Barbatul care a vazut nasterea mai are chef de...?

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danis spune:

:)) la noi, EL a stat si la cusut, unde mi-a auzit urletele suave si dragalase, ca eu am suferit mai mult cand m-a cusut decat atunci cand am nascut ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela99 spune:

Tatal fiului meu a asistat la nastere, care e drept a decurs repede (cam un sfert de ora) si 45 min cusutul (la cusut a asistat doar spre sfarsit, intre timp fusese cu copilul la imbaiat); dupa ce l-am avut eu pe piept l-a luat si el si l-a tinut la piept, sa-i simta si bataile inimii lui nu doar ale mele. De cate ori venea vorba despre nastere, nu apucam sa povestesc eu ceva, ci prelua el discutia sa povesteasca mandru cum ca el a fost de fata, a taiat ombilicul (unele din momentele cele mai mandre din viata lui). Asa povestea de parca a naste nici nu se compara cu taierea ombilicului si imbaierea de dupa. Sexual nu a fost afectat, cum si altele au zis, a stat la cap, ca suport moral. Pe mine m-a ajutat si el are cu ce se mandri pe langa ca are o mandrete de fecior ca a fost in stare sa taie ombilicul, ceea ce nici el nu credea despre el insusi.

"Un om nehotarat ajunge la fiecare pas pe pragul unei alternative, adica in situatia de a vedea ca este intr-adevar o fiinta libera. Un om hotarat este lipsit de acest neajuns."
Lucian Blaga

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Raducu fara suparare dar in cazul meu:

1.te inhibi tu in prezenta lui;
- e asi - in general nu sunt o persoana inhibata iar atunci aveam altceva mai important in creieri - nici macar nu am vazut cate persoane erau in incapere, ce sex aveau, etc - doar l-am auzit pe sotul meu soptindu-mi la ureche ....

2.el se simte ca dracu ca nu are cum sa te ajute;
- ba are cum - si te ajuta enorm. Numai incurajarile lui le-am auzit - habar n-am ce zicea dr sau asistenta - dar in sotul meu am incredere deci doar pe el l-am ascultat.

3.te vede cum te chinui si cum stai cu aparatele puse pe burtica si incearca sa inteleaga la ce sunt bune si tie numai de explicatii nu iti arde(asta e pt puls asta e pt inima etc);

- am stat cu aparatele doar in timpul travaliului, expulzia a durat max. 15 min. si au scos aparatele. Daca nu intelegea ce face un aparat - intreba dr!! Si urmarea indicatiile aparatelor alea in pauzele de la masarea spatelui ...

4.chiar daca vede bebelusul in secunda 2 nu are ochi decat pt tine care esti sfarsita de atata travaliu;
Ba din contra (mai sa ma supar pe el) - de cand a vazut-o pe fii-sa afara n-a mai avut ochi pt. mine - s-a tinut scai dupa ea si mai venea din cand cand in cand la mine sa-mi povesteasca "e f. frumoasa". "I-am pus eu bratara cu numele la mana" " O recunosc dintr-o mie, are gura ta", etc, etc ....

5.dupa ce trece toata perioada de lauzie si alte multe perioade(alaptare, oboseala, cresterea copilului etc) si veti vorbi despre nasterea puiutului ce va veti povesti?
- ne amintim impreuna de clipele petrecute impreuna ...
Dupa principiul asta ar trebui sa ne facem concediile separat ca sa avem ce ne povesti :)

6.amintirile sunt singurele care ne raman de ce sa nu fie una plina de suspans, lacrimi, bucurie etc? mie nu mi-ar place sa-si aminteasca sotul meu despre cum a vazut el ca taia dr acolo sa scoata capul copilului de ex.
Asta depinde de persoana - mie imi faca placere can povesteste el cum a fost prima persoana care a tinut-o pe Monica, ce mica si fragila era si cat de frumoasa era, chiar atunci, asa plina de vernix .....

Probabil depinde de persoane - de gustibus ....

Monica si Sorana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela99 spune:

Apropo de aparate, al meu era fascinat de ele, urmarea graficele si ma avertiza cand vine urmatoarea contractie (informatie inutila si nedorita pentru mine)

"Un om nehotarat ajunge la fiecare pas pe pragul unei alternative, adica in situatia de a vedea ca este intr-adevar o fiinta libera. Un om hotarat este lipsit de acest neajuns."
Lucian Blaga

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

vaii ce-am ris la faza cu "jucaria largita".Sincer aku,io am vazut-o ,pe a mea
Nu "rideati"da` "fimeile" alea cu care am nascut cred ca`s duse cu pluta oleaca.
Ma intreaba aia batrina(mama),vrei sa-ti pun o oglinda sa vezi si tu,ca se vede capul bebelusului.Oh NOOOO,mi-am zis!De unde ,fii-sa pune o oglinda intre picioarele mele,si ma-sa hop la capul meu si ma ridica in sus de spate.Sa lesin nu alta.Tabloul este intr-adevar infiorator.Si in tot timpul asta sotul meu a privit.Sincer va zic,nu a avut nici un fel de retineri dupa ,absolut nimic.Chiar isi aminteste cit de sfirsita eram si cum tipam,nici apa nu puteam sa beau.Si zice ca am fost norocoasa si am scapat relativ repede.
Nicole&Amira(vine iarda` aku avem tatic cu "ecsperenta")

http://community.webshots.com/user/nicoleamira

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chatonel spune:

eu nu as vrea ca el sa fie cu mine la nastere. Desi, cit e de curios, probabil ca ar vrea :) Uite ca nu m-am gindit sa-l intreb :)
Lauraa, al tau sot ce spune? Vreau sau nu?

Toulouse, la ville rose

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lauraa spune:

Pai vrea! Nici nu se gandeste sa nu fie de fata. Dar a zis ca daca eu nu vreau si tin mortis sa-l scot afara,pleaca,inaointe sa ma apuc sa-l injur :)))). Asa ca pana acum asa am stabilit.In timpul dilatarii poate sa stea dar daca mie nu imi mai convine il dau afara si el se executa. Cum ziceam intre pat si usa sunt 2 metri,deci daca intra dupa ce a iesit copilul nu pierde prea mult,il vede la cateva secunde de viata...

Laura si papusica din burtik (34 saptamani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

Mai feteor, frumoasa jucaria nu o fi, dar una peste alta toti taticii care au asistat la nastere(pina si iaia care nu erau asa hotariti sa fo faca la inceput) au declarat ca e experineta vietii lor! Spun asta din discutiile prietenilor nostri. Al meu atunci a realizat ce act deosebit si cit de mult am fost in stare sa pot si sa daruiesc! Nu stiu cum sa-ti explic Laura asa in citeva cuvinte cam tot ce a simtit el. De exemplu dupa nastere a povestit la toata lumea super innebunit tot procesul si nu l-am auzit povestind decit de miracolul la care a fost parte si ce sentiment extraordinar a avut, in nici un caz ca a fost cam aiurea sa vada pasarika uritita! Si isi sfatuia prietenii sa nu cumva sa fie prosti sa rateze asa ceva, si in caz de o sa mai avem copiii sigur va sta si data viitoare. acu eu zic, bun bun curiozitate prima data, dar daca ar fi asa aiurea nu ar mai vrea si alta data.Si pt ca intrebarea era legata de sex, sa stii ca diminuarea sexului poate apare in primele luni dar nu din cauza apetitului scazut ala lui ci pt ca nu e timp! Cind incepe sa doarma bbul noaptea, at e timp de preludii si alte chestii, in rest o sa trebuiasca sa te multumesti si cu o repriza asa mai "rezumat". Dar acum la 4 luni si ceva, pot zice ca am o viata sexuala buna, imaginea aia urita de o fi avut-o s-a sters de tot pt ca eu nu simt ABSOLUT NIMIC neinregula si nici nu am simtit ca el a ramas "oripilat" ceva. Si apoi, cum au spus si fetele, "la bine si la rau" impreuna! Asta e sotzul pe care mi-l doresc impreuna! Si sa stii ca exact acel moment nebunesc cu tipete, durere, emotii ....etc si in primul rind venirea pe lume a copilului ne-a unit extrem de mult! Asta te asigur ca am simtit schimbarea!Si daca ni se intimpla si noua la a doua nastere asa mai rapida ca la Mihael(olo) sa trebuiasca sa ne moseasca sotii, pai ce dupa tre sa dam divortz? Adica cum nu mai sunt buna pt el dupa ce a vazut nu stiu ce!? La urma urmei, o dam pe partea feminismului, sa vada si un barbat greutatea ce e pe umerii nostri. Chiar sotzul mi-a zis ca acum a realizat cit de puernica este o femeie si ma respecta enorm pt lucrul asta!Pupici si nastere usoara!!!!Vikinga& bb Aldohttp://community.webshots.com/user/vikinga109

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Cred ca sotul trebuie sa fie alaturi de sotie in unul din cele mai importante momente din viata. Asta o zic numai din teorie ca sotul me nu a fost capabil sa stea toata nasterea cu mine. Sotul meu lesinsa cind vede ace si singe(mi-a lesinat la amniocenteza si in loc asistenta se se ocupe de mine, s-a ocupat de el sa-l readuca).

Mi-am invata lectia si a fost cu mine la nastere numai cind nu mi se faceau interventii (cred ca daca ar fii asistat la epidurala, nu stiu cum l-am fii reanimat). Cordonul ombilical l-a taiat prin usa intredeschisa!!!

Chef a avut instantaneu (6 saptamini de plaznit peste miini) dar dupa 6 saptamini de alaptat nonstop eram ca o stafie umblatoare. Mai mult oboseala decit orice altceva a fost un impediment.

Dupa ce bebe s-a reglat cu somn si mincare.......

Anamaria mama la Nick (6)& Alex (3)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MJord spune:

PRO: Experienta pe care am avut-o impreuna la nasterea baietelului nostru ne-a unit si mai mult. Este extraordinar, si oricit vrei sa exprimi in cuvinte, nu poti prinde tot farmecul, si dragostea ce o simti pentru partener si pentru care dupa ce tipa mult si tare ca l-ai scos de la cladurica, se linisteste cind va aude vorbind cu el, si se uita cu ochi curiosi la amindoi.
Gabriela & Stefan

Mergi la inceput