Aici, in Olanda (3)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Rukki spune:

Buna dragelor!
Vad si eu ca e mai putina activitate la subiectul asta, ma gandeam ca se trage de la vremea frumoasa, cum ai un pic de timp liber iti vine sa fugi la soare nu la calculator, nu?
In alta ordine de idei, eu sunt ocupata in continuare cu diverse aplicatii pentru job-uri, interviuri, etc. Plus ca am intrat in programul de integrare (dupa 5 luni de asteptare..)si lunea viitoare am un test preliminar de olandeza. Asa ca acum incerc sa invat serios, as vrea sa incep la un nivel mai ridicat, cu colegi cat de cat inteligenti...sa vedem ce-o iesi. Mai fac si ore de conversatie cu un prieten olandez- el a studiat romana la universitate, dar nu prea vorbeste fluent, asa ca eu il invat romana si el pe mine olandeza.
Cam astea-s activitatile care ma tin departe de forumPlus ca de cand a venit caldura au inflorit terasele pe malul canalelor in Amsterdam, si-am cam iesit in fiecare seara aproape, e o atmosfera superba...
Gata, ma intorc la solicitat! Astept sa va cunosc pe toate duminica!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancuta06 spune:

Eu sunt mai lenesa....
Azi a fost o zi superba, m-am plimbat vreo 3 ore prin oras, apoi am fost la primarie, am primit viza si am depus actele pt rezidenta, in sfarsit.
Sambata am fost la Six Flags, a fost superb, si vremea a fost de partea noastra.
Lui fi-miu ii iese un dintisor, il simt deja, si sunt fericita!!!
Abia astept sa va cunosc duminica.

Ancuta & Martijn, (24.10.2003)

http://community.webshots.com/user/Busch_family

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lena spune:

Felicitari Ancutza pentru viza!!

Fetelor eu sunt asa de ocupata cu facutul bagajelor si cu zana mea care a facut o alergie de-mi vine sa incat zau daca pot sa ma bucur de zilele astea frumoase...acu ce sa zic week-endul de a trecut a fost superb, caci a fost botezul zanutzei si au venit nasii din Brussels si bineinteles ca numai intr-o petrecere am tinut-o.

Vineri am stat de povesti si ne-am plimbat prin Deventer caci au deschis De Waag care este o cladire drept in mijlocul pietei centrale exact ca un motz, unde gasesti tot ce vrea muschii tai despre comertul pe care l-au facut de foarte foarte multa vreme olandezii, asta ca Deventer este oras cu precadere comercial facand parte din Liga Hanseatica, el cu Zwolle, Kampen si nu mai stiu care, cred ca Zutphen dar s-ar putea sa gresesc...ai Freyei nasi amandoi romani si prieteni de-ai mei au fost super incantati de povestioarele cu vrajitoarele, asa de comune in NL! Seara am stat de povesti pana pe la trei si a doua zi am fost la Schiedam unde am si botezat-o pe zambila, de eram doar 8 oameni in biserica asta inclusiv Freya . A fost minunat, foarte frumoasa slujba! Dupa ne-am oprit la un restaurant si am sarbatorit cum se cuvine...iar duminica am fost pe digul de la Lelystad si a fost minunat, caci nasilor le-a placut mult si evident ne-am oprit sa bagam niste patat+frikhandel ca sa vada oamenii ce mananca olandezii cu placere...mai mult eu caci imi plac la nebunie

am pus pozele de la botez daca vreti sa ne vedeti: http://community.webshots.com/user/poekie22

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iris2002 spune:

Goede middag,

Cum mai sunteti fetelor? Eu muncesc din greu si privesc cu dor pe fereastra, ca frumos mai e afara... parca e un facut, luni am liber (adica am un weekend lung) si ploua...de marti e vreme buna !!! Uff...si parca vad ca saptamina viitoare cind am patru zile libere iarasi ploua !
Voi sper ca va bucurati de soare !

Alina, de-abia astept si eu sa te revad !!!! Poate mai vorbim pina duminica...

Dana, multumim pentru rezervari. Eu nu am noutati pentru intilnire, incerc sa sun diseara niste fete. Cum a mers testul?

Rukki, nu te descuraja, asa e la inceput. Incearca sa scrii cit mai multe scrisori, si daca indeplinesti, sa zicem, doar 3 din 5 cerinte. Important e sa nu te limitezi strict la ce ai facut in Romania (daca vrei) si sansele apar cind te astepti mai putin. Iti tin pumnii ! Olandeza poti sa vorbesti cu prietenul tau, nu? Eu l-am zapacit pe sotul meu in primele luni aici, ma ajuta zilnic la olandeza, dar ce chin pentru el, o eleva asa de dificila... pina la urma a ajutat, asa ca pune-l la treaba !

Ancuta, felicitari pentru viza? ce ai primit acum, mvv ? Eu cred ca sunt cea mai veche in Olanda, am pasaport de anul acesta !!!!!!

Lena, sunt super pozele, sa va traiasca fetita !
La gusturile in mincare poti sa te iei de mina cu olandezutul meu... mie din mancarurile de aici zuurkool imi place mult, toate felurile de stamppot, appelvlaai si oliebollen preparate de socrul meu si de cumnat (!!!) si supele de iarna pe care le face sotul meu, hmmm....

Ma intorc la munca acum... o zi frumoasa,
kusjes

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyce spune:

Salut fetelor,

Eu ma simt excelent azi, atat doar ca sunt cam somnoroasa. Ca in ultimele zile, de altfel. In plus am aflat azi niste vesti bune si in acelasi timp distractive vis-a-vis de autorizarea mea aici (incurcate sunt caile Domnului - eu sunt deja de juma' de an ocupata in aceasta privinta). Pentru orice combinatie intre Fr., En. si Ro voi deveni automat autorizata deoarece am echivalarea studiilor aici si in plus am avantajul studiilor universitare (majoritatea celor de aici care se autonumesc traducatori traduc doar dupa ureche, neavand cunostinte in domeniu), doar pentru olandeza juridica si de afaceri trebuind sa dau examene in plus. Ei, aici incepe distractia: data examenelor e pe 24 septembrie, cu mai putin de 2 saptamani inainte de data posibila a nasterii. Asa ca sper ca bebe cel mic sa stea la locul lui pana la momentul potrivit ca autorizatia e foarte importanta pentru mama. In acelasi timp ma si inchipui pe mine, o ditamai balenuta la acea vreme in banca/respectiv cabina (dau examen si pentru cealalta specialitate a mea-interpret de conferinte)de examen.M-am distrat cu soacra-mea de numai pe aceasta tema. Oricum, eu ma inscriu deja maine cand o sa-mi fie gata tot dosarul.
Pana atunci continui sa traduc manuale super tehnice in/din olandeza ca pentru astea nu trebuie autorizare (desi, culmea, registrul tehnic e cel mai greu).
Voi cum sunteti, fetelor? Scuzati-ma ca m-am intins povestindu-mi situatia, dar pe mine ma distreaza.
Lena, ce bine ca te duci la Romanika. Iti urez drum placut si la fel printesei tale. Si eu voi pleca pe data de 19 iunie si voi sta trei saptamani, timp in care trebuie sa o nasesc pe o prietena la cununie. Ma intreb de pe acum in ce rochita o sa incap.A propos, ati vazut voi vreo rochita de seara pentru gravide pe aici? Ma cam indoiesc, deorece stiu ac olandezele nu prea pun pret pe imbracamintea eleganta cand e vorba de petreceri, dar sper totusi ca imi veti da vesti bune.
A propos de solicitari, si eu am tot solicitat vreun an si inca sunt inscrisa pe la toate agentiile de plasare pentru diverse posturi (asta deoarece ma interesa si un contract vast pe langa biroul meu). Stiti ce e culmea? Acum ca il astept pe bebe strumf (am deja 16 saptamani)primesc tot felul de oferte de la firme de export.Ei, asta e viata.
Va urez tuturor o zi placuta si sper sa citesc numai vesti bune de la voi. Pana data viitoare, pupici tuturor,

Daniela Veuger si bebe mic din burtic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AC spune:

Dragele mele meisjes,

mai trag cu ochiul sa vad ce facetzi:):):)!
Am si eu o intrebare. Merge cineva spre Bucuresti cu masina? Voiam sa trimit unei forumiste simpatice diverse lucrusoare de bebe. Nu ceva foarte voluminos (adica nu patut, carut, caditza sau ceva de tipul acesta, pentru ca se pare ca a primit deja), ci mai curand echivalentul unui roller. Nu stiu daca ajung eu pana naste ea ca sa le iau pe avion.

Puup toate mamicile si burticile olandeze. Si vreme buna la intalnire..... nu pot veniii... da sa punetzi pozele pe aici sa va vad si eu, macar asa.

Anne-Sarah si mamica sa Andreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rukki spune:

Fetelor, sunt fericita!!
Acum am avut o intalnire si am primit primul meu job in Olanda!!!
Sunt fericita de nu mai pot, mi s-a luat o piatra de pe suflet...Lucrez intr-un hotel super, majoritatea care lucreza cu mine dimineata sunt toti studenti draguti, deci n-am probleme nici cu colegii...Plus ca pot sa lucrez numai dimineata, si restul zilei am timp sa fac cursul de oladeza la Universitate, asa cum imi doream, si ceea ce inseamna ca va fi mult mult ma usor sa invat limba repede si sa incep master-ul!
Asa ca acum pentru cateva luni m-am linistit cu jobul. Bineinteles ca daca apare ceva mai bun (sunt inscrisa la Undutchables si alte agentii, oricand pot sa imi trimita un job administrativ) poate o sa accept, dar sunt linistita ca lucrez deja. Plus o gramada de timp liber sa invat olandeza, colegii olandezi toti...si vacanta in iunie sa merg in Romania!!!
Lena, nu cred ca mai apuci sa citesti, acum am vazut si eu pozele si fetita ta e o scumpa, ar trebui sa o trimiteti la casting-uri pentru reclameDrum bun si distractie placuta in Romania!
Fetelor, la intalnire vin pana la urma singura..De fapt, fara prieten, vin cu Alina si Ana Maria. Si uite ce idee buna are AC, nu am vorbit pana acum, vine vreuna din voi cu aparat foto? Ca ar fi dragut sa facem niste poze...
Ma duc acum la plimbare, ne vedem peste trei zile! O zi frumoasa va doresc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iris2002 spune:

Hallo hallo,

Ce mai faceti voi intr-o zi asa de frumoasa? Parca vad ca sunteti cu toatele la strand...

Rukki, van harte gefeliciteerd !!! Ik ben heel erg trots op je !
E super ca ai un job, nu doar pentru ca vei avea independenta financiara, ci si pentru CV. Fiecare experienta in Olanda conteaza in ochii angajatorilor mai mult decit toata experienta din Romania. Ca sa nu mai punem la socoteala ca vei vorbi olandeza zilnic ! Ieri imi spunea o alta prietena(tot romanca)despre o oferta pe care a primit-o, asa ca numai vesti bune aud !

Dana, dupa cum am promis ieri, aseara am stat la taclale cu romancute. Unele lucreaza duminica, altele pleaca spre Romania saptamina viitoare... sunt sanse ca vine un cuplu cu noi, insa trebuie sa primesc confirmarea.

De foto`s pot sa ma ocup eu (adica il las pe motan ca altfel va treziti fara capete in poze)...

tot straks !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyce spune:

Salut, fetelor,

Rukki, multe felicitari si din partea mea. E foarte fain cand reusesti sa-ti castigi tu banutii, mai ales aici. Bravo!!! Iti urez bafta si cu planurile tale de a invata olandeza cum se cuvine, la Universitate, si de a face Master. Si eu voiam sa fac Master cand am venit aici, chiar aveam recomandarile calduroase ale unui prof. universitar care predase ani de zile la Maastricht, dar eram mult prea putini cei care doream un Master in Traductologie si Stilistica. Ce specializare ai tu? Ce fel de Master vrei sa faci?

Eu abia astept ziua de duminica. Daca nu cumva uit (stau prost cu memoria de cand cu bebe la bord), iau si eu aparatul de fotografiat cu mine. Cred ca o sa fie super.
Nu stiu cum e vremea pe la voi, dar aici e cam innorat. Sta sa ploua. Dar tot o sa ma duc eu fuguta pana la posta sa imi trimit dosarelul de care vorbeam ieri.

Numai bine si pupici,

Daniela Veuger si bebe mic din burtic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danab spune:

Salutare meisjes!

Nu pot sa-mi incep mesajul altfel decat felicitand-o pe Rukki pentru noul "baan"!Deci, felicitari Rukki, sa-ti mearga bine si aceasta sa fie numai inceputul unei frumoase cariere in Olanda. Ce faci la job? In administrativ vei lucra? Ma bucur tare mult pentru tine!
Eu sunt intr-o mica pauza acum, azi astept musafiri, mai precis o buna cunostinta care vine la noi pentru 3 luni, asa ca voi mai putea respira si eu. Maine am alti musafiri pentru weekend iar dumineca ma intalnesc cu voi asa ca agenda pe we acesta este vol! Mihaita doarme asa ca eu ma ocup cu gatitul, musai daca am musafiri. Aseara la ora 23 faceam de zor o prajitura iar azi ma ocup de alte treburi.
Iris, cu testele merg foarte bine, cu toate ca nu invat nimic acasa ma descurc zic eu onorabil. Doar 1-2 greseli fac de fiecare data dar incerc sa prind cat mai mult din clasa. Sper ca de-acum inainte sa am mai mult timp pentru studiu. Chiar imi doresc asta foarte mult!
Ancuta, felicitari pentru viza iar tu, Lena, drum bun in tara!
Danyce si vestile tale sunt bune, asa ca vorba lui Iris, numa' de bine!

Fug acum ca ma cheama datoria! Mai vorbim pana dumineca! Precis vom avea o zi insorita!!!!! Va pup,Dana

Mergi la inceput