Despre emigrare, pe sleau (fara perdea) (3)
Raspunsuri - Pagina 10
lucamatei spune:
Guestuts,
Ai dreptate...daca as fi plecat dintr-o garsoniera inchiriata cu mucegai si tot ce trebuie, m-as fi lins pe degete pentru 30 de mii de dolari pe an.
NU CRED ca exista oameni prea multi in Romania care traiesc cu 3 milioane per familie..cunosc intr-adevar si cazuri de femei vaduve care traiesc din 2 milioane, dar acestea si-au vindut apartamentele ca sa manince sau lucreaza ca menajere sau nannies.
Nu cunosc oameni care traiesc din 3 milioane, asa ca nu am cu cine sa compar.Oamenii pe care eu ii cunosc au cel putin 6-7 milioane, impreuna, casa proprietate si masina lor...nici astia macar nu i-am auzit plingindu-se.
Eu ma gindesc ca intr-o societate saraca, unde opresiunea este fara seaman, bisnita, tigani, seminte, oameni haini, nu ar trebui sa faca nimeni copii...Eu insa vad ca romincele sunt mai dornice ca oricind de bebelusi, chiar daca sistemul medical este de pomina si nu au ce sa manince.
Asta este pentru mine un indicativ de prosperitate.Toate colegele mele de liceu au acum 28 de ani, eu am facut Liceul Pedagogic, deci cel putin 10 din cele care am graduat au salarii de invatatori. Vreti sa stiti ceva ?
Toate sunt gravide sau au cite 1- 2 copii.
Asa ca Fie Romania cit de rea, Romanii tot au chef de .Vad ca multe dintre cele de acasa nici avorturi nu mai fac, deci e clar ca asa incet, orb mergem inainte ca natiune...
Dati-mi in cap, eu sutn optimista pentru tara mea.Ce pacat!
oana olson
conchita spune:
quote:
Originally posted by Andrada
Conchita spuneai ca iti cumperi casa NOUA de beton cu 127K ???? Wow!!!
N-au nevoie in zona ta de ingineri dragutzi cu experientza si fara mofturi????
Ca pe la noi aici la pretzul asta nu-mi iau nici un apartament nedecomandat....
crezi ca nu stiu asta? poftim, intra pe www.maronda.com, click pe locatia Orlando, alege de pe mapa Daltona si vezi modelele de 4/3/2 de la 127 K pana la 152 K. ala cu cinci camere e 159 K. noi oscilam intre The New Haven (127K 4/3/2) si Durham (120K, 4/2/2)...repet, noi pentru asta ne-am mutat aici, ca "supravietuirea in capitalism" e mai accesibila si pentru omu' mediu care ar da banii in viata pe orice altceva decat pe pereti imobiliari. nu o sa mai mearga in cativa ani? foarte bine, ne mutam in alta parte! abia ce m-am obisnuit :))
piata muncii e ciudata inca, la fel ca peste tot in US. asteptam "primavara", ce altceva sa facem? :)
andreea-ana spune:
Mai dragelor,
as avea si eu o intrebare pentru cei care au trait in Canda si s-au mutat in U.S, ce parere aveti, s-a meritat ceasta mutare? Multumesc
Andreea si Anaïs (1 an pe 26.04)
amuleta spune:
Draga Ruxij, Julie si Ira, acum ca tot am beut o bere, o sa-mi fac curaj sa va martusisesc : am ris cu-atita pofta citind postarile voastre, ca a trebuit sa trag apa dupa mine.
De ce am beut o bere ? Ca ma exploatara nenorocitii astia de americani de ajunsei abia la noua seara in casa mea de carton de unde ma sufla vara aerul conditionat drept afara, in piscina care de fapt nu e a mea, ca o sa fie abea peste 30 de ani, tocma atunci de-oi reusi sa colectez si eu mostenirea de o casa-n buricul Bucurestiului lupta a trei generatii.
Da uite ca ma molipsii si eu de bascalie, ca singele apa nu se face !Ce bine ca nu-s (f)rigida !
lucamatei spune:
Amuleta ...am ris de m-am prapadit, ai dreptate suna funny...sunt de acord cu tine, numai ca atunci cind am plecat si eu ma aruncam direct din Primaverii in Clubul Nastase, aia da piscina, iar abonamentul mi se platea de Ambasada Suediei pentru care am si lucrat 2 ani de zile.Aici nici nu imi vine sa ma arunc in piscina asa de una singura, dar bine ca macar tu poti,
Sa fim fericiti oriunde 'om fi
oana olson
conchita spune:
quote:
Originally posted by lucamatei
numai ca atunci cind am plecat si eu ma aruncam direct din Primaverii in Clubul Nastase, aia da piscina
maah, ma lasi? aia piscina? pana si Motel 6 in US are pool-uri mai misto, recunoaste!
Julie spune:
quote:
Originally posted by conchitaquote:
Originally posted by lucamatei
numai ca atunci cind am plecat si eu ma aruncam direct din Primaverii in Clubul Nastase, aia da piscina
maah, ma lasi? aia piscina? pana si Motel 6 in US are pool-uri mai misto, recunoaste!
Da, da abonamentul nu se plateste de catre Ambasada Suediei
conchita spune:
Julie, adevarul e ca am indus lumea in oroare, nush daca Motel 6 are piscine, ca n-am servit. dar La Quinta e tot pe-acolo din ce am inteles si are niste chestii, miam-miam. cel putin la mine in satul din Florida
Julie spune:
quote:
Originally posted by conchita
Julie, adevarul e ca am indus lumea in oroare, nush daca Motel 6 are piscine, ca n-am servit. dar La Quinta e tot pe-acolo din ce am inteles si are niste chestii, miam-miam. cel putin la mine in satul din Florida
Tot nu-ti plateste ambasada, nah!