biberon-pana cand?

biberon-pana cand? | Autor: gabibarta

Link direct la acest mesaj

Am un baietel care va implini 7 ani in mai si inca mai bea lapte din biberon. Ziua nu, numai seara. Bea in medie trei sticle de lapte, si asta dupa cina!
Copiii vostri cand si cum s-au dezobisnuit? Au mai baut lapte dupa ce au renuntat la biberon?

Gabi+Robert 20.05.1997+Lili 17.05.2002

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ENYA spune:

aaa, pai la noi, bibi va disparea doar cind s-o insura Vladi (acum are 3 ani si 8 luni)... sper ca nevasta-sa sa-l convinga cumva , ca eu n-am reusit

Laptele de dimineata si cel de seara, se "infuleca" numai cu biberonul, nu protesteaza daca nu i-l mai dau pe bibi, dar din canita bea mult mai putin...

Asa ca...si eu imi pun intrebarea "pina cind ?", dar cred ca Vladi o sa-mi dea singur raspunsul...intr-o buna zi.

Amalia si Vladi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rici35 spune:

Nu imi vine a crede.... Cine educa pe cine?? Tu copilul, sau copilul pe tine???

Deci seara inainte de culcare bea lapte... pe cit posibil mai si cu muuult zahar sau miere... As fii curios cum ii arata dintiiiii.... Igit...

Uite cum a fost la noi... Cum au primit dintii, i-am luat biberonul...
La Andreas a fost mai simplu, am spus ca nu il gasim, si cautam inpreuna pina ce se plictisea, la Alessia, ce era mai incapatinata am avut alta metoda. Se gaseste in farmacii ceva lac ce il dai pe unghii la copii ca sa nu mai roada unghiile. Are gust nasol.. si cu asta i-am uns biberonul.... In 2 zile problema a fost maculatura....

La noi in casa exista reguli. Una este ca seara inainte de culcare se mai bea doar apa goala... Asta e dintotdeauna asa.. de cind au primit dinti... Si au niste dinti ca niste perle... Nici o carie....
Oare cum arata dintii unui colil ce bea la 7 ani cu biberonul....??? Poate facem schimb de poze....

Cu drag

Rici

quote:
Initial creeata de gabibarta

Am un baietel care va implini 7 ani in mai si inca mai bea lapte din biberon. Ziua nu, numai seara. Bea in medie trei sticle de lapte, si asta dupa cina!
Copiii vostri cand si cum s-au dezobisnuit? Au mai baut lapte dupa ce au renuntat la biberon?

Gabi+Robert 20.05.1997+Lili 17.05.2002

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lu.more spune:

7 ani mi se pare cam mult...
Eu am ascuns biberonul cand fetita mea avea doi ani. I-am spus ca gata, nu mai e, s-a spart! Am trecut la cana fara probleme (era chiar mandra ca bea din cana, ca cei mari). Dar la 7 ani o sa fie mai greu sa-l pacalesti. Eu cred ca solutia e sa ramai tare pe pozitii si sa nu cedezi la insistentele lui!!!
Daca bea lapte mai putin, nu cred ca e o problema. Da-i sa manance mai multa branza, iaurt. Stiu ca laptele e important, dar calciul nu-l iei doar din lapte.
Succes!

« C’est une grande folie que de vouloir ętre sage tout seul. »
La Rochefoucauld

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oz spune:

Eu am scos rapid biberoanele ca mi-era greu sa le tot spal si sa le sterilizez . Fata a baut din sticla pana la 1 an jumate, dar celui mic i-am luat-o inainte de un an, in timpul zilei ii dadeam cu paiul dintr-un pahar, noaptea se scula sa manance si atunci primea cu sticla ca era adormit, putin dupa 1 an nu s-a mai sculat noaptea si nici biberon nu i-a mai trebuit. Imi aduc aminte ca aveam o sticla intr-un dulap si a gasit-o cand avea 2 ani, sora-sa incerca sa-i arate cum sa bea din ea niste apa dar el a aruncat-o indignat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina_antoaneta spune:

Buna!!!
Draga mea,...si Andreea a baut din biberon pana la 4,8 ani(si are dintii OK )
acum bea din cana,dar cu paiul.
S-a dezvatat singura pt ca a vrut lapte cand eram la mare si...biberon ioc.I-am dat cu cana si pt ca 'maraia' i-am dat si pai
asa am scapat.
Atat timp cat nu sta 10 ani cu biberonul la gura nu vad de ce sa-ti faci griji.
noi in drum spre gradi beam laptele din biberon in 5 min era gata.
Stai linistita nu am vazut nici un adult cu biberunul la gura pe strada
pupici si sanatate!!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maggda spune:

Fetita mea a baut lapte cu biberonul pana la 4 ani, atunci i-am spus ca e rusine si am aruncat sticla.Pana atunci bea 2-3 sticle de lapte cu nesquik(de la 1 an l-a baut asa) pe zi, de atunci bea ff rar dar ii dau zilnic 2 danonino si mai mananca cereale cu lapte.Din pacate cu alte lactate nu e prietena.Dar chiar daca a baut atata lapte cu nesquik dintisorii sunt ca perlele la ea.La 5 ani 6 luni nu are nici un punctuletz de carie.
Oricum 7 ani e cam mult.Va doresc succes la "disparitia" sticlei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alma spune:

Parca e prea mult totusi... 7 ani la biberon! Diana a renuntat la 3 ani, iar la suzeta abia la 4. Cu asta a fost chin mare, ca nu putea adormi fara ea! Dupa ce adormea, o dadea afara din gurita. A plans vreo saptamana seara, pana s-a obisnuit fara.
Si cu dintii am avut probleme, a avut ceva carii, insa dintii definitivi sunt ok.
Lapte nu mai bea de mult, mananca in schimb smantana, iaurturi cu fructe, branza.

http://community.webshots.com/user/freediaro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marimar spune:

Biberon la 7 ani e cam mult ! Cred insa ca poti sa discuti cu el si sa ii promiti o jucarie speciala sau ceva special ca rasplata ca renunta la biberon. Sau pur si simplu se strica si nu mai iei altul, in cel mult 1 saptamina uita de el.
Nu e nici o problema daca nu mai bea lapte dupa 2-3 ani ba chiar nici nu se recomanda ! Isi poate lua calciul din altele: legume, iaurturi, brinzeturi.

Al meu copil a renuntat si el cam tirziu, avea 3,5 ani si eram plecati in strainatate unde am uitat sticla intr-un hotel. I-am explicat ca nu mai e, s-a suparat si a baut din cana si in citeva zile a uitat.

16 sapt si

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Hai ca te-au pus fetele la colt.
Eu am sa-ti povestesc cum a procedat soacra mea. Al meu barbat avea 5 ani si o santaja pe bunica cu care statea ca nu doarme la pranz daca nu-i da biberonul. La 5 ani l-au dus la gradinita.... iar soacra-mea ii spune in curtea cu copii... daca vrea sa-i aduca biberonul... de atunci nu i-a mai trebuit biberon... i-a spus lui soacra-mea sa nu mai vorbeaca de fata cu copii ca rad de el. Poate este cam dur, dar altfel nu s-a putut si au incercat toate metodele.
Adi al nostru are 3 ani si inca mai bea din biberon. Cu cariile nu-i o problema pentru ca se poate spala pe dinti si dupa ce bea laptele. Am incercat sa-i scot biberonul , dar am consatat ca asta presupune sa am timp liber si pana acum nu s-a ivit. Singurul nostru timp liber a fost o saptamana de concediu la mare si nu se poate sa te duci intr-un hotel si copilul sa-ti urle.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns m34 spune:

Nepotul meu inca indrageste biberonul la 4.8 ani, deci mai are pana la 7-8, ce sa mai zic pana la insuratoare
De mancat mananca, dar fugim cu mancarea prin casa dupa el...
O sa incercam si noi metodele propuse aici, multumim

Mergi la inceput