Unde sunt musulmancele mele?

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns maryam spune:

Hai sa povestim ceva...cine incepe?

"ZAMBESTE, MAINE VA FI MAI RAU"
maryam

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dodo spune:

Hai ca incep eu: Are sotul meu un prieten, cam aiurit, saracul, ceva gen "toate mi se-ntimpla numai mie". Intr-o zi, mergeau impreuna cu masina aluia si, la un moment dat, sotul meu observa ca toate masinile ocoleau ceva ce era in mijlocul soselei. Cind s-au apropiat, a vazut ca era o cutie mare de vopsea("drum" se numeste, avea cam 10l, deci marisoara!) si a crezut ca si prietenul lui a vazut-o si o sa o ocoleasca, firesc, la fel ca ceilalti soferi. Cind colo...da peste ea, cutia intra sub masina si ramine intepenita undeva si incepe sa scoata niste sunete.... Dupa care e nevoit sa traga pe stinga si sa o scoata de sub masina. Cind urca la loc la volan incepe: Fir-ar al , tocmai la mine sub masina s-a gasit sa intre, din toate masinile, numai pe-a mea a ales-o, ghinion curat!!! Ce sa mai, am ris cu lacrimi cind mi-a povestit al meu acasa tarasenia!
Hai ca va mai povestesc si alte patanii ale prietenului nostru, ca acum e tirziu, tre' sa merg si eu sa pun "bila pe 5"
Daca nu stiti ce inseamna, va traduc miine! Noapte buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catan spune:

Dodo iti multumesc ptr urari aicisi iti doresc si eu fericire si multa sanatate tie si familei tale frumoase.
Maryam fruntea sus ,zimbeste si fi la fel de vesela asa cum te stim.
Hannen nu te mai gaseste omul usurel.Mi-e dor de conversatiile noastre.Tocmai cind vroiam sa mi te arat live ai disparut?
Faza haioasa cu prietenul sotului tau Dodo .Hai sa va zic si eu una.Sotul meu isi luase bilet de avion ca sa vina aici in Canada cu escala prin New York si din gresala s-a dus spre drumul cu Acapulco(i-am zis nu ai nimerit chiar rau ....)>Un tip a strigat ce fain o sa ne fie acolo si sotul a sarit ca ars.Au gresit aia gate-ul si au anuntat nr gresit.In cele din urma a ajuns la Montreal .Va pupic pe toate dulce .

http://community.webshots.com/user/catya106

Mergi la inceput

Hai ca m-ati facut sa rad...daca va povestesc eu cum se uita lumea la mine de cand am hijab...va vine sa plangeti, ei, nu chiar asa,dar sunt si faze caraghioase, o tipa de la frizerie(ma dusesem cu pitica la "taiat")m-a intrebat:"da de ce ati renuntat la imbracamintea europeana?" si sa mor daca va mint, eram asa de sic imbracata, atata doar ca eram acoperita pe cap.Apoi, in parc, insotitorii(mamici, bunici, bone, etc.) le zic copiilor :"lasa-i fetitei jucariile ..." parca ar fi minate.Noroc ca eu fata buna, le raspund in romana si se mai linistesc , sarmanii, cred ca le mai vine inima la loc cand ma aud ca stiu romaneste, ce zic, asta nu-i chiar asa rau...Voi purtati hidab? Parca mai demult am mai intrebat asta, sorry, nu mai stiu

maryam

Mergi la inceput

Hai sa nu credeti ca fac misto, dar prima oara cind am auzit expresia "bila pe 5" nu mi-a picat fisa (de, insificienta exersare a lb. romane)si-am intrebat, nu mi-a fost rusine(aici chiar se spune ca nu exista intrebari stupide), de-atunci e una din expresiile fovorite cind am ocazia s-o folosesc.
In legatura cu hijab-ul, n-am purtat in RO, cind am venit aici am decis sa-l port dar dupa un timp de cautat asiduu serviciu, un tip de la o organizatie care ajuta noii-veniti cu informatii utile in orientarea in primii 2 ani de emigrant, mi-a sugerat ca portul hijab-ului poate fi unul din motivele pt. care nu depaseam uneori stadiul de interviu in gasirea job-ului...Am stat, m-am strofocat dar, dupa ce-am vorbit cu o tipa venita aici de o gramada de ani m-am hotarit sa nu-l mai port o veme, sa vedem cum e...Cam asa a fost si de cind lucrez nu mai port. Culmea e ca politica de discriminare e foarte bine pr picioare, si totusi, se intimpla. Evident ca nu mi-au spus niciodata ca ar fi motivul pt. care nu-mi dau job-ul, ci numai scrisori politicoase ca bla, bla, sintem impresionati de experienta dvs dar..am gasit pe cineva mai potrivit pt. aceasta pozitie..Ce sa mai zici, ca nu poti sa te plingi ca esti discriminat pe motive de religie sau sex, dar indierct se practica aceasta politica. In posturile importante vei gasi numai "anglo", la banci predomina "cei din India si celelate tari dimprejurul ei", unde sistemul de invatamint e pe model "anglo" si tot asa...Dar si daca ai dovezi ca ai fost discriminat....milioane au de plata despagubiri, esti un om facut, nici nu mai e nevoie sa muncesti vreodata.
Asa ca am ramas sa port hijab cind merg in Emirate si la soacra mea, in RO nu port din acelasi motiv ca si tine, parca "le pute" sa stea linga tine, inclusiv cumnata-mea, parca se jena sa iasa din aeroport cu mine cind ne-a asteptat la venirea noastra in RO, ce sa mai zic de uitatura oamenilor de pa strada. Aici am noroc, nimeni nu se holba la mine cind purtam hijab, este ceva absolut normal..Cazuri si cazuri..

Mergi la inceput

Azi am o saptamana...m-am obisnuit, sau incep sa ma obisnuiesc, oamenii se uita, dar nu zic nimic, iar daca zic, asta e, singura mea problema acum e sa nu uit sa-mi pun cand plec, in rest, ALLAH Kbir!!!

maryam

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Draga mea,tu ai inceput sa-l porti,eu sa-l scot
Nu sunt mindra de mine,mi-e ciuda!Dar a venit vara,mi-e cald,plus ca maica-mea m-a pus in tema ,sa nu cumva sa port asa ceva in Ro,ca nu are chef sa se uite lumea la mine ca la urs.Va dati seama cum m-am simtit.In fine,aici e bine,lumea nu comenteaza,nu se holbeaza,nu ride,dar eu am simtit asa stiti voi ...parca mai comod fara.Sa va zic o faza de acum doua zile.Parca nu am putut sa-l dau jos direct si mi-am pus o palarie.Ies la cumparaturi cu sotul si in magazin imi sopteste,"daca porti palaria ca sa nu fii chiar cu capul gol ,sa stii ca mai bine o dai jos".Bun,a plecat sa se uite si el prin jur ,cind il vad ca vine spre mine cu viteza ,imi ia palaria din cap si mi-o pune in mina.Zice ca e ,mai bine fara...
Aseara mi-a explicat.Cind sunt sigura ca asta e ceea ce vreau cu adevarat,cind simt ca pot ...etc.etc.abia atunci sa port.Ca totul este doar intre mine si Allah,nu intre mine si oameni si cind voi fi destul de puternica ,numai atunci sa fac pasul acesta.Pe el nu il deranjeaza cu absolut nimic daca port sau nu,cum nu are el nici un avantaj, nu are nici dezavantaj.Singurul "dezavantaj"ar fi daca nu mi-ar explica ca totul depinde de mine,de ceea ce simt,nu de ceea ce vrea el sau de ceea ce zice lumea.
Ride ,se uita la mine si ride,ma priveste noaptea ,zice ca pt. mine a renuntat la tot,eu sunt tot ceea ce are,dar daca m-as duce in America as putea sa o arunc in aer cu gura mea mare.Ma supar,ma fac ca dau in el,se ascunde sub patura ,ma gidila...
Imi aduc aminte ca am avut o perioada nasoala prin toamna anului trecut,AL HAMDU LILLAH,a trecut!!!S-a schimbat ,adica si-a revenit ,e asa cum il stiam.Suna asa frumos cind zice ca nu regreta nimic,a facut pt mine cele mai nebunesti lucruri din viata,nu le regreta,le-ar repeta daca ar fi sa o luam de la capat,singurul lucru "regretabil"e gura mea mare
Scuze,am simtit sa-l laud putin pt ca el da dovada de o imensa intelegere,in toate,Al Hamdu Lillah.
Va pup dulce,va duc dorul.Sa fiti iubite ,fericite si sanatoase si voi si piticii si sotii.
Sa ne auzim cu bine curind!
Nicole&Amira

http://community.webshots.com/user/nicoleamira

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catan spune:

Buna fetele.Hai ca am intrat putin sa va salut si sa vad ce mai faceti voi.
Ma bucur ptr tine Maryam si sa nu-ti pese de ce vorbeste lumea .Lumea e rea si ride pe la spate,dupa cum in multe cazuri am vazut ,dar tu sa fi tare si e important sa sti ca iti doresti acest lucru .Mai greu e cu caldurile ,ca trebuie sa te obisnuiesti cu mineca lunga vara.Te pup si-ti doresc sa fi fericita si sa ai parte de bucurii si impliniri alaturi de familia ta draga.
Hannen cum mai e burtica ?Sotul are dreptate ,ca el nu cistiga nimic daca tu porti sau nu hijeb.Asta depinde de tine ,de vointa ta.Eu nu sint pregatita sa fac acest pas.Mi-e dor si mie de voi.
Eu sint suparata ca aia mici mi-au racit si pitica are putina febra .Sper sa treaca ca deja m-am obosit.Va pupam pe toate.
Dodo pe unde mai esti?Ne e dor de tine.Pupici la toate fetele frumoasele.

http://community.webshots.com/user/catya106

Mergi la inceput

.....................

maryam

Mergi la inceput

Mai, mai, asta inseamna ca te-ai mai relaxat un pic...E bine, chiar daca nu sint noutati, prin tacere se poate intelege uneori ca e bine, altfel vestile rele circula repede..
Zicea Catan ca pe unde misun, pe-aici, pe-aproape, urmaream cu interes si amuzament oarece dispute... Nu spui pe unde, ca pe urma iar vine cineva si da cu citatul prin alte parti sau cine stie cum se mai interpreteaza...

Mergi la inceput