Inseminare artificiala [IAS] 8
Raspunsuri - Pagina 3
anis spune:
Gabela...nu stiu ce sa zic...maine vreau sa fac iar analizele din ziua a 3-a..FSH ,LH, estradiol.si mi-e asa o frica....
Da , in cele 4 luni de analize...doar o data a iesit FSH mare..13 si ceva....poate au gresit..poate nu...in fine...dar estradiolul era mereu sub normal...si progesteronul...
Exact asta si e..in privinta oivocitelor.eu asa imi explic de ce pana acum nu mi-a reusit nici o inseminare...pote fiindca ovocitul traieste f putin si nu e dezvoltata normal...tocmai din cauza FSH...
Eu sper...ca va fi bine pana la urma...atat mi-a ramas...
AniS
diana2004 spune:
Fetelor ,eu nu mai fac inseminare, testul a iesit POZITIV !!!!!!
Deschid subiect nou ca sa povestesc ce si cum.
anis spune:
Anul trecut in mai, sotul avea la valoare spermogramei doar 12 % spermatozoizi f mobili, astia fiind cei care ne intereseaza pe noi, datorita trompelor mele f lungi.
Acum dupa 1 an de tratamente (l-am scris pe forum), a ajuns ,acum cateva zile si-a luat rezultatul , la 40%...nu mai putem de bucurie...sper sa ne ajute treaba asta....mai raman eu cu ale mele...
AniS
Laura_72819 spune:
anis, in ce sens te simti rau de la Menogon,te referi la o senzatie de durere la nivelul ovarelor si la senzatia ca ti se umfla ovarele ? Din ce zi ai inceput cu Menogonul?
anis spune:
Laura eu sunt una dintre persoanele care se simt f rau de la Menogon....dr spune ca mai are cazuri ca al meu....dar le numara pe degete...
In afara de tensiunea de la ovare...care o ai oricum de la orice medicament de stimulare...de cand i-au Menogon (nu mai stiu a cata luna e,a 3-4)am stari ,in perioada in care fac injectiile ,de la irascibilitate ,la somnolenta, la insomnie, la dureri de cap si ameteala, si nu in ultimul rand aerofagia....
Asta nu ma deranjeaza...pot sa am si mai rau, numai sa fie cu folos...ca am ajuns sa ma intreb ca fac toate astea...si bebe se incapataneaza...sa nu apara..
Menogonul il incep din ziua a 3-a, luna asta, si m-ai i-au si cate o pastila de OvaMit pe langa el. Lunile trecute il incepeam din ziua a 5-a.
AniS
Laura_72819 spune:
Eu am facut de 3 ori stimulare cu Puregon si o data cu Metrodin. culmea e ca m-am simtit mai bine cu Metrodin, aproape ca nu simteam nici un efect. Luna asta cand am facut Puregon a treia oara efectele au fost mult mai "blande" decat datile trecute. Cred ca se mai si obisnuieste organismul cu ele. Sunt curioasa cum o sa fie. Luna asta am inceput din ziua a patra si am facut opt fiole de Puregon.
gabid spune:
Laura,are dreptate menogonul este f usor fata de puregon.Anis,imi pare rau ca te simtzi asa!La mine se umfla burta dar altceva nu simtzeam!La puregon era rau...injectia in sine era f.dureroasa si imi era frica la fiecare injectie...nu am facut decat 5 dar au fost cumplite!Cica sunt niste "stilouri" speciale in afara care costa 60 euro si injectia numai doare asa de tare.Noroc ca la FIV am facut humegon(menogon)pt ca turbam.La FIV se fac 5 fiole odata!
Gabi.
anis spune:
Dr meu nu mi-a dat Puregon, desi eu i-l propusesem ca sa scap de Menogon...am un "talent" , la medicamentele in care toate lumea se simte bine cu ele...eu ma simt f rau...si la cele in care toata lumea se simte rau..eu ma simt bine...aici stiu si stie si dr ca sunt atipica...asa am patit mereu pana acum...Prima data cand am facut Menogon, endometrul ar fi trebuit sa creasca de la el...si la mine era 5mm, asta in ziua a 12-a...a doua luna cand mergeam doar pe efectele Menogonului era super, foliculi super, endometru 12mm...asa ca....il inteleg pe dr...cand zice ca daca ajung la FIv..o sa faca noapte alba ca sa se gandeasca ce sa-mi dea ca tratament...
Prin urmare nu mi-a dat Puregon, pt ca e" doar reklama de el" si ca nu au avut rezultate bune cu el, nici la FIv nici la Inseminare...vorbesc de spitalul Giulesti..
O sa scap si de astea...de senzatiile astea....mi-as fi dorit sa nu fiu atipica...imi ajung problemele pe care le am...
Gabi...ai avazut unde a ajuns sotul cu nr de spermatozoizii f mobili?? De la 12% acum 1 an si un pic, acum a ajuns la 40% ,tine tratament normal...nici nu imi vine sa cred..
AniS
gabid spune:
Cum sa nu citesc??!!Asta DA reusita!Poate ca reusesti fara FIV dupa aceasta imbunatatire.Sotul tau inca face tratament?Eu dupa un an am oprit partial pt ca nu vreau sa ajung la efect invers.Acum ii dau doar zinc si vitamine pt stres+reteta lui Ancar pana termin tubul de undestor,adica
cartirec
vit E
undestor
Dupa paste poate ca facem si noi o spermograma!
In legatura cu puregonul pot sa-ti spun ca nu ai dreptate.De ex eu la stimulare menogon cu 5 fiole am avut 2 foliculi maturi si la stimulare cu puregon tot 5 fiole am avut 5 foliculi maturi.Deci eu zic ca este mult mai puternic decat menogonul.
In urma acestor stimulari dr mi-a dat tratamentul de FIV,adica am renuntat la puregon pt ca puteam face hiperstimulare.
Laura,eu am facut vreo 60-70 de fiole parca de humegon.Stimularea FIV dureaza intre 14-21 de zile maxim.Eu am avut 11 embrioni formati din 15 ovocite.
Anis,sa stii ca la FIV se face stimulare chiar combinata in cazul in care organismul nu raspunde prea bine la menogon.
Poate ca nu ajungeti la FIv pana la urma!
Gabi.
anis spune:
Gabi....eu vorbeam de mine....cum reactionez eu la medicamente...adica total pe dos...
Da sotul,.... ia in continuare tratament ,putin modoficat, dar face spermograma din 2 in 2 luni, si in functie de rezultat stiu ce sa dau mai putin si ce sa amplific mai mult cu plantute ...asa am facut pana acum.
De Puregon spuneam ca dr de la GIulesti spun ca nu au avut rezultate cu Puregon-ul la FIV si inseminare...cel mai bine s-a raspuns la menogon....in fine...cati dr atatea pareri...
Gabi,la mine urmeaza a 5-a inseminare...si daca nu iese pana in august nimik...de la toamna fac FIV...daca nu cumva dr hotaraste sa intru in lotul de mai-iunie.
Poate am noroc pana la urma!
PS: N-ar fi rau sa-si repete spermograma sotul tau!
Pupici
AniS