Inseminare artificiala [IAS] 8
Raspunsuri - Pagina 2
Laura_72819 spune:
Lali, si eu sunt "pe drum"cu tratamentul pt inseminare, am facut deja 5 fiole de Puregon, maine merg din nou la eco, sa vedem daca s-a intamplat ceva. Va tin la curent
irinacodrina spune:
Curaj, Anis! Pana la urma tot o sa fie un bebe mic, si tare frumos si sanatos.
Eu merg azi la doctorita, sper sa fie bine!
Analizele mi-au iesit: FSH=19.0 mUl/ml ; LH=24.0 mUl/ml ; Testosteron=0.3 ng/ml ; Prolactina=16.0 ng/ml. Asta in ziua 14 (adica ziua 1, ca asa a fost sa fie)
Lali, tu cum te simti?
Lali spune:
Anis, ma gandeam eu ca nu ai stat tu degeaba, chiar daca nu ai postat nimic !... Important e sa ai putere sa continui, sa nu te lasi.
Sa stii ca si eu ma gandesc foarte serios la FIV pentru toamna asta(apropo de faptul ca situatiile noastre sunt oarecum asemanatoare) si de aceea am inca dilema Medsana sau Giulesti, Ancar sau Nicolescu. Nu neaparat pentru inseminari, cat pentru FIV, daca va fi cazul, vreau sa iau decizia corecta.
Cat despre varsta esti tanara, Anis la 27 de ani, si eu sunt tanara la 30 si noi toate suntem tinere, dar ceasul biologic ticaie diferit pentru fiecare iar rabdarea si nervii nu sunt distribuiti egal, asa ca fiecare simte in felul ei.
Fruntea sus, curaj ca ne descurcam noi si cu asta.
Si cand ajungem si noi povesti de succes, atunci ne vom aminti numai partile placute si vom uita toate clipele grele!
Lali
gabid spune:
Unde este optimismul vostru?
Vine primavara,vara...haide sa nu fim asa de stresate!
Lali,eu zic sa nu te gandesti la FIV deocamdata!La FIV sansele nu sunt mult mai mari fata de inseminare!Trebuie sa reusesti!
Anis,si tu!!??!!Nu uita ca mai ai o sansa!
Irina,
Valori normale in ziua 14:
estradiol 130-370
FSH 6-26
LH 16-104
Cam asa scriu vaalorile normale pe analizele mele.Dar in ziua 3 si 21 nu iti faci analize?
Gabi.
Gabela spune:
Anis, mie doctorul mi-a zis sa consider ca prima zi, ziua cand incepe sa curga sange rosu, nu cand doar picura ceva maro sau roz. Si daca asta se intampla dupa 4pm, sa considera ca prima zi urmatoarea! Sper c-am fost coerenta!
Ti-ai mai repetat analiza pentru FSH? Doctorul te pune sa faci inseminare cu FSH mare? Sau ti-a scazut? Ti-a zis ca ar fi sanse? Te bombardez fiindca si eu am problema asta si nu mai vreau sa fac nimic (inseminari), doar sa astept si sa sper!
Gabela
irinacodrina spune:
Gabid, pentru pic ovulatoriu valorile normale LH sunt intre 40-200, la mine a iesit 24. FSH-ul a iesit 19 si e bun, ca si testosteronul si prolactina. Deci doar progesteronul e aiurea. Mi-a dat doctorita sa iau vit.K1 injectii 4 zile, si oxacilina 5 zile. Ca sa imi opreasca sangerarea. Dar ea s-a oprit de la sine.... si nu stiu ce sa fac.... daca "s-a prins".... caci in ziua 13, am facut nebunii.... Am facut dimineata un test de sarcina, a iesit negativ, dar era oricum prea devreme ca sa iasa pozitiv. Scrie ca abia la 7 zile de la conceptie iese. Si nu stiu, sa iau oxacilina? De la urmatorul ciclu, va trebui sa iau in zilele 14-25 cate 2 pastile de DUPHASTAN, la 12 ore, si asta vreo 3 cicluri la rand. Asta, ca sa creasca progesteronul. De uter, mi-a zis ca e mic, dar se putea si mai rau... deci, incurajator, zic eu (fata de ce ma asteptam).
Am sa incerc sa ajung azi cat mai devreme la doctorita mea de familie, poate ma lamureste ea.
anis spune:
GAbela ai dreptate....am vb cu dr.nu ieri e considerata ca prima zi de menstruatie ...cand au fost cateva pete maronii...ci azi...cand scurgerea a devenit cu pete rosiatice...
Eu am tot repetat FSH...in ultima vreme mi-a iesit in limite normale. Dar eu fac monitorizare ecografica a ovulatie ,plus tratament cu Menogon si Ovamit si vad rezultatele...adica foliculii la eco, si ovulatia...asa ca se pare ca mi s-a gasit o solutie...pacat ca nu mi se pot scurta si trompele mele alea f lungi....deocamdata nu ma m-ai obsedeaza partea asta...mai ales ca mi s-a zis ca asta nu e o asa problema...mai ales cand ai ovulatie...dar cu trompele, e o mare problema...se pare ca nici prin inseminare , nu ajung spermatozoizii sa le strabata ...eu sper sa am noroc pana la urma..indiferent prin ce metoda.
La tine cum mai e?
AniS
cipi spune:
Fetele care ati luat duphaston, ce reactii secundare ati avut?
Eu am luat din ziua a 11 pana in ziua 26 cate o pastila pe zi.
Problema este ca am avut in primele zile cand mi-a venit ciclul, o scurgere maro inchis si dupa aceea 2 zile am avut cheaguri. Inainte de a lua duphaston nu mi s-a intamplat asa. Sa fie de la medicament? Am progesteronul 3,5.
anis spune:
Cheagurile nu sunt altceva decat ..endometrul eliminat...deci nu ai de ce sa te ingrijorezi...Uneori e posibil , ca din cauza duphastonului culoarea sangelui la menstruatie sa fie de un rosu aprins...parca spre un portocaliu..
Reactii secundare de la duphaston, eu nu am avut... decat balonarea....care e ceva obisnuit....am inteles ca duphastonul are mult mai putine reactii adverese decat utrogestanul...eu zic ca depinde de fiecare in parte,,,in practica unele se simt bine cu utrogestanul ,altele cu duphastonul.
Eu il i-au de vreo 6-7 luni...cu intreruperi...adica nu in fiecare luna...si nu am avut nici o problema cu el...nu m-am ingrasat nimic..
AniS
Gabela spune:
Anis,, eu am avut o perioada in ultimii doi ani cand mi s-a refacut organismul, aveam ovulatie, ciclu regulat, temperatura crestea la fix, analizele hormonale in limite, apoi anul trecut am refacut analizele si am descoperit FSH mare, luna urmatoare mi-a dat sa-l refac si iesise exact la mijlocul intervalului, deci perfect, nu stiam ce sa mai cred, apoi dupa cateva luni l-am repetat din nou si iar a fost mare. In concluzie, doctorul mi-a zis ca e deajuns sa iasa o data mare, o singura luna, si ei stiu ca ovarele nu mai lucreaza cum trebuie, adica chiar daca e ovulatie si tot tacamul, din moment ce ovulele nu mai sunt "sanatoase", chiar daca se fecundeaza, nu se dezvolta mai departe. M-am documentat si pe Internet si cam asta ar fi realitatea. Acum mai cred doar in miracolul ca intr-o luna sa apara si unul sanatos, ca mai sunt si d-alea teoretic, chiar daca in procentaj foarte mic! Ideea e ca ar fi aceleasi sanse, fie natural, fie cu inseminare sau FIV.
Tu insa cred ca ai mai multe sanse, stiu ca nu-ti iesise chiar asa mare FSH-ul, si asta doar o data, poate a gresit laboratorul, mie mi se intampla de multe ori in Romania. Nu zic ca astia de aici n-ar gresi, dar experientele mele neplacute cu analize sunt din Ro.
Gabela