Firma de catering

Firma de catering | Autor: missiday

Link direct la acest mesaj

De ceva vreme ne gandim,eu si sotul meu , sa deschidem un fast-food; mai nou, ne-am gandit ca ar fi mai bine sa deschidem o firma de catering, mai ales ca avem cateva firme care ar comanda pranzul pentru angajatii lor de la noi(cu conditia ca produsele noastre sa fie bune si proaspete ) ; ne-am informat oarecum ce-ar insemna asta, ne-am facut o lista cu ce trebuie, dar inca sunt in ceatza; asa ca m-am gandit sa va rog sa ma ajutati cu cateva idei si sugestii legate de echipamentele obligatorii intr-o astfel de firma si ,de ce nu, idei de meniuri.
Deocamdata vrem doar sa facem mancare pentru cele cateva firme de care spuneam(asta insemnand cam 1.500 de portzii pe zi), nu si pentru petreceri.
Multumesc mult,

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Andruska spune:

Cred ca idei de meniuri poti gasi aici cu gramada. Ref la echipamente nu stiu ce sa va spun INSA vroiam sa va urez mult succes si bafta si sa va felicit ptr idee .

La cat mai multe portii

Andra mamica lui Matei (7 saptamani) si Andrei (4 ani si 6 luni)

Album Andrei:
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+principal&mid=954&cid=448

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Multa bafta Missy draga mea!
Habar n-am inca sa-ti dau idei dar ma gindesc sa fac un search si research miine dimineatza si-ti dau de stire,
A

L’amore che move il sole e l’altre stelle. Dante
Iubirea misca soarele si celelate stele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanau spune:

Ref. la echipamente, chiar in ultimele pliante de la Selgros am vazut oferte speciale, vezi ca este o revistuta separata care se numeste Gastro parca si are de la vitrine frigorifice, masini de gatit etc.pana la farfurii, servetele, tacamuri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns otau spune:

Din cate am auzit e destul de dificil cu amenajarea spatiului. Am inteles ca sunt reguli foarte stricte de la Sanepid. Cineva care a vrut sa-si deschida o gradinita a trebuit sa faca usi separate pentru intrarea alimentelor in bucatarie si pentru scoaterea gunoiului. Trebuie sa fie frigidere separate pentru carne si legume.
Asta e ceea ce am auzit, asa ca nu pot sa bag mana in foc!
Eu iti urez succes si putere de a trece de barierele birocratice!
Aurora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MariaM spune:

1. Foarte important - sa accepti sa lucrezi cu bonuri de masa
2. Mancare sa fie proaspata...mult bazata pe salate de tot felul
3. Mancarea sa nu fie uleioasa, sa nu pui sare multa in mancare, mult otet sau ulei salate, sa lasi aproape totul..la alegerea consumatorului.

De ordin administrativ nu prea stiu ce sfaturi sa-ti dau

Spatiu mare , f aerisit, oamenii cu care ai sa lucrezi, imbracati corespunzator, par strans, manusi,halate.
Cel putin 4 chiuvete.
Oameni pregatiti (atestati)..pt traba la care ii pui.

cam asta este...
lucrez la o firma...care a schimabat vre-o 5 firme de catering...si tot ce ti-am spus, rezulta din experienta mea cu ei...mai ales ca eu m-am ocupat cu achizitionare funizorului de masa.

F important...in cazul in care iti vei deschide aceea firma....beneficiarii serviciilor tale ..au dreptul sa-ti faca oricand vizite surpriza...pt a vedea ce si cum se intampla multe pe acolo...:))

te pup si multa bafta

Maria&Vladut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns missiday spune:

Sarumana mult pentru raspunsuri!!
Aseara am incercat sa punem pe hartie cam ce ne trebuie si am ales cam toate ustensilele de inox, spatiul o sa-l amenajam noi(o sa fie totul in gresie si faianta) si vrem ca in primul rand sa fie curat!
Astept in continuare sugestii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tilis spune:

Missi, Maria are dreptate! Si noi la firma am schimbat o gramada de firme din cauza mancarii necorespunzatoare, uneori a preturilor prea piperate si cea mai frecventa problema pe care am observat-o la aproape toate firmele este cea a marimii portiilor: la inceput aduceau portii mari si cu timpul portiile se micsorau si uneori mai crestea si pretul.
Si inca ceva ce noi am considerat a fi important: diversitatea meniului, sa nu ai un meniu fix mai mult de 1 luna!
Cand iti deschizi firma te rog sa-mi trimiti si mie o lista de preturi ca noi la firma vrem sa incercam!
Succes si pupici!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vivi spune:

Draga Missi, am o cunostinta care scrie Licentele de fabricatie pt astfel de firme. Daca te intereseaza spune-mi si iti voi da nr ei de telefon. Cu siguranta stie ce se cere pt obtinerea licentei si iti poate da sfaturi. De asemenea stie ce se cere si din partea Sanepidului, pompieri si ce licente se mai cer. Da-mi un PM daca crezi ca te intereseaza sa vorbesti cu ea.
"Soarta este scuza celor slabi si opera celor puternici"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns missiday spune:

Tilis, multumesc mult pentru urari si pentru incredere, dar noi suntem din Ploiesti si aici deschidem si firma :))
Vivi,trimit PM.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tilis spune:

Missi, nasol, chiar vorbisem cu colegii mei si erau dispusi sa incerce. Bafta si poate iti vei deschide cu timpul si punct de lucru in Bucuresti!!!


Mergi la inceput