Mamici din Arad...? (3)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns maggda spune:

Clau da-i bataie nu mai sta!!!Nu-ti face rau, numai bine!Scrie si in carte ca lichidul spermatic ajuta la dilatarea colului si implicit la nastere usoara si pe langa carte ti-o spun din proprie experientaLa ora 1 m-au apucat contractiile tot la 10 minute, la 2.30 am fost la mjatern si la ora 5 am nascut o fetita de 4 kg facandumise o taietura mica (4 fire),DAR seara cine a facut ???EU cu sotiorul meu!Sa-i dea D-zeu sanatate!
Alina tu stii ca eu am capacit-o pe Biuta si zau nu a patit nimic.Chestia cu olita sunt de parere ca trebuie obisnuit ca doar nu-l tii in pampers pana ii faci buletin.Mai il certi, mai ii dai la fundulet ca nu pateste nimic.Unde da mama creste.Decat sa pui banii la fundul copilului doar ca el face fitze mai bine ii bagi in gura(adica ii cumperi bunatati)
A fost doar parerea mea, nu-mi dati in capsau
pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina33 spune:

Helo fetelor,bun venit Magda!
Uite din una in alta dau. Duminica mi-am facut manichiura si m-am taiat la un degetel. Nimic neobisnuit doar daca l-as fi tinut uscat si un pic bandajat cred ca ar fi fost ok.Dar am spalat vase ....probabil ca s-a infectat. Adica sigur. Si doar de asta nu merg la manichiura sa nu ma piste alea de degete.
Asa ca dupa ce l-am tinut in iod,il scufundasem cu rivanolul am plecat aseara la unchiu-meu sa-mi dea trimitere la chirurgie.
Mi-am facut curaj si am plecat la urgente. Acolo ma scrie in catastif un batrinel si-mi zice sa stau sa cheme pe cineva ca trebe sa taie juma de unghie......sa pic jos nu alta. Astia nu sunt normali!!!! Transpirasem toata si i-am zis la Daci ca eu nu stau.
Intr-un final vine un doctorel blajin si tinerel se uita la deget si-mi da acelasi pronostic.
Ma uitam la el interzisa. Pe urma da-i si explicai. Ca nu mis-a infectat unghia ca unghia n-are nimic uite ma apas pe ea si nu ma doare nu pulseaza degetu, ci doar din marginea degetului am piscat mai mult si s-a infectat.Pe mine ma doare marginea nu unghia.
Si arata asa colorat ca l-am tinut in iod. Se mai uita o data la el si-mi zice ca.....aha a inteles. Asa ca imi da un unguent cu antibiotic care o sa-mi faca bine dar daca nu, sa vin la chirurgie plastica dimineata. De parca mi-ar trece peste noapte.
Am plecat de acolo cu dureri de cap. Mai sa iti taie juma de deget daca nu le explici ce ai. Nu inteleg.Tre sa ii convingi tu sau cum?!
Nici taica-meu cind a facut panaritiu nu i-a scos juma de unghie si l-a taiat pe linga......
Asa ca ma ung cu sirg si ma rog sa-mi treaca sa nu ma taie astia ca si pic jos acolo.
Acum ma uit sa vad ce ati mai scris.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Claudelu spune:

Alina mai eu una nu ma mir cand aud de chestii de astea...eu aveam criza puternica de sinusita si a sunat mama la salvare sa vian la noi ca eu urlam de durere nu alta...asta se intampla acum vreo 2 ani...au intrebat-o pe mama ce varsta am si mama a zis 23 si i-au spus in felul urmator...citez:"Lasati doamna e tanara fiica dumneavoastra, nu moare!" si i-a inchis telefon in nas...atunci a facut mama instantaneu criza de inima de numai stiam eu ce sa fac cu ea...
Si am mai patit acum jumatate de an cu sotul meu care a facut erizipel si a facut 41 febra si el nu are voie sa faca mai mult de 39 ca are probleme la ochi si a suferit intervetii chirurgicale...am chemat salvarea la el si abia dupa 1h si 10 min au aparut si crede-ma ca nu i-au dat absolut nimic, i-au controlat doar organele genitale...
Deci eu te cred pe cuvant cand spui ca pentru o infectie sunt in stare sa-ti taie degetul...
Imi pare rau pentru tine!
Sper sa te faci cat mai repede bine!

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Claudelu

Mergi la inceput

Magda draga mersi pentru sfat!
Pai sa sti ca acum parca nu-mi mai e chiar atat de frica!
Sa sti ca-l las e nenea doctorul sa se odihneasca in week-end-ul asta dar pe luni ea punem la actiune...

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Claudelu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anto spune:

Alina,cred ca m-ai inteles gresit ce-am vrut sa spun .Nu pot sa spun ca eu nu iam mai dat peste manute lui Deni cand era obraznica ,dar pt .olita niciodata si nu pot sa fiu de acord cu asta indiferent cine ce zice pt. Un copil 1 an jumate sau doi nu e mare pt. pampers ,eu pe a mea nici nu am incercat s-o pun pana cu putin inainte de 2 ani si o perioada facea si in pampers si in olita ,cred ca vre-o 2-3 luni, pe urma-i dadeam doar noaptea ppampers si pe la 2 ani jumate sigur nu a mai avut nevoie de pampers ,poate chiar mai repede .
Te rog nu te supara pe mine dar eu cred ca al tau are repulsie de olita chiar pt.ca l-ai tot fortat sa se puna pe ia chiar daca el nu vroia .Cam greseala asta am facut-o eu cu Deni cu mancatu ,eu o fortam sa manance chiar daca nu-i era foame incat am ajuns ca mai tot timpus era scandal la masa .
Nu sunt de acord cu bataia la copii cred ca,cu cat ii bati cu cat se fac mai rai(sunt parinti care chiar i-si bat copii), i-si pierd increderea in ei sau cand merg la gradinita bat alti copii sau frati daca are mai mici .
Deni invata bine la scoala ,sunt f. multumita de ea .Nu e ambitioasa si de multe ori trebuie sa-i aduc aminte ca are de invatat ,face exact cat trebuie ,nimic mai mult .Aici scoala e mai lejera decat in Romania ,materiile nu sunt atat de aglomerate ,dar asta nu inseamna ca nu li se cere materie .Ne mai certam si noi si ii explic sa stie de ce nu sunt de acord sau nu mi-ar place sa faca anumite lucruri ,dar nici sa ma cert nu -mi place ,asta o fac cel mai des cand camera ei e cu susu-n jos .
Clau eu nu pot sa-ti spun daca e binesau nu ,ca eu nu am avut voiede pe la 3 luni .Dar de ce ti-ar face rau ,oricum e timpul sa iasa ,cred si eu ca ajuta .Ia vezi ce faci la noapte ,ca tot nu ai somn,poate nasti pana maine
Vremea pe aici incepe sa se incalzeasca ,cica nu o sa mai ninga ,poate vine si primavara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinamoro spune:

Salutare fetelor,da' ce mult ati scris azi ca nu mai reusesc sa termin.
Am fost afara azi,in sfarsit,dupa 3 zile inchisa in casa
Clau daca vrei sa facisa vina bb mai repede,poti fi linistita ca lui nu-i faci nici un rau.Deci curaj!
Magda ti-a spus din proprie experienta.

Alina,imi pare rau de ce ti s-a intamplat.Sa stii ca daca mergi la chirurgie acolo sigur te taie si daca trebuie si daca nu.
BB ce face? Te mai doare burta?

Anto nu m-am suparat pe tine deloc,am vrut doar sa va intreb daca voi bateti copii,cum procedati cu ei cand sunt rai.Deci,esti de acord ca putina bataie trebuie.

Magda,Bianca la cat timp a spus ca vrea la olita si nu i-a mai trebuit scutec?
Salutare!

alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina33 spune:

Alina burtica nu ma mai doare asa des dar tot mai am momentele mele proaste.Bine ca a trecut faza cu certatul cu Daci.Clau bine ca mi-ai zis altfel ma gindeam ca poate m-am ticnit de atita stat in casa.
Tu nu ai probleme cu schimbatul vremii?Eu mai tot timpul sunt ametita si-mi vine sa dorm da nu pot.Decit pe la vreo5 pm si apoi seara fac nopti albe.Tare as vrea sa pot adormi pe la 11 si sa ma trezesc la 9 fresh.Aaaa duminica am dormit asa bine.Cind m-am trezit nu-mi venea sa cred ca asa bine m-am odihnit.Nici burtica nu mi-am simtit-o in somn.
Am primit revista mami si are un cd cu povesti .E fainut.

Clau eu nu stiu ce se intimpla cu doctorii astia dar parca au uitat ca au depus un juramint.Atita indiferenta ma da pe spate.Si stii din ce cauza? Fiindca nu au fost niciodata dati in judecata.Vreo citiva din astia aiuriti sa bage spaima in toti.
Mai Clau mai ai un pic si gata ai sa iti vezi minunea!!!!
Dupa cum vad in ultima luna e cel mai greu.Partea proasta e ca mi-a revenit pofta de mincare.

Mergi la inceput

Alina33 sa sti ca si eu stau prost la capitolul somn...noaptea daca cumva adorm pe la 00.30-01.00 atunci sigur la 03.30 sunt fresh si nu mai pot dormi cateva ore bune, sau daca nu adorm asa repede ma culc pe la 04.30 ca aseara de exemplu si ma trezesc pe la 11.00, binenteles cu trezirile de rigoare....
Eu cel mai bine dorm dupa ce pleaca Clau la servici...
Si mai nou dupa amiaza dorm bustean, caun copilas...probabil de la vreme...
Culmea ca si eu am pofta de mancare acum de cand mi-a mai cazut burtica dar e totusi bine ca eu in loc sa ma ingras slabesc....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maggda spune:

Buna Alina M, Bianca la 1 an si 3 luni nu a mai avut scutec.Ii puneam doar noaptea ca sincer imi era lene sa ma trezesc noaptea si sa o trezesc si pe ea pentru un pis.Eu am pus-o pe Biuta pe olita la 5 luni nu pt ca stia pe ce sta ci pt ca in carte scrie ca la 5 luni poti sa pui copilul in fund si scaunul pe care-l aveam era prea mare pt ea asa ca manca pe olita.O propteam la spate cu o prinita si statea f bine.Biuta facea intotdeauna kk dupa ce manca.Daca nu facea atunci nu mai facea pana la masa urmatoare asa ca ii "prindeam" kk in olita.E adevarat ca la 1 an a facut figuri ca nu mai vrea sa stea pe olita, dar ce noi ne-am saturat de 30 de ani sa mergem la wc? Tup tup 2 la fundulet in cateva ture si i-au trecut gargaunii din cap.Dar vara ce bine e pt copil cand nu mai are scutec ca la 40 de grade nu poate sa-ti fie bas usor cu pachetul la fund.
Merg sa fac clatite cu branza!pupici la toata lumea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinamoro spune:

Ceau Magda.Dragos sta pe olita cat il tin si toata ziua daca vreau eu,dar nu intotdeauna face.De cele mai multe ori dupa ce il iau de pe olita(si sta destul de mult) in urmatoarele 5 minute face in scutec.Asta mi ciuda. Deja stiu cand face kk,se ascunde dupa perdea si isi pune mainile la ochi,apoi vine si imi spune ca a facut.Nu stiu ce sa mai zic,am auzit ca baietii sunt mai lenesi cu olita,dar nu cred ca-i o regula.

Alina33,daca nici tu nu ai somn noapte tine-i de urat la Clau.Vorbiti toata noaptea pe chat.Am uitat de fapt ca tu nu poti sta mult pe scaun.

Magda,miroase a clatite,vezi sa nu ai vizitatori in seara asta (ma refer la gravidutele noastre,poate le e pofta)
Eu nu am avut probleme cu poftele cand am fost gravida,dar acum chiar ca am pofta pe niste clatite.

alina

Mergi la inceput