Barbatul care a vazut nasterea mai are chef de...?

Barbatul care a vazut nasterea mai are chef de...? | Autor: Lauraa

Link direct la acest mesaj

Dar sa fiti sincere! Daca nu sunteti sincere ma supar pe voi

Va intreb pe cele ale caror soti au asistat la nasterea naturala. A avut sotul probeleme cu "problema X" dupa ce a vazut "pitulicea" maltratata, taiata,etc? Aud adesea treaba asta, mai bine zis citesc prin tot felul de locuri ca nu am prea auzit pe cineva sa zica :"Da DomneŽ, berbatu-meu nu ma mai vede ca pe o femeie ci ca pe o nascatoare si de cand am nascut nu ma mai doreste la pat deloc!" Ei ce ziceti? E adevarat ce zic revistele? Sau e inventie si de fapt toti barbatii asteapta doar ok-ul de 6 saptamani ca sa se puna pe treaba?
La cursurile de pregatire pt. nastere, moasa a zis ca tot a doua femeie face kk pe masa de nastere,deci e normal si daca ni se intampla noua sa nu ne mai gandim la treaba asta (mare :) ) ci sa ne facem ca nu a fost si nu s-a intamplat. Dar hai sa zicem ca femeia se face ca nu a vazut nu a auzit,dar sotul?
Va astept sa ziceti ce si cum. Eu nu sunt convinsa ca o sa-l las sa asiste la expulzie si exact din cauzele d emai sus.Nu vreau sa il alerg dupa aceea prin casa. Ca deja de acum ca ma vede burtoasa e cam sensibil....

Laura si papusica din burtik (34 saptamani)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Eu zic ca el sta la capul tau, nu la partea aia taiata si maltratata. Nu stiu ce sa zic, eu nu am avut probleme ulterior din pricina ca a asistat la nastere, dar o fi si ceva adevarat. Satisfactia maritala cica scade dupa aparitia copilului oricum, ca nu mai sunteti doar voi doi porumbei, ci toata ziua navigati printre biberoane si pampersi, de unde sa mai ai chef si timp de chestia aia?:)) Eu zic sa il lasi sa asiste.

ruxij

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ivi spune:

Depinde de cum simte el, daca vrea eu zic sa-l lasi daca nu vrea eu cred ca nu trebuie sa-l obligi iar nu in ultimul rind conteaza ce vrei tu iar eu am inteles ca tu nu prea vrei.
Sotul meu nu a vrut sa asiste la nastere desi cind am nascut eu nu era foarte obisnuit sa asiste sotul la nastere. Sotul meu este foarte sensibil si cind am fost odata foarte rau bolnava a stat tot timpul linga mine si m-a ingrijit foarte mult iar cind am fost gata sa facem dragoste el nu a mai putut pentru ca pastra in minte imaginea suferintei mele Dar si-a revenit dupa o saptamina. Acum cind sunt bbolnava nu trebuie sa dramatizez prea tare ca imi este teama sa nu-l sensibilizez.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raducu spune:

Ce si de ce sa vada? De curios? Sunt atatea reviste de specialitate, canale tv, carti, site-uri si altele care sa-i satisfaca curiozitatea. Nu cred ca trebuie sa-si vada sotia in durerile nasterii.
Care ar mai fi atunci menirea femeii daca s-ar pricepe si barbatii la asta(ma refer la aducerea pe lume a unui sufletel)?

Mamica lui Raducu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iren spune:

Al meu sot nu s-a miscat din fata "grotei cu miracole" pina cind n-am nascut E adevarat, nu a mai fost la fel citeva luni bune, aproape un an, chiar daca de-abia a asteptat ok de 6 saptamini... ma refer la preludiu, care lasa mult de dorit...Acum e totul ok, chiar mai bine decit inainte
I-am zis zilele trecute ca de data asta nu-l mai las sa asiste, si-a zis ca daca-i fac EU una ca asta, nu vine deloc la spital! Cum adica, sa nu-si vada odrasla proaspat iesita din gaoace??

Iren burticoasa & Bogdanelu nazdravanu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lauraa spune:

Raducu, asa gandim noi, in Ro pentru ca nu este uzual ca taticii sa asiste la nastere. Si mama mea s-a oripilat la ideea asta. Dar aici e altfel e de l asine inteles ca vine si tatal la nastere, pe mine nici nu m.a intrebat moasa daca el vine sau nu, ci de la bun inceput zicea ca "tatal in sus si tatal in jos". La cursurile de pregatire avem doua seri speciale in doi,deci vine si el si acolo el trebuie instruit ce si cum sa faca la nastere. Deci el este implicat in toata chestia. Eu nu am jene fata de el dar in unele situatii sunt mai restrasa. Si chiar ca nu as vrea sa fie ingozit de ceea ce vede si apoi de cate ori ma atinge sa-si aminteasca de imaginile sangeroase.Ca si daca sta la capul meu, eu am doar 1.66m (cu picioare cu tot) deci locul faptei nu e asa departe incat sa nu se vada. In alta ordine de idei nici nu as vrea sa-l privez de momentul in care copilul lui vine pe lume... Dar ma gandesc ca daca atunci cand incep sa imping el iese pe hol si cand apare bebe este cheat inauntru,nu e chiar asa grav,nu? Adica il poate vedea pe copil la 30 de secunde de la nastere... Nu stiu,de aceea va intreb pe voi. Mie imi e si frica sa nu ma inhib eu ca el este acolo...

Laura si papusica din burtik (34 saptamani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raducu spune:

Sunt intru totul de acord ca tatal sa fie implicat pe parcursul sarcinii cat si la nastere dar nu sa stea cu tine cand te "scremi"(scuze pt termen dar asa cica se foloseste de catre multiubitele noastre moase din RO) sau cand esti in momentul expulziei si iti dau si cateva motive:
1.te inhibi tu in prezenta lui;
2.el se simte ca dracu ca nu are cum sa te ajute;
3.te vede cum te chinui si cum stai cu aparatele puse pe burtica si incearca sa inteleaga la ce sunt bune si tie numai de explicatii nu iti arde(asta e pt puls asta e pt inima etc);
4.chiar daca vede bebelusul in secunda 2 nu are ochi decat pt tine care esti sfarsita de atata travaliu;
5.dupa ce trece toata perioada de lauzie si alte multe perioade(alaptare, oboseala, cresterea copilului etc) si veti vorbi despre nasterea puiutului ce va veti povesti?
6.amintirile sunt singurele care ne raman de ce sa nu fie una plina de suspans, lacrimi, bucurie etc? mie nu mi-ar place sa-si aminteasca sotul meu despre cum a vazut el ca taia dr acolo sa scoata capul copilului de ex.

Mamica lui Raducu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DanaEma spune:

Sotul meu a ramas cu mine in camera tot timpul, a avut patul lui, ne-am uitat la tv si a trecut timul mai usor. Cand asistenta a zis daca vrea sa ma tina cand mi-a facut injectia a zis eu nu pot sa fac asta. Si a avut grija sa-i pregateasca un scaun la capul meu sa nu il ridice de pe jos. Dar nu a fost nevoie , pana la urma tot el a taiat cordonul, de vazut nu mai stiu ce a vazut, ca numai pe scaun nu a stat. Pentru el a fost ceva unic si e tare mandru.
Nastere usoara.

http://community.webshots.com/user/ema

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Julie spune:

Desi inainte de a naste nu am fost de acord ca tatal copilului sa asiste la nastere, dupa aceea mi-am schimbat parerea.
Eu cred ca sotul ar fi bine sa asiste, pentru ca momentul, cu toate amanuntele triviale, este unul pe care descrierile ulterioare nu-l pot cuprinde. Si trebuie sa stie si durerea, suferinta, si motivul pentru care se trece prin ele :))))
Julie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura _Oprescu spune:

buna dilema..nici eu nu stiu ce sa zic...pana una alta am decis ca va veni la nastere cu mine...cred ca voi avea atentia indreptata asupra lui ... sa nu lesine...ma mai gandesc in sinea mea la problema asta,desi el stie si e mobilizat ca va asista la nastere..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Julie spune:

Aaaa, si la urma-urmelor, hai sa privim problema oleaca feminist

Mergi la inceput