"Barfe" culinare

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Adela spune:

quote:
Originally posted by roxanaz

stai Adela ca nu e chiar asa.
fierul exista in spanac, dar ce spunea Maria e ca alte alimente contin mult mai mult fier, deci doar "publicitatea" e cea care mai da pe de laturi. in orice caz, fierul este absorbit de organism in proportie de CEL MULT 10% din ce mincam noi, din cauza proprietatilor lui chimice.
iar cu laptele....e adevarat ca intareste oasele, dar alte categorii de lactate (brinzeturile in special, ptr ca contin si caseina) au un aport mai mare de calciu.
Roxi

""Fictiune - Conteine 90% apa iar continutul de fier este de 35mg la suta de grame. in plus spanacul contine si acid oxalic care "leaga" fierul, impiedicand organisum sa-l asimileze."""
Publicitatea Da, la asta m-am referit si eu, cum ziceam: Ma intreb de ce s-au lansat totusi altfel de teorii. Spanacul SURSA de fier!

~~ Adela & Julia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonaM spune:

quote:
Originally posted by roxanaz
Simona noi am zice dar depinde de atitea lucruri....de stare ta fiziologica, de ce fel de activitate ai (sedentara / activa), daca esti overweight sau nu, daca esti insarcinata, alaptezi sau nu...samd.pe scurt o femeie intre 25 si 40 de ani cu activitate fizica moderata (desk work si ceva munci pe acasa) fara probleme clinice si stari fiziologice iesite din comun are nevoie de un aport zilnic de 2000-2200 calorii.daca vrei sa slabesti cobori la 2000, dar nu mai jos de 1800 ca dai in alte prostii.daca esti insacinata / alaptezi urci la 2500.acum normal ca depinde ff mult din ce iei caloriile alea, e mai bine sa fie din protein / fibre si glucide cu ardere lenta (fructoza, samd) decit din lipide si glucide cu ardere rapide (zaharuri rafinate de ex care ard repede, dau calorii instantaneu dar apoi te lasa cu "gaura in stomac" care trebuie umpluta rapid).asta e cam un curs intreg de nutritionism.....pupici,Roxi
roxi eu sunt la dieta din septembrie si eu maninc numai pe la 4 si atit...nu consum mai mult de 500 de calori pe zi....am slabit foarte mult nici mie nu imi vine sa cred cum am fost atunci si cum sunt azi,asa ca am intrebat sa vad cam cite trebuie.mona78

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Simona, eu sper ca asta cu 500 de calorii e o gluma...este ff putin si te poate duce la mari probleme....mai putin de 1200 de calorii nu se recomanda nici un regimurile de slabire monitorizate de medici, in marea obezitate.....tu de ce maninci asa putin? cite kg mai vrei sa dai jos?

Mergi la inceput

atita consum eu de la..am slabit enor de mult...poate curind o sa imi pun si poza pt ca le-am scanat si sa vedeti cum am fost de la size 22 la 12 acum port...de ex azi am mincat o salata de cruditati inainte de 6 si alceva nimic numai apa.eu tin cura din septembrie si nu m-am imbolnavit inca.o sa va trimit poza cu mine sa vedeti cum am fost si cum sunt acuma.mona78

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns louisea spune:

simona..nu vreau sa te sperii sau sa-ti dau indicatii pt ca nu sunt doctor dar cred ca ar trebui sa cresti numarul caloriilor..
si eu am urmat un regim ca al tau si corpul mi s-a dereglat..
acum as vrea sa ma mai ingras vre-o 2-3 kg dar nu pot.. nu sunt f slaba 1,70 - 50 kg..dar totusi.. mai creste numarul..
problema e ce mananci,cand mananci, cum combini..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Milia spune:

Bravo tie, Simona, ce vointa ai avut, esti un exemplu pentru multi. Totusi, cat timp esti inca sanatoasa, cred ca e bine sa mai introduci si alte alimente (care nu ingrasa - carne, oua, branzeturi, lactate), pentru ca organismul are nevoie si de altceva. Poate e bine sa alternezi perioadele de dieta cu altele, in care sa mananci cu grija, ca sa nu pui la loc ce ai dat jos. Nu poti tine toata viata regimul asta, si mi-e teama ca daca incepi sa mananci normal dintr-o data te ingrasi la loc, ba mai pui si in plus. Cred ca aceasta dieta nu ti-a fost recomandata de medic, nu-i asa? Nu-mi place sa dau sfaturi, dar esti o fata buna si mi-ar parea rau sa patesti ceva. Succes!

Mergi la inceput

nu mi-a fost milia recomandata de doctor dar ia fost recomandata la o americana de doctor...care in 2 luni a slabit 60 pound...nu stiu cite vine in romaneste....si eu in 10 zile mai maninc brinzeturi oua lapte iar 10 zile sunt stricte......am patit si eu la inceput ca mi-a fost rau de tot dar inceputul a fost mai rau.acum stau toata ziua sa imi introduc scanarul sa pot trimite pozele si nu reusesc nicicun...dar promit ca o sa le trimit cit de repede.mona78

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

wow Simona....30 d epuns inseamna 15 kg, e intr-devar un numar impresionant. daca iti faci niste analize din cind in cind si iei un supliment vitaminic.....e ok. in orice caz, felicitari si asteptam pozele!!!
Roxi

Mergi la inceput

o sa l;e pun in curind pozele dar trebuie sa mai asteptati u pic ca scanarul meu arata ceva wrong.promit ca o sa va trimit.mona78

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi69 spune:

Luisea,tu ce regim ai tinut?

Dia si bebe Rucsi

Mergi la inceput