statul in doi inaintea casatoriei-pro sau contra?

statul in doi inaintea casatoriei-pro sau contra? | Autor: ursulet

Link direct la acest mesaj

Buna!
As vrea sa va supun atentiei acest subiect: este bine ca tinerii sa stea impreuna inaintea casatoriei?
Sunt unele voci care spun ca in aceasta perioada de timp poti sa te acomodezi cu celalalt mai bine, poti sa ii vezi toate cele bune si rele, se mai pot ajusta din mers unele probleme care apar astfel(probleme care nu ar fi aparut daca cei doi ar fi stat separat).
Mai sunt si alte voci care spun ca a trai asa, in concubinaj cu partenerul, nu da bine, pentru ca in mod firesc si normal, intai trebuie sa te casatoresti si abia apoi sa te muti cu celalalt.
Una peste alta, voi, din experienta voastra, ati facut genul asta de pas?Daca da, ati avut certitudinea casatoriei, sau daca totul a mers bine pe parcurs, ati ajuns si la acel pas? Cat de castigata este femeia in tot acest proces;este ea altfel vazuta de lume(colegi, rude, parinti)?
Astept parerile voastre, ca sunt curioasa cum ganditi.
Va pup,
Miki

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

Uita-te la suvbiectul: "Ne mutam impreuna" - s-au scris acolo pareri pro ssi contra asupra acestui subiect. Poate te ajuta ......

Numai bine!

PS eu sunt pt statul impreuna inainte de casnicie:-)

Ralu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns misticgirl spune:

Buna! Subiectul propus de tine este interesant,dar din pacate sunt multe opinii atat pro cat si contra si cred ca nu te-ar ajuta cu nimic in practica.Daca esti in dilema in legatura cu acest subiect,eu te sfatuiesc sa te gandesti bine la ce simti,ce sentimente ai fata de iubitul tau si daca ajungi la concluzia ca vrei sa locuiesti cu el inainte de casatorie,atunci fa-o. Nimeni nu poate hotari in locul tau.Cat despre "gura lumii" sau a familiei...eu zic sa nu-ti pese.Oamenii vorbesc la inceput dupa care uita,asa ca nu-i baga in seama.
Eu sunt pentru locuitul impreuna inainte de casatorie,lucru care l-am si facut.Eu am stat impreuna cu "el" 1 an pana ne-am casatorit si m-a ajutat sa-l cunosc mai bine.
Sper ca iubitul tau sa fie un om minunat,asa cum este soutul meu.

Claudia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SIMONABB spune:

e foarte buna sederea impreuna
e ca si cum ai lua o masina de proba o luna, daca nu te intelegi cu ea o dai inapoi
glumesc , normal, nu e asa de simplu, dar oricum e un test

Simona & BB Eugen
http://community.webshots.com/user/simonabb

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karmen spune:

E clar ca cele mai multe argumente sunt pro. Daca ne place sa fim femei moderne intr-o societate moderna, atunci trebuie sa profitam de avantajele care decurg din aceasta convietuire impreuna. De fapt, in afara de "gura lumii" eu nu vad vreun dezavantaj.

Carmen si bb Calin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Eu sunt contra casatoriei de proba, in general. Pentru femeie si familia viitoare sunt mai multe dezavantaje decat avantaje si nu ajuta pentru trainicia ulterioara a casniciei, s-au facut si studii pe tema asta. In principiu argumentul contra este ca familia pleaca din start in viata cu o atitudine lipsita de angajament (dc. imi convine stau, dc. nu plec oricand) si se obisnuieste asa, ajungand cu mai multa usurinta la divort decat cei ce nu au stat inainte impreuna (din cauza mentalitatii formate). Am citit ca intr-adevar ideile s-au schimbat, in trecut o femeie care , citez, 'oferea servicii sexuale si de housekeeping fara a primi in schimb avantajele mariajului erau privite cel putin ca fiind proaste", ceea ce nu mai este cazul azi.

Pe de alta parte, dc. cuplul este trainic, dar din diverse motive nu se pot casatori legal si religios imediat, dar ar vrea sa stea impreuna, cred ca este foarte OK sa o faca. Nu prea sunt de acord cu asa zisa proba, nu cu mutatul impreuna in sine.

ruxij

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns canuta-om-sucit spune:

Eu m-am mutat cu el inainte sa aflu ca ne casatorim. Chestia asta a venit pe parcurs. Parerea mea e ca e mai bine. Cand faci pasul casatoriei deja stii in mare cu cine te casatoresti. Pana nu mananci un sac cu sare si unul cu faina cu el nu face pasul casatoriei, chiar si in cazuriele astea se dovedeste a fi un tip care nu arata ce e de fapt. Oricum parerea mea e ca tot nu ai sa afli cu cine te casatoresti ce poti sa stii e cu cine te-ai casatorit si asta dupa nunta de aur sau de argint. Eu spun ca e mai bine.

aura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bidiloi spune:

Este bine si rau in acelasi timp.Inainte de a ma casatori cu actualul sot am avut o rel. de 9 ani...intelege ce vrei dar cred ca barbatii ajung sa fie siguri pe partener si se obisnuiesc asa..adica sa nu mai incerce sa faca pasul, intervine comoditatea si obisnuinta .Parerea mea , a unei femei care a stat 9 ani linga cineva , boala lunga moarte sigura.Incerci si daca iti place nu ezitati...casatoriti-va!Asa am facut eu cu sotul meu, ne-am cunoscut si dupa nici o luna ne-am casatorit,timpul a trecut si avem deja 7 ani si un bb super, ca sa nu mai vorbesc ca sint FERICITA.CONCLUZIA(mea): maninci un sac de sare in viata linga cineva si tot nu-l cunosti cu adevarat.Fiecare face cum simte si situatiile sint asa de diferite ptr. ca si noi la rindul nostru sintem asa de diferiti.Iar cit de cistigata poate fi femeia,nu as putea sa-ti spun, doar ca personal mi-am pierdut cei mai frumosi ani linga cineva care nu merita, nu-mi pare rau a fost o exp. cam lunga cei drept, dar cred ca toate pe lumea asta au un sens..iar casatoria e ca o loterie !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ivi spune:

Eu cred ca e bine sa te muti cu el inainte de casatorie, il poti cunoaste mai bine si este foarte simplu sa te desparti in cazul in care nu va potriviti. Sunt multe femei care desi nu au o casnicie buna refuza sa divorteze si incearca sa se minte ca miine v-a fi mai bine. Este foarte adevarat ca daca nu ai certificatul de casatorie nu esti prea bine vazut in societate cind spui ca locuiesti cu prietenul.
Fiecare face cum vrea eu doar mi-am spus parerea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria spune:

PRO...asa am facut si eu si nu mi-a parut rau o secunda...m-as fi maritat din greseala cu barbatul nepotrivit...apoi am facut-o din nou...si am descoperit un sotz minunat...ne-am cunoscut defectele dinainte, am evaluat daca ni le putem suporta reciproc, si acum sunt foarte fericita alaturi de el. Cunosc cupluri care nu s-au cunoscut bine inainte de casatorie si acum sunt divortati, din "nepotrivire de caracter"- si acest motiv acopera muuulte nepotriviri.

V.

veni, vidi, Victorie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana24 spune:

PRO PRO PRO

Mergi la inceput