La France (3)
Raspunsuri - Pagina 9
ralu spune:
Draga oLo,
Iti multumesc mult! Deci trebuie sa merg mult, nu? Eu stau foarte mult in fata calculatorului, deci pe scaun (asta mi-e meseria) si cred ca am devenit cam sedentara, dar o sa incerc sa ies mai des cu Ioana pe afara. Merçi pentru raspuns! Te pup!
Multa sanatate!
Ralu-mamica Ioanei (4 ani) si a Mariei din burtica (26 saptamani)
piatra lunii spune:
Hehe, fetele, eu asa am crezut, ca-i fara sot- da' si de-ar fi fost cu sot, al meu nu participa el la asa ceva- nu-i sociabil de loc, si nici n-are rabdare sa stea la taclale,asa e el, viking, si nici pe mine nu ma deranjeaza,ca il prefer sa stea acasa cu mine - (doar nota de plata la telefon eu o umflu,ca vorbesc cu Ro de ma uita Dumnezeu,el e scurt si la obekt,cand suna in Dk,ma mir mereu cum reuseste, si el rade de mine cum pot vorbi atata si tot nu termin,haha)
Da' voi veniti cum vreti,cu cine vreti, pe mine nu ma deranjeaza!
Delphin, mersi, e drept ca n-avem nici buget prea mare- ca tot am cheltuit de cand am venit pe chestii mari- da' am sa ma uit macar,de-o idee.
pupaturi!
Otilia spune:
Fetelor, ce fain ca va intilniti!!!
Nu suntem si noi mai multe pe aici prin Bretagne sa facem o gasculita...
Pietricica, pentru camera lui etc. iti recomand si catalogul Vertbaudet "histoires de chambres", are niste chestii taaaare frumoase!!! Uite aici: http://www.vertbaudet.fr/home.asp
Daca nu ai primit cataloagele de la ei, poti cere direct pe site: "recevez nos catalogues". Si in afara de Bebe9 http://www.bebe9.fr/ mai ai Autour de bebe http://www.autourdebebe.com/Index.cfm sau Aubert http://www.aubert.fr/ Cam astea le stiu eu... Dar vezi ca uneori fac promotii chiar in supermarketuri, sapatamina lui bebe etc. si gasesti mobila si alte lucruri (puericultura si hainute) la preturi incredibile!
Chiar ma gindeam sa scriem aici fiecare tot ce avem ca "bon plan" in Franta.
Sa incep eu... (deja am inceput cu lucrurile de bebe :)))
Jurnale de moda: Quelle e preferatul meu (are niste afaceri incredibile, cadouri si reduceri de pina la 70%), dar uneori si La Redoute mai sunt reduceri mari, dar totusi mai mici decit la Quelle... Eu am cumparat chiar si mobila de la Quelle, cu reducere de 40% si livrarea gratuita! (la Redoute cea mai mare reducere la mobila a fost de 35%) In lemn de pin, super - mi-am luat pat cu mult spatiu dedesubt, comode, bancheta transformabila in pat etc.
Pentru coduri de reduceri si cadouri, precum si alte bons plans va recomand forumul LaViePratique: http://www.laviepratique.net/portail/modules/ipboard/index.php
La VPC gasisti o gramada de coduri magice!
De telefonat in Ro si in alte tari toate fetele stiu acum, cred, ca cel mai ieftin este cu Telerabais http://www.telerabais.com/ (inainte de asta eu sunam cu LesMinutes.) Vad ca au ieftinit si din 13,50 cts acum nu mai costa decit 12 cts minutul!
Apoi, pentru aparate electromenajere etc., mie imi place sa cumpar de la Darty, sunt seriosi, iti aduc marfa acasa, o instaleaza si o testeaza. Eu mi-am cumparat de la ei frigider, masina de gatit, masina de spalat, telefon etc. In plus au garantia "contrat de confiance" destul de interesanta. Si preturile corecte, cu ideea ca daca gasesti in alta parte acelasi produs mai ieftin ei iti ramburseaza de x ori diferenta (nu mai stiu cit este x )
Cind aveam de cumparat mobila faceam intotdeauna mai intii un tur pe la Ikea, dar din pacate aici in Morbihan nu au magazine, cel mai aproape este la Nantes (110km), deci e cam peste mina... Mai ales pentru mobila voluminoasa.
Pentru informatica la Paris ma duceam prin jurul lui Surcouf, dar asa, la distanta comand pe TopAchat http://www.topachat.com/accueil/index.php sau pe http://www.rue-hardware.com/ pentru a repera cele mai mici preturi online. Daca locuiti in Paris, pentru a repera cele mai mici preturi in magazinele reale de produse informatice aveti: http://www.rue-montgallet.com/
Cam asta imi amintesc acum... Ah, pentru parfumele eu preferam cind eram la Paris Rayon d'Or. Gaseam acolo tot timpul cofrete de parfumuri la preturi foarte mici (un cofret de 3 produse din aceeasi gama, de exemplu parfum + crema de corp + o oglinjoara costa cit un flacon de parfum simplu) + cadouri si promotii aproape tot anul.
Mai ziceti si voi ce obiceiuri practice aveti!
~Otilia&LaAdelita~
chatonel spune:
Hmmm, nu prea stiu ce sa va spun, sint convisa ca v-ar interesa o groaza de chestii pe care le stiu, dar acum nu-mi vine nimic deosebit in cap:
_ asigurarea la masina ieftina si care sa aiba garantii bune: Macif, Maaf
_ bilete ieftine la avion, on line: www.otu.fr , easyjet.com, http://www.ryanair.com/french/
Toulouse, la ville rose
lu.more spune:
Scriu acest mesaj pentru Otilia, pe care o salut. Nu vreau sa-i trimit PM, pentru ca eu consider ca ce voi scrie e interesant pentru toate fetele.
Observ cu stupoare ca subiectul "romanii din Cannes" a fost inchis. Nu inteleg de ce?!??? In ultimul ei mesaj, postat acolo, Otilia spune ceva despre subiecte de discutii care sunt deja abordate la "romanii din Franta". Nu prea inteleg la ce te referi, Otilia!
Inteleg ca daca se dezbat aceleasi subiecte in mai multe locuri, sa ne strangem si sa dezbatem impreuna. Dar "la noi la Cannes" era vorba de coaforul de pe strada mea, de programul pe care incercam sa ni-l facem impreuna aici la Cannes, de un nr. de tel. despre care nu stiu unde s-a mai vorbit, in fine...
Mai inteleg ca daca e ceva ce poate fi imbunatatit pe forum, sa ni se sugereze pur si simplu. Dar de aici pana a se inchide subiectul fara a fi avertizati in prealabil ... mi se pare cam mult. Poate ma insel.
Pot avea o explicatie?
Multumesc. O zi buna si va invit sa ne dam cu parerea.
Cu bine. Lulu
« C’est une grande folie que de vouloir être sage tout seul. »
La Rochefoucauld
lu.more spune:
Revin:
Subiectul "romani din cannes" a fost creat in ianuarie 2004.
"La France" a venit o luna mai tarziu.
De ce abia acum, la o luna si ceva de "dezbateri ale acelorasi teme in subiecte diferite" ni se atrage atentia asupra... asupra ce, de fapt????...
Cu bine.
« C’est une grande folie que de vouloir être sage tout seul. »
La Rochefoucauld
Otilia spune:
Draga Luminita,
Chiar daca ma deranjeaza faptul ca "sunt trasa la raspundere" in felul in care o faci tu, am sa-ti raspund.
Inca de la crearea subiectului cu Cannes am fost uimita ca nu s-a creat un subiect cu Franta intreaga. E ca si cum as crea si eu un subiect: românii din Landevant. Si apoi ar aparea alte o mie de subiecte cu alte o mie de orase din Franta. Si apoi ar face la fel si celelalte tari... Cine a zis ca aici ne jucam de-a "cine deschide primul un subiect"? Acum stim ca in Cannes nu sunteti decit 3... Nu inteleg de ce vreti sa faceti "echipa aparte". Chiar nu vreti sa vorbiti si cu restul fetelor? Daca vreti sa vorbiti doar voi intre voi o puteti face la telefon, pe chat sau pe email.
quote:Tie ti se pare OK ce ai scris aici? Mie nu, mi se pare o aluzie nelalocul ei.
Originally posted by lu.more
Nu trebuie sa punem la suflet ce se spune cateodata pe aici! Sa fim noi insine, sa facem ce simtim, si gata! Suntem stranse toate aici pentru ca ne simtim bine. Punem intrebari, capatam (sau nu) raspunsuri, ne dam cu parerea, mai aflam ce se petrece... Eu cred ca daca ne-am intalnit aici, este pentru ca pe undeva suntem toate la fel!
Stiti citatul ala din "Ferma animalelor"?
Ceva de genul "toti sunt egali, dar unii... sunt mai egali decat altii".
Eu nu cred ca aici unii au mai multe drepturi decat altii! Suntem toate la fel, ce naiba!
Cine are urechi de auzit sa auda...
... si s-auzim de bine.
Apoi, alte mesaje de unde rezulta confuzia pe care ati creat-o:
quote:Corina, care e din Picardie, povesteste la subiectul cu Cannes ce a facut in WE. Numai ca asta ne interesa si pe noi, celelalte fete.
Ia uite ca zic ,dar am fost plecati astazi!La Consiliul General din oras e amenajata o ferma cu toate animalele,si e facuta pe intelesul copiilor,deci astazi ne-am plimbat pe acolo cu Anna.A fost incintata,dar cind am ajuns acasa a trebuit sa o culc ca era rupta de oboseala.
Piatra lunii, din Toulouse, va intreaba despre n° de telefon de care are cunostinta toate lumea si asteapta deci raspuns de la numai 3 persoane, raspunsuri care se fac mai mult sau mai putin asteptate. Toate cunosteam mai demult "secretul" si deci se putea discuta mult mai bine si mai eficace despre asta aici. Si exemplele ar putea continua...
Despre albumul de poze si virusul care circula, iarasi nu vad de ce ar interesa numai pe cele 3 fete din Cannes. Adica eu n-am voie sa ma uit la pozele tale? Daca albumul este privat de ce il pui pe forum? Sau vrei sa fac un subiect separat si sa spun ce poze frumoase ai?
Acestea fiind zise, daca vreti sa facem echipa TOATE fetele din Franta postati de acum aici, iar daca nu sunteti libere sa comunicati, cele 3 fete din Cannes, prin alte mijloace decit un forum public cu aproximativ 8000 de utilizatori.
V-as ruga sa schimbam tonul (ca sa nu ne indepartam de subiect prea tare) si sa vorbim despre lucruri mai constructive, nu sa ne certam fara motiv. Daca mai are cineva alte nelamuriri in legatura cu acest subiect astept PM. Desi cred ca m-am exprimat destul de coerent si n-ar mai fi nimic de adaugat.
Sper ca esti multumita ca ti-am raspuns.
Semneaza: Otilia, cea mai egala...
chatonel spune:
bihhh, ma gindesc ca puteai sa le inviti sa vina aici, decit sa le inchizi usa-n nas, Corina. Nu e frumos :(
Toulouse, la ville rose
Otilia spune:
quote:
Originally posted by chatonel
bihhh, ma gindesc ca puteai sa le inviti sa vina aici, decit sa le inchizi usa-n nas, Corina. Nu e frumos :(
Chatonel draga, le-am invitat sa vina aici, chiar asa am facut. De ce zici ca "nu e frumos"? Lacatelul era necesar. Multe subiecte sunt inchise si nimeni nu se supara. Ce este asa extraordinar? Uitati-va la subiectul cu plante si flori, a fost inchis si fetele invitate sa continue la gradinarit si nimeni nu s-a ofuscat. Chiar nu inteleg de ce unii sunt asa de "delicati".
~Otilia&LaAdelita~
oLo spune:
Pace, pace, intre doua...
opsss. hai ca ma opresc aici. nu se supara nimeni. Da???
Otilia, hai inchide si sub asta si deschide altul, fara polemica, fara suparare.
Uitati ca a venit primavara!!! Si eu trebuie sa tund iarba din gradina... Otilia, vreun sfat de unde sa-mi iau tondeuse???
Bisous la frantuzimea romana (din IdF, Cannes, Bretaina si de unde mai sunteti)
Mihaela