La France (2)
Raspunsuri - Pagina 8
Aurelia spune:
Felicia nu fi trista si nu te dezamagi cea mai mare bariera intre noi si lumea din jurul nostru este limba ,in functie de cit de bine o vorbesti poti si sa comunici cu ceilalti un an de zile nu mi-a gasit nici eu locul si plingeam si ma zbateam simteam aceasta bariera a limbi de netrecut ,chiar si acum oamenii ma mai privesc ciudat citeodata ,eu stiu ,ca si cum as avea trei mini s-au trei picioare ,si chiar si acum simt lipsa unei relatii de prietenie asa cum numai cu prietenii mei romini am avut ,am tot timpul senzatia ca prieteniile aici sint superficiale si fara continut in afara de familia sotului parca nimeni nu este asa cum as vrea eu sa fie ,nici vecini nici prietenii,eu nu reusesc sa ma simt la fel de bine cu ei cum se simte sotul meu!!!!te sarut si Bine ai revenit!
Aura&Luca,2 ani!
"Daca dragoste nu e nimic nu e"
http://yamafoto.com/?ref=6538
delphin spune:
Bun venit pt. SMART si chatonel!
Vad ca am ramas in urma cu prezentatul, deci:
28 ani, casatorita cu un roman, de 4 ani aici, un bb de 9 luni pe 7 martie, imi place zona in care locuiesc, "capitala mondiala a cassulet-ului". Stiti ce este cassulet? A-ti mancat deja?
Cam atat, pupici!
lu.more spune:
Am mancat odata in Romania mancare de fasole, iar sotul meu, cand a vazut-o in farfurie a zis: "hmmm! cassoulet!", iar fratele meu: "da, da, fasule!"
Ce mai radem cand ne amintim!!!
« C’est une grande folie que de vouloir être sage tout seul. »
La Rochefoucauld
chatonel spune:
quote:
Originally posted by oana cretu
Asa am trimis eu la fete, chatonel, le-am luat de pe lista si le-am trimis mesaje! La tine nu apucasem sa ajung!
oana-cannes
"Si maine mai este o zi..."
oana, daca mai sint de trimis, te pot ajuta, numai sa-mi spui unde-ai ramas...
Toulouse, la ville rose
oLo spune:
'neatza frantzuzimea romana!
Oh ce m-am necajit ieri ca serverul a fost down :( n-am prea putut sa comunic cu voi ;). Fetelor, nu intratzi pe messengeru' lu' iahu? Io mi-s ochisor pe acolo. Va astept cu mare drag sa comunicam si-n direct.
Si acum ghicioroarea zilei: cine poate se 'traduca' urmatoarele cuvinte, spuse de fiica-mea a mai mare (25 luni trecute fix):
papu (indiciu - e ceva de pus pe cap)
tabu sau uuuu tabuuuu (cand ies aburi din ceva)
atan mama, atan (e transcriere fonetica)
ovoa mama, ovoa papa (tot fonetic)
voavoa sal (idem)
(precizez ca-s cuvinte in fr)
Sunt super incantata ca Emma a fost trecut ieri prin perioada de proba la halte jeux. A stat acolo aproape 2 ore si a fost f apreciata de asistentele maternele de acolo. De acu' inainte are feu vert la halte jeux: 2 ore juma pe saptamana.
Si KiKi a fost 'acceptata' desi n-are decat 9 luni si acolo primesc numai copii de la 18 luni in sus. Cica daca avem raspuns negativ de la cresa (comisia pt cresa se reuneste pe 9 martie) va putea sa vina si KiKi odata cu Emma. yupiii!!! ce fete mari am!!!
Bisous,
Mihaela
lu.more spune:
'neata, oLo!
Si-acum raspunsul meu la ghicitoarea ta:
papu = chapeau
tabu sau uuuu tabuuuu = ça brûle (frige!!!)
atan mama, atan = attends maman, attends (adica stai, mami, unde pleci fara mine??)
ovoa mama, ovoa papa = au revoir maman, papa (adica in final plecati fara mine!)
voavoa sal = aici nu sunt sigura.... ne spui, nu ne mai fierbe!
« C’est une grande folie que de vouloir être sage tout seul. »
La Rochefoucauld
georgianab spune:
Buna Mihaela!
Pe "ovoa" il ghicisem si eu pentru ca il aud zilnic. Si mai aud "voala" care nu are nevoie de ghicitoare. Din pacate noi ne-am oprit aici la 2 cuvinte ca n-avem decat 23 de luni.
Irina mea merge la gradinita de vre-un an, acum a ajuns la 8 ore pe saptamana. Si de o saptamana facem acomodarea la grupa mare.
Mie mi-au respins cererea de cresa pentru ca nu lucrez. Stiam chestia asta, eu depusesem cererea in ideea ca imi caut servici si daca gasesc sa am deja cererea depusa. Ei s-au grabit insa si au bagat-o la comisie si au respins-o (normal) pentru ca nu lucrez.
Intre timp a venit noua lege a imigratiei si m-am resemnat.
delphin spune:
Nu este rau ca idee, chatonel, in plus al meu pui face 9 luni duminica. Mai putem aprofunda problema. Sa vorbesc si cu al meu sot si mai vedem...