Spinoasa problema a finantelor
Raspunsuri - Pagina 5
Mirunda spune:
Draga Mihaela,
nu stiu, mi se pare un pic prea usor sa iti spun "pleaca", caci tu spui ca are si parti frumoase..spui ca e dragut, ca va intelegeti, deci...e greu...Pe de alta parte stiu ca oamenii se pot schimba mult in situatii diferite...prietenul meu a fost in primii 2 ani atent, chiar daca nu imi facea cadouri groaznic de scumpe, dar erau tot felul de atentii...ele au disparut, odata ce el a ramas fara servici...are un motiv, deci! Eu nu am putut insa niciodata sa PRETIND, poate e si asta ceva ce se invata, nu stiu, eu NU POT...Iarta-ma, dar eu nu cred ca asta este un defect capital...poate alte fete sunt de alta parere aici, dar eu cred ca tu trebuie sa stai sa judeci bine inainte de a lua o hotarire. Ar trebui, sa faci, pur si simplu, o lista, la stanga ce iti place, la drapta ce nu iti place la el...dar sa o faci in liniste, si pe urma sa tragi linie, si sa aduni, sa vezi ce predomina...suna aiurea, dar ajuta!
Pe urma mai e un aspect important. Nemtii nu prea sunt subtili de loc, poti sa le bati 1001 de apropos-uri, nu prea sunt dotati cu gena asta...lor trebuie sa le zici DIRECT ce vrei, ce iti place si ce nu---e greu de invatat asta, dar ajuta! Spune-i verde in fata! "mi-e frica sa ma gandesc la un viitor cu tine, pentru ca am senzatia ca vom avea enorm de multe probleme cu finantele" sau asa ceva, dar spune-i, zau DIRECT ce te supara! De ce ti-e frica. El trebuie sa stie , e o chestie extrem de importanta. Din cum te vad eu, cred ca esti inclinata sa renunti, eu zic sa te mai gandesti, DAR eu in locul tau nu as face nici pasul urmator, nu m-as marita cu el IN NICI UN CAZ inainte de a nu rezolva aceasta problema...esti independenta financiar, asta e un mare atu. Ai casa, servici, nu renunta prea usor la ele! Invata limba , nu stiu, parca am inteles ca nu vreti sa veniti in D, dar inceaca si in RO sa iti pui o baza pentru unde vei merge-limba, eventual un job, informatii, etc.
Nu te lasa pe baza lui atata vreme cat ai un sentiment ciudat, o presimtire..nu stiu tu cum ai numit-o, dar mie asta mi s-a parut cel mai important din ce ai spus tu...acel mic clopotel de alarma, ce de multe ori nu il ascultam, si de multe ori ne aducem prea tarziu aminte de el---tu l-ai inregistrat, si asta este ceva ce TREBUIE sa iei in seama...nu inseamna neaparat sa il si parasesti pentru asta, dar incearca sa vezi DE CE a sunat el? Mai da-i o sansa, prin faptul ca ii spui verde in fata ce te deranjeaza, incearca sa ii faci clar care este problema ta...vezi cum reactioneaza, daca se schimba ceva, si in cazul ca da, asteapta sa vezi daca schimbarea e de durata, sau doar de suprafata...iar daca nu, ...esti asa de tanara, ai o viata inainte, si multe atuuri, nu te opri la un om ce nu te merita!
Cu drag,, Mirunda
"Copilului tau, atunci cand este mic, sa ii daruiesti radacini, atunci cand este mare, aripi".