Evolutie dosare MECENAT
Raspunsuri - Pagina 3
Elenalove27 spune:
Felicitari
Elena Alvaro Alvaro-Daniel
Povestea lui Alvaro-Daniel "Invingatorul"
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=19603
si poze
http://community.webshots.com/user/elenalove27
http://www.picturetrail.com/members/edit
lior spune:
Cornelia felicitari pentru ca incerci sa ajuti. Daca ai citit materialul meu, iti dai seama ca eu am trecut impreuna cu fiul meu de cealalta parte a barierei. Sper ca langa mine sa fie cat mai multi. Te rog sa-mi spui daca poti ajuta un alt copil aflat in dificultate despre care s-a scris si in presa. Are o malformatie numita atrezie de valva pulmonara. Am din partea parintilor materialul privind evolutia micutului. Daca se poate face ceva te rog sa ma anunti sa-ti trimit documentele.
Cornelia Horoiu spune:
Da Lior,
am citit prin ce ai trecut tu si copilul tau.Ce ati trait voi m-a facut sa cred in "credinta", in "dragoste", in "daruire",forte care ajuta sa treci prin momente grele atunci cind stiinta-medicina s-ar arata neputincioasa.
Multa sanatate si sa te bucuri de copii.
In general asociatia Mecenat din cadrul Spitalului Neker-Paris se ocupa cu tratarea malformatiilor cardiace la copiii.
Nu am inteles daca a fost deja operat copilul de care imi spui tu.
Transmite-mi te rog un PM cu detalii.
Cornelia Horoiu spune:
Va transmit mai jos traducerea raspunsului Chirurgului Leca in cazul dosarului Cristi-Mecenat:
Paris 9 iunie, 2004
Draga Dna Horoiu,
"Am apreciat scrisoarea dumeavoastra deosebit de emotionanta si credeti-ma, in mod sincer as dori sa ajut micul dv protejat. Insa, momentan nu exista solutie operatorie pentu acest frumusel baietel.
Maladia cardiaca a repercutat asupra plaminilor si el are astazi ceea ce se numeste o „hipertensiune arteriala fixata”
Orice gest chirurgical ar fi nu doar inutil, dar mai ales periculos. In schimb,tin sa va linistesc: situatia este bine stabilizata si acest baietel trebuie sa poata trai multi ani intr-o forma destul de buna.
Va trebui intotdeauna sa fiti vigilenti privind infectiile si sa fie urmarit foarte regulat de catre pediatrii din Romania care par a fi de excelenta calitate, daca ii analizez din dosarul lui Cristian.
Va urez mult noroc si va felicit de ceea ce faceti pentru el.
Cu cordialitate , Prof. Francine LECA"
In urma cu citeva momente am discutat la telefon cu asistenta. Cam dificil de comunicat in cazul unui raspuns nefavorabil.
A insistat inca o data sa fie urmarit foarte atent fata de orice infectie: bronsita,laringita, raceala, etc deoarece plaminii sint afectati.
Considera ca totul nu este pierdut, Cristi poate sa ajunga un frumos adolescent.
Ce mai pot spune?...
Inca o data multumiri tuturor celor care au contribuit sa pot transmite dosarul: Dlui dr Neagoe, Lia, Adelina,tuturor celorlati prieteni care m-au contactat. A fost multa munca, mult timp investit, multa insufletire, absolut necesara chiar si pentru acest raspuns.
In final voi incerca sa informez medicii despre care am aflat prin acest site despre existenta Mecenat.Poate ca in cazul situatiilor oparabile si ptr care in tara nu sint conditiile necesare,Mecenat ar fi o speranta salvatoare.
Doamne ajuta!
cl spune:
Doamne cat am asteptat raspunsul asta! Si am sperat, ca va fi operabil. Nu va suparati pe mine, dar nu ma pot intreba, ajunge la varsta adolescentei, apoi? Deci e nevoie de transplant, nu?
Claudia
Anina_n spune:
Ma intreb si eu, trebuie sa ne consolam cu acest raspuns ? Nu se poate face transplant ?
Multumim, Cornelia !
Nina & Nina-Cristina (2 ani in ianuarie)
http://www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina
lior spune:
Doamne ajuta ca acest baietel sa creasca mare si frumos. Se pare ca in termenii medicali intalniti de mine are ceea ce se numeste o stenoza pulmonara adica o strangulare a arterei pulmonare, ceea ce ii permite sa nu dezvolte o presiune pulmonara foarte mare. Asa se explica cum a reusit sa se dezvolte cu aceasta malformatie grava care conform manualelor de specialitate nu iti permite sa supravietuiesti mai mult de un an. Se pare ca el are si o mixare a sangelui destul de buna, pentru ca trebuie stiut ca in aceasta malformatie, daca nu exista in interiorul inimii o bresa de comunicare interatriala sau interventriculara sau direct intre artera pulmonara si aorta, se formeaza doua circuite sanguine total separate. Adica sangele bogat in oxigen ramane bogat in oxigen, iar sangele sarac in oxigen ramane sarac in oxigen. Nimeni nu poate supravietui in astfel de conditii. Cristi este un norocos cu malformatiile asociate malformatiei majore. Dumnezeu sa fie cu tine Cristi.
Cornelia Horoiu spune:
Am transmis raspunsul si Drlui Neagoe la Constanta. Nu a fost surprins de decizia chirurgului francez. A sustinut acelasi lucru: orice interventie poate fi fatala si ca in starea actuala poate trai multi ani.
Adelina a citit si ea mesajele mele.
Sanatate
Anina_n spune:
Of, of, ce e in sufletul Adelinei, acum ! Dar sunt convinsa ca Adelina il va face sa traiasca multi, multi ani pe Cristi, copilasul ei cel mult dorit. Multa sanatate le dorim !
Nina & Nina-Cristina (2 ani in ianuarie)
http://www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina
Cornelia Horoiu spune:
Am tradus si transmis la Mecenat scrisoarea Dlui Dr.Victor Diaconescu de la Centrul Cardiologic Iasi, in urma acordului acestuia.
Scrisoarea(publicata la subiectul "Tetralogie fallot-operatie de max urgenta") poate completa dosarele copiilor romani care se adreseaza la Mecenat.
Va reamintesc ca, la pregatirea dosarelor pentru Simona si Cristi nu am obtinut o astfel de scrisoare in care un medic sa declare scris ca aceste interventii cardiace la copii nu se pot efectua in Romania. Cu intelegerea asistentei a fost acceptata atunci o scrisoare din partea mea.
Acum sper ca acest document va fi folositor oricarui alt roman candidat la speranta Mecenat.
Multumiri Dlui Dr. Victor Diaconescu pentru incredere si colaborare.