tatal vitreg
Raspunsuri
crisa_txt spune:
scriu aici pt ca as avea nevoie de niste sfaturi. poate mai este cineva in situatia mea si as aprecia mult daca as primi unele pareri.
sunt despartita de ceva timp, am un baietele de 4 ani si de 8 luni sunt cu un barbat care s-a implicat foarte mult in educatia copilului meu, mai ales ca urmeaza sa ne si casatorim. intre noi doi totul e ok, insa el este o persoana destul de dura si autoritara in ceea ce priveste educatia unui copil. fiind singura timp de trei ani, fara un barbat langa mine si a avut destul de multa libertate, eu fiind o persoana toleranta si l-am si protejat si un pic rasfatat, avand in vedere ca a crescut fara tata si datorita si bolii de care sufera (epilepsie).ce inseamna dur? inseamna ca pt orice nazbatie, pt orice neascultare este certat, amenintat ca nu i se mai cumpara nimic, ca nu va mai merge in parc etc etc.. plus ca daca afla ca eu incalc "pedeapsa",automat ne certam. vine cu argumente de genul: cand va creste mai mare va face ce vrea din mine etc. am avut atatea discutii, in care tot timpul nu a rezultat nici o concluzie pt ca el este incapatanat si nu concepe ca un copil sa-i raspunda.
oricum Andrei (asa il cheama pe baietelul meu), dupa parerea mea, este destul de bine educat, dar nu este perfect si nu poate fi cuminte non stop, avand o personalitate destul de puternica.
nu stiu cum sa mai discut, ce sa mai discut cu el. care este parerea voastra? ma gandesc ca am gresit si eu pe undeva..
frunzaverde2 spune:
Mai bine as suferi citeva luni ca nu m-am casatorit cu cel iubit decit sa sufar ani intregi/sau toata viata vazind cum e tratat copilul de catre tatal vitreg. Cu atit mai mult cu cit nu esti de acord cu metoda lui de educatie.
reclama mascata
val77 spune:
am crescut cu tata vitreg si nu a fost asa de rau, pot spune ca a fost mai intelegator decat cel natural, chiar daca nu imi convenea ca tipa la mine, sau ca ma certa, pana la urma am inteles ca facea asta pentru mine
atat timp cat nu il loveste cred ca nu are de ce sa iti faci probleme
parere personala
tutus spune:
quote:
Originally posted by mihiasiro
Mai bine as suferi citeva luni ca nu m-am casatorit cu cel iubit decit sa sufar ani intregi/sau toata viata vazind cum e tratat copilul de catre tatal vitreg. Cu atit mai mult cu cit nu esti de acord cu metoda lui de educatie.
reclama mascata
La fel as proceda si eu. Sa-mi iubesc, dragalesc, alint si de ce nu, rasfat copilul doar pe ascuns? Cred ca sufletul mi-ar muri incetul cu incetul.
"Ma-ma" cu sau la bord de 32 sapt.
crisa_txt spune:
inca nu am ajuns in situatia in care sa-l rasfat pe ascuns si nici nu voi permite niciodata sa se ajunga aici, iar de lovit nici nu se pune problema..
furni spune:
Din ce ai scris, eu inteleg ca de fapt tu nu esti convinsa ca iubitul tau iti iubeste si copilul "ca si cum ar fi al lui" si atunci orice cuvant sau gest facut de el il judeci prin prisma faptului ca este "tatal vitreg". Este nevoie de multa intelepciune si judecata la rece pt. a-ti da seama daca exagereaza sau o face cu cele mai bune intentii. Nu sunt de acord cu afirmatia ca tatal VITREG iti trateaza copilul urat pt. ca este vitreg. Daca era tatal lui bun si ii interzicea aceleasi lucruri la fel te-ai fi gandit? Eu cred ca problema este la tine si este una de nesiguranta. Dupa parerea mea, nu fa pasul pana ce TU nu esti convinsa ca actiunile lui privind educatia copilului tau (al vostru dupa casatorie) sunt determinate de cele mai bune intentii.
bidiloi spune:
Draga Crisa, eu si fratele meu am crescut cu un tata vitreg ,dar nu am simtit niciodata ca nu e tatal meu bun din contra il consider tatal meu ,eu cred ca orice copil are nevoie de existenta unui barbat (tata) care sa-i completeze dragostea,numai dragostea de mama nu-i suficient, iar in ceea ce priveste modul in care ar putea sa se implice in educarea baietelului tau, stabiliti de la inceput niste reguli.La noi asa a fost si uite am crescut si avem deja familiile noastre si ptr. noi el ,TATA ,a fost si este si va fi tatal nostru.Bafta multa
Adela99 spune:
Diferentele de comportament si metode de educatie a copilului sant intotdeauna o problema, chiar daca amandoi sant parintii biologici. Vorbesc din experienta, din pacate. Poate tatal vitreg (in cazul relatat) face ce face cu cele mai bune intentii si chiar daca sti ca il iubeste ca pe propriul lui copil (ceea ce eu cred ca nu e posibil, dar ma rog, asta e alt subiect)tot va crea discutii. Si eu sant o mama toleranta si i-ti inteleg dubiile. Pe urma sa nu uitam ca fiul tau are o boala la care stresul dauneaza. Bineinteles ca asta nu exclude reguli, norme, consecventa.
Parerea mea e ca inainte de a face pasul si sa te casatoresti sa discutati despre cum vede fiecare educatia copilului si sa ajungeti macar la un compromis. E foarte important atat pentru voi si relatia voastra cat si pentru copil.
"Un om nehotarat ajunge la fiecare pas pe pragul unei alternative, adica in situatia de a vedea ca este intr-adevar o fiinta libera. Un om hotarat este lipsit de acest neajuns."
Lucian Blaga
lu.more spune:
Fetita mea creste cu un tata vitreg. La inceput a fost greu, fiindca ea crescuse mai mult la bunici, unde avusese parte de foarte multa libertate + rasfat, iar odata ajunsa aici, pe langa schimbarea de "decor", se mai "pricopseste" si cu un tata nou, care o obliga sa spuna "te rog" si "multumesc", sa stea la masa pana terminam toti de mancat, sa nu intrerupa pe cineva care vorbeste... Avea 6 ani si jumatate. Mi-a fost greu si mie si uneori cea mica mi-a reprosat chiar ca n-o iubesc, fiindca ramaneam tare pe pozitii... aceleasi pozitii cu sotul meu. Toata treaba a durat cateva luni, iar acum, la aproape 4 ani de atunci, sunt nedespartiti! Nu mai e nevoie de tipete sau de santaj, pedepsele mai pica din cand in cand, cum e normal, are 10 ani si dac-ati vedea-o cum se cuibareste in bratele lui cand pleaca la culcare...
Eu cred ca e normal sa se fixeze niste limite, fara sa se exagereze, bineinteles, iar in putin timp baietelului i se va parea totul foarte normal! Mai ales ca tu insati recunosti ca i-ai acordat nu numai dragoste, ci si cam multa libertate! Daca fixezi niste reguli si tii sa fie respectate, asta nu inseamna ca nu-ti iubesti copilul! Totul va fi bine, curaj!
« C’est une grande folie que de vouloir ętre sage tout seul. »
La Rochefoucauld
bidiloi spune:
Draga mea ADELA99,Eu i-am raspuns fetei din inima si sincer, iar faptul ca tu nu crezi ca pe mine si fratele meu acest om ne iubeste ca pe copii lui, ...este treaba ta dar eu in locul tau m-as abtine in astfel de afirmatii, care nu-si au rostul.Ar trebui sa ai putin respect ptr.altii, care nu fac altceva decit raspund la o intrebare, sau dau un sfat.Parca am citit ca pe aici se dezbat diverse teme si nu persoane.Plus ca ceea ce am afirmat eu, repet e un fapt real trait de mine personal, tu nu ai nici un drept sa ma contrazici ptr. ca nu ai de unde sa cunosti situatia.Daca era vorba de combaterea unei idei, da jos palaria ...aceptam si parerea ta .