Viata in Germania (5)
Raspunsuri - Pagina 4
helbi spune:
e acelasi lucru cu Rechtschutz-ul? Costa in gen. cam 200 euro/ an depinde si de firma la care inchei, dar si pt ce te asiguri: Beruf, Verkehr, Familien, .......
Ralu
Irinusha spune:
Este Rechtschutzversicherung ... exista mai multe tipuri: cele doar ptr. masini in caz de accindent (Verkehrsrechtschutzversicherung) sau cele complete cu tot - Beruf-, Privat-, Mietrecht - care se numesc Familien-Rechtschutzversicherung. Aveti grija ca nu include si Familienrecht (Scheidung sau im Erbfall).
Nu sunt chiar asa de scumpe daca nu va infigeti la asigurari scumpe cum ar fi Alianzversicherung. Noi avem o Familien-RSV facuta la Huk Coburb 24 - Tochtergesellschaft de la Huk Coburg, care au reprezentanta doar pe internet: http://www.huk24.de/
Sper ca nu avem nevoie de ea, dar e ptr. siguranta noastra. Chiar daca nu va faceti o FamilienRSV, eu tot va recomand una ptr. masina ... nu se stie ce se intampla si ce probleme puteti avea.
Toate cele bune!
Irinusha - cu minunea "surpriza" de 34+ saptamani din burtica
helbi spune:
la Roland un Familien RVS este anul asta cca. 190 euro. Depinde cred si de Selbstbeteiligung-ul pe care i-l ai.
http://www.roland-rechtsschutz.de/
Si mare atentie la ce a scris Irinusha: "Aveti grija ca nu include si Familienrecht (Scheidung sau im Erbfall)."
Ralu
dori spune:
Hallo! Hallo!
Spuneti-mi si mie va rog cum pot trimite cel mai ieftin pachete in Romania.
peca spune:
cred ca prin bus, vezi ca undeva, nu mai stiu eu unde, cred ca la o intrebare despre ebay, am dat lista cu preturile/gramaj daca vrei sa trimiti prin DHL, dar sunt scumpi
alba spune:
Eu, nu de mult am trimis unei fete de pe DC un pachetzel de 2 kg fix care m-a costat 8,20 €!
Vezi ca nu acepta nici un gram in plus,pachetul a ajuns in vreo 2 saptamini,da a ajuns!!!
Daca vrei sa trimiti ceva mai greu, atunci incearca cu Atlassibul,in Bremerhaven unde locuiesc eu, nu au sediu ca asi fi apelat si eu la serviciile lor :-(
&
Corina & Darian,tot mai nazdravan...(4 ani si 6 luni)
tinatache spune:
quote:
Initial creeata de ibag
Are cineva ceva experienta cu Jugendamt in Germania?
Eu sunt casatorita cu un neamt, cu care nu am nici un fel de probleme, casnicia decurge foarte bine. Anul trecut am nascut primul nostru copil si am fost intr-o Uniklinik.
Pentru ca tatal era foarte des la noi si mai ramanea cu copilul si noaptea ca sa pot eu dormi un pic si si pentru ca m-am plans ceva de lipsa de sprijin in spital, m-am trezit cu doua femei de la Sozialdienst care au inceput sa ma interogheze.
EU INCERC SA RELATEZ CAT MAI PE SCURT!
Mi s-a spus ca nu m-as putea ocupa de copil fara ajutorul tatalui si m-au intrebat daca suntem casatoriti sau numai locuim impreuna (?!). Apoi am aflat ca daca nu eram casatoriti, puteau hotari sa-mi ia copilul. Tot apoi am aflat ca cei de la Jugendamt au luat legatura cu moasa care venea la noi dupa nastere, ca sa intrebe cum decurg lucrurile de la noi.
Pe scurt, am fost foarte aproape de pierderea copilului, acum s-au mai linistit lucrurile. Vreau insa sa ma mut de aici, eventual din Germania. Stie cineva cum este in Elvetia, cat de repede iau pe acolo hotarari de a lua copilul? Daca va trebui vreodata sa parasesc Germania repede cu copilul, am nevoie si de alt document decat Kinderausweis?
Nu pot sa cred ca sunt singura cu experienta negative in Germania. Unde pot citi in acest forum eventual alte relatari si experiente?
Pentru raspunsuri multumesc si urez tuturor sa se bucure de viata ALATURI de copii lor!
acest mesaj a fost postat la legislative, dar poate aici se gaseste cineva care sa stie mai multe sa o ajute pe mamica.
Un Paste Fericit!
Cristina
Irinusha spune:
Aoleu, m-ai speriat! Stiam eu ca iau astia niste hotarari de te doare capul si ca muncesc mai mult cu picioarele, dar chiar asa de rau sa fie?
Nu i-am "cunoscut" inca, dar am auzit de un caz cand le-au luat unor parinti copiii numai ca erau mai prostuti - parintii. Ca cica nu pot sa-si educe copiii. Si erau chiar parinti iubitori si faceau totul ptr. copiii lor ... iar la unii, de care stiu ca sunt alcoolici si isi bat copiii pana ii fac "krankenhausreif" nu le face absolut nimic.
Din pacate nu pot sa te ajut, dar sper ca nu ai nevoie niciodata de o "fuga din asta"! Mult noroc!!!
Irinusha - cu minunea "surpriza" de 34+ saptamani din burtica
arina-diana spune:
buna fetelor,
cind a venit prima data mama la mine, noi am facut un angajament (nu invitatie) la notar, prin care ne anjagam sa o intretinem pe mama timp de trei luni(sunt niste formulare tip), am platit 30 euro si am trimis-o mamei (recomandat), care la rindul ei in Romania a tradus-o si legalizat si cu asta a venit linistita la noi.Este un pic de alergat, si din cauza asta noi preferam sa-i dam 500 de euro cu astia trece la granita fara probleme(atentie trebuie facuta asigurarea medicala numai pentru 5 zile).
ancuta06 spune:
Buna fetelor!
Am si eu niste intrebari pentru voi, ca trebuie sa-mi fac o idee la ce ma asteapta. O sa va zic situatia mea:
Sunt casatorita cu un cetatean olandez, dar care este si cetatean german. Locuim in olanda asa ca am aplicat aici pentru toate procedurile necesare de a sta aici legal. Aici totul e complicat, dar acum tocmai ne-au spus ca toate legile care se aplica aici s-ar putea sa nu mai fie valabile, pentru ca sotul meu este si cetatean german, si ca in Germania sunt alte legi, si, deci, totul se complica. Au zis ca va dura cam un an pana cand se dumiresc ei care e treaba si ce am de facut. Au zis ca el fiind cetatean german, exista posibilitatea ca eu sa fiu considerata cetatean EU, in conformitate cu legile din Germania.
Voi ce stiti? In Germania care e treaba? Dupa casatorie, care sunt procedurile ce trebuie urmate pentru a obtine rezidenta, cetatenie???
Sper ca ma puteti ajuta sa imi clarific si eu putin gandurile, si sa stiu ce ma asteapta, si cum e mai bine sa procedam.
Va pup
Ancuta & Martijn, (24.10.2003)
http://community.webshots.com/user/Busch_family