Cum sa traiesti dupa pierderea unui copil?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Maana spune:

Dar v+ati gandit vreodata cum e sa ai singurul copil baiat, adolescent, pe Ionut, nazdravanul tau drag,un baiat ca o floare, ca un brad si care sa fie macinat incet de cancer si tu sa nu poti face mai nimic pentru el?Si mai ales, sa stii ca mai sunt niste sanse, minime, dar exista si ai vrea sa le incerci dar pentru asta iti trebuie multi bani, pt. ca statul roman isi ia mana de pe copiii bolnavi de cancer si ii lasa sa se descurce cum pot...Nu doresc nimanui sa se afle in aceasta situatie.Parintii lui Ionut NU STIU CE SA FACA PT.EL, nu stiu incotro sa se indrepte...
poate aveti un sfat?!
www.goodsites.ca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana cretu spune:

Inteleg foarte bine, Maana, e cumplit, dar, din pacate eu nu stiu in ce directie sa ii sfatuim pe parinti sa o ia...Eu am sa ma rog pentru el din toata inima, cu speranta ca, cineva, undeva, ii va salva viata lui Ionut, caci, indiferent de varsta pe care, un cpil nu merita sa moara!!!Nu e drept! Imbratiseaza-l pe Ionut din partea noastra, si sper ca se va gasi pe acest forum o solutie si pentru el! Am mai spus-o, si o repet!
CamiT, nu m-ai ranit cu nimic, din contra...

oana-cannes
"Si maine mai este o zi..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns enik spune:

Este adevarat ceea ce spune PETRA:sa nu-ti dea D-zeu cat poti duce!pot spune ca am simtit-o intr-un fel pe pielea mea.
Cred ca este un subiect extrem de dureros si imi este greu sa vorbesc despre asta dar probabil ma va ajuta sa depasesc situatia mai usor. Eu nu sunt mama inca, dar am trait langa o mama pierderea fiului ei in varsta de doar 20 ani. Baiatul despre care va vorbesc este chiar fostul meu logodnic, care in urma cu aproape un an a pierit intr-un teribil accident de masina. Fusesem plecati in concediu o saptamana iar la intoarcere imi organizase cu mama lui o petrecere surpriza de ziua mea. A doua zi dimineata a plecat la servici si nu sa mai intors. Am primit un telefon care nea schimbat viata si mie si mamei lui. Acum singurul lucru pe care pot sa-l fac este sa-i stau aproape sa-i mai alin suferinta. Dar eu...????

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana cretu spune:

Imi pare tare rau, enik, si iti doresc din toata inima ca D-zeu sa te ajute, caci ai un suflet de aur! Ai avut puterea sa ii consolezi mama, sa ii fi alaturi, desi si suferinta ta era imensa! Numai asa se vad sufletele oamenilor, cand in suferinta, au putere sa le fie alaturi si celor din jur! Si te intelegem ca iti este foarte greu sa ne scrii despre asta! Suntem alaturi de mama lui, caci si-a pierdut si ea o parte din suflet cand l-a pierdut...ca si tine!Pupici!

oana-cannes
"Si maine mai este o zi..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alma spune:

Am aflat ieri ca verisoara mea, Adina, era liderul unei campanii de stragere a fondurilor pentru un coleg bolnav de leucemie. Cat a alergat, cat s-a rugat de toata lumea sa doneze cate ceva, cand ea era cu un picior in groapa.
Insa acel baiat a murit in urma cu cateva zile, cand mai avea nevoie de doua semnaturi pentru a pleca in strainatate, pentru un transplant de maduva.

http://community.webshots.com/user/freediaro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sperantza nu moare spune:

si eu cred ca doar credinta in Dumnezeu ne da taria sa putem duce mai departe menirea data de El. o apropiata a familiei si-a pierdut de curand copilul, chiar daca de 31 de ani, tot copilul lor a fost. cred ca este cea mai mare tragedie pentru parinti sa-si ingroape copii. cred insa in cazurile de boala, ca moartea este o usurare a suferintei lor. intr-adevar lasa multa durere in sufletul celor ramasi, insa nu trebuie decat sa ne gandim si la ei, la cei carora Dumnezeu le-a curmat suferinta. am citit aici cazuri de cancer, leucemie samd - cazuri incurabile, in care durerea fizica este prea mare pentru sufletele atat de mici si de curate ca cele ale copiilor. si mai cred ca ne raman in suflet aproape, si ne mangaie de acolo de unde sunt ei.

Sperantza nu moare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maana spune:

Oameni buni, stiti poate si cazuri de copii cu leucemie care nu au murit!? Si eu ma chinui sa strang fonduri pt. nepotul meu- o frumusete de baiat de 19 ani- si m-apuca disperarea sa aud ca s-a murit frecvent de leucemie ... Familia lui Ionut crede in vindecare si Ionut la fel si avem mari speranta in puterea lui Dumnezeu ... Ionut nu are dureri fizice si SPER SA NU AIBA.... Sunt doar niste celule imature albe care-l invadeaza ... SPUNETI-MI CA STITI SI COPII CARE N-AU MURIT! POVESTITI-MI DE VINDECARI, DACA ATI AUZIT SI CUNOASTETI! In aceasta ordine, stie cineva de tratamentele unui domn Stelian Fulga si ce parere aveti despre ele?
VA ROG RASPUNDETI-MI("cANDVA ERA SI EL UN BEBELUS PLIN DE VIATA"-ANUNTURI UMANITARE)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dodo spune:

Va multumesc, fetelor pt. cuvintele de compasiune si incurajare...Sinteti intr-adevar pline de sensibilitate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucamatei spune:

Eu l-am tinut in brate pe Teo , baietelul meu non-nascut la 24 de saptamini, cind si-a tras ultima suflare..nu a trait decit o ora, dar si-a lasat amprenta pe inima mea, mai mult decit oameni cu care uneori mi-am petrecut viata. Cind mi-e frica de ceva, mai ales de moarte, ma gindesc la un baietel cit un ghem care a trebuit sa moara si ma intreb:"Dar lui nu i-o fi fost frica?" Si atunci imi dau seama ca daca fiul meu a trecut peste moarte, acest lucru il pot face si eu si ca in momentul in care imi voi parasi copiii de pe pamint, cineva acolo sus ma asteapta sa il iau si sa il port in brate, pentru eternitate.
Te face mai puternic, eu cred ca Dumenzeu permite asemenea tragedii sa se petreaca pentru ca noi cei de aici sa fim mai buni si sa ne trezim la realitatea vietii. Ma uit in ochii copiilor mei si vad ca si ei sunt tristi cind le vorbim de Teo, desi nu au decit 4 ani jumatate, cind se uita la pozele cu el, simt un fel de durere pe care numai o mama o poate vedea pe fata copiilor ei. Adesea le spun: "daca Teo ar fi trait, mami si tati nu v-ar mai fi avut pe voi!"
Un singur lucru pot sa va spun despre mamele care isi pierd copiii, nu e zi de la Dumnezeu, in care sa nu ma gindesc si la celalalt fiu al meu. Si daca cred ca exista un Rai, cred ca exista pentru a primi in el copilasi ca baiatul meu...
Intr-o buna zi, puiul meu, te voi stringe la piept!

oana olson

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sentoria spune:

stiu exact cum este....la inceput esti in alta lume, nu vezi/nu auzi in jurul tau. apoi sant perioade bune si altele cand nu faci altceva decat

http://community.webshots.com/user/sentoriam

Mergi la inceput