iesirea din tara a mamelor divortate cu copii

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Fabya spune:

hi,deci eu m-a, lovit peronal de aceasta problema si nu am avut nevoie de acordul tatului pentru fetita mea care inca nu avea nici buletin de indentitate(mai precis avea 13 ani).Sa eleberat pasportul fara nici o nevoie de la tata-l ei deoacere in sendintza de divortz definitiva rezulta copilul incredintzat mie.Stiu ca acordul celuilat parinte este necesar in momentul in care parintii Nu sunt divortzati,deci casatoriti atunci e nevoie de abele semnaturi pina la virsta de 14 ani a copilului.Eu sunt in Germania si nu am avut nici aici nevoie de acordul lui tot sendintza de divortz tradusa a fost nevoie.Si eu m-am panicat dar sa rezolvat foarte usor la mine si fara spaga sau alte pile,pe cale legala totul sa rezolvat si in tara si aici in Germania deci.Si asta sa intamplat in urma cu an jumate eliberarea pasaportului(model nou).
Numai bine si multa bafta!SUCCES.

Fabya
http://f1.pg.photos.yahoo.com/ph/sella1be/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papadie spune:

eu stiu ca pe unele vize scrie "cu acordul tatalui". teoretic asa ar tb sa scrie si pe cea pt Marea Britanie. A semnat cineva acolo?
Si daca da ce se intimpla daca va fi descoperit falsul?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cataghe spune:

Despre pasaport uitati aici:

Guvernul României
Ordonanță nr. 84
din 28 august 2003
pentru modificarea și completarea Ordonanței Guvernului nr. 65/1997 privind
regimul pașapoartelor în România
Publicat în Monitorul Oficial, Partea I nr. 622 din 30 august 2003

În temeiul art. 107 din Constituție și al art. 1 pct. VII.1 din Legea nr. 279/2003 privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanțe,

Guvernul României adoptă prezenta ordonanță.

4. Alineatul (2) al articolului 11 se modifică și va avea următorul cuprins:
"(2) La cererea ambilor părinți ori a reprezentantului legal, în situații motivate, se poate elibera pașaport individual și copiilor care nu au împlinit vârsta de 14 ani; pentru minorul încredințat unuia dintre părinți prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă, pașaportul individual se poate elibera la cererea părintelui căruia minorul i-a fost încredințat."

si aici:

http://www.einformatii.ro/faq.php?sel_cat_id=12

Ramine problema vizei/granita/aeroport...

This is the first day of the rest of my life!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papadie spune:

Cu PASAPORTUL nu e nici o problema...In clipa in care vrei sa scoti copilul din tara e necesar acordul tatalui natural! Se intimpla ca altcineva sa semneze in locul lui. Personal, ma intereseaza ce se intimpla cu mama care plateste pt aceasta frauda cind si daca se va descoperi chestia asta.

"În afara de constiinta totul e bestialitate" (Camil Petrescu)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delilu spune:

Dragele mele,
Multumesc mult pentru raspunsuri, dar....am sunat la Politia de Frontiera si am intrebat si uitati ce mi s-a spus:

Ca sa-mi trec papusica pe pasaport (3 ani), nu-mi trebuie decat sentinta definitiva de divort, pasaport individual la 3 ani nici vorba (merge doar peste 6 ani), iar la granita, nu-mi mai cere nimeni nimic. Eventual o copie dupa sentinta de divort.
Asta mi s-a spus la telefon. Pentru tara la care ma refer eu, nu-mi trebuie viza.
Deci...de acordul tatalui ....nu e nevoie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns voljena spune:

ma bucur sa vad ca s-au desteptat si autoritatile romane anul asta, ca inca vara trecuta am avut eu in vizita o prietena cu fiul ei si, desi parintii sunt casatoriti, tatal a trebuit sa dea declaratie la notar atat pt. pasaport cat si pt. viza.

in privinta spagii mele nici o grija - avem toti acoperire beton! ce era sa fac? sa astept pana la majoratul copilei sau nu stiu cati ani sa schimbe vreun cap luminat legea?...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fabya spune:

Vreau sa spun ca eu am intrebat in Germania cind am depus actele daca este nevoie de acordul tata-lui pentru stabilirea copilului si clar mi sa spus ca daca copilul este definitiv la mine nu e nevoie decit de sentintza tradusa in lb.Germana deacolo rezulta totul.Deci eu m-am lovit peronal si totul a mers in citeva zile a avut viza la fel ca a mea de sedere copilul meu.
paaa

Fabya
http://f1.pg.photos.yahoo.com/ph/sella1be/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cataghe spune:

Fetelor, nu stiti careva cum e pt SUA? Daca copilul imi este incredintat prin sentinta definitiva am nevoie de consimtamintul tatalui pt viza sau nu? O fi ca la Germanica?

This is the first day of the rest of my life!

Mergi la inceput