posibila sarcina

posibila sarcina | Autor: PatriciaArdeleanu

Link direct la acest mesaj

va salut pe toate! dupa ce am postat pe "clinica virtuala" mesajul de mai jos si nu am primit nici un raspuns, il postez si aici, poate aflu niste pareri, sugestii, etc. Va multumesc tututor si va doresc numai bine si succes!

"Buna ziua!
Sint o membra noua a acestui forum si am o intrebare pt dl .doctor.
Ma confrunt cu o problema. Incerc de putin timp sa fac un copil (urmarire ovulatie, temperatura, etc).
Dupa primele 2 luni de incercari am avut urmatoarele situatii:
- in prima luna mi-a intirziat ciclul 10 zile. Aveam sinii foarte mariti si durerosi, aveam temperatura peste 37, am facut 2 teste de sarcina (in acest interval de intirziere) si mi-au iesit ambele pozitive, mi-am facut programare la dr....dar, pina sa ajung acolo, am inceput sa am o scurgere maro, care treptat s-a transformat in singe. Am facut intai un alt test care nu a mai iesit pozitiv. Dr mi-a zis ca e posibil sa am o pierdere de sarcina, mi-am facut analiza de singe si mi-a indicat hcg 0,100 miu si mi-a confirmat ca asa este.

- a doua luna - cam aceeasi situatie, insa nu am mai avut rabdare sa astept 10 zile de intirziere, ci din prima zi am facut testul: pozitiv in doar 2 minute! foarte clar, foarte...etc. ma temeam ca se poate repeta povestea si am vrut sa stiu daca si cu testul este la fel, ca sa fiu pregatita cind voi merge din nou la dr, desi speram din tot sufletul sa nu se repete. Nu m-am bucurat prea mult, caci a doua zi dupa ce mi-a iesit testul pozitiv, a inceput sa ma doara burta ca inainte de menstruatie si a aparut acea scurgere maro....am repetat iar testul si din nou negativ, sau, ma rog, o linie abia vizibila.Pe urma am avut menstruatie abundenta, dar m-a tinut destul de putin (1,5 - 2 zile)
Este posibil totusi sa nu fi fost insarcinata in niciuna din situatii? daca nu, ce determina acele teste sa iasa pozitive? daca da, ce anume poate determina o sarcina de 2-3 saptamini sa se piarda? ce investigatii ar trebui sa (mai) fac? In afara de consultatie ginecologica, ecografie, toxoplasmoza si examenele de rutina nu mi-am facut alte investigatii. In urma acestora, ma prezint ok.
Va multumesc mult si sper sa ma luminati...
PS. coincidenta sau nu, exact in perioada de intirziere a menstruatiei, in ambele luni, am racit. Nu am luat nimic, dar m-am chinuit cu nasul infundat, stranuturi si starea cunoascuta...

Patricia

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Eu spun ca ai fost insarcinata, insa, dintr-un anume motiv corpul respinge sarcina, adica nu se poate fixa.
Cu progesteronul cum stai?

Crinuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Asa cum ti-a zis si Crinuta,trebuie neaparat sa-ti faci o dozare de progesteron.Cele mai multe sarcini se pierd din cauza lipsei de progesteron.Oricum daca incerci abia de 2 luni nu este asa mare problema.Abia dupa 6 luni de incercari consecutive poti sa-ti pui intrebari.
Pentru linistea ta totusi,ia utrogestan sau dupfaston,din ziua 15 pina iti vine menstruatia urmatoare,k sa fii mai sigura.
Bafta si bine ai venit pe
Valentina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns PatriciaArdeleanu spune:

Multumesc mult. si eu m-am gindit cam la aceeasi cauza. Urmeaza sa-mi fac un set de analize si sa merg din nou la dr zilele astea. Este indicat sa iei aceste medicamente chiar si fara sa ai un rezultat clar al progesteronului?
Banuiesc ca daca ar fi motivul asta este cea mai simpla cauza de tratat, nu-i asa?
sper sa nu fie ceva mai grav, cum ar fi niste urmari din trecut, cind am apelat si la avort voluntar....desi la toate consultatiile si ecografiile mi s-a spus ca totul se prezinta foarte bine.

Ma bucur ca exista un astfel de forum, am invatat foarte multe citind intimplari, sfaturi, va urez la toate multa sanatate si sa vi se indeplineasca totul!

Patricia

Mergi la inceput

ps. in cazul in care iei medicamente pt. progesteron, este countraindicata conceptia?

Patricia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tinabeve spune:

Sunt o membra foarte noua, desi "bantui" de ceva vreme pe acest forum. Mi s-a intimplat aprox. acelasi lucru ca Patriciei, dar eu stiu de ce, macar. De aceea o intreb si pe ea: a luat in ultimele luni anticonceptionale? Nu toate organismele se refac la fel de repede. Oricum, ii urez Patriciei sedere cit mai scruta printre aspirante! (Si mie la fel...)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Buna Patricia si bine ai venit la "despre copii:.
chiar daca este destul de probabil ca eliminarea sarcinilor sa se faca datorita undei deficiente de progesteron NU lua aceste medicamente fara indicatia medicului, ptr ca medicatia hormonala nu se face fara supraveghere medicala. in orice caz doctorul te va tine sub observatie si daca decide administrarea de progesteron poate totul se va rezolva repede. oricum testele pozitive nu prea mint, ceea ce denota un background bun, ovulul se fecundeaza, problema pare a fi in fixarea lui. iti tinem pumnii si te asteptam cu vesti bune,
Roxi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anis spune:

Pot fi foarte multi factori, ar trebuii sa-ti gasesti un dr bun, si incearca sa iei 2 pastile pe zi din ziua a 16, sau dupa ovulatie, de utrogestan sau duphaston....nu poate decat sa te ajute.
RH cum e ?

AniS

Mergi la inceput

Tinavebe, daca poti, spune-mi si mie care a fost la tine cauza.
eu am luat multi ani anticonceptionale, intai am luat triregol (dupa intreruperea din 1996) vreo 3-4 ani, dar cred ca nu prea imi mergea bine de la ele, in sensul ca aveam o explozie de puncte de grasime pe fata (sau ce-or fi fost ele) si le-am intreurupt. dupa o perioada m-am reglat si am inceput sa iau Diane, pina anul trecut, cind, din cauza lor incepusem sa am amenoree (ciclul meu se imputina pe luna ce trecea, pina cind a disparut complet, aveam doar simptomele fara singerare si era aiurea). Dr mi-a zis c e normal cind iei pilule. Asa ca le-am intrerupt inca din martie-aprilie anul trecut si nu am mai luat niciodata.
Poate avea vreo legatura?
Am luat o vreme si Thiro4 pentru tiroida, dar nu mai sint sigura, spre rusinea mea, daca sint hipo sau hiper...

Patricia

Mergi la inceput

data trecuta am fost la dr. Hamid de la Medicover si as vrea as merg din nou la el. MIe mi-a placut si am gasit pe forum vorbe bune despre el, daca vreuna din voi mai stie ceva despre mi-ar prinde bine.
eu am rh negativ (nu mi l-am mai facut de cind mi-am facut prima oara grupa si e posibil sa nu imi aduc bine aminte, desi nu cred) si sotul meu este tot negativ, asa ca nu ar fi probleme.

Patricia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura_72819 spune:

Daca s-a intamplat cumva ca dupa aceste sarcini sa elimini si o pielita alba de marimea unei cirese-prune, atunci se poate sa fi fot o sarcina chimica.

Mergi la inceput