Fete din Austria ( 5 )
Raspunsuri - Pagina 3
Babee spune:
salutare si de la noi...
iarasi am fugit astazi de balaurii nostri si ne-am plimbat .A fost tare frumos...si ne-a placut.Si cu masina ne-am plimbat, am mers si ne-am facut pozici ca trebuie sa-i fac lui Bubu pasaport.Doamne, daca-l vedeati cum statea si se uita fix la obiectiv de parca ar fi stiut el ceva...scumpetea....
Si am cascat iarasi ochii la magazine si ne-am intors acasa ca ne era foame rau si terminasem portia ce o luasem de-acasa.
Stiti ce ma gandeam?daca tot venim de 1 Mai muncitoresc, hai sa ne-amintim cum se facea pe la noi, ieseau oamenii la iarba verde.Ma gandesc ca s-o gasi si ceva aer curat pe undeva pe langa Linz sa stea si copiii astia cumintei si sa doarma -sac eu zic de-al meu, caci el adoarme imediat ce da cu nasul de aer-si apoi sa ne trambalim si noi pe colo pe colo, ce ziceti???N-am chef sincer de restaurant unde se fumeaza mult si tai fumul cu , cutitul(am pus virgula spre a evita cacofonia).Alina----cauta domnule si tu ceva si da-te cu ideea...
Bubu face nani nani si cred ca ma duc sa fac papa ca-mi vine acusi jumatatea si poate-i e fomica[
Pupici si...
'Fiecare dintre noi este un inger cu o singura aripa.Si nu putem zbura decat imbratisandu-ne unul pe celalalt.'
Iubi si Bubu
Nelke spune:
Sa nu cumva sa va fie de deochi, fetelor , ce v-ati trezit la viata !!! Vedeti ca vine Carolada din Galati catranita ca iar am uitat-o - dar asta e cumva tema mea de casa , (Salzburg e, cu voia Dvs. Parohia Mea), am s-o spovedesc pe īndelete sa aflu si eu, cum mama dracu“ vii īnapoi din RO fara docomente ? Na, fetelor, buburuza noastra a aterizat de curīnd printre Alpi si mai are muuult de īnvatat, mai ales la capitolul "Rabdare"... (ca daca te "zmeosesti" nu numai ca nu impresionezi pe nimeni -lumea e asa de ocupata cu ea īnsasi, mai e si frectie la un picior de lemn...)
...De SRI-ul nostru īmi place sincer ! Pe faza, informat ! Nimic nu-i lipseste, nici macar (sīc !) umorul !
Gabitza draga, au plecat īn sfīrsit dracii aia cu pickamer-ul ?
Mie īmi vine deja rau cīnd ma gīndesc la asta: īn cladirea unde lucrez (etaj 2) i-a apucat pe vecini pe rīnd boala renovarii. Brrrr ! Noi toti (sīntem īn birou vreo 13) avem toata ziua convorbiri telefonice (costisitoare) internationale. Si dracii aia de jos, cu pickam-erele ! M-am dus jos la ei si le-am promis de la mine o lada de bere daca ne lasa naibii īn pace. Erau deja prea surzi ca sa priceapa. Dar sa stii ca sīnt totusi īn viata, desi īmi promisesem ca le crap capul !
Cat !!! Tu chiar ai de gīnd sa-mi īncredintezi bunatate de mītza, pe Clara ? Īn principiu sīnt de acord: macar odata īn viata ar trebui poate sa dovedesc ca iubesc pisicile cu adevarat (īn rest- toata lumea ma stie, asa ca primesc cadou sosete cu pisici, prosoape, calendare, tricouri, poze, CD pt.computer, articole si poze din ziar etc.) Vai de mine, ma pui la o mare proba ! Cred ca trebuie sa te vizitez, sa vedem daca īi convin Clarei ! (pisicutele nu accepta pe oricine !) - si sa mai vedem daca se potrivesc perioadele de conceiu.
Toria e total lovita īn aripa de astenia de primavara ! Remediul: miscare īn aer liber si multa atentie si dragoste din partea prietenilor !
Lore pare (si este) foarte activa, angajata si afectuoasa !
Dragut din partea ta ca te-ai gīndit sa ne rezervi un spatiu separat la un local de sīrbi... dar n-o sa mearga, eu personal ma opun. Sīrbii s-ar putea sa fie simpatici, dar īn viata mea n-am vazut o natie mai īncapatīnata ca asta !(va asigur ca stiu ce spun, m-am saturat de mult de prostiile lor) Daca tot sariram gardul si sīntem īn libertate, sa traim ca aici ! "Cīnd esti īn Roma, fa ce fac romanii !" N-avem nici o nevoie sa jucam sīrbeste īn Austria: ori romāneste, ori austriac ! Mie īmi sīnt de-ajuns doua steaguri (la care apartin si sufleteste): austriac si romān, plus cel european !
Lore, te rog sa nu te superi, stiu ca a fost cu intentie buna, dar vei recunoaste si tu (si celelelte fete) ca n-are nici un rost sa ne amestecam sosetele noastre romānesti (deja putin complicate) cu cele sīrbesti, etc.
Predam asadar aceasta tema SRI-ului nostru...cu toate obligatile de rigoare...
Ai auzit , Alinah
(Lore, pastreaza-ti umorul, o sa vezi ca avem dreptate si o sa-ti placa la noi !)
Salutare, ca ma duc la culcare !
(...Cīteodata īmi spun ca am obosit si ca fac cel putin 2 zile pauza /chiulela la voi...si nu pot, sau nu vreau...o fi o boala ?)
Nelke
loredanaiascu spune:
Buna dimineata fetelor!!!!
Nelke nu ma supar deloc dar ai inteles tu gresit ... Ai citit ce am scris in ultimul mesaj din Fete din Austria 4. Nici eu nu suport sarbii de nici o culoare, vecinii mei toti sunt sarbi si deja mi-a ajuns cutitul la os, anul viitor ne cumparam casa si ne mutam ca nu ii mai suport. Localul este al unui sarb, nu este prea mare, este asa de vreo 20 de persoane, al meu sot il cunoaste bine pe individ si nu sa ne petrecem cu sarbii... Sa fie doar al nostru pentru o seara, sa avem muzica romaneasca ... despre asta era vorba ... Dar cu zicea si Babee ar fi fain si la iarba verde, trebuie doar sa fie vreme frumoasa....
O sambata placuta ... Va pup
lore
anto spune:
Bine-ai venit printre noi Andreea si de la mine ,ma bucur ca sostru se inmulteste pe zi ce trece .
Deci ne intalnim pe 1 mai ,eu zic totusi sa vedeti de ceva restaurant ca nu putem sta tot afara ,poate ploua sau e frig .Trebuie sa fie si restaurante unde nu se fumeaza ,in cel mai rau caz putem face rezervare la un Mc.Donald dar acolo putem sta max. doua ore .E doar o parere.
Nelke daca vrei o pisica spune-mi ca a mea e gravida (cred)si-ti tin una .
Va doresc un sfarsit de saptamana frumos si numai bine
TORIA spune:
Ati disparut cu toti pe unde mai umblati azi,eu ca de obicei calare pe internet,Carolada ai ajuns inapoi nu ne da-i nici un semn te-ai suparat pe noi?Cu intilnirea sper sa iasa ceva pe 1 Mai daca nu sa anuntati sa nu ne agitam,SRI vezi ce locuri gasesti pe acolo poate te mai ajuta si Lore sa fie ceva nu asa pretentios ca sint copii mici cu noi.De sirbi va vaitati si voi dar eu ce sa mai zic de 7 ani aici cu ei in cartier,vara parca sint la Adriatica mai imi lipseste bazinul de apa,eu toata ziua injur la ei si rasa lor,sirbi parca nu sint asa dar bosnieci de groaza ca tigani la noi.Amelia cei cu fetita nu mai scri nimic sper ca e totul bine,Adriana la tine cum e nici tu nu mai ai scris demult cei cu voi.Madalina a intrat si ea odata ne-a salutat si gata nu mai scrie nici ea sper ca sinteti cu toate bine.O duminica placuta va doresc si sper sa reveniti alaturi de noi,acum merg sa un ochi pe la bancuri.
FIECARE PENTRU EL SI DUMNEZEU PENTRU TOTI
alinah spune:
, hop si eu dupa doua zile. Dar am lipsit motivat, intelegeti, si eu ca tot omu' . Am fost pe la zile de nasteri, degustari de schnaps ...eu m-am imbatat numai din miros, caci taman' se facea snapsul din pere. Mai stiti? Cum faceau inainte de revolutie mai toti romanii in apartamente, tuica toamna...de putzea tot blocu'
Eeee, dar la ferma asta am tras nene un frig, de clantaneam mai rau ca un schelet. Totul facut din pietre, plus un putz interior de unde venea un friiig. N-am mai indurat frigul, m-am dat victima gravida, l-am luat pe-al meu de guler si la 12 am tulit-o acasa, eu clantanind toata. Nu ma asteptam sa stau intr-o lada frigorifica , plus nu mai vine primavara asta, aici e inca frig bine!! Astazi imi facuse un pic cu ochiul soarele, dar s-a ascuns repede de dupa perdele . Azi afara n-am iesit sa vad daca s-o mai fi incalzit nitel, dar sper ca da...caci pe seara tulea la baute . Din nou. Tare betivana m-a facut mama . Sufletel merge cu gasca lui la un meci de hochei (spectator doar, Gott sei dank!) si dupa aia merg si eu la un local sa o mai bem nitel, n-a fost de-ajuns, nuuuuu .
Gabi, m-am gandit si eu la varianta cu gratarul la iarba verde, exista aici un loc special, Pleschingersee, vara e plin de amatori de gratare, balaceala, volei si alte pasiuni naucitoare. Dar asta o sa fie cam pana pe la 7 seara...daca ar fi. O sa fie mare harmalaie, caci si la ei de 1 Mai se munceste la fel
Acum, apropos de sarbi, pe aici sarbii si bosniecii se iubesc foarte mult , isi pun grenade unii altora prin baruri, discoteci (cele frecventate aproape numai de ei). Nu m-am bagat in ograda lor deloc, dar nici nu ma mananca palma Am observat de pe la cursuri, ca bosniecii au aerul ala de "amarat". Dar individual am intalnit persoane dragute si sufletiste si de o parte si de alta. La gramada, n-am idee cum se comporta, dar eu sunt de obicei mai reticenta, nu ma avant ca berbecu' ...ce vreti, scoala de la Stefan Gheorghiu . Nu ma luati in serios, cu SRI-ul asta, ca n-am apucat asemenea academii Prea tinerica pentru asa ceva
Dar, pe de alta parte sunt de acord si cu Nelke, daca tot am venit in Alpi, sa ne facem temele si sa ii cunoastem nitel pe bastinasi, cu bune si rele . Eu mi-am ales unul bun . Dom' colonel, sa traiti, dar am cam inceput sa dau chix cu sistemul de informatii, vezi "dosarul" Toria, cred ca pasiunea mea din ultimul timp, , ma trimite inapoi pe bancile academiei Imi trebuie clar o reciclare
Toria, am pus deja antenele sa scaneze tot ce misca in partea asta, sa impacam si copiii si mamicile, cu locul de intalneala. As mai fi avut o varianta, dar cred ca va fi iesi din calcul. Matusa lui sufletel are o cabanuta d-aia mica, de iarba verde, langa un rau, cu loc de joaca pt copii, cu nisip, galetuse, etc...dar cum va fi 1 Mai, vor fi ei cel mai probabil acolo . Mai am o varianta, mai ales pentru copii, sa se plimbe cu trenuletul, cu mamici sau tatici cu tot, prin niste tunele cu peisaje din povesti (Grottenbahn). O iau pe Lore la o barfa si gasim, poate stie ceva.
Este important si cu ce veniti...Gabita, stiu, nu se dezlipeste de masina , Anto cu fetita ei, Denisse, cred ca cu trenul...ca au ceva drum de facut... Ar fi bine sa va anuntati cu ce veniti, sa stiu de unde va culeg De Gabita nici nu-mi fac probleme, chiar si sa ma ascund, tot ma gaseste N-am scapare . Anto, eu cred ca sigur ramai peste noapte, Gabita tu? Toria, Nelke?? Eu cred ca de vazut ne vom vedea pe la pranz, 1-2 pm...ca si data trecuta.
Alexa, sper ca ati ajuns cu bine la Romanica si ca te gandesti la noi . Deja!!
Loredana, mi-am amintit, nu tb sa iti schimbi pasaportul neaparat dupa casatorie, eu inca il am pe cel cu numele de fata si am trecut de nenumarate ori granita. Doar am fost la consulatul roman din Viena cu certificatul de casatorie in dinti, cred ca si un extras international al certificatului,(tot de la Gemeindeamt sau Rathaus il iei, unde te-ai casatorit tu) si la consulat, contra unei taxe..cam 30 euro cred, iti aplica o stampila cu noul nume. Si gata.
Fetelor, mi-ati amintit de animalute, in afara de magazinele Pet din marile magazine...unde se mai gasesc de cumparat animalute, de fapt catei, stiti vreun site ceva, unde vad si preturi?? Asta poate prin toamna, sau la anul...ma bate un gand, caci pe cei de-acasa, din Ro, nu cred ca-i iau, sunt prea obisnuiti de fusta lu' mama
Amelia, Klavier, Carolada va asteptam cu vesti bune!! Si din nou la barfa
V-am pupat si cercetez in continuare locul de intalneala
Lista de 1 Mai: Nelke, Toria, Loredana, Babee, Anto, Alexagandi, Alina.
loredanaiascu spune:
Buna fetelor ... Haideti ca am aparut si eu ... Cu o stare mai mult decat jalnica, cred ca ma ia gripa, am niste dureri de gat si de cap ingrozitoare si mi-e tare frica sa nu cumva sa se imbolnaveasca si Lisa. Asa un timp urat e aici, soarele si-a aratata foarte putin dintii dar acum din nou e inorat si frig.
Voi ce ati facut? Se pare ca ati avut un weekend tare incarcat de nu prea scrieti nimik ... Nu-i nimik, lasati ca scriu eu si pentru voi. . La Lisa ii este mai bine acum, sper sa isi revina ca e tare trista si imi vine sa plang de mila ei.
Pai Alinah sigur ca putem sa ne intalnim la o barfa si sa ne gandim pe unde am putea sa ne intalnim. Eu, sa va spun sincer nu stiu cum ati procedat voi cu intalnirea trecuta si nici acum nu stiu defapt cum vreti sa faceti? Cum se vine? Cu famila? Cu purcelul? Cu catelul? Cat se sta? Eu sunt cu pluta fetelor, Nu stiu nimik... Ar fi fain acolo unde zice Alina, noi vara trecuta numai pe acolo am stat. dar pana cel tarziu pe la ora 19 seara si daca e timp urat, deloc. Si apoi eventual sa mergem undeva, unde nu se fumeaza pentru copii... Dar totusi cat pot sta copii vostri trezi? Lisa la 21 e in pat .... La mine nu e probleme, pentru ca tati ca un scump ce este ramane oricum cu Lisa la casuca si eu pot iesi, sa ma petrec cu voi ...
Alina iti dau numarul meu de tel. eu nu il am pe al tau, poate vorbim ... sa ne intalnim l ao barfa si sa punem un mare balamuc la cale.
06508429354 ...
Ma duc acum sa fac o fierbinte si sa ma bag in pat ca sper sa imi treaca gripa asta
Va pupam ....
lore
loredanaiascu spune:
Alinah... da in principiu asa este cum spui tu cu pasaportul. Eu am sunat la Wiena , la Consulatoul Roman si mi sa spus ca intradevar se pun stampile cu schimbarea numelor pe pasapaort, dar doar pe pasapoartele acelea vechi, pe cele noi nu se poate deoarece trebuie imprimat cu laserul si ei nu au laser la Consulat si singura varianta care imi ramane este sa imi schimb pasapaortul. Ieri tocmai am vorbit in Romania si mi-a zis matusa ca s-au intors actele de la Bucuresti si ca pot merge sa imi schimb pasapaortul ... Pe numele de femeie maritata :)))
Pusiii
lore
alinah spune:
Pai la intalneala trecuta ne-am intalnit cu catel, purcel . La Viena s-a venit cu sotii, sa se aiba intre ei, cu de-ale fotbalului sau ce pasiuni masculine mai au ei acolo , copilasi, am tras un frig la Schönbrunn, la Weihnachtsmarkt, unde am baut un punch si rontait un covrig, langos, apoi ia o pauzarile nu s-au abtinut si au mers in magazine (ca Plus City de langa Linz), sotul meu a rezistat eroic sa stea dupa fundul meu in magazin , iar apoi am mers intr-un restaurant sa mancam snitele vieneze imense . Barfa n-a lipsit deloc . Asta a fost incepand cu ora 2 pm si pana pe la 11-12 noaptea. Salzburgul a fost ceva mai vrednic si s-au vazut cu vreo ora mai devreme. Am vazut ca la Salzburg s-a venit si cu soacra , deci nu exista discriminari .
Eeee, pana pe la sfarsitul lui aprilie o sa ne tot punem de acord cu intalneala E timp, important e sa ne adunam
Da, eu am pasaport vechi, nu stiam cum e cu astea noi. Eu am zis ca imi fac nou cand apuc sa stau in Ro vreo saptamana, doua. Platesc taxa de urgenta si am inteles ca ti-l dau si pe cel vechi, pt ca ai viza pe el si ca ar trebui sa il trimiti inapoi...O sa vad si eu cand ma voi hotari sa-l schimb. Sper sa nu-mi fac nervi pe la ghisee
Somn usor si sanatate!
Lista de 1 Mai: Nelke, Toria, Loredana, Babee, Anto, Alexagandi, Alina.
andreeacc spune:
buna fetelor! cum ati petrecur sf de saptamana....noi cu bb mai mult prin casa,ca tare urata e vremea asta...l-am scos si putin la plimbare, dar saracu' uraste sa fie gros imbracat...asta e.
am auzit de la doctorita astuia mic despre o problema legata de capuse care sunt cam periculoase, transmit meningita si nu mai stiu ce alte boli....mi-a spus ca e plin de ele prin padurile si parcurile din viena si imprejurimi si ca ar fi bine sa ne vaccinam intai noi adultii, ca oricum pe bb nu il poate imuniza inainte de a implini un an...pana atunci ne-a recomandat sa evitam iesirile la iarba verde si sa il tin in timpul verii cat mai bine acoperit....voi ce stiti de treaba asta....ati facut vaccinurile, dar bbei?
sunt cam derutata
andreeacc