Oltencele, poftiti la povesti(3)
Raspunsuri - Pagina 4
smmiha spune:
Salut, fetele!
Cand citesc ispravile copiilor vostri, asa as vrea sa am si eu un bebe, sper sa nu mai am mult de asteptat.
Doris, tare mult mi-ar place sa ne intalnim, dar sa vii cu piticuta ta, ca mi se pare tare simpatica.
Va pup.
Mihaela
sirod spune:
'Neata Oltenia!
Otilia se frantuzeste cu tanti Nuti si cu mine refuza orice tentativa de a vorbi(daca se poate spune asa) altfel decit romaneste(daca putem spune si asa)
Miha iti trimit pm cu tel meu.Si mie mi-ar placea sa ne intilnim si sa birfim profii din facultate, vrei?Si oricum nu pot sa vin fara piticel, e lipita de mine cu super-glue...la baie mai scap, la dus nu, daca intelegeti ce vreau sa spun!Diminetile de we sint de vis...ne scoala cu noaptea in cap, ne cara la baie s-o spalam pe dinti, apoi ne sugereaza ca ar fi cazul sa ne spalam si noi si ea isi ia scaunelul si se protzapeshte in usa baii ca la teatru - si-si ia fata belet in rindul intii...uneori, depinde de prestatie primim si un BABOOO(=bravo)...mai are sa arunce cu flori!Si 'prinde' si doua matinee - eu si ta-su!
Hai pa si mai vorbim!
DORIS
chatonel spune:
fetele, io va pup tare, plecam in vacanta miine, timp de doo saptamini. Sa fiti cuminti si sa nu va betiviti fara mie pe-aici, cu zaibarelu!!!
Mummm, in august vin sa-l beu la muma lui!!!!
Toulouse, la ville rose
sirod spune:
Ieri statui acasa - fuse grozav, ma distrai cu piticuta mea toata ziua, riseram si ea fuse tare fericita, chiar daca dimineata fuse dezamagita ca nu era nici 'tati', nici 'Nuti' cu ea...asa e obisnuita, eu plec prima la serviciu...
Voi ce mai faceti?
Miha ne vedemm saptamina asta?
Giny, ginere-miu isi pune nisip in cap?Si-n incaltzari?
Va pup, paaaaaa
DORIS
smmiha spune:
Buna fetele, dar ce liniste e pe aici!
Doris sigur ne intalnim saptamana asta.Te sun eu deseara si vorbim.
Eu nu prea am ce sa va povestesc, sunt in plin proces de amenajare a aprtamentului si imi mananca ceva timp.
Acum sunt un car de nervi ca mai devreme treceam pe strada si un barbat cam la 50 de ani ma ciupi. Mai pe mine ma scot din minti libidinosii astia!
Mihaela
chatonel spune:
Uite ca am venit si eu sa va dau binete, sintem in Paris si se pare ca timpul se va face iara frumos, ieri ne-a prins o ploaie cu clabuci, ne-a facut leaoarca!!!
Azi am de gind sa fac niste ardei umpluti si mai vad eu ce pe linga, unchiul si matusa motanului sint indragostiti de mincarea ro- le-am facut vara trecuta, cind au venit in Dordogne, un ghiveci si-o ciorba de rosii de s-au lins pe degete!!!...doar zaibarul ne lipseste!!!
Ieri am fost la colindat prin Paris, l-am batut in lung si-n lat... de la Barbesse pina la Notre-Dame si Cartierul Latin, trecind pe la turn, Trocadero, Champ's....
Miine mergem la Luvru, ne-au dat intrari gratuite, asa ca vom avea cu ce ne umple ziua.
Toulouse, la ville rose
Coccinelle spune:
Ne cam leneviram, toate.
Beey, Doris, Patrick nu-si pune nisip īn cap, nici īn pantofi, dar manīnca pamīnt, pietrile le mesteca ca pe guma.Ieri ca fu soare mai gradinariram si noi doi:eu jumulii buruieni si el niste gladiole
Dar nu-i bai , ca mai ramasera.
Chatonel, spor la colindat prin Paris, dar nu te īnghesui sa vizitezi tot, e prea mare si prea frumos, īti trebuie timp.Take it easy , mai ales ca ai cu tine un motan
Eu ma apucai sa-mi caut de lucru si nu prea mai am timp de chat.
Miha, nu fi asa suparata, cīte nu-si doresc o ciupitura si nu se gaseste nici un binevoitor...
Multi pupici
Giny
Coccinelle spune:
Doris
M-am uitat chiar acum la pozele voastre.Oti e o FRUMUSETZE.Da de unde aveti voi asa par cretz?
Giny
sirod spune:
'neata olteni si oltence si...oltencutzi si oltencutze ...
Mai, imi dadui si eu in reveneala, ieri eram nauca, dupa trei ore de somn nici nu vedeam bine tastele...
Da Miha...are dreptate Giny...ce nu ar face altele pentru o ciupeala...Eu fusei abordata ca sa zic asa, mai acu fro doua saptamini de neste pustiulici de fro 14-15 ani...'ai un ceas don'soara?'.Si aveau zimbetul ala timp pe fatza de ma busii risu...'n-am ceas, am in schimb un bebel si fro 30 de ani, va-ntere'?' - de nu mai dadura aia doi pe un loc....si io ma-mpaunai la sotz acas'...'beei, zic - ai nevasta cu priza la pusti...arat bine daca ma confunda aia cu leatul lor, nu?'
Giny, saru'mina, par cret=mostenire de familie, de!Daca o ia fi-tu sa stii ca o dau cu par cu tot...Asta ii e zestrea, ca io nu stau sa cos ietamine si pernute cu fluturasi si alte lighioane...
Si sa ai spor la find job...si bafta!
Anca - la Paris, ai?Ia vezi aia au ceva zaibarel?Sau neste praz?Ca or fi dus concetatenii nostri mai acu' citiva anisori si l-or fi cultivat pe linga Moulen...
hai pa, sa fiti fericite...si va spun un secret:elaboram teza de doctorat cu titlul - 'Fratior/surioara pentru Otilia'...
DORIS
sirod spune:
Hai sa va spun ce misto imi incepu ziua - asaaaaa: ma trezi pe la 6am sa desput bucataria ca aseara gatii pin pe la 12 si era jaf acolo.Zglobie ma tirii in baie, apoi tzeava la pus cafeaua...cafea ioooooc.Super, ma gindii - ete si asa nu mai facusem demult o plimbare de dimineata sa vad cum isi aranjeaza babele ceapa si patrunjelu' prin piata.Ma coborii dupe cafea, luai, pusei la facut, ma dusei sa ma intzolesc pentru serviciu cind....aud din dormitor:'mami-mi, tati-ti, Nuti-ti,Oti-ti(asa se joaca Oti de la un timp incoace, dubleaza ultima silaba sacadat)...aaaaa, Nutiiii, Nutiiiiii' se jelea fie-mea.Ta-su impaciuitor:'hai nani, tanti Nuti doarme, face nani la ora asta...'(se facuse cam 7 fara un sfert) veni si replica repede:'hroo-fiuuu,nhro-fiuuuu'(explicatie:Oti sugera ca Nuti sforaie).ta-su disperat:'asa, doarme, dormi si tu, hai nani, hai tati ca numai gainile se sculara la ora asta'.Fie-mea prompta:'co-co-caaaac, co-co-caaaac' - aici nu mai rezistai, rideam cu lacrimi pe infundate, mai ales ca imi imaginam fatza lu ta-su...care se hotari brusc:'hai sa vezi ca nu venii tanti Nuti si apoi sa te culci la loc!'Si iesira din dormitor, fie-mea glont spre bucatarie...in drum dadura de mine tavalita de ris:MAMIII-exploda Oti si se aleasa prafu de sugestia lu ta-su...asa ca ne asezaram toti la cafea - ca o familie respectabila ce sintem!Si cu o frecventa de 5 intrebari pe minut Oti :'Nuti?'Cred ca venii sughitind tanti Nuti...si venii, batu incet la usa ca de obicei, eu zic :'auzi?cine vine?' si piciulica sa sara din scaun si altceva nimic:'NUTIIIIII...' si abia ne tinuram la ea sa n-o convoace pe tanti Nuti la spalat de tren cu furtunu', care furtun era lingutita ei, care lingurita era sub un munte de vase spalate si musai trebuia gasita ca nu putea sta trenu' nespalat...ce mai!
A invatat-o tanti Nuti cum arata o gramada de buruieni - stie Oti care e traista-ciobanului, papadia...intr-o zi imi arata in iarba si zice:'coco,coco'(asta e cocosu').Eu ma uit ca tuta - 'ce cocos, mami?unde vezi tu cocos?', ea nimic, ''coco-coco'!Intr-un tirziu imi pica fisa:imi arata floarea aia...picioru'cocosului!Atunci m-am gindit ca trebuie sa iau si eu niste lectii de botanica...sa nu ma prinda copilu pe picior gresit!
Voi ce mai faceti, ce mai dregeti?
Miha vremea asta imputita rau, nici ca ploaie, nici ca soare...poate ne vizionam in we!
Va pup pe toti - mari si mici si sa aveti un we frumos!
DORIS