Lenea ....ce faceti cu ea!?
Raspunsuri - Pagina 2
lucamatei spune:
frumos subiect...la Billy in momentul in care s-a insurat a uitat sa faca tot...caci inainte in Germania cit am stat 2 ani inainte de casatorie, ce mai smotruia, acuma da cu matura ca a plantat 5 pomi in gradina si a intrat ca....incaltat cu 3 deste de noroi pe pantofi.......doamne,daca nu ar fi femeile astea ar minca fulgii din perna pe cuvint...Mersi de raspunsuri
oana olson
Lauraa spune:
Cunosc fenomenul prea bine....
Si al meu e lenes si neindemanatic. Ca sa puna mana pe ceva trebuie intai sa ne certam ca orbetii, nu poate sa faca de la bun inceput.Si nu vorbesc de spalat vase sau aspirat,etc. Vorbesc de chestii pe care eu chiar NU POT sa le fac, cum ar fi mutat de mobila,dat gauri in pereti,pus galerii de perdele, fixat lustre in tavan,etc. Ne-am cumparat de cateva luni un cantar de bucatarie care trebuie fixat pe perete. Si acum sta in cutia lui. Cateodata,cand ii e lumea mai draga la computer sau la TV il chem sa stea cu cantarul in mana pe post de perete ca sa cantaresc eu niste carne sau un mar... . Si se executa dar nu ar pune mana sa traga doua gauri si sa-l fixeze. Lasa ca va veni bb si o sa-l pun in fiecare zi pe post de cantar, poate se urneste. Lustra din dormitor sta stramba, desprinsa dintr-un surub de doi ani, de cand ne-am mutat aici. De pe partea lui,asa sa stea. Poate ii cade intr-o noapte pe genunchi,tare-as mai rade ( nu e mare sau periculoasa). Gunoiul il duce numai daca nu mai e loc de un ac in el. Daca-i spun sa faca ceva, o face,dar trebuie muuuulte rugaminti, amenintari si tot arsenalul.
bibi spune:
ma scuzati dar cand am citit cuvantul GATA mi-am adus aminte de un banc.
Pe scurt.
Trei femei, de nationalitati diferite, se intalnesc si se vaita fiecare de sotul ei, ca nu face una ca nu face alta...
Ia prima atitudine, zice GATA, nu mai face nimic in casa, si dupa 3 zile sotul se sesizeaza si incepe sa se comporte conform dorintei consoartei.
A doau pateste la fel.
Romanca noastra zice si ea GATA si apoi: " In prima zi n-am vazut nimic, a doua zi la fel, n-am vazut nimic, a treia zi ...parca am inceput sa zaresc cu ochiul stang".
bibi spune:
ma scuzati dar cand am citit cuvantul GATA mi-am adus aminte de un banc.
Pe scurt.
Trei femei, de nationalitati diferite, se intalnesc si se vaita fiecare de sotul ei, ca nu face una ca nu face alta...
Ia prima atitudine, zice GATA, nu mai face nimic in casa, si dupa 3 zile sotul se sesizeaza si incepe sa se comporte conform dorintei consoartei.
A doau pateste la fel.
Romanca noastra zice si ea GATA si apoi: " In prima zi n-am vazut nimic, a doua zi la fel, n-am vazut nimic, a treia zi ...parca am inceput sa zaresc cu ochiul stang".
voljena spune:
daca as avea leac la lenea mea ce bine ar fi... de a lui nu ma plang decat in perioadele in care ma consider pe mine harnicuta ca albinuta (anul asta inca nu am intrat in faza asta).
cezarutza spune:
Stati mai fetelor ca vine 8 martie ....
Eu tare curioasa sunt daca isi va schimba atitudinea fata de treburile din casa, macar in perioada asta. Pentru ca, daca va crede ca scapa doar cu un cadou - se inseala amarnic.
Si vreau sa incerc una dintre strategiile adoptate de voi - lista cu treburi si impartirea sarcinilor . Mi se pare cel mai echitabil, iar daca voi reusi sa fac asta fara surle si trambite , voi fi foarte mandra de mine.
dar sa treaca 8 martie..........
si vede el dupa aia.........
va multumesc ca impartasiti aici experienta voastra !
coral spune:
Esti sigura ca el ar vrea sa-si schimbe serviciul? Eu cred ca barbatii sunt mult mai tematori de schimbari si de a incepe ceva nou.
Daca el nu vrea poate inca nu e decis, de ce nu ii trimiti tu resumeul unde crezi ca i-ar place, daca primeste raspuns si nu vrea sa se duca nu e nici un bai, merita incercat...
Lasa-l pe el singurel cu copiii citeva zile pe saptamina citeva ore. Trimite-l afara cu ei, in parc, la joaca... Ca sa poata aprecia munca ta trebuie sa realizeze in ce consta.
Eu nu cred ca la al meu e lene, lui ii e mai simplu si comod sa nu faca. Din punctul lui de vedere curatenia si toate treburile casnice sunt timp pierdut cu prostii.
There is a difference between knowing the path and walking the path.
camelia-daniela spune:
Al meu s-a dat pe brazdä acuma...si nu am fäcut nimic!!!...dar probabil i-au trebuit 19 ani sä-si dea seama!!...si in plus, faptul cä am 2 servicii!!
Cind vin acasä, este ordine in bucätärie, mincarea fäcutä, face cumpäräturi, mä intreabä: "ti-e foame?"...ce intrebare!!!...imi pune sä mäninc, imi präjeste piine etc...restul treburilor le fac eu...träiascä tehnica din zilele noastre!!!
Inainte era de groazä!!...nici mäcar treburile de bärbat nu le fäcea!!...sau cind le fäcea, mä enervam si ii spuneam sä se uscheascä de acolo, cä fac eu!!...nu de alta, dar pe ce punea mina, strica!!
Eu am fäcut totul cu bravurä...el aducea banii acasä...si bine fäcea!!
Dar cind eram obositä nu mai fäceam nimic!!...si cind incerca sä-mi spunä de ce nu am fäcut, ii täiam o privire fulgerätoare, cä se räzgindea!!
O perioadä de timp, fäceam curätenie ca nebuna si recunosc, nu-mi pläcea sä mä duc extra sä arunc gunoiul...cind venea acasä si vedea gunoiul nearuncat mä intreba ce am fäcut toatä ziua cä nici gunoiul nu l-am aruncat!!
Nu am zis nimic...ba o datä am spus cä "n-am fäcut nimic!!"...si am täcut...de atunci chiar cä nu am mai fäcut nimic...in afarä de mincare si dädäcirea copiilor si in rest...am aruncat numai gunoiul!!!...sä vezi ce multumit era domnul!!
Cami.
Jeff spune:
Prietenul meu de dinainte facea de toate: curatenie, mancare, dus gunoiul, ba si mai spala din cand in cand, si nu l-am apreciat prea mult per total si din cauza ca altceva nu facea, ma refer la cariera - nici nu se gandea sa miste ceva (e adevarat ca eram studenti, dar eu deja munceam si eram singura care castiga in casa).
Dragul meu sotior, pentru ca e maare doctor, deh, nu face nimic, dar NIMIC !
Eu duc gunoiul, eu spal, in weekend eu stau cu Anna si fac cele mai grele chestii: spalat, dormit cu copilul (care da pumni in nas toata noaptea), curatenie la fel - nici nu stie cum arata aspiratorul si altele.
Recunosc mancare facea soacra mea, dar nici daca as face eu nu ar manca pt ca "nimeni nu gateste ca maicasa".
Pe copil nu a pus mana vreodata sa-l schimbe de pampersi sau sa-l spele. De dormit, nici gand - el trebuie sa se odihneasca !
Am uitat sa va spun ca si eu lucrez f. mult: de dimineata pana seara si vin obosita acasa, iar el, de multe ori ajungand mai devreme decat mine ma asteapta sa-i pun tot eu masa si sa spal vasele murdare.
Clanta la intrare cade periodic, lumina palpaie in dormitor, de zugravit si renovat casa cica ne apucam si noi la primavara-vara, sa o vad si pe asta!
Asta este: de el nu ma despart din cauza asta, are multe alte calitati si cu tot scandalul din lume tot nu se schimba:
melania
anapharm spune:
......
" Lenesul are intotdeauna chef sa faca ceva, dar incepand de maine"
Vauvenargues
Eu am un sot de admirat. Spala vasele zilnic, curatenie in bucatarie, aspiratorul si masina de spalat doar el le atinge... Mie imi ramane foarte putin si uneori ma intrerupe si ma trimite sa stau pe canapea sa ma odihnesc si face el tot. Baia ramane teritoriul meu si mania zilnica, imi place s-o vad curata si parfumata cu toate minunile.
Va doresc s-aveti si voi un sot la fel de harnic
Ana 18 saptamani
"Cand iti ploua in suflet, fa-ti umbrela dintr-o bucurie".
Ana Burtch