Relatii cu persoane mai in virsta- pareri?
Ati avut -sau aveti- vreo relatie cu o persoana mai in virsta decit voi? Care sint avantajele si dezavantajele? Ce v-ati dori sa faca si ce nu? Cum v-ati inteles si in ce domeniu, cu predilectie, aveati -sau aveti- divergente de opinii?
Astept pareri de la voi.
Iren burticoasa & Bogdanelu nazdravanu
Raspunsuri
bibi spune:
e..., pai daca-i asa....
eu am avut o relatie cu un barbat mult mai in varsta decat mine, timp de 4 ani. Practic, el m-a facut femeie ( nu in sensul strict al cuvantului). Pe langa cei 7 ani de acasa cel mai de pret cadou de la viata a fost relatia mea cu el.Avantajele? Oho, atat de multe ca mi-e greu sa le enumar. Maturitatea si experientza de viata faceau ca dumnealui sa stie exact cand trebuie sa faca un copliment, cand trebuie sa cumpere o floare, cum trebuie sa se uite la tine astfel incat sa te simti cea mai minunata si norocoasa femeie de pe fata pamantului. Tot experienta de viata era cea care gasea cuvintele potrivite astfel incat marile mele lovituri sau incercari ale vietzii sa devina simple mizilicuri. Apoi, siguranta materiala si faptul ca la data la care eu l-am cunoscut el era deja un barbat realizat( nu bogat, ci doar relaxat ca nu trebuie sa plateasca rate pentru electrocasnice sau auto)il faceau mai relaxat si mai senin. Viata parca nu era asa de grea.
Dezavantaje- complexul varstei. Vesnica teama ca am sa gasesc pe cineva mai tanar si-am sa-l las. ( Asa s-a si intamplat pana la urma).
Apoi, daca diferenta de varsta e chiar mare, se pune problema copiilor. Ca de facut e usor, dar ce te faci cand iti pui problema serios daca dumnealui are vre-o sansa sa traiesca pana la majoratul copilului?
Mi-as fi dorit sa mergem in cluburi impreuna sau sa ne petrecem timpul si cu prietenii mei, dar asta era absolut imposibil.
Ne-am inteles bine si acasa si profesional, mai ales ca la un moment dat chiar am colaborat si la serviciu.
Divergente de opinii existau slava naturii. Pai eram generatii diferite si cu asta cred ca a spus aproape tot.
SIMONABB spune:
Exact asa a fost si la mine, ca la Bibi. Efectiv daca citeam reviste, sau pe net ce probleme mai mici sau mai mari au diverse femei cu prietenii lor si ma gindeam ca eu sunt o norocoasa sunt ca el imi ghicea fiecare dorinta inainte de a o spune cu voce tare.
Simona & BB Eugen
http://community.webshots.com/user/simonabb
Lauraa spune:
quote:
Originally posted by bibi
eu am avut o relatie cu un barbat mult mai in varsta decat mine, Maturitatea si experientza de viata faceau ca dumnealui sa stie exact cand trebuie sa faca un copliment,
Ca de facut e usor, dar ce te faci cand iti pui problema serios daca dumnealui are vre-o sansa sa traiesca pana la majoratul copilului?
DUMNEALUI ??????? Pai daca vorbesti despre el cu DUMNEALUI... hm... mai bine ca ai scapat ... de dumnealui..
Laura si papusica din burtik (34 saptamani)
ralucami spune:
Mie mi se pare ca ,cei care se leaga de varsta partenerului ca sa se planga de diferentzele de opinii si insatisfactiile de orice natura, cauta un nod in paura, ceva care sa ii motiveze frustrarea. Am vazut si cupluri apropiate ca varsta (maxim 2 ani diferentza) si stil total diferit de a gandi, de a reactziona, de a intzelege o problema. Aici e vorba doar de caracterul fiecaruia. La relatziile cu un partener mai in varsta exista avantajul experientzei de viatza. Atat! Si aceasta experientza face ca toate celelalte lucruri sa para un pic mai altfel. Si intre mine si sotzul meu, daca ar fi sa iau certificatele de nastere si sa le buchisesc, as constata o diferentza de varsta un pic mai mare pt unii dar nesemnificativa pt mine. Tine si de preferintze si de compatibilitatea sufletelor celor doi parteneri. Dezavantaje eu pana in momentul de fatza nu am gasit. Am o casnicie foarte fericita cu toate ca intre noi e o diferentza de ....statzi sa vad...24 de ani. Pot sa marturisec cu mana pe inima ca am momente cand imi este rusine ca sunt atat de matura in comparatzie cu el. Si sa va mai spun ceva: in cazul meu eu l-am ales pe el. M-am luptat mult pentru relatzia noastra, am luat decizii care in acel moment mi-au uimit familia, am lasat totul balta si mi-am inceput viatza de la zero , doar pt ca l-am iubit din prima clipa- si sincer nu spun cuvinte mari ca sa va impresionez.
Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!
ankka13 spune:
am facut parte din ambele tabere .Eu 19 ani el 35 .O relatie care m-a maturizat ,m-a invatat multe si a nu o regret .Dar din pacate a avut si parti mai putin frumoase .La un moment dat ma sinteam mai batrana si imi catalogam prietenel drept copilaroase pt ca nu gandeau ca mine sau nu mergeau in x loc sau nu vizionau x emisiune .Am fost si in cealalta extrema :eu 23,el 18 .sI AICI AU FOST MOMENTE FRUMOASE .Te simti apreciata ,admirata .Doar ca uneori ai vrea sa ai un barbat langa tine si sa iei tu toate deciziile majore .S-a terminat si relatia aia .Acum am 25 si sotul la fel .La mine s-a adeverit ca fiind cea mai buna reteta .Va pup
ankka13 spune:
rectific
Uneori vrei sa ai un barbat langa tine si sa NU IEI TU toate deciziile majore .Cam ATAT .Va pup
roxanica-mamica spune:
Bravo , Raluca ! Si eu sunt tot pe-acolo referitor la diferenta de varsta , si simt aceleasi lucruri . Cateodata parca el e copilul si eu sunt aia mai in varsta ! Avem un SUPERB , si urmeaza multi altii !!!!!
Roxana & Marc
www.babiesonline.com/babies/b/bichelu
helbi spune:
Roxana, ti-am vazut familia. Sunteti niste frumosi toti!
Fericire si tot ce va doriti!
Cunosc persoane in situatia expusa in acest subiect: ea 27, el 39........sunt tare dulci si se inteleg perfect! Deci, cred asa cum spun si Ralu si Roxanica, ca se poate construi o relatie durabila, bazata pe dragoste, respect, incredere, maturitate si le doresc la toti numai fericire!!!!
Personal, nu am avut parteneri mult mai mari ca virsta ca mine(max. 3 ani diferenta in plus sau minus), pt ca nu-mi plac diferentele astea asa de mari........mi s-ar parea ca sunt cu tata, care nu e decat cu 25 de ani mai mare ca mine!!!!
Ralu