HSG la Medsana
Raspunsuri - Pagina 2
alina25 spune:
A facut cineva HSG la Polizu? Trebuie facuta analiza secretiei
neaparat inainte ,dr. nu mi-a spus nimic deocamdata.
heleny spune:
Stie cineva daca poti face HSG cu candida. Eu am candida de cativa ani si dupa multe tratamente i-mi tot reapare.In rest nu mai am nimic altceva pentru ca mi-am facut multe analize la Cantacuzino dar de candida asta nu pot scapa.
Pupici
heleny
ardit spune:
Am facut HSG la medsana acum doi ani cu dr.Urleteanu. M-a durut foarte tare de la prima incercare cind lichidul de contrast a curs pe linga, si a doua oara am plins de durere (!). Nu am fost anuntata ca trebuie sa ma rad, ca s-ar putea sa ma doara, sa iau in calmant inainte si doctorul a fost nervos, tremura, poate era la prima HSG. Dar am fost tinuta de miini cu compasiune de catre asistente(!)Ulterior, anul trecut, am facut o histeroscopie care a aratat ca am o aderenta in uter si poate de asta... Cert este ca la doctori in general te duci vaca si pleci bou, adica nu exista informatii complete decit in cartile de specialitate, medicale. Iar de la doctori scoti informatia cu clestele. HSG presupune introducerea unui lichid de contrast in uter mai intii si pe urma in trompe, sub o usoara presiune pentru a se verifica sanatatea trompelor. Daca trompele nu sunt infundate, lichidul de contrast parcurge trompa si la capat se disipeaza in organism. Daca sunt infundate, exista o oarecare sansa sa se desfunde cu aplicarea acestei presiuni. Tot procesul este urmarit radiologic si la un moment se face si o radiografie. Histeroscopia se face introducind un instrument care are si o camera de filmat in capat (poti sa-ti vezi interiorul uterului, COLOR!) iar calitatea trompelor se face cu aer sub presiune, la baza fiecarei trompe.
In speranta ca am mai fost de folos,
ardit
ardit
acina spune:
Ardit, ma sperii.
Trebuie sa fac si eu HSG luna viitoare si nu stiam nimic de procedura .
Anca
ardit spune:
Draga acina, nu vreau sa te sperii. Am uitat sa va spun ca prima oara la HSG nu mi s-a facut anestezie, a doua oara la histeroscopie mi s-a facut si a fost o idee mai suportabil. Poate a fost rau pentru ca am avut acea aderenta. Oricum cred ca unele femei au o sensibilitate mai mare in zona aia, a uterului, pentru ca mai multe femei mi-au spus ca nu au avut probleme. Parerile sunt impartite. Important este sa fie un doctor cu experienta, eu m-am dus la oricare, in baza faptului ca este la medsana, si am gresit.
Curaj
ardit
ardit spune:
Da micky, trebuie sa te razi, oricum daca ai luat-o pe calea asta o sa vezi ca, cu diverse ocazii, o sa te razi intr-o veselie. Cica este mai igienic. Te razi la HSG, te razi la histeroscopie, te razi la FIV etc, etc. Oricum eu nu am stiut la HSG si, desi au mirait, nu i-a impiedicat sa faca investigatia. Daca tii mult la podoaba... poti sa te faci ca ploua si nu ai stiut. Succes, sa fie trompele ok!
ardit
psj spune:
Cam cat dureaza HSG la medsana ? Adica dupa ce se termina te trimit direct acasa sau au vreo camera speciala unde sa-ti revii ?
Tia spune:
nu exista camera speciala unde sa stai dupa interventie, ramai in sala de asteptare pana vine filmul, apoi poti merge acasa sau la ginecolog sa ti-l interpreteze. succes!
sa auzim de