Cum va intelegeti cu soacrele?
Servus fetelor,
Am deschis acest subiect in ideea ca voi mai gasi pe cineva care sa se plinga de soacre:-) Glumesc, nu neaparat sa se plinga, dar poate ne dam sfaturi cum sa ne intelegem cit mai bine cu ele.. Eu nu prea ma inteleg cu ea. Este o fire ipohondra, tot timpul se gindeste numai la ea, cit e de bolnava, cit e de necajita.. Si nu vreau sa fiu rea, dar nu e chiar asa bolnava..Este ca oricine la virsta ei, na, mai ai are probleme de sanatate ca doar nu are 18 ani!
De fapt pe mine nu prea ma deranja ipohondria ei pina sa-l am pe Vlad. Dar cind eu nu-mi vad capul intre servici, copil, sot, casa...e cumplit sa auzi pe cineva ca "ma simt cam ametita de la schimbarea de vreme" sau "nici nu m-am putut uita la Marimar (zic si eu telenovela asta ca habar nu am ce mai exista telenovela la TV)ca ma doare capul si spatele dea pozitia pe care o am pe canapea". Nu exagerez cu nimic..asa este ea. Si in plus, nu a stat cu Vladut (baietelul meu scump si drag) cind am inceput eu serviciul desi bineinteles ca la inceput asa promitea. Dar s-a razgindit ca si-a dat seama ca e foarte greu sa stai cu un copil mic.(Eu am inceput serviciul cnd avea Vladut 5 luni). Dar cum se spune "tot raul spre bine", am avut noroc si am gasit o persoana foarte cumsecade si pe care Vladut o iubeste la nebunie.
Destul cu smiorcaiala mea pe tema asta!:-) Mai plingeti-va si voi de ele sau cele norocoase laudati-le!
Si ma mai gindesc la ceva: si eu voi fi soacra de baiat! Oare imi va lua Dumnezeu mintile si voi ajunge la fel??? Doamne fereste!
Anca
Raspunsuri
bibi spune:
Ti-as raspunde cu drag dar eu nu am soacra. Al meu consort are mama, sa-i dea Dumnezeu sanatate, dar atata vreme cat nu suntem casatoriti nu pot sa raspund la subiect.
quote:Asta temere am si eu, motiv pentru care ma bate gandul sa mai incercam sa facem inca un copil. speram sa fie fata, poate asa raman limpede la minte si mai echilibrata.
Si ma mai gindesc la ceva: si eu voi fi soacra de baiat! Oare imi va lua Dumnezeu mintile si voi ajunge la fel??? Doamne fereste!
michiyan spune:
EU MERG PE IDEEA CA SOACRA,SOTUL COPII,CUM TI-I EDUCI ASA TI-I AI.
EU DE M-AS INTELEGE LA FEL DE BINE CU SOTUL CUM MA INTELEG CU SOACRA,CRED CA AS FI CEL MAI FERICIT OM DE PE PAMANT.
DESI SUNT STRAINA SI CEI DE AICI (BATRANII IN SPECIAL)AU ANUMITE RETINERI IN CEEA CE NE PRIVESTE, SOACRA MEA M-A PRIMIT CU BRATELE DESCHISE SI MA IUBESTE SAU CEL PUTIN TINE LA MINE CA LA PROPRIUL EI COPIL.POATE SI EU AM STIUT SA-I CASTIG DRAGOSTEA.AM FOST MEREU ATENTA CU EA SI I-AM MULTUMIT DE FIECARE DATA CAND A FACUT CATE CEVA PENTRU MINE.ACUM SUNTEM ASA DE APROPIATE CA NE BARFIM SOTII IMPREUNA CAND NE MAI SUPARA.MA SCOATE LA RESTAURANT, IMI PLATESTE CUMPARATURILE CAND MERG CU EA S.A.CA SA NU MAI ZIC CA DACA SE INTAMPLA SA RACESC MA SUNA DI DOUA IN DOUA ORE SA MA INTREBE DACA MI-A CRESCUT TEMPERATURA SAU DACA AM MEDICAMENTE SI CE SA MANANC.
INCERCATI MAI INTAI SA NU VA CONTRAZICETI SOACRELE SI SA LE VAITATI DACA SPUN CA SUNT BOLNAVE;MAI CUMPARATI-LE DIN CAND IN CAND CATE O PRAJITURICA SI SA VEDETI CA TOTUL O SA FIE BINE.
Dana Mirigel spune:
Anca draga, stai linistita nu esti singura care trebuie sa asculte plansetele si vaicarelile soacrei.Si eu sunt la fel! noroc ca nu locuim impreuna ca nu stiu zo ce ne-am face.Plus ca vine si zice cati bani a castigat ala si ce a facut aia s.a.m d., lucruri care pe mine sincer nu ma intereseaza.Am destule pe cap cu facultatea(doi ani sunt in concediu de ingrijire a copilului) cu casa, fetita si un sot nespus de intelegator si de ajutor.Fara el as fi moarta de obosita.La inceput venea cu tupeu si intra in casa cu cheia de rezerva aflata la ei sa vada ce mai facem.Dar am dezvatat-o lasand cheia cealalta rasucita in usa.Suna cat suna si pleaca.Nu intotdeauna ai chef de musafiri si mai ales daca sunt nepoftiti si neanuntati e si mai grav.
Dar ma straduiesc din rasputeri sa evit conflictul direct.Stii cum se zice:tacerea e ca mierea.Sa stii ca asa e.Tac si fac cum stiu eu si cum consider ca e mai bine si in avantajul familiei mele.
Dana Mirigel
Lauraa spune:
quote:
Initial creeata de anka1
Si ma mai gindesc la ceva: si eu voi fi soacra de baiat!
Ba io cred ca vei fi soacra de fata! Esti mama de baiat!
Despre subiect s-a mai discutat cauta un pic sa vezi cate fete se plang.Dar sunt si unele multumite,deci e ok. Eu una sunt multumita ca soacra locuieste departe.Mai rarutz ca-i mai dragut. Nu ma am rau cu ea dar nici nu pot sa o am la suflet ca pe o mama sau ca pe o prietena... E mama lui si gata.
July spune:
In relatia soacra-nora,eu sunt cea rea!Niciodata nu s-a bagat in casnicia mea!Si e mare lucru...
July
angel_jp spune:
Eu nu pun mare pret intre prietenie cu soacra....cred ce vreau eu si aud de la ea numai ce-mi convine,oricum nu se baga in viata mea...Nu o desconsider,ascult sfaturi le trec prin sita si fac tot ce deduc eu
anda141 spune:
La noi, fiecare cu treaba ei.Vine rar la noi, atunci incearca sa dea sfaturi, eu o ascult, o aprob si fac ce cred eu....de cele mai multe ori ma streseaza, noroc ca ne vedem rar.Nu as putea sa stau cu ea, fiecare cu casa ei , ca e mai bine!!!
Monica si bebe Albert ( 2 luni)http://community.webshots.com/user/monica1816
bebe03 spune:
Soacra mea este o "doamna", nu ca altele na-r fi dar ea...
Ce sa va spun nu suntem pe aceiasi lungime de unda, dar o tratez cu respect ca e mama sotului meu.
Ma deranjeaza multe la dinsa, in primul rand ca este egoista tot ce are e pentru ea, nu-si ajuta copii dar se lauda cu succesele lor, spunind ca totul se datoeaza ei... Cistiga bine e Patroana de! dar cu banii se ingrijeste numai dumneaiei....facind concurenta la nurori, doua la nr.
Nici nu apuci bine sa-ti cumperi ceva ca top si ea la fel ca tine(n-are nici o importanta ca nu i se potriveste lucrul ala ) Pe nepoti "ii iubeste nespus de mult" dar nu s-a deranjat niciodata sa-i duca in parc.... cadouri le cumpara numai la zilile de nastere ....dar ceva acolo cit mai ieftin si mai prost.... ca de! copii cresc si oricum ramin mici....
E foarte ocupata.... e clienta tuturor saloanelor de cosmetica si frumusete din oras, isi cumpara creme si pafumuri scumpe, se plimba in masini de lux, dar copii se chinuie cu rate la casa, mobila, masina.....
ar fi multe de spus dar o mai las si pe alta data.
Oricum nu ma deranjeaza decit purtarea ei si zgircenia, in rest de! n-o sa aiba doua veti...cu toate saloanele de cosmetica tot btrina este... noi nurorile suntem tinere si frumoase... si ce ne invidiza
sorana spune:
Mai michiyan cum s-o educi daca n-o duce capu'?
Cred ca am zeci de exemple cu ce face soacra-mea si am locuit acolo doar 3 zile dupa ce-am nascut, in rest ne vizitam cam 2 ore/luna (si stam la 15 min. distanta!!!).
Deci - sa incerci tu sa "educi" un om care:
- atunci cand Monica avea 5 zile si am scos-o 5 minute pe balcon a venit sa mature balconul ridicand tot praful
- zicea ca sa-i dam laptele praf mai concentrat ca nu se satura
- vroia sa tina copilul la cca. 26C in camera, infofolit tot, dar nu avea nici o problema in a iesi brusc cu el, imbracat la fel, la 16C (copil de 4-5 zile)
-acum acele si foarfecele se tin pe rafturile de jos ale mobilei, florile sunt puse jos ca sa poate Monica sa si le traga in cap, ba chiar Monica a ratat milimetric asezarea pe un bold lasat cu acul in sus pe .... canapea (Monica are 1 an 1/2)
- cand ajungem in vizita la ei sunt toate geamurile si usile deschise si e un curent care te zboara
- nu suna niciodata sa vada ce facem
etc, etc - v-am zis am zeci de exemple
Anca - pai cum sa-i las copilul pe mana? Doar imi iubesc copilul nu vreau sa mi-l omoare .....
Deci parerea mea e - fiecare cu viata lui. Ne vedem, ne dam buna-ziua si atat.
Monica si Sorana
michiyan spune:
Din ceea ce spui tu Sorana,reiese ca pe a ta soacra mai bine o ignori,si poate dispare.Dar acum m-ai facut curioasa soacra ta cate clase are?
quote:
Originally posted by sorana
Mai michiyan cum s-o educi daca n-o duce capu'?
Cred ca am zeci de exemple cu ce face soacra-mea si am locuit acolo doar 3 zile dupa ce-am nascut, in rest ne vizitam cam 2 ore/luna (si stam la 15 min. distanta!!!).
Deci - sa incerci tu sa "educi" un om care:
- atunci cand Monica avea 5 zile si am scos-o 5 minute pe balcon a venit sa mature balconul ridicand tot praful
- zicea ca sa-i dam laptele praf mai concentrat ca nu se satura
- vroia sa tina copilul la cca. 26C in camera, infofolit tot, dar nu avea nici o problema in a iesi brusc cu el, imbracat la fel, la 16C (copil de 4-5 zile)
-acum acele si foarfecele se tin pe rafturile de jos ale mobilei, florile sunt puse jos ca sa poate Monica sa si le traga in cap, ba chiar Monica a ratat milimetric asezarea pe un bold lasat cu acul in sus pe .... canapea (Monica are 1 an 1/2)
- cand ajungem in vizita la ei sunt toate geamurile si usile deschise si e un curent care te zboara
- nu suna niciodata sa vada ce facem
etc, etc - v-am zis am zeci de exemple
Anca - pai cum sa-i las copilul pe mana? Doar imi iubesc copilul nu vreau sa mi-l omoare .....
Deci parerea mea e - fiecare cu viata lui. Ne vedem, ne dam buna-ziua si atat.
Monica si Sorana