Mamici si viitoare mamici de gemeni! (2)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cosmi spune:

Buna mamicutelor!
In sfarsit reusesc sa va mai citesc si scriu.
Vroiam sa intru pe net in fiecare seara, dar zilele trecute m-a cuprins oboseala.

Ioana, noi (eu si sotul) cand am racit, am purtat niste masti (dintr-acelea cum au chirurgii); ma rugam in fiecare seara sa nu-mi raceasca fetitele. Ele au fost tare voinicute si au scapat de raceala. Imi amintesc ca dr. mi-a spus sa nu le fac baita cand sunt eu racita; dar n-am ascultat-o; nu puteam sa nu le spal; am folosit masca si totul a fost OK. O tineam aproape tot timpul peste nas si gura (cand le schimbam, ma jucam, pregateam lapticul, baita etc.)

Despre cadoul la 1 an, o brata mi se pare potrivita. Si fetitele mele au primit de la nasii lor cate o bratarica de aur si cercei.

Monica, si eu eram singura cu fetitele, in timpul zilei. Doar seara, ma ajuta sotul meu la baita. Si mai pregatea biberoanele cu laptic sera si dimineata. La masa din timpul noptii (pe la ora 2 am) au renuntat de la 3 luni. Uneori le puneam sprijinite pe cate o perna, biberonul pe o paturica facuta sul si uite asa papau deodata. Dar de multe ori se trezeau pe rand si le dadeam tot pe rand sa pape. Tare mult mai dormeau cand erau mici!
Cand au mai crescut le dadeam sa pape in scaunelele de masina; eu stateam in fata lor si le tineam biberoanele. Ce vremuri indepartate, parca. Ma gandeam atunci, cand vor fi ele mari sa-si tina singurele biberoanele si uite ca acum... imi doresc sa le mai tin eu biberonul dar sunt fete mari si foarte rar ma mai lasa.

Ce formule de lapte am folosit noi: la inceput PreNan, apoi Nan si pe la 3-4 luni am trecut pe Milumil 1, apoi Milumil 2 pana la 1 an. Si au crescut foarte bine. Primeam si Lactovit gratuit, dar nu le-am dat.

Aveam si noi program fix de masa, cu mici variatii 7, 10, 13, 16, 19, 22 si somnic pana dimineta. (Si acum suntem tot cu program - nu asa dese mesele si e foarte bine.) Imi notam cat papa fiecare, iar la sfarsitul zilei faceam un total. Daca nu aveau ratia zilnica le mai dadeam si in somn.

Despre crestere, nici ale mele nu au cresut la fel. Amalia, care era mai mititica, a intrecut-o pe Diana, si asa a ramas (dar e vorba doar de 2-300 g).

Iar la aer le scotem in fiecare zi; daca nu era plimbare, ieseam pe balcon, oricat era de frig. Le imbracam gros, gros; numai nasucul era afara si ochisorii. Mai greu este acum cu iesitul, dar ne descurcam.


Pupicei la toata lumea!






Cosmina, Diana-Maria & Amalia-Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cosmi spune:

Janin, va dorim s-aveti o petrecere minunata duminica!
Isabela
Nicole
Sa primiti multe, multe cadouri!



Cosmina, Diana-Maria & Amalia-Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Janin spune:

Cosmina, multumim frumos pentru urari.Acum am putin timp de net,si am intrat sa va citesc. Suntem in pregatirile de pe ultima suta de metri.Luni o sa va povestesc cum a fost.
Pupici la mamici si bebici.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angi_gemeni spune:

Janin, aveti petrecere mare!!!
Multi ani, gemenute frumoase!
Sa-ti traiasca fetele, Janin si asteptam (po)vesti si foto de la voi!!!
Petrecere frumoasa!

Angi si gemenii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Theodora spune:

Yannis e pus pe sotii in ultimile zile...sau mai bine zis,nopti!!!
Acum trei seri a inceput totul!!!
La ora 22.00 le e sau nu somn,prichindeii sint in pat!
Urmeaza o scurta sedinta,bac un bilant al zilei si plnul zilei de miine si in 15-20 minute au adormit!
Dar uite ca Yannis avea alte planuri! Ma duc dupa 10 min sa-i vad,se auzea putin zgomot si cind intru in camera ce vad???
Yannis era in patul lui Alexandros,care era aproape adormit si se plingea ca nu-l lasa sa doarma,cu plapumioara trasa si cind m-a vazut a inceput sa-mi spuna KIA,MAMA KAKI! Adica Kalinihta (noapte buna) ,mama,dorm cu Alexandros!!!
L-am strigat repede si pe Makis,nu trebuia sa piarda aceasta imagine,erau asa de frumosi impreuna in patut!!!
Din pacate nu e posibil sa doarma doi copii in patul de bebe pe care inca il folosim,asa ca a trebuit cu cuvinte frumoase,dar nu prea convingatoare pentru el,sa-l mutam la el in pat!

Timp de aproape 1 ora l-am vinat pina a adormit obosit de atita catarat!!!
Da,a-ti inteles bine,cum intorceam spatele si inchideam usa camerei lor,se scula si hop din nou in patul lui Alexandros,care la un moment dat a hotarit ca nu-i pasa cum vrea Yannis sa-si petreaca noaptea si adormise!!!

In seara urmatoare a fost rindul patului meu! Vroia cu orice pret sa doarma la mine in pat,desi eu nu-i iau in pat decit in cazuri foarte serioase,adica de boala si chiar si atunci,daca se linistesc,ii duc cu grija la ei in pat! Aici nu a insistat prea mult,dar ca sa-mi dea mie de scris azi,a hotarit sa schimbe patul cu Alexandros,lucru la care a consimtit si dl Alexandros...cind m-am dus pentru a nu stiu cita oara sa vad daca au adormit,adormisera...dar in patul lui Yannis era Alexandros si invers! M-a bufnit risul si plinsul...ce copiii destepti si nazbaticii,ce norocoasa sint ca sint ai mei!!!


Aseara a fost insa cea mai "melodioasa" noapte!!!
La noi au fost alegeri ieri si asteptind sa vad cine a cistigat,apoi gasind un film la tv,am intirziat sa dorm!
Cind la ora 03.00 dimineata am stins tv si m-am dus si eu ultima la culcare,nu am fost prea norocoasa!!! Dupa o jumatate de ora,Yannis a inceput sa strige,MAMAAAA,GALAAAA!!! Vroia lapte,lucru care se intimpla rar cu Yannis,de obicei Alexandros se trezeste si cere lapte in mijlocul noptii!!!
Ma rog,m-am comformat "poruncii",i-am dat 250 gr lapte si dupa ce la baut...a inceput show-ul!!!
Nu stiu daca in Romania se aude un cintec brazilian care se cheama Thsu-Thuca,se pronunta JUJUCA!!!
Ei,Yannis,a hotarit ca e momentul potrivit sa invete acest cintec si a inceput la 4 dimineata sa cinte GUGUCAAA,GUGUCAAA...de zeci de ori cu mici pauze! Trebuia sa fi-ti aici sa-l auziti,muream de ris in pat,bagata sub plapuma ca sa nu ma auda si sa prinda mai mult curaj...Si cind la un moment dat am crezut ca a adormit,eu intre timp nu i-am vorbit deloc,aud din nou Gugucaaa,de data asta STEREO!!!
Ma duc in camera si Yannis era calare pe Alexandros,care cinta in somn gugucaaa!
L-am pescuit de acolo,i-am zis foarte serioasa ca acum lumea doarme si nu vreau sa mai aud de gugucaaa...
A adormit la ora 05.00,dupa ce mai a pronuntat de citeva ori cuvintul magic,asa ca sa-mi arate cine e sef!!!

Offf!!!



Theodora, Alexandros, Yannis
2 ani pe 03.Aprilie.2004.
http://community.webshots.com/user/theodorapap
Si aici mica mea familie:http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Theodora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danadarla spune:

Buna, ma bucur sa va gasesc mamicilor de gemeni! Eu sint cea cu tripleti, Jonathan, Ashley si Matthew!
Cred ca (intocmai ca si voi) mi-as putea face singura un forum sa il umplu cu povesti despre ingerasii mei. Sint cuminti ai mei; ma gindesc de multe ori ca unele mamici se pling mult mai mult cu unul singur. Ai mei dorm toti odata (de doua ori pe zi), seara sint in pat la ora 22:30 si se trezesc dimineata la 6-7:00, incepind de pe la trei luni tot acelasi program l-au avut. Asa mai apuc si eu sa fac cite ceva prin casa. Dar, pe linga aceste minuni mici care au venit in familia noastra acum 18 luni, eu am un cadou tot la fel de mare, un sot superb si exceptional care de cind s-au nascut copiii sta cu ei acasa, eu lucrez in timpul zilei. El si-a pierdut serviciul tocmai cind ma puteam eu intoarce la lucru - asa de perfect au lucrat imprejurarile - pentru ca oricum ne doream ca unul dintre noi sa stea acasa cu copiii. Alex (scumpul meu sot) a facut o treaba excelenta cu ei in tot acest timp - ma gindesc de multe ori ca poate nici eu nu as fi facut fata atit de bine cu ei.
Despre copii, ce sa va spun? Nu am probleme cu ei deloc cu mincarea, mininca orice si fara prea multe comentarii (inafara de fetita care intocmai ca si mama ei nu mininca fasole verde nici in ruptul capului). Sint multe lucruri mici care intervin bineinteles la copii de virsta lor, cum ar fi muscatul de ex. Matthew are obiceiul asta si cum nu-i convine ceva, musca! Ceilalti doi, saracutii, au uneori urme - dar se pare ca a inceput sa o ia mai usor cu muscatul acum. Am observat ca trec prin faze de genul asta, dar nu-i tine mult. Depinde cita atentie le dau cind ma testeaza sa vada daca le merge.
Eh, despre copii putem vorbi mult si bine - niciodata nu se sfirsesc povestile. Doar una sa impartasesc cu voi, de care mi-am amintit citind un mesaj mai sus cu privire la patuturi si timpul de culcare: intr-o zi cind sotul meu i-a pus la culcare de prinz, dupa un timp l-a auzit pe Jonathan miriind si din moment ce stim care e motivul dupa plins, s-a dus sa vada care e problema: Jonathan era agatat de patut, se tinea doar cu miinile pe partea dinafara a patutului si nu indraznea sa sara pentru ca nu atingea cu picioarele pe pamint. Se catarase afara din patut, isi impinge corpul numai in miini si desi patutul e destul de inalt, ii vine pina la umeri gardutul, a reusit sa iasa afara. Cred ca va fi alpinist, copilul asta!
Pe mai tirziu, dana si cei trei!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Theodora spune:

ALBUMUL GEMENILOR

TRIPLETII:
Danadarlahttp://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=danadarla

Cristinacsa: http://cristinacsa.bei.t-online.de

Tamara: http://community.webshots.com/user/tamarutza

simonoro: http://community.webshots.com/user/simanoro
http://www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro

angi_gemeni: http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=angi_gemeni

cosmi: http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=cosmi
http://community.webshots.com/user/amadia2002

janin: http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Janin

miruna2bebei: http://groups.msn.com/breten/8luni.msnw
(Miruna nu sint sigura de poze.Am gasit site-ul tau la profil si am dat peste pozele de mai sus!)

cameliaH: http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=CameliaH

Podeanu(Daniela) :http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_cat.asp?numeX=Podeanu
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Podeanu

Ioana77: http://community.webshots.com/user/ioanabadea

Theodora :http://community.webshots.com/user/theodorapap
htpp://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+2&mid=188&cid=3737

tina75: http://home.t-online.de/home/markus_nickel/Lukas_Alex/lukas_alex.html

odaianahttp://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=odaiana


Listuta gemenilor:

TRIPLETII NOSTRII:
Danadarla-Jonathan Alex,Ashley Constance,Matthew Jacob - 17.08.2002


miruna2bebei- Razvan si Serban-08.01.2003.

Tina75- Lukas si Alexander-20.01.2003

monicamihaela- Irina si Vlad- 12.12.2003

Ioana77- Yann si Philip-28.01.2004

CameliaH - Maria si Ioana - 01.02.2002

angi gemeni - Andrei Ioan si Andreea Maria - 08.02.2002

Janin- Isabella si Nicole-10.03.2002

Theodora - Alexandros si Yannis - 03.04.2002

Tamara - Daria si Catalin - 15.04.2003.

cristinacsa-Alexandra si Carina-22.07.2002.

simanoro - Stefania si Daniel - 05.08.2003

odaiana - Mare si Sara -10.08.2003

Oana(lucamatei)-Luca si Matei-05.09.1999

Podeanu(Daniela)-Denisa si Eduard-03.10.1995

Cosmi-Diana-Maria si Amalia-Ioana-16.10.2002


Dana,bine ai venit printre noi!
Tripletii tai sint dulci foc! Felicitari si pentru minunatul tau sot!




Theodora, Alexandros, Yannis
2 ani pe 03.Aprilie.2004.
http://community.webshots.com/user/theodorapap
Si aici mica mea familie:http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Theodora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danadarla spune:

Bine v-am gasit pe toate! Ce bine e sa stii ca mai sint mamici la fel de fericite ca mine!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana77 spune:

La Multi Ani Mamicilor !
O Primavara Frumoasa alaturi de cei dragi!


Dana
Bun venit! Sunt superbi copii tai! Sa fie sanatosi si sa creasca mari si fericiti!

Janin
La Multi Ani! Sanatate si bucurii multe sa aveti!

Cosmina
Multumesc pentru sfaturi! Din fericire m-a ocolit raceala. Dar voi tine minte ce mi-ai spus!

Theodora
Super povestile tale! Ai talent la povestit!

Va multumesc pentru ideile de cadou. Momentan i-am luat cel mai mare joc pe care l-am gasit (pt varsta ei, desigur).
Bratara de aur i-a luat bunica ei la nastere. Cercei i-am luat eu si are o gramada de perechi (dar ii poarta pe cei de la mine :-)) ).

De-abia astept sa am si eu ce va povesti despre peripetiile Arturicilor. Insa noi suntem inca la stadiul (frumos ce-i drept!) in care invatam sa zambim, sa chiraim, etc.

* Noutatea zilei (de ieri): Philip se intoarce de pe burta pe spate! Si repeta figura de cate ori are ocazia.

* Noutatea zilei (de azi): am iesit afara cu caruciorul (ieri a fost prima iesire dar cu amandoi in brate la mine). Cred ca le-a placut - au dormit toate cele 30' cat am stat.

O seara linistita,

Ioana, YANN & PHILIP - 1 luna si 1 sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cosmi spune:

Bun venit, Dana! Sunt minunati copiii tai! Sa-ti traiasca! Sa creasca mari sanatosi si fericiti!

Felicitari pentru progresele micutilor, Ioana!

Theodora, sunt tare nastrusnici gemeneii tai! Am ras singura in fata calculatorului!

Sa va spun si eu o faza:
De curand, fetitele mele au invatat sa faca "draga, draga".
Azi, dupa ce le-am pus pe amandoua in patut, sa se mai joace putin inainte de culcare, le-am intrebat "Cum facem draga, draga?"
Erau amandoua in fundic, una langa cealalta. Ami a inceput sa o mangaie pe spate pe Dia. Dia a vrut sa se ridice in picioare, dar Ami a tras-o inapoi "Ei, stai ca n-am teminat!" Au fost tare dulci!

Stire de ultima ora: am reusit sa pun cateva poze pe webshots. Iata adresa http://community.webshots.com/user/amadia2002





Cosmina, Diana-Maria & Amalia-Ioana

Mergi la inceput