cum sa am incredere in el?

cum sa am incredere in el? | Autor: bebe03

Link direct la acest mesaj

Nu stiu cum sa incep si nici cum sa ma fac inteleasa...Suntem inpreuna de 6 ani, avem o fetita de trei ani... relatia noastra este buna in sensul ca ne iubim, am realizat multe in anii petrecuti impeuna, mai ales copilul nostru( cea mai de seama realizare) dar.... si vedeti totdeauna exista un dar....... ne certam destul de des... si nu am incredere in el, nu pot si gata, tot timpul il suspectez de diverse chestii. Minte, minte cu nerusinare, detest minciuna si nu intelege ca nu suport sa fiu mintita( cine ar suporta?).Ne certam de cele mai multe ori din cauza banilor, si nu fiindca ar fi putini sau ca nu ne-ar ajunge... fiinca cheltuie mult, nejustificat si minte cand e intrebat. Poate sunt eu prea exigenta, poate ca ii cer socoteala prea mult, dar voi cum a-ti proceda daca ar veni extrasul de la banca a-ti vedea ca in data de ... s-a scos suma de... iar dinsul ar refuza sa recunoasca ca el a luat banii in scopuri numai de el stiute si ar zice " nu stii tu, e o greseala a bancii" . Nu a-ti considera ca va prosteste? De ce? Caracterul e oare de vina? asa o fi crescut, nu stiu ce sa mai cred, ce sa mai fac, sa nu ne mai certam din toate nimicurile, sa nu ne mai jignim recipoc..... fiindca imi vine foarte greu de fiecare data sa uit, sa o iau de la capat,si va spun ca fetita noastra care e atat de sensibila sufera si ea deoarece simte tensiunea dintre noi, de cele mai multe ori ea ne impaca, nu putem sa-i refuzam nimic, de multe ori am spus ca daca nu era ea puneam capat relatiei noastre... desi ne iubim destul de mult... as fi preferat sa-l uit sa suspin dupa el un timp... asta e sunt egoista
asta e ... nu stiu ce ati inteles voi.... eu insa m-am descarcat si parca ma simt mai bine.

nico si ralucuta cea iubita

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lorelei_19 spune:

Nu stiu, zic sa invetzi sa ai incredere in el cumva si sa-l "educi" sa nu mai minta. vezi pe lista de la banca o suma mare, suna in fatza lui la banca si intreaba, spune ca voi n-atzi lua banii, etc. in ochii lui arata-i ca ai incredere in el, dar ca - astia de la banca... ma rog, ceva de genul asta.
invata-te sa nu te mai certzi cu el, cearta e inamicul dragostei si ar fi pacat, nu? macar de dragul copilashului.
stapaneste-te si tu si invata ca totzi avem greselile noastre. daca ii acorzi incredere si nu-l cetzi pentru orice fleac, n-o sa te mai minta. poate ca te minte ca sa evite cearta, sau pentru ca stie ca n-ai incredere in el. daruieste-i incredere si o sa fie bine.

Lorelei & Family

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns louisea spune:

daca iti mai spune ca e o gresala de la banca suna atunci la banca (daca e dechisa) ca sa ceri explicatii. probabil nici nu vei apuca pt ca el o sa se simta cu musca pe caciula..
fa-ti un cont separat.. fara suparare... sa-si cheltuiasca banii lui...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monaz. spune:

Buna,

Eu nu cred ca problema este ca sotul cheltuieste banii ei, cred ca ar fi la fel de afectata chiar daca ar fi doar ai lui (de altfel nici nu stim cume situatia, nici nu e relevant). Problema este ca ii ascunde efectiv care este destinatia lor. Cu siguranta nu s-ar lega de acest detaliu daca sa zicem ca aceste cheltiueli s-ar justifica undeva , prin casa , ceva nou cumparat, carti scumpe, aparatura elctro etc. Oricum, ar fi vizibile investitiile. Insa el nu le poate justifica,ceea ce o pune pe ginduri. Banca nu greseste in aceste situatii, va asigur. El chiar scoate bani cum arata extrasele.
Daraga Nico, eu nu te consider exigenta pt ca vrei sa stii ce se intimpla cu venitul familiei ,e innebunitor sa fii mintita si din pacate greu de corijat asta la oricine. Nu sunt in masura sa te sfatuiesc deloc , imi pare rau , nici sa iti judec sotul , nici sa iti dau idei care ar putea justfica comportamentul lui. Esti singura in masura sa stii daca ai suportat suficient in ciuda sentimentelor investite si te simti in stare sa te desprinzi de tot sau sa iti reevaluezi trairile si sa descoperi ca ai puterea infinita de a merge mai departe , pt ca e un detaliu din viata voastra pe care vei invata sa il treci cu vederea. Vreau doar sa iti spun ca nu te-as gasi egoista pt ca te-ai gindit la asta ( "desi ne iubim destul de mult... as fi preferat sa-l uit sa suspin dupa el un timp."). E evident ca ai pus putin in balanta situatia si ai analizat care ar fi pierderea mai mare, sa continui asa si sa suferi intr-una sau sa te rupi de tot , sa suferi o perioada , dar apoi sa nu te mai confrunti cu minciunile lui. Asta e, nu? Probabil insa ca inca nu esti sigura, de aici subiectul tau...
Probabil ca in multe cupluri partenerii au mici (sau mari) nedumeriri legate de celalalt, numai ca din comoditate sau din iubire sau de teama confruntarii sau din lipsa de argumente nu iau nici o atitudine si isi continua viata in doi. Si culmea, au si o relatie solida, dar numai atunci cind accepta ca parte integranta defectul partenerului.
E greu, nu?
Iar eu nu te-am ajutat cu nimic.
Mona

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tlaura spune:

Draga mea, in primul rand "Bine ai venit" pe forum.
Acum, eu inteleg ce te deranjeaza la sotul tau, dar cred ca si tu ai un pic de vina. Nu ai vina pentru ca te minte el, ci felul cum abordezi problema. Lorelei19 are dreptate, nu ii arata in fata ca nu ai incredere in el. Esti femeie, cu 6 ani de casnicie in spate, nu gasesti tu niste trucuri sa-l pui la locul lui pe sot? Nu pot sa cred asa ceva! Eu in 8 ani de casnicie, crede-ma am invatat multe cai sa-l fac pe sot sa zica sau sa faca ca mine (scuzati cacofonia). Si nici nu mai sunt asa iute la manie ca la inceput, cand credeam ca e de ajuns sa ma cert cu el ca sa iasa ca mine. Exista si alte cai mai pasnice.
In alta ordine de idei, incearca sa-l intelegi si tu pe al tau sot, poate are si el un hobby pe care isi cheltuie banii. Mai ales daca nu stati asa prost la capitolul finante, de ce sa provoci o cearta, doar de dragul de a-ti impune parerea? Nu e mai bine s-o lasi mai moale si sa discuti cu el? Am vazut cazuri in care sotia era convisa ca sotul o inseala, tot asa, bani cheltuiti nejustificati, absente de acasa nejustificate. Dar el saracu' avea si el o dambla: cursele de masini. Si nu indraznea sa-i spuna sotiei, pentru ca tot asa, fire apriga, nu ar fi acceptat niciodata ca banii lor se duc "pe apa sambetei", cum zicea ea.
Nu stiu ce sa-ti mai spun, sper sa va rezolvati problema asa cat mai repede. Cel mai bine ar fi sa ai o discutie cu el, si sa te arati mai ingaduitoare.
Pupici si numai bine!

Laura, mama lui Andrei

http://community.webshots.com/user/tcatlaura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebe03 spune:

in primul rand multumesc pentru incurajari...Si sa fiu mai clara dinsul cheltuie din venitul familiei(noi punem totul la un loc- nu avem conturi separate). N-a fost nevoie sa sun la banca, oricum nu puteam era seara tarziu da dumnealui a recunoscut ca a luat suma de... cind a vazut ca nu are incotro a si justificat banii luati, alte minciuni. eu nu am crezut nici de data asta...dar vorba lui Garcea exista` o explicatie.... omului ii place sa minta, pur si simplu se simpte bine... asta e. Uneori vorbeste serios si nu-l cred, pun foate des la indoiala cuvintele lui... Nu e normal nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karmen spune:

Eu cred ca voi aveti niste probleme mai vechi, faptul ca nu ai incredere in el nu a aparut asa brusc. Analizeaza atenta relatia dintre voi. Faptul ca tu crezi ca el te minte inseamna ca voi aveti o problema de comunicare. El daca intr-adevar te minte nu are la randul lui incredere in tine, nu te crede in stare sa-l intelegi si sa-l asculti si de aici nu e mult pana isi va cauta alta persoana in care sa aiba incredere. Sper ca nu am fost prea dura si totul va fi bine intre voi, dar trebuie sa gasesti o solutie. Fie te apropii de el si il faci sa fie sincer (sunt 100 de metode pentru asta, cum a zis si tlaura)sau lasa-l asa si vezi pana unde merge treaba asta, poate ii trece.

Carmen si bb Calin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns louisea spune:

bunn....hai ma apus la despicat firul problemei..
draga mea.. da tu de ce crezi ca sunt minciuni???.. chiar nu poate fi macar o umbra de adevar in cele spuse de el???
daca nu.. nu inteleg ce fel de relatie e asta.. o relatie are ca fundament printre altele increderea..
pai ce-i asta char nu poti sa-i ceri niste explicatii clare si adevarate dupa 6 ani de casnicie???
totodata nu fi nici dura cu el pt ca-l vei indeparta de tine si asta nu e bine...
mai revin eu...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karmen spune:

Si inca ceva.... La intrebarea ta "Cum sa am incredere in el?"
eu zic ca, invata sa-l cunosti, sa stii ce simte el si ce gandeste.

Carmen si bb Calin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SIMONABB spune:

a fost asa de la inceput ?
i-ai dat vreodata motive sa se teama de tine ?

Simona & BB Eugen
http://community.webshots.com/user/simonabb

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nally spune:

Iubita, adevarul ca tere nasoala treaba e la voi cu aceasta stare!
Increderea sta la baza oricarei relatii serioase, daramite la baza unei casnicii!
Poate o discutie calma, care sa nu degenereze in cearta, despre motivele lui de a se eschiva in legatura cu banii retrasi, ar duce la un rezultat!
Nu incerc sa-ti dau sfaturi, iti spun cam cum as face eu. Insa nu cunosc relatiile dintre voi si nu pot sa am o parere prea obiectiva!
Sunt sigura ca vei gasi o solutie pentru a elimina starea de tensiune care exista la voi in camin!Macar de dragul celei mici pe care spui ca o afecteaza toate astea!
Multa intelepciune si sa auzim numai de bine!
pupici

Nally

Mergi la inceput