Cum dam bani in dar la nunta?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Nu stau pe comoara, dimpotriva, dar mi se pare dezgustator modul de aborda aceasta problema. E ca si cind obligi invitatul sa-ti plateasca nunta. Daca nu esti pregatit sa acoperi cheltuielile nu cred ca este o idee buna.

Sinteti un pic indepartate de adevaratul scop al nuntii.

Iar partea cu strigarea este incredibila. Rusinezi omul ca sa-ti dea bani mai multi.



Anamaria mama la Nick (6)& Alex (3)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana_B spune:

Sa zic si eu cum e pe aici in comunitatea romaneasca, cam tot aceleasi fetze le vad pe la nunti, botezuri si alte evenimente related si se merge pe ideea ca darul e ca un imprumut care tare bine prinde la momentul respectiv. Pe cine chemi la nunta, botez, etc la acela te duci si tu daca te invita si cat ti-a dat atata dai. Exista pe la magazinele de felicitari, felicitari de nunta si banii sau cecul se pun in felicitare, se scrie ceva dragut pe ea, o urare acolo si semnatura. Mirii au pe masa de onoare intr-un colt un fel de cosulet cu baldachin sau ma rog, mai flu-flu cu modele si desene in care se vara plicul. Eu una nu am auzit de tzepe pe aici. Se aude pana la urma si oamenii au nevoie unii de altii.

Oana_B

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica_b spune:

In ultimii 2 ani am fost la vreo 5 nunti, iar peste 4 saptamini o sa mai merg la una: a mea. :D La nici una din cele 5 nu au fost cazuri de "teapa", si la nici una nu am gasit plic pe masa. Si nici eu nu vreau sa fiu asa de ostentativa. Am de gind sa merg pe varianta: plicuri (nescrise) intr-un colt, linga un cosulet.
A! La una din nuntile la care am mers, daca nu aveai plic, iti dadea unul din socri, dar avind grija sa scrie pe el de la cine e darul. Lucru care mi s-a parut cam nepoliticos. Cine vrea sa se semneze nu are decit, dar sa semnezi tu ceea ce primesti... cam suna a "strigare".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns scarmanus spune:

Draga Pandurum,

Cum nunta voastra va fi (banuiesc) numai cu cei dragi si apropiati voua, adica rude si prieteni, cred ca nu are rost sa-ti faci griji de "tepele" mentionate pe aici. Lumea s-a mai educat si de regula vine pregatita de acasa cu banii in plic si cu numele lor scris frumos, ca sa stii de la cine e darul. Pentur linistea ta poti aduce niste plicuri de acasa. Mi se pare de prost gust sa imparti plicuri si pixuri pe la nuntasi ca sa poata sa-ti dea cadoul, ca dor nu e manifestatie...
Iti dau si o idee de "cutie" pentru colectarea cadourilor: noi am avut o casuta din placaj, vopsita foarte profesionist, iar plicurile se puneau pe...horn. Fiind nunta romano-cipriota, am pus si doua stegulete minuscule pe acoperis. Toata lumea a fost foarte incantata de idee.
Daca vrei sa-ti exprimi multumurea, poti face tu la calculator niste biletele de marimea unor carti de vizita pe care sa scrii ceva de genul va multumim ca ne-ati fost alaturi in aceasta zi unica pentru noi, semnandu-va frumos, le puneti in plicuri pe masura si le trimiteti la invitati dupa nunta. Asa vor avea o surpriza placuta si in plus se vor simti onorati ca v-ati obosit sa le multumiti in acest fel. Ideea de a le pune pe masa imi dispale putin, suna a ceva de genul multumesc ca ati venit si anticipat pentru cadoul ce ni-ti vi-l da.

scarmanus

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chatonel spune:

dragelor, la nunta mea am spus de la inceput ca fiecare da ce poate si principalul e sa vina (mi-am facut probleme, multi dintre prieteni, familie, nu vroiau sa vina pentru ca era masa la restaurant, deci cu meniu scump!! :( :( ). Pina la urma au lipsit doar 2 verisori, restul au venit. Nu am facut nici plicuri, nici aluzii la bani. Dar toti, absolut, au dat cite ceva. Masa la restaurant s-a acoperit, cheltuielile cu tortul si beuturile- vinul, tuica, martini etc, vinul spumos- nu. Dar eu am fost multumita sa ii am pe cei dragi linga mine. De la inceput lumea s-a dus spre tata cu plicul, la plecare. Cu noi isi luau doar ramas bun. Nu a fost jenant deloc si a fost voie buna, am dansat pina la 7 dimi cu ultimii meseni.




Toulouse, la ville rose

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

quote:
Originally posted by korinna

Si am auzit si de tzepe..sa stii....destule..asa ca eu nu vreau sa testez asta pe pielea mea!



o solutie ar fi sa chemi la nunta numai persoane apropiate, in care ai incredere si langa care te vei simti bine, ca asta e principalul. ma minunez de sperietura ta, oare chemi la nunta oameni necunoscuti de la care nu stii la ce sa te astepti? daca ti-e teama si ai banuieli, atunci taie-i de pe lista...sau mai functioneaza inca sistemul ala cu obligatii si te trezesti la nunta cu tot felul de figuri pe care nu le-ai intalnit niciodata, dar sun veri la care cineva din familia ta a mers la nunta si deci sunt obligati sa intoarca darul? iar daca iti respecti invitatii, ar trebui sa le spui dinainte, cand le trimiti invitatia, ca faci nunta cu strigare. au dreptul sa aleaga daca vin sau nu, in conditiile astea.

noi nu am avut nunta cu dar, deci nu am sfaturi in problema

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lauraa spune:

EU nu am pus nici un plic pe nici o masa,nici o casuta,nici un cosuletz si nici un paj nu statea sa stranga bani la intrare. E adevarat ca ma asteptam sa primesc ceva de la invitati dar nu mi-am pus baza in asta. In afara de restaurant a fost totul platiti dinainte iar la restaurant am luat bani cu noi,suficienti sa acoperim cheltuiala fara ajutor din afara (bine,stiam cam cat ne va da tata :) ). Nu am batut nici un apropo, absolut nimic. spre sfarsit,dupa tort,cei car eplecau veneau sa ne salute si sa ne ureze de bine si ne dadeau cate un plic (mie sau sotului). Situatie mai jenanta nu am trait in viata mea.Ma simteam de parca faceam cheta. Asta desi, cum am zis, nu am aratat in nici un fel ca am astepta ceva. Am facut nunta cu rude apropiate si prieteni, am facut-o pentru ca asa am vrut noi,sa fim miri, nu ca sa strangem bani. E adevarat ca am ramas uimiti la sfarsit de cati bani s-au adunat. Am facut un concediu frumos si dusi au fost :)))

Laura si papusica din burtik (34 saptamani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela spune:

quote:
Initial creeata de pandurum

Fetelor (cochetelor), am o intrebare:
Cum se procedeaza in cazul darului de nunta in bani?
Despre nunta cu strigarea darului, nu are rost sa comentam-nu sufar asa ceva-circul de a striga darul. Dar totusi, cum se procedeaza?
Cineva mi-a sugerat sa scriu pe plic numele familiei si sa-l pun pe masa in dreptul acelei familii, pentru ca la sfarsit sa ne dea acel plic, in care a pus darul.
Voi ce parere aveti?
Mihaela (viitoare-foarte curand- mireasa)



Invitatii pun banii in plic cu o carte de vizita sau cu o felicitare.
Se stia ca nu fac nunta cu strigare, asa ca fiecare si-a pregatit de acasa plicul. Cand si-au luat ramas bun de la mine mi l-au inmanat.
Eu nu am pus nici un plic pe masa. Aveam banii pregatiti sa platesc nunta in caz ca nu primeam nimic sau ca primeam cadouri.

Idee:
Am fost la o nunta unde mirii au deschis un cont in banca si noi am depus banii in saptamana dinaintea nuntii. Mie mi-a placut f mult asa... insa nu mi-a dat prin cap la vremea mea ca as fi facut la fel. Elegant si discret.

Noi am stiut pe cine chemam la nunta. Daca inviti neamuri proaste poti avea surprize. Noi nu am facut nunta pentru castig (cu toate ca eram la inceput de drum si aveam multe nevoi). Noi am facut nunta de dragul evenimentului, sa ne distram si sa sarbatorim. Nu am facut nunta mare, cam 90 de persoane au fost. Nu am chemat "umpluturi" de gen: vecini, tanti mitza de la 4... bla bla.
Spre suprinderea noastra am facut bani frumusei la nunta.

Adela si Julia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela spune:

quote:
Originally posted by ocebine

Nuntile in Romania se fac pentru bani?

Credeam ca nunta este un prilej a sarbatorii unirea a doi oameni nu o afacere.

Noi nu am avut nici-o pretentie la cei pe care i-am invitat. Daca nu iti permiti sa faci o nunta de sute de persoane, fa o nunta intima si speciala numai cu cei dragi. Ma indoiesc ca cei apropiati te-ar pacali.

Bucurati-va de acest moment unic in viata.

Anamaria mama la Nick (6)& Alex (3)



Cand mergi la o nunta (petrecere, orice) nu te duci cu mana goala ( sau??? ). In Elvetia, la nunti, se dau cadouri. In Germania am fost la o nunta unde tot cadouri au fost. In Ro se dau bani. Ce-i rau in asta?


Adela si Julia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flori76 spune:

Si eu am avut nunta in 2000.La fel,am pus plicuri pe mese,pe care am scris noi numele invitatilor.Langa masa noastra era o casuta foarte dragut ornamentata,in care invitatii trebuiau sa bage plicurile.Dar,credeti ca asa s-a intamplat?NU!!Fiecare,la sfarsit,ne urau ce ne urau si apoi ne inmanau plicurile.Penibil,dar ce sa facem?In ceea ce priveste faptul de a scrie sau nu pe plicuri,am ales varianta de a scrie noi,pt ca am auzit prea multe cazuri cand s-au luat pacaleli.Dar,fiecare face cum ii place,nu?Pupici

Mergi la inceput