Cum vopsim si incondeiem ouale? Sfaturi.

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns simonaM spune:

petra.....eu am pus cutiuta de aluminiu(cu lumanarea)pe soba si am topit-o......pe urma cu scobitoarea am facut forme(am incercat)sau cu un bat ascutit!!!!!!don't worry....be happy.mona78

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariadne spune:

fetelor, eu am alta problema, cum reusiti sa fierbeti ouale fara sa le spargeti?????????????????
daca stiti ceva trucuri impartasitimi-le si mie va rog!!!!!!
nu pot sa mai pricep nimic, insa mi se sparg foarte multe desi am incercat deja cu sare si otet, cu chibrituri arse, scoase evident din frigider cu mult timp inainte....
trebuie tot timpul sa cumpar o gramada de oua din care se tot sparg...


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alba spune:

Si mie mi se sparg,cel putin jumate din oua,asa ca si pe mine m-ar interesa "secretul oualelor nesparte"
Nici chestia cu chibritul, nu a functionat anul trecut


Paste fericit


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariadne spune:

alba, eu din pacate am ajuns la concluzia ca ouale de aici au coaja foarte subtire, anul acesta am cumparat de la o ferma, cine stie...
am incercat si in fierbator special de oua, nimic!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adita spune:

Simona, multumesc mult de lamurire. Acum vin cu alta: deci pun foile de ceapa la fiert impreuna cu ouale, sau fierb foile si pe urma bag ouale fierte in prealabil? Trebuiesc multe foi de ceapa?

http://community.webshots.com/user/adrianacalin
http://www.babiesonline.com/babies/e/ena/
http://www.babiesonline.com/babies/a/antim

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Camelia spune:

"Nemtoaicele" mele, eu sunt de parere ca ouale Bio de aici au coaja foarte tare.Chiar am renuntat sa mai cumpar ca trebuia sa le fierb o vesnicie si nu aveam intodeauna timp.Asa ca am trecut pe Freiland.Le pun la fiert in apa rece cu putina sare si rar se intampla sa se mai sparga (doar daca e focul prea mare).

Credinta face totul posibil; dragostea face totul usor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

Fetelor,

Stiu de la mama mea ca ouale , le fierbea la FOC FOARTE MIC! in felul acesta isi fac efectul si sarea(care intareste coaja) si otetul (care le face usor de curatat). Asa fac si eu si nu prea m-i se crapa ouale la fiert. Cere mai mult timp, dar merita , decat sa consumi o gramada de oua, ca sa ai de unde alege!
Si mai ceva, se pun ouale intr-o tigaie mai mare la fiert,sa fie loc intre ele, si din cand in cand mai misc ouale pentru a avea galbenusul la mijloc.
Succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marianar spune:

Ouale sa nu fie reci ci la temperatura camerei.


Paste fericit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alba spune:

quote:
Originally posted by Camelia

"Nemtoaicele" mele, eu sunt de parere ca ouale Bio de aici au coaja foarte tare.Chiar am renuntat sa mai cumpar ca trebuia sa le fierb o vesnicie si nu aveam intodeauna timp.Asa ca am trecut pe Freiland.Le pun la fiert in apa rece cu putina sare si rar se intampla sa se mai sparga (doar daca e focul prea mare).

Credinta face totul posibil; dragostea face totul usor




Ari, aha deci si cu "Eierkocher" s-au spart,ca eu chiar ma gindeam ieri sa-mi cumpar unul,dar atunci ma lasa pagubasa :-( nu merita "investitia" plus ca nu mai am loc prin dulapuri...

Camelia draga, merci mult de sfat,dar acu vin cu inca o intrebare,mi se pare mie sau toate ouale "Bio" sunt maro ?
Ca eu vreau oua albe ca neaua :-)))
Se gasesc ?
Uite ca eu stau de 14 ani pe acilea, da habar n-am

Paste fericit


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eli spune:

Buna! Mi-am gasit si eu impresiile, din 2003, de dupa munca de vopsire a oualelor de Paste. Din pacate site-ul pe care gasisem informatiile nu mai e pe server si nici eu nu am gasit inca, fisierul in care copiasem (asta in cazul in care l-am facut, poate m-am bazat ca voi gasi explicatiile pe adresa de web si anul asta).

Deci : "Citisem pe http://sarbatori.acasa.ro/paste/oul/sfaturi_utile.html ceva sfaturi despre cum sa vopsim ouale in culori naturale, dar nici acum nu am inteles cum se obtine vopseaua naturala. Iar in privinta explicatiilor de la punctele 3 si 4, nici acum nu m-am dumirit. Am citit de cateva ori si neintelegand am zis ca voi face la fel ca in cazul cepei (asa cum aflasem eu ca se face).

Prima data am pus in apa rece frunze de ceapa alba si coaja de morcov pentru a obtne oua portocalii. Am lasat pana ce a dat in clocot, am pus 2 chibrite folosite si sare si apoi ouale. Le-am lasat sa fiarba bine si apoi le-am scos din apa , le-am lasat sa se raceasca (le-am bagat putin si sub jet de apa rece) si apoi le-am uns cu ulei. Au iesit frumoase ouale, zic eu.

Pentru oua galbene am pus coji de portocala si grefa. Dar in timpul fierberii, am vazut ca ouale nu-si schimba deloc culoarea.

Atunci am zis ca le fac maron si am pus in apa ceai de culoare maron si cafea. Ouale au iesit frumoase.

Am desfacut o varza rosie si am pus-o in apa sa fiarba. Cand a dat primul clocot am adaugat ouale. Mai uitandu-ma o data pe informatiile de pe site-ul mentionat am vazut ca trebuia sa pun si otet. Am pus in aceasta apa de vopsit, in primele 2 nu.

In acelasi timp in alta oala fierbea spanacul si cu alte legume cu frunze verzi. Am pus si aici otet. Si aici si in oala cu varza rosie, in timpul fierberii coaja oualor nu si-a modificat mai deloc culoarea. Asa ca am aruncat apa si cu toate frunzele verzi.

In privinta oualelor din oala cu varza rosie, am zis, ce-ar fi daca as strecura apa si as mai tine ouale in vopseaua obtinuta, dar nu pe foc? Si asa am facut si mare mi-a fost surpriza cand m-am uitat la oua, incepuse coaja sa devina albastra. Am recitit informatiile de pe site si am remarcat pt prima data faptul ca ouale trebuie tinute in vopsea pe parcursul noptii, iar ca la punctul 4 zicea ca se strecoara si se lasa pana se raceste (am presupus eu ca vopseaua). Asa am facut. Am pus ouale la frigider in vopsea, iar dimineata camd m-am uitat am vazut niste oua albastre tare frumoase.

Am mai pus oua si in coaja de ceapa rosie, dar culoarea nu a iesit asa de intensa. La fel si cand am mai pus oua sa fiarba doar in coaja de ceapa alba, adica fara morcov (cred ca am lasat cam putin sa fiarba). "

Acum, sa revin cu cateva completari. Dupa o asa prima experienta cu vopsitul oualelor, am inteles ca oualele trebuie lasate in vopsea, dupa ce se separa de frunzele fierte, cat mai mult timp, pana ce se coloreaza la intensitatea dorita. Ouale se fierb la foc mic, cred ca mai bine toate in apa curata si apoi introduse in vopseaua naturala fierbinte (aici daca ma insel, va rog sa ma corectati, ca sa stiu cum sa fac anul asta, in caz ca nu voi gasi nici acum vopsea). Cu cat sunt mai multe coji/frunze cu atat mai bine.

O sa incerc sa fac anul asta aproape la fel (in caz ca nu gasesc vopsea de cumparat). Deosebirea va fi ca voi pune ouale date prin

quote:

amestecul de foi de ceapa, fire de iarba si verdeata tocate marunt.
Ouale astfel preparate se leaga strans intr-o bucata de ciorap de nylon si se pun mai intai la fiert. Dupa ce au fiert "ambalate" ~ 10 min, oualele se transfera in vasele cu vopsea. La sfarsit se indepareaza ciorapul iar oualele se dau cu luciu special sau cu untura.
Se recomanda culorile inchise, care asigura un fond de contrast pt. motivele decorative create de foile de ceapa si firele de iarba.


Fetelor, daca pe undeva am scris prostii, sa ma trageti de manecuta ca sa remediez, iar anul asta din experienta mea si a voastra sa fac oua mai frumoase. Va multumesc!

Spor la treaba tuturor si oua cat mai frumos colorate. Succes!

"Daca stai sa ii judeci pe oameni, nu mai ai timp sa ii iubesti."
Eli, in 19 saptamani

Mergi la inceput