La France (6)
Raspunsuri - Pagina 10
oana cretu spune:
Aurelia, nu stiu daca ti-a raspuns debby, dar iti voi spune si eu: pui [img]link[img/].
Fetelor, am vorbit cu Alina si s-ar putea sa vina si ea la intalnire, caci we asta nu lucreaza! Alina, daca citesti aici, sa sti ca poti veni si cu sotul, caci asa vom face toate!
Va pup!
oana-cannes
"Si maine mai este o zi..."
oLo spune:
Hristos a Inviat!
Sper ca ati petrecut cum se cuvine de Sfintele Sarbatori.
Noi am fost la Biserica (e tare frumoasa biserica romaneasca din Schiedam) Am ajuns un pic cam tarzior ca am cautat-o o gramada. Am ajuns exact cand se dadea Lumina. A fost foarte frumoasa slujba. E asa de placut sa auzi vorbindu-se romaneste in jurul tau. Mi-ar fi parut tare rau sa nu particip la slujba - la un moment dat, era sa renuntam la cautarea Bisericii)
A doua zi, am avut pe masa oua rosii si cozonac.
Cu mult drag,
Mihaela
piatra lunii spune:
Cristos a inviat,
Fetele, spuneti-mi si mie ce-mi trebe ca s-o aduc pe mama aici intr-o luna, cand nasc? Adica, stiu ca ori e invitatie ori bani, dar ma intreb de invitatia pot s-o fac si mai pe aproape decat sa ma duc in Paris la ambasada romana? (in Dk asa am facut, a trebuit sa merg la ambasada ro in Cph,da' macar era mai aproape de noi) Si-mi trebuie legalizari,traduceri, bani,etc? Adica cam ce acte,cam cati bani, cam care-i procedura....
Iar daca nu fac invitatia, cati bani ar trebui sa aiba mama mea,pt 2 sapt.? E o suma anume pt toata perioada sau un nr de bani pe zi ,si sa vad cat da adunat,atunci?
Multam, va pup!
blue77 spune:
salut Piatra Lunii
trebuie sa mergi la primaria din orasul unde stati cu o serie de acte, contract de inchiriere, pasaport, factura EDF sau Francetelecom,ultima chitanta de chirie.Acolo o sa completezi o attestation d'accueil in care trebuie sa precizezi: Nom et prénom, nationalité, date, motif et durée du séjour, lien de parenté avec l'hébergeant.-nume prenumele mamei, data de cand poate sa vina, motivul , durata sejurului si ce grad de rudenie e cu tine.
nu trebuie sa platesti nimic si totul decurge f repede daca nenea primarul e acolo sa-ti semneze cererea.
Cristina
chatonel spune:
sper ca nu spun prostii, dar am impresia ca s-a bagat iara taxa de 15€ pt invitatie.
ps
fara invi, trebuie 100€/zi.
Toulouse, la ville rose
Julie spune:
Apelez la bunavointa si respectul vostru pentru cei pe dial-up: nu imcarcati forumul cu poze si nu obligati moderatorii sa le stearga.
Multumesc,
Julie
debby spune:
quote:
Originally posted by piatra lunii
Cristos a inviat,
Fetele, spuneti-mi si mie ce-mi trebe ca s-o aduc pe mama aici intr-o luna, cand nasc? Adica, stiu ca ori e invitatie ori bani, dar ma intreb de invitatia pot s-o fac si mai pe aproape decat sa ma duc in Paris la ambasada romana? (in Dk asa am facut, a trebuit sa merg la ambasada ro in Cph,da' macar era mai aproape de noi) Si-mi trebuie legalizari,traduceri, bani,etc? Adica cam ce acte,cam cati bani, cam care-i procedura....
Iar daca nu fac invitatia, cati bani ar trebui sa aiba mama mea,pt 2 sapt.? E o suma anume pt toata perioada sau un nr de bani pe zi ,si sa vad cat da adunat,atunci?
Multam, va pup!
Eu fac des (la trei luni ) strada inspre Romania si sa spunem ca sunt la curent cu ceea ce se cere in vama .
Legal ar fi ori invitatie , ori bani dar sa le aiba pe ambele ca e mai bine , mai ales daca trece pe Nadlac . Pe mine m-au intors de 2 ori cu actele in regula , invitatie , bani si dosar depus la Bucuresti in consulat si trei luni state in tara , asa ca , nimic de adaogat .
Actele necesare sunt :
1) asigurare medicala pe minimum 5 zile : sfat de la mine --> sa faca o asigurare pe 5 zile si o alta pe restu perioadei , iar in vama sa o arate pe cea de 5 zile ;
2) minimum 500 € de aratat in vama (e mai bine sa ai si bani ca-s ciufuliti rau de tot );
3) bilet dus intors chiar si fara data fixa de intoarcere ( atentie sa nu fie din cele valabile 7 zile , mai noi la noi , ci sa asigure macar 90 de zile de valabilitate --ma refer la autocar );
4) invitatied tradusa si legalizata din franceza in romana ( e mai bine sa o faca mama ta in tara ca e mai ieftin )
De multe ori se intampla sa spuna ca ei nu inteleg si sa intoarca bietii oameni
Asa cel putin esti 99 % sigura ca nu are nici un fel de probleme in vama . Cu toate astea cel putin daca alegeti varianta avion e si mai convenabil ca aia nu au foamea-n gat ca cei de la vamile normale , adica pleaca fara nici un fel de stres .
Ar fi mai bine daca e cu autocarul si se face cheta ( 3,5 maximum 10 € ) de caciula sa contribuie , nu de alta dar in loc de 5-6 ore (nu se intampla mereu dar mai vezi si din -astea )petreci in vama numai 10 minute !
Invitatia aici se face la serviciul straini iar in Italia in Politie , nu stiu pt Franta dar oricum nu vei avea dificultati .
Drum bun si sedere placuta mamei tale ! Ce norocoasa o sa fii sa o ai alaturi
Nimeni nu e perfect !
debby spune:
Ah fetelor se pare ca am facut o greseala introducand imagini . Nu era scris in regulament si n-am stiut . Sorry !
Ehi , sper sa ne vedem toate sambata , ar fi supeeerrrr . Miha , daca poti veni trec eu si te iau ca ma aduce puiul
Abia astept !
Yupiiii
Nimeni nu e perfect !
piatra lunii spune:
Blue77, mersi mult, si Chatonel. Sper sa ne descurcam si sa fie bine.
Debby, mersi, am uitat sa adaug - de fapt, nu m-am gandit- ca vine cu avionul, deci daca mai ai completari astept :)) trebuie deci si asigurare medicala ? Si deci noi mergem la primarie, completam formularul ala si mama trebuie sa-l traduca in tara?
mersi de urare, asa e ,de abia astept, dar ciudat e ca desi in aceeasi perioada va veni si mama si va fi si ziua sotului meu, nu ma pot gandi decat ca atunci nasc, n-am nimic altceva in cap :))
pupici!
ps ei, si cu avionul, consulul in Dk ne-.a zis f sigur pe el ca n-are nevoie de asigurare medicala, si cica la aeroport n-a vrut politista s-o lase sa treaca pana nu si-a facut acolo in aeroport asigurare medicala.Oricum numai romanii controleaza toate astea, ca danezii n-aveau treaba,se uitau numai la pasaport. Al meu sot se minuneaza de fiecare data de cate ne trebe si in ce birocratie il bag si pe el cand e vorba de Ro,cu traduceri si legalizari si acte, ca danezii is foarte putin birocrati,n-au nici o treaba. (de ex noi ne-am casatorit in cateva zile, azi am hotarat si peste o saptamana se intamplase). Da' las' c-a venit aici, si e cam la fel :))
debby spune:
quote:
Originally posted by piatra lunii
Blue77, mersi mult, si Chatonel. Sper sa ne descurcam si sa fie bine.
Debby, mersi, am uitat sa adaug - de fapt, nu m-am gandit- ca vine cu avionul, deci daca mai ai completari astept :)) trebuie deci si asigurare medicala ? Si deci noi mergem la primarie, completam formularul ala si mama trebuie sa-l traduca in tara?
mersi de urare, asa e ,de abia astept, dar ciudat e ca desi in aceeasi perioada va veni si mama si va fi si ziua sotului meu, nu ma pot gandi decat ca atunci nasc, n-am nimic altceva in cap :))
pupici!
ps ei, si cu avionul, consulul in Dk ne-.a zis f sigur pe el ca n-are nevoie de asigurare medicala, si cica la aeroport n-a vrut politista s-o lase sa treaca pana nu si-a facut acolo in aeroport asigurare medicala.Oricum numai romanii controleaza toate astea, ca danezii n-aveau treaba,se uitau numai la pasaport. Al meu sot se minuneaza de fiecare data de cate ne trebe si in ce birocratie il bag si pe el cand e vorba de Ro,cu traduceri si legalizari si acte, ca danezii is foarte putin birocrati,n-au nici o treaba. (de ex noi ne-am casatorit in cateva zile, azi am hotarat si peste o saptamana se intamplase). Da' las' c-a venit aici, si e cam la fel :))
Eu ti-am spus ce stiu din exp personala . Asigurare trebuie sa aiba obligatoriu ca daca nu , nu se trece si cel mai convenabil e asa cum am spus , sa faca pe 5 zile si sa mai fie una care sa acopere si restul perioadei . Iti spun de cele 5 zile pt ca ea daca are 500 € e 100 pe zi . Nu costa mult , eu pe 5 luni am platit 1 milion si uite am avut si am probleme de sanatate si am deja de recuperat cca 600€ pana acum . Nu se stie niciodata si e mai bine sa fii acoperit .
Daca mami tau pleaca cu avionul si are toate astea nu au efectiv ce probleme sa ii faca , e sigura .
Stiu ca in mod normal ar trebui sa acopere totul invitatia , dar la noi , ca la nimeni si mai bine sa fii precaut .Eu aveam permis de sedere in Italia pe trei luni si la romani daca nu aratam bani in vama nu ma lasau sa trec si eram si cu masina mica . Nu mi se pare normal , chiar total deplasat dar m-am obisnuit sa stau cu ochii in sase sa nu am vreo chichita de care ar putea sa se lege . De multe ori am spus ca poate era mai bine daca eram la negru , nu am incalcat niciodata legea dar m-au tratat mai rau decat pe unul care o face ... off ce sa-i faci . Si prietenul meu e satul de asta dar sa speram ca vom primi un raspuns pozitiv pentru dosarul depus ca de nu fetelor , va invitam la nunta
Nastere usoara
Daca mai ai nelamuriri nu ezita
Nimeni nu e perfect !