statul in doi inaintea casatoriei-pro sau contra?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns louisea spune:

prefer sa-mi pai un copy-paste la raspunse cu aceeasi tema care mai e deschis...

desi sunt in general pentru mutatul impreuna impreuna inainte de casatorie nu exclud si cealalta varianta.

mama mea s-a casatorit si nu a stat impreuna cu tatal meu inainte de casatorie. au fost fericit 24 de ani, pana moartea i-a despartit..
si sunt foarte multe exemple de casnicii, in care partenerii nu au locuit impreuna inainte de casatorie, unele au esuat unele nu.. totusi conceptia care era pe atunci ca fata trebuie sa se marite virgina, ca nu are voie sa iasa afara le plimbare decat sub atenta supraveghere a parintilor si in nici un caz locuitul impreuna inainte erau atunci..foarte putin astazi..

in acelasi timp chiar si cuplurile care locuiesc impreuna inainte de casatorie..unele se despart dupa un timp, unele dureaza pana dupa casatorie iar altele ani buni..

nu cred ca exista o regula care trebuie aplicata. asta depinde de fiecare in parte. ce simte ca este mai bine.

noi am hotarat sa locuim impreuna un timp pentru ca fiind din tari diferite stilul de viata este diferit. eu locuisem inainte, singura si prin alte tari si in mare cunosteam stilul de viata din afara tarii. totusi am consideratca e ai bine sa locuim inpreuna inainte de a face pasul acesta...nu ne-am casatorit nici acum din alte cauze care nu au nici o legatura cu compatibilitatea noastra..

sunt lucruri pe care le cunosti la persoana respectiva locuind inainte de casatorie cu el si care te pot ajuta in decizia de a face sau nu pasul cel mare..

sunt totusi si situatii in care poti avea un divort chiar si dupa ce ai locuit inainte cu persoana respectiva pentru ca oamenii se schimba. nu poti spune dupa 20-30 de casatorie ca cunosti cu adevarat, din scoarta in scoarta persoana respectiva pentru ca ea dea-lungul timpul se schimba in bine sau in rau..

tot eu.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica dulce spune:

eu cred ca e o idee buna...si practica mai ales.acum..ce sa zic,daca sunteti in acelasi oras si va vedeti tot timpul..puteti sa stai si separat,dar daca distanta dintre voi e mare si nu stii prea multe pe ce taram te aventurezi dupa casatorie...atunci din toata inima iti zic sa faci o proba.

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=mamica%20dulce

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Sunt PRO, cu mentiunea ca statul in doi inainte nu garanteaza reusita casatoriei, iti ia mult timp sa cunosti cu adevarat un om si uneori perioada de proba e insuficienta. Defectele "jumatatii" sunt mai mult sau mai putin ascunse si pot sa iasa la iveala si mai tarziu, dupa legalizarea relatiei, nu neaparat la test. Cred ca in perioada de proba trebuie sa existe nepotriviri majore intre cei doi pentru ca ei sa renunte la casatorie. Daca apar mici neintelegeri acestea sunt trecute mai usor cu vederea pentru ca indragostitii uita si iarta repede si isi acorda mereu inca o sansa, in final ajungandu-se oricum la casatorie. In concluzie, cred ca mutatul impreuna inainte de casatorie nu este pe deplin relevant. N-ai cum sa probezi chiar totul. Uneori lipseste contextul. Nu poti sti, de exemplu, cum se va comporta el cand vei fi insarcinata sau dupa aparitia copilului. Un risc exista oricum. Important e sa ai noroc in dragoste.
Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marimar spune:

Sint foarte de acord cu statul impreuna inaintea casatoriei, dar nu pentru ani si ani de zile, adica sa nu o lalaiti la nesfirsit. Stati impreuna sa zicem 1-2 ani si apoi luati hotarirea: merge relatia va casatoriti, nu merge, pa si la revedere. Ma rog, nu e asa simplu ....parerea mea e ca, totusi, convietuitul te ajuta sa-l cunosti mai bine pe celalalt decit daca nu ati sta impreuna. Nu poti sa-l cunosti perfect niciodata dar, cu siguranta, ii poti descoperi multe defecte ( si calitati ) si iti poti da seama daca relatia merge bine sau nu.
Iar gura lumii...stii cum e....nu o va inchide nimeni niciodata..si...in definitiv, cui ii pasa de ea????

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

in principiu as fi pro, dar in cazul meu realitatea a pledat contra. sunt de acord cu argumentele Liei (ruxij), dar sustin si explicatiile celorlalte fete pro. e greu de generalizat, depinde de fiecare caz in parte.

avantaje- cunosti omul din sculare in culcare, da, e adevarat. dar confuzia data de statutul incert arunca cuplul intr-o situatie cam nashpa. femeia sta si asteapta "propunerea in genunchi si cu inel" care nu mai vine, barbatului ii convine situatia ca are parte numai de avantajele mariajului, nu si de obligatiile respective...barbatii la faza asta sunt niste iresponsabili, nu le pasa ca timpul trece altfel pentru o femeie...povestea cineva de 9 ani impreuna. pai barbatul ala a fost un egoist si jumatate. dupa doi ani ori te insori, ori te desparti. cel mult 2 ani.

dupa un concubinaj prea indelungat, mariajul, in caz ca mai vine, nu schimba nimic. deci speranta femeilor ca, lasa, dom'le, e asa acuma ca nu avem acte, dar o sa se schimbe cand s-o convinge ca pe mine ma vrea pe toata viata- e apa de ploaie, pierdere de vreme. eu banuiesc ca ar fi bine ca doi oameni sa locuiasca impreuna inainte de mariaj numai si numai daca hotarasc sa se casatoreasca. si daca rezista 6 luni, atunci sa si stabileasca data nuntii. mai mult de-atat e semn ca ceva nu merge ca lumea sau rutina e asa de mare incat nunta se impune din inertie si din obligatii sociale.

la dezavantaje as trece faptul ca femeia nu mai are parte de atentie si curtoazie in calitate de iubita. i se cam rapeste bucuria pe care o are o femeie care prelungeste faza cu intalnirile, florile si cofetaria. se elucideaza misterul si e inlocuit cu angoasa, cu alte cuvinte. femeia este transformata automat in nevasta, fara drepturile nevestei insa.

prefer situatiile cand se face o nunta mai repede decat mutatul impreuna imediat dupa indragosteala. repet, parerea mea, din ce am vazut si eu pe la lumea inconjuratoare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Eu am stat cu sotul meu inainte fara a stii daca ne vom casatori. Asa ca sunt pro.... am fost intotdeauna pentru ca sunt foarte independenta si imi era teama de cum voi reactiona eu nu el... Nu am fost niciodata discriminata desi la serviciu stiau ca "traiesc" cu un barbat cu care nu sunt casatorita. Ne-am casatorit atunci cand am luat hotararea de a ne muta in alt oras... de a incepe o alta viata ...
Oricum... nu este noua metoda... la romani fetele aveau un an de proba, dupa care daca lucrurile nu mergeau bine se puteau intoarce acasa fara a fi dezonorate... Surpinzator nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Idora spune:

quote:
Originally posted by Victoria

PRO...asa am facut si eu si nu mi-a parut rau o secunda...m-as fi maritat din greseala cu barbatul nepotrivit...apoi am facut-o din nou...si am descoperit un sotz minunat...ne-am cunoscut defectele dinainte, am evaluat daca ni le putem suporta reciproc, si acum sunt foarte fericita alaturi de el. Cunosc cupluri care nu s-au cunoscut bine inainte de casatorie si acum sunt divortati, din "nepotrivire de caracter"- si acest motiv acopera muuulte nepotriviri.
[/quote

[quote]Originally posted by filofteia

Eu am stat cu sotul meu inainte fara a stii daca ne vom casatori. Asa ca sunt pro.... am fost intotdeauna pentru ca sunt foarte independenta si imi era teama de cum voi reactiona eu nu el... Ne-am casatorit atunci cand am luat hotararea de a ne muta in alt oras... de a incepe o alta viata ...

Subscriu!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns val77 spune:

stau impreuna cu al meu prieten de doi ani, asa am ocazia sa/l cunosc mai bine, nu se pune inca problema de casatorie, ne este bine asa si nu ne intereseaza de ce cred cei din jurul nostru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina constantin spune:

Noi am stat impreuna 4 ani inainte sa ne casatorim. Eu sunt, evident "pentru". Ajungi sa te cunosti mult mai bine cu celalalt. Am o prietena care sa marita in vara asta si ii este teama de cum se vor impaca dupa ce se vor muta impreuna. au stat fiecare cu parintii pana acum, si doar in concedii au "locuit" in aceeasi casa.

"Shoot for the moon. Even if you miss, you'll land amog the stars." (Les Brown)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lily spune:

De ce sa stai impreuna cind poti sa te casatoresti ? Daca nu mai exista intelegere dupa un timp, te desparti...dar de la bun inceput sa calculezi cit sa dureze "acomodarea" cu celalalt, in ce conditii si cit sa dureze sa iei hotarirea de "separare" in caz ca nu merg lucrurile nu imi pot imagina.
Dar daca apare si un copil?
Actele in sine nu asigura o casnicie fericita, dar ofera o stabilitate a cuplului in fata diverselor incercari.

quote:
Originally posted by conchita

in principiu as fi pro, dar in cazul meu realitatea a pledat contra. sunt de acord cu argumentele Liei (ruxij), dar sustin si explicatiile celorlalte fete pro. e greu de generalizat, depinde de fiecare caz in parte.

avantaje- cunosti omul din sculare in culcare, da, e adevarat. dar confuzia data de statutul incert arunca cuplul intr-o situatie cam nashpa. femeia sta si asteapta "propunerea in genunchi si cu inel" care nu mai vine, barbatului ii convine situatia ca are parte numai de avantajele mariajului, nu si de obligatiile respective...barbatii la faza asta sunt niste iresponsabili, nu le pasa ca timpul trece altfel pentru o femeie...povestea cineva de 9 ani impreuna. pai barbatul ala a fost un egoist si jumatate. dupa doi ani ori te insori, ori te desparti. cel mult 2 ani.

dupa un concubinaj prea indelungat, mariajul, in caz ca mai vine, nu schimba nimic. deci speranta femeilor ca, lasa, dom'le, e asa acuma ca nu avem acte, dar o sa se schimbe cand s-o convinge ca pe mine ma vrea pe toata viata- e apa de ploaie, pierdere de vreme. eu banuiesc ca ar fi bine ca doi oameni sa locuiasca impreuna inainte de mariaj numai si numai daca hotarasc sa se casatoreasca. si daca rezista 6 luni, atunci sa si stabileasca data nuntii. mai mult de-atat e semn ca ceva nu merge ca lumea sau rutina e asa de mare incat nunta se impune din inertie si din obligatii sociale.

la dezavantaje as trece faptul ca femeia nu mai are parte de atentie si curtoazie in calitate de iubita. i se cam rapeste bucuria pe care o are o femeie care prelungeste faza cu intalnirile, florile si cofetaria. se elucideaza misterul si e inlocuit cu angoasa, cu alte cuvinte. femeia este transformata automat in nevasta, fara drepturile nevestei insa.

prefer situatiile cand se face o nunta mai repede decat mutatul impreuna imediat dupa indragosteala. repet, parerea mea, din ce am vazut si eu pe la lumea inconjuratoare.

Mergi la inceput