Fetele din Australia si NZ punem si noi de-o birfa
Raspunsuri - Pagina 2
marimar spune:
Buna Ericuta,
Hai ca incet incet ne mai inmultim si noi.
Am vizitat Chch si mi-a placut, e mic si cochet, mie mi se pare ca seamana cu Timisoara, poate din cauza parcurilor multe si a salciilor plingatoare de pe malul riului ( sau lacului ca nu mai stiu).
E foarte frumos centrul, cu catedrala, cu micile restaurante de tot felul printre care si grecesti ( ceea ce in Auckland nu prea gasesti). Pare mai european. Vara e mai uscata si mai calduroasa dar iarna e mai rece. Aveti linga Chch si un satuc frantuzesc, Akaroa parca....tare mi-a placut, a fost o asezare intemeiata de francezii care au acostat acolo, toate stradutele au nume frantuzesti si mai gasesti familii provenite din vechile familii de francezi.E foarte pitoresc.
Mi-a placut mult si Wellington.Nu e nimeni din Wellington pe aici?
si
ona spune:
Buna fetelor din NZ si Australia,
Sunt din Bucuresti, din pacate, deoarece lucrurile sunt din ce in ce mai dezamagitoareaici.Sunt licentiata in drept, un domeniu inchis pentru tinerii care vor sa-si cladesca o cariera. De ceva timp culeg informatii in legatura cu emigrarea, insa nu gasesc nimic concret care sa ma ajute sau sa ma indrume cu adevarat. La inceput am incercat Europa...nici o sansa reala! Intrebarea mea este: care este modalitatea cea mai sigura de a pleca spre NZ? Unde ar trebui sa ma adresez? Va rog din suflet sa ma ajutati cu orice fel de informatie!!!Speranta de mai bine in alta parte ma mai sustine acum!
Oana
marimar spune:
Draga Oana,
Din pacate nu te pot ajuta decit cu urmatoarele informatii:
S-a schimbat recent legea emigrarii, s-a schimbat punctajul si nu mai exista categoria general skills, adica nu e suficient sa ai un numar de puncte ca sa aplici pemtru rezidenta. Trebuie sa ai o meserie care se cauta si care sa fie pe lista de prioritati, daca reusesti sa primesti o oferta de job poti sa ceri viza de lucru pe 2 ani dupa care poti sa ceri rezidenta. Asta e pe scurt.
Uite aici niste link-uri:
www.immigration.govt.nz
http://www.immigration.govt.nz/Template/NZISGeneralSummaryPhase1.aspx?NRMODE=Published&NRORIGINALURL=%2fWork%2f&NRNODEGUID=%7bDAFEBE71-B682-481A-B5FF-98360C11A80E%7d&NRCACHEHINT=Guest#
http://www.immigration.govt.nz/NR/rdonlyres/BDE03B73-38D7-45B7-BAA5-A0038A1AF0A2/0/1093.pdf
http://www.immigration.govt.nz/NR/rdonlyres/5CE045BA-95C1-4951-8ACE-84B0EC2D44C0/0/AucklandOSL.pdf
ona spune:
Mersi mult pentru raspuns Marimar!
Ne gandeam, eu si prietenul meu, sa vindem casa si ce mai avem(ar fi in jur de 25.000$ si sa plecam la noroc, eventual cu o excursie si sa ramanem acolo). Ne gandim ca urmand calea legala pierdem timp si bani. Ce ma sfatuiesti? Riscam sa fim intorsi din drum?
Oana
oz spune:
Cea mai proasta decizie este sa vii aici la noroc riscand banii de pe apartament. Nu exista sanse sa primesti rezidenta daca ramai dupa ce iti expira viza de vizita, poate doar daca reusesti sa demonstrezi ca risti pedeapsa cu moartea daca te intorci in tara. Oricum daca te prinde cu viza expirata te expediaza acasa cu primul avion, daca refuzi sa pleci ajungi in desert in lagar, inconjurat cu sarma ghimpata si astepti sa ti se rezolve cererea de rezidenta, dureaza in medie 3 ani si periodic oamenii se sinucid acolo. Faptul ca petreci 3 ani acolo nu iti garanteaza reusita si poti zbura acasa dupa acest termen.
Daca te hotarasti sa pleci din tara, fa-o cum trebuie! In primul rand lasa romanismele si smecheriile astea deoparte, cu astea nu ajungi departe. Pregateste-ti dosarul si vino pe usa din fata! Succes!
ona spune:
M-ai convins!
Nu le am eu cu smecheriile, nu sunt genul, insa cand vezi cati bani ti se cer si ramai pana la urma cu ochii in soare, verifici toate variantele posibile.Pana vor invata romanii ce inseamna seriozitatea...
kjmami spune:
buna fetele
o sa locuiesc si eu in vreo 3-4 luni in nz si nu stiu spre rushinea mea nimic despre tara asta....ce imi puteti spune si mie? stiu doar ca este superba dar nimic mai mult. eu o sa locuiesc in gisborne
va astept cu raspunsuri va rog
pork spune:
Nu speria fata OZ ca NZ nu e Australia. Da in NZ multi au venit cu "smecherii"...viza de turist etc...se poate si acum veni si obtine cumva o viza de munca. E mai greu insa cu calificarea ta iar daca vrei sa emigrezi in felul asta "adica pe blat" ma intreb de ce trebuie sa vi pana la capatul lumii cand UE iti sta la dispozitie fara viza...plenty of jobs la negru...si cu cate o amnistie din cand in cand cand poti la negru fiind sa primesit statut legal...ceea ce in NZ nu exista.
mate spune:
Mai Pork,cum poti sa spui ca se poate veni in NZ cu viza de turist si obtine job,cine a mai auzit tampenia asta? Cand se stie ca si cu rezidenta in buzunar bine mersi stai pe bara daca nu ai noroc.Cu viza turistica nu te angajeaza nimeni si nici cu work visa sau este oricum foarte greu.Cand te angajeaza primul lucru esti intrebat ce viza ai si daca spui turist esti out din start si daca ai work visa care se da pe 6 luni nici atunci nu ai sanse prea mari ca astia se gandesc ca esti venit pentru marele overseas experience si dupa 6 luni te carabanesti in alta parte cum fac majoritatea tinerilor de aici,nu conteaza ca le spui tu ca de fapt nu asa stau lucrurile.Cea mai mare prostie este sa vii ca turist cu gandul de a ramane.Sanse de a gasi un job sint sub zero(poate sa aiba astia nevoie la spart asfaltul si facut santuri cu 8 dolari pe ora brut dar nici atunci nu cred).Deci draga Ona nici sa nu te gandesti sa vii fara rezidenta si si atunci te sfatuiesc sa te inarmezi cu foarte multa rabdare si putere de tavaleala.
Oana