Venezuela - telenovela la ea acasa

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bidiloi spune:

Tata lui Toma, povestirile tale sint excelente...iar faza cu papica ....!Multumim frumos si te mai asteptam!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

doamneee, dar frumos mai scrii, Tata lu Toma!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankka13 spune:

tata lui toma .You made my day .Gata ne-am hotarat mergem in venezuela .In concediu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns khristin spune:

Da...un concediu in Venezuela n-ar fi o idee rea deloc....

Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anina_n spune:

Lapte de nuca de cocos... Asteptam fiesta !

Nina & Nina-Cristina (2 ani in ianuarie)
http://www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Nu-ti spun ca azi nu mi-am luat de mancare la mine decat fructe. Sincer am cam inceput sa ma satur si de fructe. Dar cand mi-ai vorbit de puiul ala eram cu gura pe jumatate plina... de apa. Hmmmmm, unde mai pui si cu mujdei de usturoi, bata-te norocu' sa te bata ca imi faci pofte acu'.

13 sapt DNP 1 nov.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tata lu Toma spune:

Aurelio ne da desteptarea la primele ore ale diminetii desi fiesta de aseara a tinut pana spre ziua. Ne conformam si incercam sa ne invingem mahmureala cu cate o cafea.
Spre ghinionul lor, se lasa convinsi sa fac eu una la ibric.
Hi!Hi!Hi! Dupa prima gura toti scuipa si tipa la mine : Asasinule !
Eu incerc, fara succes, sa le explic ca nu e decat o cafea turceasca in timp ce ei zic ca au deja palpitatii si-si indoaie cestile cu apa si lapte. Ce stie taranu’ ce-i sofranu’ !
Ne incarcam rapid in masini si purcedem spre Pico Bolivar, cel mai inalt varf din Venezuela – 5007 m.
Soseaua pe care mergem azi este, zic ei, cea mai inalta sosea din lume. Nu stiu daca e doar o lauda a lor dar intr-adevar ne va purta printr-un peisaj ireal pana in Pico Aquila la peste 4000m altitudiune.
Aerul e din ce in ce mai putin, la fel si gradele de afara asa ca raceala mea, draguta, reapare cu niste frisoane meseriase si cu o greutate teribila in respiratie.
Imaginile ce se perinda pe fereastra masinii ma fac, insa, sa uit de boala in timp ce aflu ca singura planta care reuseste sa faca fata conditiilor vitrege de afara se numeste Frailejon - un fel de tufe cu frunze grase si pufoase care seamana la culoare si consistenta cu conationala noastra Floare de Colt fiind insa mult mai viguroase.
Ajungem, in sfarsit, in punctul cel mai inalt al soselei unde intalnim o multime de tarabe care vand mii de reproducerii care mai de care mai kitchoase ale statuii in forma de condor ce domina platoul. Vreau si eu, totusi, o amintire de aici asa ca ma aleg cu o minunta cana de lut in forma de san de culoare neagra din care se bea prin … sfarc !
Soseaua incepe sa coboare spre Merida iar noi acceleram pentru ca trebuie sa prindem telecabina cu cel mai lung traseu din lume (?!, telecabina care ne va urca pana la cei 5007 m ai lui Bolivar. Traseul are vreo 12 km si o diferenta de nivel de peste 3000 de metri !
Nimeni nu stie la ce ora este ultima urcare asa ca fugim pana la statia de imbarcare si bineinteles ca tot ce mai putem face este sa ne uitam neputinciosi la usile care se inchid in fata noastra. Incercarile de ai convinge sa mai faca o urcare pentru niste vizitatori veniti de la mii de kilometri distanta se lovesc de explicatiile lor logice privind lungimea traseului care trebuie parcurs dus si intors. Deci ramane pe data viitoare.
Aurelio incearca sa ne consoleze promitind ca ne va duce intr-un loc special unde vom avea parte de o … masa speciala.
Iata-ne, deci, iar pe drum incercind sa aflam despre ce surpriza este vorba. Secretul este bine pastrat asa ca ne resemnam dupa ce aflam doar ca e vorba de o locatie speciala in care vom manca peste (bineinteles ca nu oceanic).
Mergem si iar mergem , foamea noastra creste si iar creste, cand deodata ne apare in fata un … castel. Ei bine nu e chiar de pe vremea cavalerilor dar sa stiti ca arata foarte autentic.
Parcam si suntem invitati inauntru de catre un stolnic, vornic sau ce o fi el. Ne instalam imprejurul unei mese imense din lemn masiv pe care apar imediat painicile si apa.
Baietii lanseaza comanda iar noi asteptam curiosi. In mod surprinzator nu dureaza prea mult si apare mult laudatul peste al zonei care este … pastrav la gratar !!!
Nu ne putem abtine si le explicam printre hohote de ras ca asa peste avem si noi acasa dar ii rugam sa nu fie dezamagiti pentru ca ne place foarte mult si ca locul e intr-adevar special.
…………………………………………………………………………………………………
Suntem rugati ca pentru ultima seara, la munte, sa pregatim o mancare romaneasca asa ca dupa ce excludem, din diverse motive, diferite mancaruri mai mult sau mai putin romanesti hotaram sa le pregatim o salata de vinete cu ardei copti
La faza cu pusul vinetelor direct pe flacara toata lumea ramane muta dar eu imi vad de treaba imperturbabil si reusesc sa termin in timp util un imens castron cu care plecam la chef.
Aici constatam, cu stupoare, ca nu avem…paine asa ca ei hotarasc, in corpore, ca vor manca salata mea cu turtele lor de malai prajite. Din pacate argumentele mele referitoare la incompatibilitate nu sunt interesante pentru ei asa ca toata lume infuleca cu nesat si-mi lauda creatia…
Mai e nevoie sa va spun ca a doua zi dimineata era coada la toaleta ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anina_n spune:

Tata lu Toma, !
Dar cum a fost fiesta ? Nu ne-ai scris despre ea !

Nina & Nina-Cristina (2 ani in ianuarie)
http://www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denissa spune:

Salata de vinete cu mamaliga....interesanta combinatzie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tata lu Toma spune:

Au trecut de atunci ... 11 ani !
Mult timp am crezut ca ar fi fost mai bine sa fi ramas acolo dar nu e asa pentru ca aici mi-am intalnit jumatatea, avem impreuna cel mai minunat copil din lume si suntem, evident, CHEVERE.
Intr-o buna zi o sa mergem toti trei acolo ca sa descoperim si alte locuri unice : incredibilul arhipelag Los Roques sau salbatica Canaima cu a sa cascada Salto Angel, cea care "cade" aproape 1000 de metri fiind astfel cea mai inalta din lume.
Promit sa revin si va doresc tuturor sa fiti CHEVERE !!!

vlad

Mergi la inceput