Cindva a fost si el un bebelus plin de viata ...

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns angel_jp spune:

Regret am vrut sa spun situatie..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nematics spune:

Dragilor,

am vazut mesajele de aici despre Ionut acum o zi, am incercat sa fac si eu dupa puteri si sa raspindesc anuntul despre situatia lui Ionut pe cite forumuri am stiut;

nu-l cunosc personal, dar ii doresc din tot sufletul sa se faca bine!

pentru cei/cele care sunt in Romania si sunt mai aproape de Ionutz:
si pot ajuta efectiv: ca urmare a postarilor mele, am primit un mesaj de la cineva care vrea sa ajute; va rog luati legatura cu persoana respectiva, pun mai jos emailul primit de la ea; eu nu sunt in Romania, pentru moment.

Mesaj primit prin email, de la Mihaela, in legatura cu situatia lui Ionut:

From: "Mihaela Goga" <just_mihaela@rogers.com> Add to Address Book
Subject: pentru cazul tanarului din Vaslui
Date: Sat, 27 Mar 2004 19:57:44 -0500

Trebuie contactat
JAF MINISTRIES
The Disability of Jony Eareckson Tada
Post Office Box 3333, Agora Hills, California, 91301 USA
Tel : 818 707 5664 (sun eu luni daca imi trimiteti ceva hartii stampilate ca apoi sa le trimit prin fax sau e mail)

Ar fi bine sa trimiteti o scrisooare chiar si voi !

Mai am un proprietar de post de radio din State, numai ca nu reusesc sa deschid mailurile de acasa (mi-am pus tot ce a fost important pe un CD, nu reusesc sa deschid mailurile, au extensia ".dbx" -- daca puteti sa ma ajutati, poate reusesc sa il contactez)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maana spune:

Foarte,foarte curand va fi gata un site al lui Ionut, unde se vor gasi si documente semnate si stampilate de la Spital, documente oficiale, asadar. Era aproape gata, dar s-a schimbat curriculum-ul sau medical: de la recomandare de consult in strainatate la recomandarea clara de a i se face transplantul medular.In 1-2 zile sper sa fie totul gata. Doamne ajuta!
Pe noi toti...

Mergi la inceput

Multumim tuturor celor dintre Dvs. care l-au ajutat pe Ionut si cu vorbe bune si cu ceva banuti, momentul transplantului se apropie si speram sa adunam incet-incet toata suma, chiar daca acum suntem departe de a avea toti banii. Dumnezeu e mare si stim ca il va ajuta pe Ionut pana la capat...

Daca mai stiti Dumneavostra oameni care se pot dispensa de o suma micuta de bani, trimiteti-le mesajul acesta:

Fac acest apel catre acei dintre Dvs. carora le sta in putere si au posibilitatea sa ajute un adolescent sa-si continue zborul, frant de nemilosul cancer. Ionut Ripanu este elev in clasa a XII a la Liceul Teoretic "Emil Racovita", sectia matematica-informatica, Vaslui si anul acesta ar fi trebuit sa sustina bacalaureatul si sa mearga la facultate. Pentru el, insa, primordial acum este sa poata merge intr-o clinica din Italia pentru un transplant de maduva osoasa care este o operatie foarte costisitoare, in jur de 100000 Euro(Ionut nu are nici frati si deci nici donator de maduva ceea ce face transplantul mai dificil si mai costisitor decat in alte cazuri). Ionut este internat acum la Institutul Oncologic Bucuresti "Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu" sub ingrijirea Dnei Dr. Florica Enachescu pentru o noua cura de citostatice si radioterapie in urma unei recaderi severe a bolii de care sufera din 1999(Leucemie limfoblastica acuta tip B).

Familia - Gabriela, mama educatoare la Gradinita nr. 5 Vaslui, tatal somer- nu reuseste sa adune suma colosala pentru transplant... Daca printre Dvs. exista oameni care il pot ajuta - cu cat de putin - va multumim din adancul sufletelor si Dumnezeu sa va ajute! Orice contributie este extrem de importanta pentru Ionut. In curand el va avea si o pagina web, pana atunci daca doriti sa vedeti un adolescent in SINGURA EXCURSIE in care a mers in viata lui, exista o fotografie din care va zambeste un pic chinuit...

Acesta este contul deschis pentru Ionut(pe numele Ripanu Costica-tatal)
BRD -Suc.VASLUI
cont: SV 1954263800 /lei

sau pentru cei dintre Dumneavoastra aflati in alte tari , daca aveti posibilitatea de a-l ajuta pe Ionut:

ROMANIAN BANK FOR DEVELOPMENT-GROUPE SOCIETE GENERALE
1-7 ,ION MIHALACHE BLVD.-BUCHAREST
BRANCH:VASLUI
SWIFT CODE:BRDEROBU
ACCOUNT:SV 8074983800 EURO
Beneficiar: RIPANU COSTICA-VASLUI, STR.GHEORGHE RACOVITA BL.194,SC.B,PARTER,APART.19

Aceasta este , de altfel, adresa lui Ionut Ripanu si a familiei lui.Telefon: 0235-311887
Tel lui Ionut unde ii puteti transmite gandurile/sugestiile voastre:0722-811790 sau e-mail-ul sau: ripanu.ionut@email.ro sau iripanu@yahoo.com

Dumnezeu sa va ajute pe Dvs. si pe ingerasii Dvs.!

Mergi la inceput

Aceasta este prima pagina din site-ul lui Ionut...

My name is Ionut Ripanu, I’m from Vaslui – Romania and I invite you to visit this site.
You can take this visit as a simple visit in a destiny.
I consider myself a normal teenager, with hundreds of dreams, hopes and plans for the future, as any teenager in this world.
I’m lucky to study in a good highschool, to have parents who love me and many friends.
Nevertheless there is a dark part in my life, that – if you want and have the possibility – you could light a little bit: in the year 2000, when I was just a kid, I received the diagnosis of a terrible disease, a kind of blood cancer, called accute lymphoblastic leukemia type B. You may read here about the evolution of my disease.
My salvation could be a marrow transplant, but this supposes a very difficult and expensive surgery that cannot be done in Romania.
The cost of the transplant is aproximately 100,000 Euros. It would be cheaper if I had brothers to donate the marrow or if I had a compatible donor. But I don’t have anything: no brothers, no donor and, which is the most important, no money.
The economic status of my family is very modest (my mother is a kindergarten teacher at No.5 Kindergarten in Vaslui, and my father is unemployed for the moment, an ex-employee of Hiltrom Vaslui) and we could have this money in almost 50 years…
But we hope to find resources in you, PEOPLE AND FELLOWS.
I know there are huge reserves of sympathy and kindness in the world and I hope to find them in order to have the strength to go on…
The accounts for the transplant donations are:

SV 1954263800 lei opened at BRD – Branch of Vaslui, on the name of my father – Ripanu Constantin

or(for another countries):

ROMANIAN BANK FOR DEVELOPMENT-GROUPE SOCIETE GENERALE
1-7 ,ION MIHALACHE BLVD.-BUCHAREST
BRANCH:VASLUI
SWIFT CODE:BRDEROBU
ACCOUNT:SV 8074983800 EURO
Beneficiar: RIPANU COSTICA-VASLUI, STR.GHEORGHE RACOVITA BL.194,SC.B,PARTER,APART.19

My address: VASLUI – Str. Gheorghe Racovita, Bl.194, Sc.B, ap.19, parter (ground floor); phone number: 0235-311887 or 0722-811790
I would like to add that I am a patient of I. Trestioreanu Oncological Institute, Bucharest beginning with the year 2000, Department of Oncopediatrics, and the doctor who helped me and treated me during these difficult years is Dr. Florica Enachescu.
She can confirm you that in March 2004 I had a third relapse of the disease and THE TRANSPLANT IS URGENT.
THE TIME IS NOT PATIENT WITH ME ANYMORE!…
But I still hope and I trust people, life and God!

Mergi la inceput

Maana,

citeva persoane din Canada vor sa contribuie, cu cit pot; sumele nu sunt mari iar comisioanele de transfer sunt aberante in astfel de situatii; parca am citit undeva ca intr-un caz similar (tot cu persoane din Canada) s-a creat un cont in banca in Canada pentru donatii; se pare ca trebuie sa fie o organizatie umanitara care sa poata deschide contul, nu o persoana particulara;

stiu, sunt informatii vagi - poate ai tu mai multe detalii, poate poti afla mai mult;

daca da: scrie-mi urgent si voi incerca sa transmit informatia la cei care si-au manifestat dorinta de a ajuta

Mergi la inceput

Am sa ma interesez, Nematics, nu stiu nici eu deocamdata cum se face, cum pot sa gasesc o varianta buna, nu stiu nici o organizatie umanitara in Canada. Am sa caut.
Multumim mult

Mergi la inceput

Maana,

intre timp am primit un mesaj privat aici pe forum cu numele unei persoane si telefonul, in Canada, care incearca sa stringa si sa trimita o suma mai mare odata, am inteles ca a reusit si e in legatura cu familia; am retrimis mesajul ei celor care s-au oferit sa ajute si nu stiu cum; nu pot sa fac inca public numarul de telefon, dar daca cineva din canada citeste acest mesaj si vrea sa ajute, sa lase informatia si aici, sau sa-mi trimita mesaj, si-i voi(vom) transmite cum sa ia legatura cu persoana respectiva

Mergi la inceput

Exista intr-adevar, 2 persoane, doi oameni sufletisti din Canada care au intrat in lagatura cu onut si cu familia lui si l-au si ajutat cu cit au putut si Dumnezeu ii va rasplati pentru bunatatea lor.. E un lucru mare sa ajuti un copil necunoscut, de undeva dintr-un colt al lumii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lili_g spune:

Am neaparata nevoie de poza lui Ionut sa o postam pe un site.
www.goodsites.ca/hope
Unde pot gasi poza?
Maana ajuta-ne.

Lili

Mergi la inceput