iesirea din tara a mamelor divortate cu copii

iesirea din tara a mamelor divortate cu copii | Autor: delilu

Link direct la acest mesaj

Am si eu o intrebare, pentru cei ce s-au confruntat cu problema aceasta.
Sunt divortata si am o fetita.
Trebuie sa-mi schimb pasaportul si vreau sa o trec pe pasaportul meu si pe fetita. Am auzit ca nu-mi trebuie acordul tatalui, avand in vedere ca fetita e in custodia mea.
Dar cand vreau sa ies din tara cu ea, imi trebuie acordul tatalui ei?
Multumesc.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns georgianab spune:

Din cate stiu eu nu se mai trec copii pe pasaportul parintilor. Li se fac pasapoarte personale indiferent de varsta. Mai departe nu pot sa-ti raspund la intrebare. Curaj.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anis spune:

iti trebuie acordul tatului ei. Ca de altfel si el daca vrea sa iasa..are nevoie de acordul tau.Situatia se aplica indiferent daca sotii sunt casatoriti sau au divortat sau nu sunt casatoriti.

AniS

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simona73 spune:

Se cere acordul tatalui.Trebuie sa mergi cu el la notariat si sa spuna ca e de acord sa mearba copilul cu tine .Trebuie specificata si tara in care mergi,si scopul.
Mie asa mi s-a cerut!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cataghe spune:

Delilu, si eu ma confrunt cu aceeasi problema si uite ce am aflat eu pina acuma: copiilor li se fac pasapoarte individuale si pentru asta pe pagina serv. de pasapoarte din Bucuresti scrie ca daca esti divortata si ti s-a incredintat copilul prin sentinta definitiva, nu ai nevoie de acordul tatalui. In schimb, din ceea ce am auzit eu, la granita/aeroport iti trebuie un consimtamint autentificat de notar ca sa scoti copilul din tara. Daca mergi intr-o tara unde iti trebuie viza, s-ar putea ca si pt viza sa-ti trebuiasca acest consimtamint.
Daca mai afli ceva in plus te rog da-mi si mie un PM, ca ma intereseaza foarte tare problema asta.
Numai bine si succes,
Catalina.

This is the first day of the rest of my life!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns voljena spune:

depinde si de varsta copilului - daca are buletin nu-ti mai cere nimeni nimic, daca nu are atunci ai nevoie de declaratie data la notariat.

si daca n-ai declaratie merge si spaga... eu asa mi-am scos copila din tara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papadie spune:

quote:
Originally posted by voljena

depinde si de varsta copilului - daca are buletin nu-ti mai cere nimeni nimic, daca nu are atunci ai nevoie de declaratie data la notariat.

si daca n-ai declaratie merge si spaga... eu asa mi-am scos copila din tara.

Si ce risti daca te prinde? Spaga e oleaca ilegala...

"Īn afara de constiinta totul e bestialitate" (Camil Petrescu)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papadie spune:

Revin: din cite stiu eu in tarile in care se intra cu viza trebuie scrie o chestie "iesit cu acordul tatalui" si urmeaza o semnatura...(teoretic a tatalui natural)...practic daca zici ca mere cu spaga....

"Īn afara de constiinta totul e bestialitate" (Camil Petrescu)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Master Draciel spune:

M-am confruntat cu aceiasi problema, cu mica deosebire ca pe atunci am avut posibilitatea de a pune copilul pe pasaportul meu.Dar atit la serviciu de pasapoarte , cit si la ambasada ( se punea problema vizei, pe atunci) a trebuit sa prezint declaratia tatalui, oficiala.Inclusiv la iesirea din tara, mi-au cerut-o, spre verificare.Indiferent daca sinteti divortati sau nu, ai nevoie de acordul lui.Poti sa te dispensezi de asta, numai in cazul in care tatal este decazut din drepturile parintesti, dar asta este o alta istorie.....In ceea ce priveste spaga.........sincer nu am auzit.Poate Voljena a avut noroc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AC spune:

Iti trebuie acordul ambilor parinti pentru traversarea granitelor cu un copil minor. Teoretic macar. Noua ne-a trebuit acest acord si la obtinerea pasaportului si l-au verificat scrupulos in State si Olanda. In .ro am intrat si nu m-a intrebat nimeni nimicuta.

Anne-Sarah si mamica sa Andreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns voljena spune:

eu am dat de la portar pana la cel mai de sus protapit sef... si la ambasada tot cu pila mi-au dat viza la copil... drept ca sunt niste ani de atunci... de aia si spun acum ca s-au schimbat intre timp personajele, insa din cate am vazut eu in vizite la romanica lucrurile nu s-au schimbat prin partile esentiale.

Mergi la inceput