vreau sa fie GATA

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alison7 spune:

De cit timp sunteti casatoriti? Cit timp ai incercat sa rezolvi aceste probleme in casnicia ta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns furni spune:

Nu dai prea multe informatii...nu ai spus motivele (gravitatea lor). Dar un lucru este OK, si anume tot timpul este vorba de aceleasi motive. In acest caz, incearca o negociere: fara cearta, spune ce te deranjeaza vezi cit poti lasa de la tine, cit poate lasa el, ajungeti la o cale de mijloc (pe care o scrieti si o semnati amindoi) reciproc recunoscuta si... gata! Nu mai aduceti intre voi, in discutie respectivul motiv (fiecare se comporta conform intelegerii). Si eu am invatat (din pacate sau din fericire) ca, in casnicie, trebuie sa mai si lasi (chiar daca nu-ti convine), ca asa cum eu am anumite pretentii si el are pretentii si trebuie gasita acea cale (de mijloc) care convine amandurora. Aceasta solutie functioneaza daca va mai iubiti si vreti sa traiti impreuna pt. ca trebuie sa faceti un efort al orgoliilor. Parerea mea. Va pup.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raviczki spune:

daca cineva isi inchipuie ca vorbesc de primele neintelegeri din casnicie sau de faptul ca nu am rasucit amandoi problema pe o parte si pe alta se inseala amarnic ...au fost discutii lungi si obositoare...la un moment dat iluzia unor solutii de compromis...dar pentru ca ne intoarcem mereu si mereu in acelasi punct...te certi si nici macar nu mai ai rabdare...e ca o piesa de teatru care se repeta atat de des...incat...ajungi la saturatie... Despre asta vorbesc.
Daca m-am intrebat ce vrea copilul meu????? In fiecare secunda de cand l-am adus pe lume... ma intreb ce vrea... din nefericire e prea mic...si deocamdata trebuie sa hotarasc eu pentru el...si cred ca liniste si armonie isi doreste puiul meu...

Diana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alison7 spune:

Bine, atunci spune-ne care sunt acele motive care fac obiectul certurilor voastre mereu si mereu aceleasi……
Poate puteti face ceva ca sa dispara aceste motive…...este ceva obsesiv si destul de important din moment ce le aduceti in discutie atit de des. Daca inlaturi cauza, dispare si efectul era o vorba…
De exemplu si eu si sotul meu ne certam des din cauza mancarii, el spune ca nu prea ii place cum fac eu mancare, ca nu pun intotdeauna cata sare trebuie, etc. etc., ne mai certam si din cauza parintilor nostri, care de fapt saracii de ei nu ne vor decat binele, etc. etc. si ar mai fi poate si altele dar totusi nu cred ca acestea sunt motive pt. a divorta. La tine care sunt problemele pt. care va certati?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aliada spune:

Esti sigura ca esti pregatita sa-i dai drumu?Printre toate clipele alea de cearta nu mai aveti nimic bun afara de copilul vostru?Adica esti sigura ca nu mai ai pentru ce lupta?
E posibil ca aceste certuri sa te fi obosit prea tare sa nu mai fii in stare sa vezi o solutie.
Zici ca va certati mereu din aceleasi motive prostesti.Cum asa?De fiecare data nu reusiti sa evitati conflictul?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Voichita spune:

Draga Diana,
Te inteleg, pentru ca sunt intr-o situatie asemanatoare. Insa tu spui ca esti pregatita sa renunti. Eu inca mai sper ca poate fi si mai bine. Nu stiu ce sfat sa-ti dau. Daca tu crezi ca ai facut tot ce se putea face si situatia nu s-a schimbat, atunci renunta.
Sotul tau ce spune? Este de acord?
Oricare va fi hotararea luata iti urez mult curaj pentru ca vei avea nevoie.
Voichtia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Voichita spune:

Am revenit pentru ca am citit din nou subiectul si raspunsurile si mi-am dat seama ca motivele pentru care ne certam (cuplurile, in general) sunt doar pretexte; adevarata problema este ca lipseste intelegerea si empatia unul fata de celalalt. Candva, cine stie din ce motiv, s-a produs o ruptura, si in legatura dintre cei doi a aparut o fisura. Depinde de cei doi daca aceasta fisura se adanceste sau se sudeaza.
Asta e teoria, pentru ca in practica nu e deloc atat de simplu.
Si, oricum, intr-o relatie e nevoie de doi. Trebuie ca ambii parteneri sa se straduiasca. Nu e suficient ca numai unul sa vrea.
In ceea ce ma priveste, incerc sa-l conving pe sotul meu ca si el trebuie sa puna osul la treaba daca vrea sa avem un viitor impreuna.
Scuza-ma, Diana, ca mi-am varsat oful in cadrul subiectului tau, dar situatiile sunt foarte asemanatoare si nu as vrea ca peste catva timp sa fiu si eu nevoita sa spun GATA!.
Voichita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina_g spune:

Draga mea,
As putea spune ca spune ca am trecut si eu prin asa ceva.Obosisem sa incerc sa schimb ceva, parea ca ajunsesem doi dusmani, relatia se degradase ingrozitor si imi spuneam ca nu mai pot, ca e destul.Insa varianta divortului mi s-a parut intotdeauna putin lasa. Vorbesc strict despre mine, fiecare simte daca totul e pierdut sau daca se mai poate schimba ceva.Intr-un loc ascuns din mine, simteam ca nu e totul compromis, ca fiecare aveam o parte din "vina",ca in ciuda aparentelor putem sa ne regasim echilibrul relatiei.Si atunci am ales sa mai incerc, dar de pe o cu totul alta pozitie. Am inceput sa-mi amintesc ce apreciez la sotul meu, care sunt acele calitati pe care nu i le puteam contesta nici chiar in situatia data...Si am inceput sa-i spun pentru ce il apreciez. Nu cumva sa crezi ca e usor sa spui lucruri frumoase mai ales atunci cand reprosurile au devenit mai la indemana...Dar am putut...Asa, pe fondul atator nemultumiri,am inceput acest exercitiu, ne-am promis ca vom incerca sa spunem lucruri bune mai intai. Trebuia sa trag aer in piept , sa-mi inghit cuvintele grele...uneori nu reuseam sa o fac...Apoi am simtit ca se schimba putin atmosfera, tonul, subiectele...E doar un exercitiu de vointa, pentru ca trebuie sa sti sigur daca poti prinde de picioare iubirea ce voia s-o ia la goana.Sigur, nu e simplu, e doar primul pas, si e nevoie de doi pentru reusita, insa acum , de cate ori se intoarce din desele lui delegatii si fetita ii sare de gat si il intampina cu :"ai venit tuti", ma felicit in gand ca am ales sa lupt pentru noi trei.
Te pupam cu drag si iti dorim sa iei decizia care iti va aduce cele mai multe bucurii in viata!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karmen spune:

E bine ca stii ce vrei, ca intelegi situatia in care te afli, ramane sa vezi cum vei proceda pentru "a fi gata". Sa stii ca faptul ca va certati mereu de la acealeasi probleme, inseamna ca aveti serioase probleme in cuplu si ar fi bine sa va gasiti fiecare linistea in alta parte. Ai curaj si nu mai suferi inutil.

Carmen si bb Calin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raviczki spune:

cu cat primesc mai multe mesaje, cu atat imi dau seama...ce mica e lumea...eu credeam ca eu sunt mica...si nu vede nimeni ce mi se intampla si probabil nimanui nu i se intampla asta... am gresit...probabil e plina lumea de sotii care traiesc ce traiesc si eu in fiecare zi... Oricum va multumesc...
adevarul e ca din momentrul in care m-am alaturat acestui forum...povestea mea si-a schimbat putin cursul...eu sunt mult mai echilibrata, mai calma, mai stapana pe mine...
e un lucru mare sa poti vorbii cu cineva...si daca mai e si impartial atunci ...
nu stiu exact ce se va intampla cu noi...dar stiu ca daca lucrurile nu se vor schimba radical, nu avem nici o sansa... Si ca sa schimbi ceva...trebuie sa iei atitudine....Eu am luat...este prima data in 10 ani cand ii cer ...pur si simplu... sa plece... M-a intrebat cineva..."si daca o face?"... mie nu mi-e frica de raspunsul la aceasta intrebare... ei bine daca o face...e pierderea lui...
nu stiu ce hotarare va lua...dar simt ca nu e pregatit sa renunte si e speriat pentru ca probabil realizeaza definitivul lucrurilor...
Nu sunt mandra de situatia pe care am creat-o prin ultimatumul meu...dar sunt multumita de mine...si stiu ca orice s-ar intampla de acum inainte...atata timp cat voi fi multumita de mine...totul va fi ok...

Mergi la inceput