Viata in Germania (4)
Raspunsuri - Pagina 14
vikinga spune:
Fetelor am gasit azi in Famila usturoi proaspat, nu verde dar poate o fi mai bun decit ala vechi pt o friptura de miel.Vikinga& bb Aldohttp://community.webshots.com/user/vikinga109
mamica dulce spune:
buna fetele...poate ma ajutati cu un raspuns..
in situatia in care sunt maritata cu neamt,am copil neamt si eu am viza pe 3 ani pe pasaportul inca romanesc...pot sa plec cu copilul intr.o vizita scurta in Anglia?
ma refer ..ca si cum as merge in romania sau italia,ca un neamt,..sau am nevoie de viza?
daca da...cine mi.o da ,costa ceva?dureaza?
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=mamica%20dulce
tinatache spune:
quote:
Originally posted by roxanam
Fetelor am si eu o intrebare. Mi-am facut cont pe Ebay.de si nu stiu daca pot face plata fara credit card. Daca se poate explicati-mi va rog procedura. Stau cam prost cu germana si nu prea pricep ce explica pe site.
Multumesc
roxana, uite ca eu nu mai stiu daca si cum se mai poate plati in afara de virament. Ar trebui sa cumpar ceva ca sa vad acolo ce posibilitati am. Ai mare grija ce cumperi si cat costa, se mai iau si tzepe pe ebay si nu intotdeauna preturile sunt intr-adevar convenabile. Daca te intereseaza ceva spune si poate te ajutam noi cu niste informatii si preturi ca sa poti face comparatii. Si daca nu intelegi ceva pune aici si iti traducem noi.
Un Paste Fericit!
Cristina
blancas spune:
Sotul meu a luat viza pt ca a fost in Anglia cu o conferinta saptamana trecuta de la Dussledorf.Doar de acolo am inteles ca se ia,costa vreo 50 de euro,ti-o da pe loc.Se mai poate trimite la ei pasul prin posta si cica dureaza cam 3 saptamani.Mai bine cauta pe net adrese/tel ceva,suna inainte,ca am citit in ziarele noastre ca deocamdata cu nu stiu ce scandal nu se mai dau vize la romani.Eu cred ca ai nevoie de viza oricum(sotul meu are befristet viza de Germania); daca tu o ai altfel,unbefristet,nu stiu daca ai nevoie de viza pt Anglia.Mai bine suni.
osolita spune:
Ancuta, noi chiar vroiam sa mergem de Paste in Anglia dar ne-am descurajat cand am vazut ca daca trimiti pasapoartele prin posta dureaza aproape 3 saptamani, plus cele n chestii pe care ti le cer.
Tu mai ai inca pasaport romanesc si viza temporara, asa ca fara indoiala vei avea nevoie de viza.
Actele pe care ti le cer sunt urmatoarele:
Für Besuchsvisa
ausgefülltes Antragsformular VAF 1
2 Passfotos
gültiger Pass mit einer Aufenthaltsgenehmigung für Deutschland (mindestens 6 Monate Gültigkeit)
passend abgezählte Bearbeitungsgebühr
Nachweis Ihrer Unterbringung in Großbritannien, z.B. in Form einer schriftlichen Einladung Ihres Gastgebers, oder andere Belege, aus denen hervorgeht, dass Sie in der Lage sind, selbst eine Unterkunft in Großbritannien zu unterhalten
Nachweis über finanzielle Mittel, beispielsweise durch Vorlage aktueller Kontoauszüge oder eines Sparbuchs
ein Schreiben Ihres Arbeitgebers, aus dem hervorgeht, wie lange Sie bei ihm in welcher Funktion beschäftigt sind und dass Ihr Urlaub von ihm genehmigt ist
Wenn Sie Schüler/Student sind und Großbritannien besuchen möchten, müssen Sie zusätzlich zu den o.g. Dokumenten eine Bescheinigung über Ihren Schul- bzw. Universitätsbesuch vorlegen.
Wenn Sie arbeitslos sind, müssen Sie ein Schreiben Ihres zuständigen Arbeitsamtes vorlegen, in dem bestätigt wird, dass Sie Arbeitslosenunterstützung erhalten und dass das Arbeitsamt Ihre Auslandsreise genehmigt hat.
Wenn Sie Freunde oder Verwandte besuchen, müssen Sie eine schriftliche Einladung und eine Kopie des Passes Ihres Gastgebers vorlegen, aus dem dessen Aufenthaltsstatus in Großbritannien hervorgeht
Viza se obtine de la consulatul din Düsseldorf si costa in functie de perioada pentru care o soliciti(6 luni, 1 an, etc), pentru 6 luni costa parca 57 euro.
Alina spune:
quote:
Originally posted by mamica dulce
in situatia in care sunt maritata cu neamt,am copil neamt si eu am viza pe 3 ani pe pasaportul inca romanesc...pot sa plec cu copilul intr.o vizita scurta in Anglia?
ma refer ..ca si cum as merge in romania sau italia,ca un neamt,..sau am nevoie de viza?
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=mamica%20dulce
Pt Anglia ai nevoie de viza iar pt copil o foaie de la un notariat cum ca taticul lui e de-acord cu calatoria,copilul fiind cetatean german ca si tatal si tu roman.
Succes!
Cum se mai simte Marc?Vazusem in alt subiect de acum doua zile ca erai tare ingrijorata,offf!
Sanatate multa va doresc!
Alina
Irinusha spune:
quote:
Originally posted by Katink
Fetele,
lumanare pentru botez unde gasesc sa cumpar?
Am vazut la baby-walz dar mi se par cam scumpe, 30-40E, asta e pretul lor peste tot?
Si o durere mai veche de-a mea , cum pot sa imi pun si eu o floricica sub nick-name?
Numai bine,
Katink
Nu stiu daca mai este valabila intrebarea - poate ti-au raspuns fetele deja - dar incerc si eu. Lumanari frumoase de botez am vazut la magazinul Müller (cel cu produse cosmeticale, etc.). Daca vrei ceva personalizat trebuie sa mergi la un magazin specializat pe lumanari si chestii bisericesti. Stiu ca la München e unul la Viktualienmarkt, deci cred ca exista in orice oras!
Floricica primesti daca donezi ptr. Cristi sau alti copii ... gasesti sigur informatii aici. Dar cred ca nu-i asa importanta floricica in sine, ci doar faptul ca poti ajuta ... chiar daca e putin nu cred ca e : "ein Tropfen auf dem heißen Stein" cum zice neamtul. Orice ajutor mic conteaza! :)
Numai bine!
Irinusha - cu minunea "surpriza" de 34+ saptamani din burtica
Irinusha spune:
quote:
Originally posted by Alinaquote:
Originally posted by mamica dulce
Pt Anglia ai nevoie de viza iar pt copil o foaie de la un notariat cum ca taticul lui e de-acord cu calatoria,copilul fiind cetatean german ca si tatal si tu roman.
Succes!
Cum se mai simte Marc?Vazusem in alt subiect de acum doua zile ca erai tare ingrijorata,offf!
Sanatate multa va doresc!
Alina
Ca cetatean roman casatorit cu cetatean neamt ai nevoie de viza ptr. Anglia. O primesti gratis de la Ambasada Engleza (da un telefon si intreaba ce acte sunt necesare ca nu mai stiu ... si pe toate le trimiti la ei) si nu dureaza mult ... dar este valabila numai in cazul in care sotul calatoreste cu tine. Daca nu, nu stiu cum se procedeaza. Noi asa am mers in Anglia si nu am avut probleme, viza a durat f. putin si nu ne-au facut greutati!
Numai bine si calatorie frumoasa!
tinatache spune:
quote:
Originally posted by Irinusha
[specializat pe lumanari si chestii bisericesti. Stiu ca la München e unul la Viktualienmarkt, deci cred ca exista in orice oras!
unde ziceai ca e mag ala? Chiar in Viktualienmarkt? stii cumva si cum se cheama sau ai vazut ceva dragut facut acolo? chiar ma intereseaza pt ca am vb cu nasii lui Patrick si am convenit sa iau ceva frumos de aici.
Mersic!
Un Paste Fericit!
Cristina
corail spune:
apropo de vize pt Anglia,
o stire de pe revista presei.
http://www.revistapresei.ro/RO/index.cfm?sectiune=Esential