropo de relatii cu diferenta mare de vastra..in cazul in care femeia e tanara de tot si neinitiata, nu vi se pare ca in ciuda a ceea ce poate sa invete de la "masterul " care o initiaza, e totusi victima?..se transforma in vas care ia forma lui..tributul e cam mare, zic eu..cred ca ultima cujetare trebuia pusa la un subiect de la In unul sau doi ..am facut varza a la Cluj aci :))

D.

Eu va amintesc si de filmul "Amantul"-superb de tot-dar analizati-l voi ca eu nu ma pricep:-)

Ashea.Despre chestia cu partenerul mai in varsta...la noi e diferenta de 13ani si,ma rog,cum a zis Crina cu femeia neinitiata si blabla:-)Dar nu sunt de acord cu" e totusi victima?..se transforma in vas care ia forma lui..tributul e cam mare, zic eu.."Nu ma simt deloc asa.Explica-te.Care e tributul?Cum ai ajuns la "cujetarea" asta?:-)

Ortansa-deX mamica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

quote:

pen'ca ne place. tie si mie adica :))

quote:
dar sint momente de luciditate cand HH e constient ca ii face rau, ca ii distruge sufletul, i-l soarbe ca un paianjen care suge o musca prinsa in plasa..momente de panica si luciditate..o sa le caut prin carte..

si intre doi adulti se intampla altfel?
eu n-am citit cartea aia anecdotic, numarandu-le anii, caci nu despre pedofilie e vorba sau relatiile unei femei cu o persoana mai in varsta. compar mereu Lolita cu Moartea la Venetia a lui Mann si cred ca am dreptate in interpetarea asta, adica sunt aproape cu intelegerea de intentia scriitoriceasca a lui Nabokov.

pe de alta parte, spui tu despre relatia cu persoane mai in varsta, probabil inspirata de topicul cu acelasi titlu. te omoara mai repede, va sa zica, orgasmul respectiv sau cum? si victima e doar femeia? ai uitat de mariajul Annei Nicole cu venerabilul milionar probabil :)))

Deoki, ma uimesti cu prejudecatile...

quote:
dar in general copiii (ma refer la cei mai marisori) isi rezolva singuri sau intre ei problemele de sexualitate..cei mai norocosi sunt cei mai putin supravegheati, cu o libertate mai mare de miscare..in general asta duce la o sexualitate normala mai tarziu, la un trup pregatit pentru placere..problemele apar cand parintii si societatea le dau sentimentul ca au gresit..

adica sa purceada la rezolvari intre ei n-ar fi mare lucru, este scuzabil. numa daca vine un HH devine oribil?!! pai tocmai ca HH nu ii dadea Lolitei sentimentul ca a gresit, dupa rationamentul tau... dar, repet, nu despre pedofilie este vorba in propozitie. poate despre fluturi? :))

Mergi la inceput

nu pot privi Lolita fara sa o vad si prin prisma eticii..nu pot pur si simplu..oricare ar fi valentele de metafora ale cartii..Maria mea are 12 ani..

quote:

cand spun asta am in minte mitul lui Pigmalion..o sculpteaza pe Galateea, ii da forma care ii place lui..Pigmalion al lui Bernard Show..Eliza e modelata de barbatul in varsta, devine femeia perfecta, asa cum o vede el, cel care a format-o..ohhh, cat de multe stie acum..dar ea a luat forma pe care i-a dat-o el..un pret prea mare..(Ortansa, cred ca la vreo treizeci si ceva de ani cati avea sotul tau, nu avea inca veleitati de Pigmalion :))

intr-un cuplu format din doi tineri de varste apropiate..nici unul nu are idee ce ascunde blocul de piatra care e el insusi si nu stie ce viseaza sa fie celalalt..din frecusul reciporc e mai mare sansa sa isi gaseasc a fiecare propriul contur..e ceea ce mi-as dori pentru copiii mei..dar nu ar fi un capat de lume daca s-ar intampla altfel..asa ca, desi sunt plina de pejudecati, de nelinisti, de indoiala si de nesiguranta, sunt gata sa ascult si sa inteleg

D.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lily spune:

ce imi place varza ... a la Cluj

tinara neinitiata cum zici, intilneste pe cel ce stie si care o indruma , o modeleaza , dar fata scapa de acest mod de a cunoaste dragostea fizica...
e o victima cit timp este inchisa in prejudecati si constrinsa sa il urmeze pentru ca altfel nu are cum afla ce e mai bine , e incorsetata in tipare stiute de el si condusa de el, care la rindul lui a fost initiat de alta "maestra" ...si el plateste tribut
cind scapa e ca pasarea cerului libera si cautind dragostea adevarata !

quote:

D.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by lily

ce imi place varza ... a la Cluj

tinara neinitiata cum zici, intilneste pe cel ce stie si care o indruma , o modeleaza , dar fata scapa de acest mod de a cunoaste dragostea fizica...

aici, nu prea inteleg ce vrei sa spui ..nu va cunoaste dragostea fizica?..ma indoiesc, sunt destui barbati in varsta potenti..sau macar suficinet de abili , experimentati si tandri ..

quote:

e o victima cit timp este inchisa in prejudecati si constrinsa sa il urmeze pentru ca altfel nu are cum afla ce e mai bine , e incorsetata in tipare stiute de el si condusa de el, care la rindul lui a fost initiat de alta "maestra" ...si el plateste tribut
cind scapa e ca pasarea cerului libera si cautind dragostea adevarata !

pai tocmai ca prejudecati nu prea are..si nici nu o constrange nimeni..nu vorbim de Lolita acum..si nici nu e neaparat ca el sa fi fost initiat de o femeie mult mai in varsta..Lili draga, m-ai bagat in ceata :)..trebuie ca am fost la randul meu confuza daca nu am fost inteleasa :)..e o adevarata conspiratie mondiala ce descrii tu acolo

D.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubi spune:

ca lecturi initiatice, pe langa cele aminitite: Amantul lui M. Duras (mi-a placut mai mult decat filmul) si Luni De Fiere de P. Bruckner trebuie sa mentionez Sexus-ul lui Henry Miller. L-ati citit?

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=bubi

Mergi la inceput

Apropo de Sexus. Citesc acum al doilea caiet din Jurnalele Anaisei Nin, cel de dupa Henri si June.

" Cu o violenta ciudata, mi-am ridicat neglijul si m-am intins deasupra lui.
-Toi, Anais! Je n-ai plus de Dieu!
Fata lui, extatica, si eu frematand de dorinta de a ma uni cu el...ondulandu-ma, mangaindu-l, agatandu-ma de el. Spasmul lui a fost inspaimantator, din toata fiinta. S-a golit cu totul in mine...si abandonarea mea a fost imensa, cu toata fiinta, doar cu acel sambure de teama care ma impiedica sa am spasmul suprem. "

"In noaprea urmatoare, cand a putut fi ceva mai liber in miscari si s-a culcat deasupra mea, a fost o orgie, m-a patruns de trei ori fara a se retrage - o noua forta, o noua doruinta si o noua tasnire venind in valuri, una dupa alta. M-am cufundat in placerea intunecata, invaluita, fara apogeu, in ceata dezmierdarilor, a poftelor, intr-o excitatie continua, traind in sfarsit, profund, o pasiune pentru acest barbat, o pasiune intemeiata pe veneratie, pe admiratie. A incetat sa ma mai preocupe obtinerea placerii proprii. Am plonjat in desavarsirea placerii lui. I-am spus ca spus ca acestea fusesera cele mai frumoase nopti din viata mea si cand am spus asta am vazut ca isi dorise sa stie aprig daca era asa. Am revarsat dragoste, adoratie, constienta."

ghicitoare: cu cine face Anais dragoste aici?

D.

Mergi la inceput