Fibrom uterin?
Raspunsuri - Pagina 2
rachel owen spune:
Eu am facut embolizare.
Tocmai am venit acasa. Si stiti ceva?
Totul e atat de simplu ca am promis medicului
ca voi povesti tuturor despre ea (embolizarea) sau el (mdicul).
Si stiti de ce? Nu pt ca as vrea sa-i fac reclama medicului, desi ar merita din plin la felul minunat cum s-a purtat cu mine, ci pentru ca DA, EMBOLIZAREA ESTE SOLUTIA FEMEILOR CU FIBROM! Si vreau sa stie toate femeile de pe forum lucrul acesta, mai ales cele care au astefel de probleme, dar si cele care nu au, ca sa poate spune mai deparate!
DA, EMBOLIZAREA ESTE SOLUTIA FEMEILOR CU FIBROM!
Spuneti fetelor, mai departe!
Va rog, spunetei la toata lumea, sa stie. Sa nu mai existe femei disperate, sa nu se mai faca histerectomie, sa nu se mai lase femeile mutilate pe viata prin scoaterea totala a uterului!
Si stiti, embolizare ne e nici mai mult si nuci mai putin decat v-am decris-o detaliat mai sus.
Aveti intrebari? Sunt aici oricand pentru ele.
Diapusa sa dau cele mai mici detalii despre Embolizare!
Ps: Micvky, ti-am scris pe PM. Te-ai hotarat?
Va pup!
copilutzu spune:
BUNA FETELOR!
Micki, anul trecut in martie am fost operata la Giulesti,de fibrom.
Era subseros pozitionat pe peretele posterior al uterului.
Fiind in afara uterului nu a trebuit as taie in cavitatea uterina ,iar perioada de refacere a fost de 6 luni.la externare medicul mi-a spus ca dupa cele 6 luni pot sa am bb.
Am inteles ca acest tip de fibrom subseros se mai numeste si miom.
Tratamente naturiste am incercat dar fara rezultat!
Pupaciuni!
Doina
rachel owen spune:
Eu va pot da si ceva retete naturiste daca aveti chef sa incercati, dar am auzit ca poate sa apara in alta parte.
Ps: scuzati greselile de ortografie dar sunt inca ametita de anestezice (Ha)
Va selectez maine si va scriu mai multe despre ce stiu eu. E bine?
Pupici
Profit de subiectul lui Micky si as vrea, cu acordul vostru, si al ei, sa deschid aici „Clubul femeilor cu fibrom uterin”
Va astept la inscriere!
Pentru Micky, Coco, Tuti, Gabela, voi, cele deespre care stiu eu, am deja pregatit formularul de inscriere.
Dar si celelalte doamne in cauza, despre care noi nu stim inca, sunt asteptate intre noi…
In al doilea rand, am promis (parca asa am zis) ca o sa va dau detalii despre EMBOLIZARE:
Repet, nu fac asta nici pentru a avea ce posta pe DC, nici pentru a ma afla in centrul atentiei. Si, departe de mine gandul de a ma da rotunda ca stiu eu mai multe decat altii (nici macar nu e asa).
Tot ce vreau e, ce am mai spus, ca toate femeile sa stie ca embolizarea e o solutie pentru femeile carora li se spune ca nu mai au nici o solutie.
Deci, embolizarea este, nici mai mult nici mai putin decat ce v-am scris detaliat si teoretic mai sus.
Asta toretic.
Dar sunt multe alte detalii personale pe care as vrea sa le stiti.
In primul rand va voi povesti nitel din experienta mea. Eu am aflat pe data de 24.02.2004 ca am fibrom, mie nu mi-a dat nici o bataie de cap, eu doar incepusem niste investigatii pentru ca nu ramaneam insarcinata. Tot cosmarul asta a tinut 1 luna, exact la 1 luna aveam deja speranta palpabila aparuta odata cu programarea la embolizare. Si totusi a durat asa de mult (?) pt ca pe mine nu a stiut nimeni sa ma sfatuiasca. Si de asta sunt eu aici pentru ca sa va spun ca daca luati hotararea pentru embolizare aveti 100% sanse ca intr-o saptamana, maxim, toata viata voastra sa se schimbe in bine.
Eu am aflat despre embolizare sambata trecuta (20.03.2004), luni am sunat si miecuri seara plecam deja cu trenul spre Spital, joi la ora 14 ieseam din sala de angiografie, si joi seara paraseam spitalul. Totul s-a intamplat ametitor de repede. Asta vreau sa va spun: nu mai stati cu „mutantul” (asa ii spun eu fibromului meu, si-mi cer scuze daca prin exprimarea asta am jignit fibromul cuiva) ala in corpul vostru! Daca Dumnezeu va da inca o sansa, va rog eu, profitati de ea!
Interventia este foarte usoara, o sa aveti doar doua mici gaurici in dreptul arterelor femurale, in zona inghinala de 2 mm, nu e operatie, nu necesita spitalizare, nu e durereos si nici nu se compara cu durerile nasterii, pt ca sunt usoare. Se face anestezie locala, adica va amorteste putin piciorul, nu se face nici anestezie totala sau in coloana vertebrala, anestezii care dau urmari. De durat, dureaza foarte putin, la mine a durat o ora, timp in care am fost treaza si nu am simtit nici o durere, am vazut pe un ecran tot ce se face, am vazut fibromul, care la mine era mult mai mare decat am stiut eu. Eu stiam ca e de 7 cm, dar de fapt avea 90mm/83mm. Deci marimea nu conteaza. Acum detaliile tehnice vi le-am scris mai sus.
Echipa de doctori se de asistente s-au ocupat foarte bine de mine, am ramas placut impresionata de tot ce am avut de trait in spital, asa de putin cat am stat.
Daca vreti numarul de telefon, pe direct, unde sa sunati, va astept sa mi-l cereti pe privat si vi-l dau imediat.
Repet, nu fac reclama nimanui, dar vreau ca nimeni sa nu mai treaca prin spaima si drama mea (de o luna), cand mi-a spus dr. ca trebuie sa-mi faca histerectomie la 26 de ani. M-am simtit handicapata, defecta, cand am aflat ca am 1% sanse sa am vreodata copii. Nu vreau ca sa mai treaca cineva prin toate astea. Daca pot sa ajut, de ce sa nu o fac? Cand trebuie doar sa tastez cateva litere la calculator. Pentru ca eu nu fac nimic, doctorul angiograf o va face.
(Si totul e gratuit! Nu platiti nimic, aveti nevoie de trimitere de la medicul de familie si de adeverinta de salarizare - pentru spitalizare).
Acum eu stau si astept ca fibromul sa „moara”, el nemaiavand sange din care sa se alimenteze, se va trage sau se va elimina odata cu ciclul. Peste o lune merg la control unde se va vedea reactia corpului la embolizare. Dar de acum nu pot vorbi decat de bine, merg spre bine! Dupa aproximativ 6 luni, se poate ramane insarcinata, timp in care se presupune ca uterul va ajunge la dimensiunile sale normale.
Am fost in salon cu o femeie de 48 de ani care a avut un fibrom de 9 cm si i-a scazut, in urma embolizarii, in mai putin de o luna, la 4 cm. Asta depinde de organismul fiecaruia, dar oricum el (fibromul) nu mai are nici o sansa.
Cam asta e…
Va urez succes si va rog din suflet, nu mai asteptati!!!
Gabela spune:
Rachel, iti doresc refacere grabnica!
Acum am doua nedumeriri. Fibromul se strange pana dispare de tot, sau doar se micsoreaza si ramane acolo "mort", dar ramane? Adica daca apare o sarcina cand inca carnea aia moarta mai este acolo, nu e vreun pericol?? Si a doua nedumerire: ce sanse sunt sa apara alte fibroame in viitor? Ti-au spus care a fost la tine cauza care a dus la aparitia acestui fibrom? Ai cumva exces de estrogeni? Ti-au dat vreun tratament medicamentos?
Si inca ceva, ce analize de sange ai facut inainte de interventie?
Te pup si iti doresc multa sanatate,
Gabela
rachel owen spune:
Gabela:
1.Fibromul se reabsoarbe si trebuie eliminat. Asta depinde de pozitia lui. Cel mai fericit caz e acela in care este pozitionat pe peretele interior al uterului. Atunci el cade pur si simplu prin vagin afara. Asta era cazul femeii care il "nascuse", scis in ziar. Daca e in peretele uterului sau pe peretele exterior uterului si nu are cum sa "cada" in vagin, se scoate laparoscopic, deci tot nu e mare branza. Dar doar la Angiagraf se vede cel mai bine cum e pozitionat. Acolo pur si simplu vede toate venele si venisoarele din care se hraneste. Cum evolueaza vei stii la prima vizita la control, dupa o luna.
2. Sanse sa reapara sunt 0%
3. Cauzele aparitii fibroamelor nu s-au elucidat inca si asta nu numai la mine. Ce,tie ti-au spus?
4. Medicamente iau 7 zile, dar antiinflamatoare si antibiotice. Horminal nu se da nimic.
5. Analize: control ginecologic, analize de sange, ecografie performanta, toate se fac in incinta spitalului si dureaza cateva ore. Adica dupa ce faci toate astea, in vreo 2 ore intri la interventie.
Tu ai citit ce am scris eu mai sus despre Embolizare?
Eu cand am plecat de acasa la asa ceva, stiam toate alea pe de rost
si medicul se chinuia sa-mi explice si eu il completam, caci stiam ce avea sa-mi zica.
Draga mea, daca m-ai intrebat, pot sa sper ca te-ai hotarat?
Da-mi raspuns sa-ti dau numarul pe "direct"-pe privat!
Te pup si sper sa te ajute ce am scris.
Mai sunt aici pentru intrebari..
Vreau sa corectez o greseala, daca-mi dati voie.
Am scris ca am fost externata joi. Nu, am plecat din spital vineri la pranz, pt ca 6 ore dupa interventie trebuia sa stau nemiscata.
Nu vreau sa derutez pe nimeni. Acum e bine.
Si nici nu doare. Imi amintesc ca asistenta ma intreba daca am avut copii si zicea ca daca mi-e frica numai de atata, cum ma gandesc ca o sa nasc un copil.
Micky, tu lansasi subiectul si ai disparut de pe aici?
De ce nu mai dai nici un semn de viata?
micky spune:
Scuze, dar eu sambata si duminica nu pot sa accesez Internetul.
Medicul din Craiova care mi-a facut ecografia transvaginala mi-a zis ca as putea ramane insarcinata si cu acest fibrom (apropo, stii ce inseamna subseros). Ramane sa vad ce va spune prof. Ancar in aprilie cand vin la Bucuresti.
rachel owen spune:
Micky, daca imi dai voie, eu mai spun ceva.
Deci de trei ani incerci… ai pierdut trei ani. Cu embolizarea mai „pierzi” vreo 6 luni. Dar le pierzi constructiv!
Eu stiu ce iti va spune dr Ancar, pt ca el nu crede ca fibromul poate fi tratat, doar consecintele lui. Si daca ai putea ramane insarcinata asa, exista riscul ca in timpul sarcinii fibromul sa se mareasca.
Eu cam asta stiu, asta iti spun…
Si al meu e in afara cavitatii uterine, deci uterul e gol, dar tot nu am ramas insarcinata. Eu una, mai astept (maxim) 6 luni pana uterul e sanatos (sper) si apoi pornesc iar la treaba.
Daca vrei iti scriu ce stiu eu despre tratamentul naturist, dar nu e incercat, deci nu dau garantii de reusita. Vrei? Te mai pot ajuta cu ceva?
rachel owen spune:
Micky, cere si ti se va da (de nu mai poti duce)
Acuma,draga mea tu asta ai cerut de cand ai postat prima data subiectul. Scuze ca eu am deviat asa de mult de la el.
Uite, eu iti scriu ce stiu eu, dar ce faci, faci pe raspunderea ta. Ok?
Fibromul uterin se prezinta ca o formatiune dura, regulata, bine delimitata, rotunda sau ovalara, unica sau multipla, localizata de obicei la nivelul corpului uterin.
De obicei fibromul uterin apare in jurul varstei de 35-40 de ani, cand se considera ca aproximativ 15-20% dintre femei dezvolta in diferite grade aceasta afectiune.
Intre factorii considerati a favoriza aparitia acestei boli sunt:
Factori rasiali: din motive necunoscute, fibromul uterin este mai des intalnit la femeile negre decat la albe;
Factori familiali: se considera ca exista anumiti factori genetici implicati, fibroamele uterine fiind intalnite uneori cu frecventa mai mare la femeile apartinand aceleiai familii;
Factori hormonali: fibromul uterin este o tumoare a carei dezvoltare este influentata hormonal (in special de catre hormonii estrogeni). Astfel, nu exista cazuri de fibrom uterin aparut inainte de pubertate, tumoarile cresc in ritm accelerat in perioada de sarcina si premenopauza, iar dupa menopauza cresterea fibroamelor inceteaza.
Simptomatologia: fibroamele pot ramane mult timp asimptomatice, iar aproximativ 12% din cazuti sunt descoperite intamplator, cu ocazia unor controale de rutina.
Manifestarile clinice cele mai frecvente sunt:
Hemoragiile; ele reprezinta cel mai frecvent semn al acestei afectiuni. De obicei, la debutul bolii sangerarile se manifesta ca menstruatii prelungite, abundente, cu cheaguri (menoragii). Ulterior, sangerarile capata caracter neregulat, femeia nemaiputand sa precizeze datele calendaristice ale menstruatiilor (menometroragii).
Scurgeri vaginale anormale, in perioadele dintre sangerari (leucoree);
Durerea. Poate avea caracter de apasare pelvina in cazul fibroamelor mari, sau poate aparea in cazul fibroamelor care se torsioneaza sau se infecteaza;
Semne urinare, care apar cam la jumatate dintre paciente: nevoia de a urina des si putin, datorita compresiei pe care fibromul o exercita asupra vezicii urinare. Alteori, printr-un mecanism similar poate apare constipatia cronica (fibromul apasa asupra rectului).
Marirea de volum a abdomenului apare extrem de rar, in cazul fibroamelor care sunt mult timp asimptomatice si cresc atingand dimensiuni gigantice (depasesc nivelul ombilicului).
Complicatii
Fibromul uterin se poate complica in sine (infectare, torsiune cu necrozare a anumitor portiuni ale sale) sau poate interfera cu alte aparate si sisteme. Astfel, prin compresie asupra vezicii urinare si ureterelor poate favoriza aparitia de infectii urinare, iar prin compresie asupra rectului constipatie cronica (dupa cum am mentionat si mai sus). Prin sangerari dese si abundente, va determina anemie. Totodata, este un factor favorizant pentru infectiile trompelor uterine si ale ovarelor.
De asemenea, existenta sa interfera cu aparitia unei sarcini; in acest sens, fie fibromul poate fi responabil pentru avorturi repetate sau pentru aparitia unor sarcini ectopice, fie, in situatia in care sarcina a aparut, exita risc de complicatii (sarcina este catalogata "cu risc crescut" si trebuie urmarita in evolutie de catre un medic specialist).
Tratament
Tratamentul este decis de medicul specialist, in functie de varsta pacientei, dimensiunile fibromului, manifestarile clinice, evolutia si complicatiile acestuia. Este important de retinut ca nu toate fibroamele uterine trebuie tratate chirugical; astfel, tumorile de dimensiuni mici (uterul nu depaseste dimensiunile unei sarcini de 10 saptamani) presupun doar supraveghere prin control medical periodic.
In anumite situatii, se poate aplica un anumit tratament medicamentos specific, pentru a preveni aparitia hemoragiilor ori pentru a trata anemia secundara sau eventualele infectii urinare aparute.
Tratamentul chirurgical este indicat daca fibromul respectiv se complica (de exemplu prin hemoragii importante si persistente, antrenand anemie secundara, sau prin toriune, compresiuni de vecinatate, etc) sau este susceptibil sa se complice (dimensiune mare, diferite forme anatomice particulare, etc). Interventiile chirurgicale variaza la randul lor, de la rezectia endoscopica a fibroamelor din interiorul cavitatii uterine, la interventii traditionale, in cadrul carora poate fi rezecata doar portiunea uterina afectata sau alteori, in functie de situatie, uterul in intregime.
Fibroamele uterine
Fibroamele uterine apar la 20-25% din femeile cu varste peste 30 de ani. S-a constatat ca in cursul vietii fertile fibroamele cresc in dimensiune si ca dupa menopauza regreseaza. Studiile ultrasonografice au aratat ca prevalenta fibroamelor la femeile in postmenopauza este de 10-15%. Secretia continua de estradiol seric poate reprezenta un factor de risc. Acest aspect este sustinut de asocierea fibroamelor cu nuliparitatea si obezitatea; pe de alta parte, administrarea de contraceptive orale si fumatul reduc riscul de producere a fibroamelor.
Fibroamele uterine sunt tumori benigne care se dezvolta la nivelul musculaturii uterine datorita unui dezechilibru hormonal - exces de hormoni estrogeni sau insuficienta progesteronica - ce favorizeaza dezvoltarea musculaturii uterine sensibila la actiunea hormonilor estrogeni. Tumora are forma rotunjita si este inconjurata de o capsula formata din fibre musculare comprimate. Acestea sunt formate dintr-un amestec de fibre musculare netede si tesut fibros. "Degenerarea rosie" a fibromului este asociata frecvent cu aparitia simptomatologiei dureroase.
Dr. Dan Tutunaru-specialist obtretica-ginecologie
„ (…) Si ce legatura exista intre aceste notiuni si tratamentul hormonal al diferitelor afectiuni ginecologice, in speta fibromul uterin? Am sa lamuresc in continuare aceasta problema. Nu doresc sa intru in polemica vis-a-vis de strategiile de tratament ale fibromului uterin, care la ora actuala depasesc consistent ideea de operatie clasica (existand drept alternative histerectomia pe cale laparoscopica, miomectomia pe cale laparoscopica sau pe cale histeroscopica, tratament hormonal, embolizarea arterei uterine, etc.), ci deocamdata ma voi referi strict la tratamentul hormonal al fibromului uterin.
Pentru inceput, de ce apare fibromul uterin? Numeroase teorii au fost vehiculate de-a lungul timpului, insa in picioare a ramas teoria dominantei estrogenice grefata pe o predispozitie genetica. Ce este dominanta estrogenica? Pe parcursul primei perioade a ciclului menstrual ovarele secreta in speta estrogeni care favorizeaza proliferarea endometriala de asa natura incat acesta sa fie capabil sa "gazduiasca" ovulul eventual fecundat. Dupa ovulatie se secreta mai mult progesteron, care are rolul de a schimba stimulul proliferativ la care este supus endometrul intr-un stimul secretor.
Daca progesteronul nu se secreta in conditii optime, stimulul proliferativ indus de catre estrogen persista, astfel ca dupa o anumita perioada de timp incep sa apara probleme precum fibroza chistica mamara, fibromul uterin, cancerul de endometru sau de san, etc., care sunt afectiuni proliferative. Deci activitatea sustinuta estrogenica, necontracarata de catre progesteron (asa numita dominanta estrogenica) poate avea repercusiuni serioase asupra organismului.”
Tataneasa este un adjuvant pretios pentru mai multe forme de cancer, cum ar fi cancerul la intestin, prostata si stomac, in care s-au obtinut rezultate spectaculoase. Se administreaza decoctul, 1-3 cani pe zi, pe stomacul gol, in 3-4 reprize, din care una obligatoriu dimineata, la trezire, inainte de a manca sau a consuma altceva. In tratamentul cu tataneasa al cancerului este strict necesar sa nu se consume carne, zahar, alimente cu conservanti, prajeli. Regimul alimentar va fi compus din minimum 50% cruditati. Se fac cure de patru saptamani, cu 12 zile pauza. Pe ansamblu, tratamentul dureaza sase luni. Acelasi tratament ne-a fost semnalat din scrisorile cititorilor nostri, ca fiind valabil pentru cancer la ficat, fibrom uterin, polipi stomacali.
Tulburari hormonale diverse - cura de lunga durata cu tinctura de fructe de soc are efecte exceptionale mai ales in cazul afectiunilor endocrine care apar corelat cu tratamentul medicamentos alopat abuziv. Se ia 1/2 - 1 lingura de tinctura diluata in jumatate de pahar cu apa dimineata, pe nemancate, si aceeasi doza seara. In cazul chistului ovarian si al ovarelor polichistice, fibromului uterin si mastozei, in special atunci cand acestea sunt asociate cu constipatia, acest tratament are o eficienta exceptionala, mai ales daca este asociat cu o cura cu extract de muguri de zmeur (Rubus idaeus) (50 de picaturi, de 3 ori pe zi).
Tratamentul fibromului uterin si al cervicitei
Foarte importanta in tratarea acestor afectiuni este modalitatea de aplicare a remediului. Metoda pe care v-o prezentam in continuare cere ceva timp, dar s-a dovedit a fi extrem de eficienta: cu irigatorul, cu para de cauciuc sau cu o seringa de capacitate mai mare (fara ac) se introduce infuzia de rostopasca pentru uz extern (minimum 15 ml) in vagin. Dupa administrarea cu seringa, bazinul va ramane ridicat fata de orizontala, timp de minimum 15 minute, astfel incat preparatul sa nu se scurga din vagin. Este bine ca in aceasta perioada sa fie facute contractii si relaxari succesive ale muschilor vaginali pentru ca circulatia sangvina sa se intensifice, iar principiile active sa fie preluate mai usor. Cea mai eficienta modalitate de administrare s-a dovedit a fi aceea in care, dupa introducerea preparatului in vagin, s-a executat si pozitia "lumanare" timp de 10-15 minute, facand simultan contractii si relaxari ale musculaturii vaginului (care intensifica circulatia locala si permite patrunderea in straturile profunde a principiilor active). Se fac 1-2 administrari pe zi. In cazul cervicitei, durata minima a tratamentului este de 2 saptamani, in timp ce la fibromul uterin durata minima este de 49 de zile. Acest tratament mai este indicat in tratarea trichomonas-ului, candidei, cancerului uterin.
Acest tratament este valabil si in infectiile cu candida, chlamydia, trichomonas, precum si in infectiile bacteriene. Chiar daca dispar simptomele bolii, este necesar un examen clinic si de laborator inainte de a va hotari sa incheiati tratamentul.
Fibrom uterin
Se beau 50 ml tinctura de tataneasa, de 2 ori/zi inainte de masa timp de 3-4 luni.
Tinctura se prepara in casa:
Se taie marunt radacinile de tataneasa si se pun intr-o sticla de 1 litru pana la jumatate. Cealalta jumatate se umple cu alcool (tuica curata).
Se lasa la macerat 3 saptamani. Apoi, se strecoara.
Fibrom uterin
Se pun la macerat intr-un recipient de sticla timp de 3 zile urmatoarele: 1/4 litru tuica de tescovina, 1/4 kg zahar candel pisat, 1/4 litru suc de lamaie strecurat, 1/4 litru ulei de masline presat la rece. Se agita de cateva ori pe zi. Se ia de trei ori pe zi cate un paharut (de tuica) pe stomacul gol.
Fibrom uterin
Se amesteca urmatoarele plante: cretisoara 200 gr, nalba 100 gr, urzica moarta 200 gr, papadie 200 gr, traista ciobanului 200 gr. Se face infuzie din 7 linguri din acest amestec in 2 litri de apa. Se lasa sa se infuzeze 15 minute, dupa care se strecoara. Cantitatea de ceai se bea pe parcursul zilei. Tartamentul se face pana la consumarea intregului amestec.
Se fac spalaturi vaginale, de 2 ori/zi, dintr-un amestec, in cantitati egale, din vasc, nalba, coada-calului si pelin.
Se pun 2 linguri din acest amestec in 250 ml apa clocotita si se infuzeaza 3 minute. Aceasta reprezinta doza pentru o spalatura.
Se face o crema din grasime de gasca topita in “bain-marie”.
Se introduc tampoane vaginale cu aceasta crema in fiecare seara si se doarme cu ele.
Tratamentul se face 10 zile la rand, dupa ciclu sau 15 zile pe luna – pentru femeile aflate la menopauza, timp de 4 luni.
Timp de 3 luni se iau 2 tincturi:
- macerat glicerinic din mladite de zmeur
- tinctura de tataneasa pentru uz intern.
Picaturile de tincturi se iau in ceai de 2 sau 3 ori/zi, conform prospect.
Biocalciu
(Praf enzimolitic de oase 15%, microelemente: magneziu, fosfor, ulei de soia, fosfati, malto-dextrina.)
Este cel mai important mineral din organism; echilibreaza aciditatea pH-ul mentinand organismul in stare alcalina, favorizeaza asimilarea elementelor nutritive; evita: osteoporoza, producerea fracturilor, durerile in membre si in zona lombara, scleroza arterelor, convulsiile; preintampina cresterea tensiunii; ajuta la coagularea normala a sangelui, profilaxia cariei dentare, relaxarea muschilor cordului; activeaza metabolismul, fortifica organismul fiind recomandat si sportivilor care prin efort elimina enorm de mult calciu; pentru orice patologie alergica (astm bronsic, bronsita, rinita alergica: gastrita, ulcer stomacal si duodenal, hemoroizi, pancreatita, ciroza ficatului, vaginita, anexita, chist ovarian, fibrom uterin, miopie, cataracta, anemie, rahitism la copii, diabet zaharat, unghii si par fragil.
RUBUS FRUTICOSUS
Este un macerat glicerat din mladite proaspete de mur si este util in special persoanelor imbatrânite, actionând in special pe aparatul osteoarticular si pulmonar. Lupta impotriva imbatrânirii si este un antisclerotic foarte bun. Datorita acestor proprietati, poate fi folosit in artroza la vârstnici, mai ales atunci când este insotita de osteoporoza, in procesul de decalcifiere ce provoaca dureri, in dureri osoase si articulare, in hipertensiune. În cazul fibroamelor, luat cu consecventa, conduce la regresia acestuia, daca tratamentul incepe inca de la descoperirea fibromului.
SEQUOIA GIGANTEAEste tot un macerat glicerat din arbore de sequoia, ce are un important efect revitalizant, fiind un veritabil fitogeriatric. De aceea, este recomandat in special persoanelor in vârsta, sporindu-le forta fizica si imbunatatindu-le moralul. Are actiune antisclerotica, in special pe uter si prostata. Este indicat si persoanelor carora le lipseste apetitul, celor aflate la menopauza, precum si celor cu fibrom uterin sau adenom de prostata in faza de debut.
Micky, acuma ca citesti, dai pagina inainte, salvezi totul in calculator, te duci la farmacie, faci plinul (si eu am incercat cateva retete de aici), si dupa aceea te tii de tratament fara sa cracnesti. Si sa te rogi mult-mult, pantru ca Dumnezeu este al nostru Medic ceresc si fara el totul nu are nici un rost.
Si daca te incurajeaza cu ceva, sa stii ca noi (eu si sotul meu) ne rugam pentru tine (pentru ca asa se face cand are cineva nevoie de mijlocirea noastra, si in al doilea rand, noi, si mai ales eu, stim prin ce treci).
Te pupacesc, draga mea si-ti urez succes!!!
Astepti sa-mi mai scrii ce ai facut, nu uiti, da?