Despre emigrare, pe sleau (fara perdea) (3)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dans spune:

PS: REALITY SUCKS! LONG LIVE THE MATRIX!

Asta evident daca preferi sa traiesti intr-o lume idealizata dar total ireala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Cu o crestere economica de 5% nu se poate sa ai salarii si pensii la nivel de EU in Ro....asa ca situatia mizerabila o sa continue zeci de ani de acum inainte. De pomana au muncit o viata daca nu au muncit cum trebuie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pepsi spune:

quote:
Originally posted by gorjan
Pepsi o sa te dezamagesc dar pensiile si aici sint de mizerie 450 $. Nu prea poti sa te bazezi pe ele. Daca nu ai un plan personal sau cu compania nu prea iti anunge .

AP

da ai dreptate sint mici, dar ai de unde sa-ti platesti asigurari private cu care sa complectezi banii astia! pe cind acasa soacra mea si parintii mei au contribuit ca prostii la stat, ca doar le va da cind va fi nevoie....in loc sa-si puna ei banii in CEC sau la o banca, sau sa-i investeasca! aici ai de ales! si ai de unde pune bani ptr o pensie cinstita!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Edip spune:

Pentru Ira!
Cred ca daca ai fi pus problema altfel discutiile ar fi fost mai constructive. De ce zic asta? Pentru ca :
1. 10 mil alocati pentru copil - deci un venit bunicel pentru Ro...
2. La cate mesaje scrii pe forumul asta se pare ca ai destul de mult timp liber ceea ce peste ocean s-ar putea sa iti lipseasca
3. Luand in considerare tot nr. mare de mesaje si orele la care le postezi se pare ca ai internet acasa, deci PC si destui bani sa platesti internetul. Nu sunt f. multi care isi permit atat de mult sa intre pe net in RO.
De fapt prin asta am vrut sa zic ca era mai bine sa postezi mesaje de genul ca pentru Romania nu o duci asa de rau dar iti doresti mai mult de la viata... parca suna mai altfel si raspunsurile, discutiile erau mai altfel. Oricum exemplul cu tipa din Montreal care sta pe ajutor social si are ce manca nu mi se pare relevant pentru nivelul de viata din vest. Asta se intampla in Montreal dar nu si in alta provincie in Canada. Si banuiesc ca la cat de inversunata esti nu asta iti doresti de la Canada. Exista multe sanse aici intr-adevar dar vezi ca nu socialul conduce la progres... Si apropos... am vazut ca esti f. grijulie fata de cei care o duc rau (in Ro deocamdata). Sa ne zici si noua de cate ori o sa te duci in Canada sa duci cate un pachet la Food Bank, ca aici o sa ai bani si nu o sa mai fi ca in Ro, unde poate nu ai avut bani de o donatie sau sa faci ceva caritabil pentru oamenii care o duc mai rau ca tine. Sunt aproape convins ca nu o sa o faci pentru ca esti f. superficiala si vezi vestul ca pe o "portocala". Daca l-ai vedea ca pe un " mar" care s-ar putea sa mai fie si putin stricat intr-o parte, ai taia partea stricata si ai manca ce e bun... dar la tine totul e bun... asa cum ziceam intr-un mesaj mai zilele trecute, conteaza cantitatea nu calitatea. Nu imi permit sa dau sfaturi dar aici daca sustii cu vehementa o idee si nu esti flexibil o sa ai de tras...Bafta pe noul drum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gorjan spune:

Pepsi citi dintre emigranti crezi ca se preocupa de chestia asta cu pensiile privata. E adevarat ca anumite companii au planuri de pensie dar nu toate( si sint destul de multe care nu au). Trec ani buni pina te desmeticesti si te gindesti la asta mai ales daca compania nu te sustine. Apoi toate astea merg pe principiul investitiilor in special in actiuni iar daca nu ai habar te trezesti ca pierzi inloc sa cistigi. Am prieteni care au pierdut destul acum cu caderea bursei din ultimii ani. Mai e si faptul ca daca vii la 25 ai destul timp dar daca ai spre 40 mai pierzi si primii ani prin diferite pozitii de inceput si dai si de o companie fara plan esti cam pierdut. Ideea e ca si aicea statul iti asigura putin mai mult decit statul roman. A si eu doi pensionari in tara si stiu ce greu e dar nu se va intimpla prea curind ca statul roman sa aiba un sistem social pt pensionari foarte bun. Probabil ca pentru vreo citeva generatii bune nu se va intimpla mare lucru. Canada chiar considera sistemul falimentar fie si la aceasta suma destul de mica. Intrebarea este daca statul canadian care banuiesc ca are destui sfatuitori financiari nu stie cum sa investeasca banii depusi de fiecare incit sa fie rentabil ce sanse au ceilalti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns enik spune:

[quote]Originally posted by giani

Din tinerete trebuie gindita si asigurata batrinetea, ma refer la anii anii de pensie, cpp-ul e cam mic (min 400, max pina in 800), buni si astia, pe linga banii pusi in rrsp se string ceva, partea mai proasta e ca cpp-ul e falimentar, unii analisti dau cu presupusul ca nu o sa mai avem parte de el.
Asta e, trebuie sa ne gindim si la anii de pensie, Canada, Ro, n-are importanta, trebuie strinsi bani pentru anii batrinetii, iar RRSP-il e o solutie buna in opinia mea.
[/q
uote]

AI dreptate Giani cu privire la zilele cand vom ajunge la batranete, indiferent unde ne-am afla tot grele sunt. Din pacate nimeni nu se gandeste ca probabil nu o sa aibe pe cineva alaturi, sau nu va avea din ce trai. Odata iesiti la pensie veniturile scad probabil chiar la jumatate dar cheltuielile cresc cu fiecare scumpire SI CINE E DE VINA??? da BINEINTELES STATUL!!! DUPA 14 ANI DE MUNCA NU PRIMESTI NICI PENSIE( IN Romania). Vreau sa va spun ca oamenii sunt inconstienti nu se gandesc, ca au sa vina si zile negre. Eu am lucrat la o comp. de consultanta financiara si m-am izbit de multe refuzuri la propunerea unei pensii private, pe diverse motive, dar vreau sa va spun ca este singura metoda SIGURA de a strange bani pt. zile negre.(daca aveti nevoie de sfaturi legate de asigurari cu cea mai mare placere!)

Mergi la inceput

In sfirsit cine a pus punctul pe i.
Multumesc Edip

Mergi la inceput

Enik poti sa-ti faci un plan in Romania fiind in strainatate si cam cum functioneaza sistemul si cit de sigur e ca atunci cind iesi la pensie respectiva companie mai exista?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danutza Mamaruta spune:

Si eu i-ti multumesc Edip.Era cazul sa-i spuna
cineva ceva ca era prea de tot.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Idora spune:

Edip

Mergi la inceput