Oltencele, poftiti la povesti(2)
Raspunsuri - Pagina 5
maaria spune:
chatonel, mi-aduc aminte:))
eu am facut mate cu Bratu... romana cu Dafi, iar dirig l-am avut pe Popescu de muzica. asta se intampla in 5-8 ca liceul l-am facut la pedagogic. oricum imi amintesc cu placere de profii din roaita.
pe pavu' il stiu din auzite, il aveau colegii din clasa paralele si nu le manca urechile cum facea Bratu cu noi:). in plus stiu ca dupa orele lor de mate mergeam sa admiram tabla..ca tare fain mai scria.
o stiu si pe comaneasca...dar vag.
altefl, ce sa-ti mai aduc aminte: zaharia -chimie, coltan - fizica, Ioan- engleza matei -istorie, popa - geografie ... si-or mai fi..dar uite ca ma lasara si pe mine bateriile:))
mai zii si tu...cand ai terminat? eu in 94 acum roaita se cheama Mircea cel Batran. si nu mai e cum era...majoritatea profilor sunt la pensie.
maria
sirod spune:
Miha, bine ai venit in clubul nostru!
Sint din Craiova, hai, poate reusim sa ne intilnim, numai sa ne mai lase vremea asta scirboasa, ca eu ma saturai ca de mere padurete de frig, ploaie si tot arsenalul!Mai e cineva aici la noi din Craiova - ce ziceti, punem de-o intilnire in 'People Park'(zicere din facultate!), cind s-o duce in ...beep...iarna!Tu pe unde locuiesti prin Bania asta?
Ancuta draga, aseara ma gindii la tine(nu facusi 'sughit'!?),savurai un pahar de zaibarel primit de la neste rubedenii...yamyam.Bun ma, zaibarelul nost'!
Hai, mai povestiti ce va mai fac urmasii - care posedati, ce mai faceti voi?
Bebelixul meu ne lasa lati in fiecare seara, de unde o avea ma, atita energie, ca zau ca nu-i dau curent continuu la masa!Ieri 'evolua'de la Niu(asa o striga pe doamna cu care sta!), la NUNI - si toata seara numai asta auziram si pe un ton destul de inalt - sa nu va imaginati ca nu striga si nu chiuia!!!Si-o mai punea si de o sirba din cind in cind...asa, ca la carte!
va pup pe toate cu drag...si visez...cind facem un chef de oltence!!!
DORIS
andiaroro spune:
si eu am inceput liceul la Roiata si l-am terminat la Mircea cel Batran(am prin rev si schimbarea numelui)........ am avut aceiasi profi ca chatonel......asa ca ma inscriu la discuti ...
smmiha spune:
Salutari!
Doris, ma bucur ca si tu esti din Banie si poate mai sunt alte fete si da, as fi incantata sa ne intalnim.
Eu stau aproape de Groapa, la unul din turnuri, la etajul 10, asa ca-ti dai seama ce priveliste am, mai ales ca am balconul spre Gradina botanica.
Pana anul trecut am stat aproape de Jiul, unde am facut si nunta.
Si pe mine ma streseaza vremea asta, mai ales ca primavara e anotimpul meu preferat, iar acum e de fapt iarna.De dimineata cand ma trezii si vazui aceeasi zi gri ca si pana acum nici nu-mi mai venea sa ies din casa, iar acum trebuie sa ies pana la banca si nu m-as urni deloc.
Cum o cheama pe fetita ta?
Va pup pe toate si sa aveti o zi frumoasa, nu ca vremea de afara.
Mihaela
chatonel spune:
sirod, eheeee, la un chef de oltence cu damigeana de zaibarel linga noi ma-nscriu si eu .... dar cine stie cind ajungem noi, pe la vara, atunci nu mai e strop, e prea bun vinul asta ca sa ramina pina vara, nebaut :)
Maaria, am terminat liceul in '87, deci de la Roaita am plecat in '83, pt ca liceul l-am facut la Energetic, sectia electro, da.
Am avut si eu pe madam Popa de geografie, pe Popovici de chimie, pe Rarinca la engleza, pe Ionescu la istorie etc. Vezi ca mi-am mai amintit, daca mai bagi si tu citeva nume....
Iar la Pedagogic cred ca ai avut colega (mai mare ca tine, a terminat in 91 sau 92) pe Floriana Nita, o bruneta frumoasa foc, e o fosta vecina a mea si buna prietena.
Andiaroro, vino si tu la taina cu noi!!!
Toulouse, la ville rose
caro spune:
Sa va zic si eu de mine, nu mi-s olteanca get-beget, dar eu tot olteanca ma simt. Muica se nascu la Bacalesti, in Teleorman si crescu la Caracal. Tot acolo se nascura si frate-meu si sora-mea numai eu ma gasii sa fac opinie separata si sa ma nasc la Giurgiu. Dar... copilaria mi-am petrecut-o pe la unchi la Caracal dar mai ales la Motru, in Gorj.... Am prieteni foarte buni in Banie, si taare mi-e dor de ei. Asa ca .... eu tot olteanca ma simt.
Si taare mi-e drag sa citesc cum scrieti voi olteneste.
Chatonel, eu i-as cere lui Tzuc un borcan de carne in untura..... miam-miam... n-am mai mancat asa ceva din '87. Imi aduc aminte cand taia unchiu porcu si cum il prepara matusa-mea. Si eu o ajutam (aveam vreo 5-6 ani). Da' mi-a promis tot un oltean de-al nostru, de Valcea (care acum e la Lyon) ca vine sa ma viziteze si-mi aduce carne de la garnita....
Va pupai si va mai "spionez"...
O olteanca din Toronto
maaria spune:
hehehe, Chatonel, am tinul locul cald. eu in 83 am aterizat in roaita si am stat pana in 89.
Posibil s-o stiu pe Floriana din vedere, numele nu-mi spune nimic. nu mi-a lasat o impresie cine stie ce liceul in sine (am mult mai multe amintiri din gimnaziu, legate de roaita decat de pedagogic). noroc cu orele de practica, ca altfel nu stiu cum am rezistat:)
andiaroro te asteptam si pe tine cu impresii.
Chatonel...daca te intereseaza de fosta diriga...cred ca pot sa-ti dau amanunte...palpitante:)) hmmm sa inteleg ca a pus ceva batul pe voi la franceza, nu?
pupici
maria
chatonel spune:
Caro, pofteste la taina cu noi, nu sta doar sa te holbezi ... cit despre pretenarul ala al tau, care vine din Lyon, sa ii spui ca nu are voe sa aduca mincare in Ca.. iar daca incearca, mai bine sa iti aduca rata in untura, asta e o specialitate de aici, din sud-vest si e o bunatate; in plus, e conditionata in cutie de conserva de tabla, nu risca nimic in suta avionului.
Eu nu ma mai ating de ea pt ca e prea grasa si-mi vine rau, dar... mai salivez din cind in cind :)
Maaria, zi-mi cei cu diriga... banuiesc ca e vb de fie-sa si nu de ea, nu? :) Daca ti-i tirsala, zi-mi pe private...
Toulouse, la ville rose
maaria spune:
chatonel, nu mi-e rusine. o cunosc de prea mult timp ca nu stiu ce as putea spune rau de ea. tu de care dintre fete vorbesti? amandoua sunt in bucuresti, cea mare e avocat, iar cea mica si-a facut firma si-i merge f. bine.
Maria
chatonel spune:
eu o stiu doar pe cea mare, ea era mai apropiata de virsta cu mine. Si diriga ce mai face? Da, am invatat binisor franceza cu ea in generala, pacat ca in liceu am uitat tot :) Am avut diriga tot profa de fr, dar ne lasa sa facem ce vroiam noi in timpul orelor: mate, fizica, ro, orice ne trecea prin cap, trebuia doar sa fim prezenti si sa nu zbieram
Toulouse, la ville rose