La France (4)
Raspunsuri - Pagina 2
georgianab spune:
Ah, Elena, am uitat sa-ti spun ca aici la scoala mea nici la cod nu-ti da voie sa participi daca nu considera ei ca esti pregatit. Si vorba ceea daca nu-l iau din prima, doar eu platesc din buzunarul meu participarea la al doi-lea! Dar asa e regulamentul astora.
andiaroro spune:
l-am schimbat deja!!!
am dat unul pe doua...... am fost lacoma si am cerut si unul international!!!
delphin spune:
Unde sunteti fetelor?! Cu speranta ca mai tregeti si cate un ochi pe aici va zic"Ziua buna!"Pietricico, daca tot mergi cu al tau la cumparaturi, treceti si pe la magazinul: LES BEBES DE SABINE,125,rue Louis Plana,31500 Toulouse, tel. 0534258769,merita deplasarea, sunt lucruri noi in sfarsit de serie, cum ar fii carucioare, sunt si lucruri la mana a doua.Eu de acolo am cumparat super-carutul lui Sebi, un graco cu trei roti, la numai 167€, iar pompa de stors sanii, avent, cu 20€,aproape noua.Este super magazinul si cred ca exista in toate orasele mai mari, merita sa trageti un ochi pe acolo, fetele cu copii.
emoison spune:
Andiaroro, la inceputul scolii de soferi ai o ora de evaluare, unde conduci cu monitorul (adica nu-ti explica nimic, mie personal mi-a lasat volanul, iar pedalele le apasa ea), iar la sfirsitul orei iti spune de cite ore de conducere ai nevoie. Majoritatea scolilor ofera mai multe tipuri de forfait, intre 20 de ore (minimul) si 40 de ore.Eu am luat cel mai mare forfait, si-am platit vreo 1200 €,in 6 rate.In forfait sint cuprinse orele de condus, cod nelimitat, prima prezentare la cod, prima prezentare la condus, ora de evaluare, livretul de elev...De exemplu, dupa ce mi-am picat codul prima data, n-a trebuit sa platesc ca sa ma mai pot duce la teorie...*
Cit dureaza e greu de spus, eu am luat codul dupa vreo 3 luni, dar am muscat-o pentru ca prima data am picat codul la un punct diferenta, a trebuit sa astept o luna ca sa-l pot da iar. Am auzit ca daca pici examenul de conducere, e si mai "dragut", in sensul ca astepti citeva luni pina sa-l poti da iar...
Stiu insa ca sint si scoli care fac stagii intensive la sfirsit de saptamina, pentru aia care au nevoie rapid de permis.
Cu bine,
Elena
chatonel spune:
Buna sa fie si la tine, delfin :)
Io-s pe-aici, in asteptare de socrela, am mai bagat un oki pe forum.
Ai vazut ce timp superb am avut sapt asta? Iar azi cred ca sint 22-24°C si miine, in week-end, iar da cu ploaie :(((
Toulouse, la ville rose
oLo spune:
salutare!
unele dintre noi, mai cu motz , au facut schimb de ID yahoo... si stam la parole pe private :)) . V-am invitat pe toate sa dezvaluitzi ID-urile... Dar cine nu vre, nu vre si basta! Ca si cu intalnelile...
Scoala de soferi ma intereseaza si pe mine... Sa iau numa niste ore de condus. Ca io permis am, cu toate punctele intacte. Are careva idee cat ar costa numa niste ore de condus? Ii putetzi intreba pe instructori... asa... orientativ
Bon WE
Mih
Marox spune:
Buna fetelor,
Piatra Lunii, mie mi-au folosit sedintele de pregatire pt nastere. Si am respirat asa cum m-au invatat si m-a ajutat mult. Asta inainte de peridurala, ca dupa aia n-am mai simtit nimic. Cumnata-mea a nascut inainte sa termine cursurile, i-au explicat atunci pe loc cum sa respire. Tot cumnatei, la un curs la care erau invitati si tatii, i-au pus un film despre cum se deruleaza nasterea.Ti se dau explicatii si despre peridurala, forceps, riscuri, contra indicatii.
Am citit ce ati scris despre scoala de soferi si am fost surprinsa, cum adica sa nu iei lectii de condus inainte sa treci codul?!! Pai intelegi codul mai usor daca ai ocazia sa vezi cum e pe teren. Iar instructorii d-aia sint cu tine si au pedale, sa evite greselile! Eu am luat carnetul cam in 6 luni, dar am facut o gramada de ore pt ca eram (si sint) anti-talent. In schimb, nu stiu cum s-a facut, n-am condus niciodata mai bine ca la examen. Oricum, ideea e sa nu abandonati dupa un esec, perseverati pina luati carnetul pt ca daca nu, toti banii dati pina atunci sint aruncati in vint.
Un WE placut va doresc si eu
emoison spune:
oLo, pe la mine, ora de condus e cam pe la 30 de euro....
Marox, weekend placut si tie !
Cu bine,
Elena
emoison spune:
Fetelor, am gasit cum ca ouale s-ar putea vopsi si cu colorant alimentar, aici:
http://www.canadaegg.ca/francais/child/decorate.html#peindre
Eu mai-mai ca as incerca...
Weekend placut (desi e cam ploios), la frantuzimea romana !!
Cu bine,
Elena
chatonel spune:
Si eu cind am facut scoala de soferi nu am condus pina nu am luat sala. Se poate sa fie specific scolii, eu am facut cu ECF. De durat a durat 2 luni, una cu sala si una cu condusul. Si am luat 20 de ore de condus.
Toulouse, la ville rose