Inseminare artificiala [IAS] 8

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dodo24 spune:

Eu fac FIV in toamna, cel mai sigur in octombrie.
Stiu cum e sa vezi ca totul este excelent, ai ovulatie, trompe OK, endometru bun, "materia prima" a sotului in regula si totusi sa nu se intample nimic. Noi am facut luna trecuta din nou analizele de la A la Z, pt ca am schimbat doctorul. In asteptarea rezultatelor parca imi doream sa iasa ceva in neregula, macar sa se stie clar care este cauza. "Din pacate" totul a iesit f. bine, asa ca noi facem parte din categoria cuplurilor cu sterilitate inexplicabila.
Eu luna asta am renuntat la temperatura si la orice fel de monitorizari. Ma cam lasa nervii de atatea ganduri...
Bafta multa, poate luna asta...cine stie de unde sare iepurele? Chiar daca n-ai facut stimulare, medicamentele luate luna trecuta inca mai au efect.
Dodo.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anis spune:

Da medicamentele luate luna trecuta au efect...au efect cam 2 luni dupa..dar ce efect la mine...3 foliculi grasi, respectiv 24mm,21mm si 19mm...in fine..

Am vb cu dr, se presupune ca e problema de fecundare,adica ori spermatozoizii nu au enzima aia, care ii ajuta sa penetreze ovocitul, sau ovocitul are membrana prea groasa.
Tot citisem ca se poate face testul spermatozoizilor de fecundare pe ovocite de hamster, am intrebat unde pot face treaba asta. Mi s-a raspuns sec in Romania nu se face asta....
Ce sa zic n-am cuvinte...

AniS

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns annaa spune:

Dupa 3 ani de incercari cu medicamente si interventii -HSG,laparoscopie,clostibergyt in nov.am fost la Sovata si ian. eram am dar am pierdut sarcina oprita in ev. 9sapt.
In ian. cand am ramas insarcinata mi-am luat toate grijile si eram cu speranta ca in mai o sa fac un tratament cu pregnil si totul o sa fie bine, si chiar atunci cand pentru prima oara dupa 3ani nu m-am mai gandit la temperaturi, simptome, intarziere... sa intamplat.
In vara o sa merg in concediu tot la Sovata si prin sept-oct. sper sa pot face tratamentul cu pregnyl si puregon si inseminare.
A mai luat cineva tratament cu pregnyl si puregon pentru inseminare.
Menogonul este tot un clomifen?Daca da pacat, ca eu am facut 6 stimulari cu clotiberghyt si nici un rezultat(foliculi foarte mici ca si cand nu as fi facut nici un tratament)
Anis, pentru ce ai luat tratament? Ai avut probleme inaite cu ovulatia?

Ana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dodo24 spune:

ANIS, daca ovocitul are membrana prea groasa, asta se poate rezolva prin FIV. Dar cum se poate sti daca spermatozoizii contin enzima respectiva? Eu n-am auzit pana acum de testarea asta pe hamsteri dar o sa intreb pe aici.
Tin pumnii luna asta!
Dodo.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madalinutza6 spune:

anis, sint convinsa ca daca luna asta e totul ok cum spui
fara stimulari artificiale, poate acum e momentul sa se intample. capul sus si fi optimista, sint convinsa ca viitorului tau bb nu o sa-i placa sa aiba o mamica botosita !!!
asa ca acum e momentul sa fi mai happy, e doar o chestiune de timp, pana la urma o sa se intample, iti doresc din toata inima !!
pana la urma si pt asta e forumul asta, sa-ti ridice moralul cand ti-e greu.
nu dispera, poate ar fi bine cateva zile macar sa nu te gandesti de loc la asta, mergi cu iubi' romantici prin parc, o cina cu lumanari, reinventeaza "cuplul" macar o saptamana si te gandesti din nou la toate prostiile astea de luni incolo. trebuie si cortexul ala al tau sa se relaxeze de stresul asta, be gentile !!
iti tin pumnii din toata inima mea !!

Mergi la inceput

Dodo, ai intrebat despre testarea spermatozoizilor pe ovocite de hamster? Daca nu au enzima aia, tot prin FIv se rezolva, respectiv ICSI.

Madalinutza...merci de incurajari...eu am ajuns toma necredinciosul, a fost de prea multe ori ca la carte si nimik..asa ca sperantele mele sunt umbrite de durerea din suflet..

AniS

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madalinutza6 spune:

pai inseamna ca e momentul sa treci la fiv...??
dupa cum spuneam, innaintea oricarui capitol nou cred ca e bine sa faci o pauza, sa cureti creierasul ala stresat de toate astea, ca sa incepi cu forte noi.
ce parere ai ?
succese multe si cu folos....!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucia munteanu spune:

Fetelor, ma ajutati si pe mine? Imi spuneti cum va "revansati" fata de medicul care face inseminarile sau, mai pe sleau, care este onorariul pentru acesta, in particular. Daca vi se pare un subiect prea delicat, v-as ruga sa-mi postati un MP. Multumesc pentru intelegere, lucia

Mergi la inceput

O sa fac pauza...candva..cine stie...fac pauza de medicamente deocamdata.
Lucia..daca faci la un cabinet particular,ii dai cat scrie daca faci la spital..platesti catt e..si la dr te duci cu ceva..un wishy ceva, tigari..depinde unde mergi.

AniS

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucia munteanu spune:

Pentru fetele care au facut inseminare: sa va povestesc ce-am patit eu ieri. Desi am mai facut pina acum 4 inseminari, cu alt medic, la alta clinica (din cele 4 insa una doar zic eu ca a fost asa cum trebuia sa fie), ieri, dupa inseminare, la vreo 2 ore, am inceput sa am niste crampe ingrozitoare si mi s-a umflat burta rau de tot; mi-era si greata, abia mai puteam face 2 pasi, drept urmare, am plecat acasa de la serviciu, mi-am pus supozitor cu Diclofenac si am luat o aspirina de 100, dar durerile nu au cedat decit f. putin, chiar si astazi, in dimineata asta, imi simt uterul incordat si mai am crampe. Cel mai trist e ca ieri-dupa-masa am zarit pe chilot niste pete maronii, asa cum le vad inainte de a veni ciclul cu 1-2 zile, apoi, azi-dimineata, facind putin efort, iar am simtit scurgerea aceea maronie venind pe vagin. Ati mai patit vreuna din voi asa ceva dupa inseminare? Este prima oara cind patesc asa ceva si sunt foarte speriata, caci mi-e teama ca nu e in regula ceva cu uterul meu. Nu stiu de unde vin acele pete si de ce a trebuit sa fie atit de dureros dupa.

Mergi la inceput