Passion ---Mel Gibson

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gandacelu spune:

"indumnezeirea" omului- una din chestiunile capitale in teologia ortodoxa... care sigur nu se invata la cursurile pe care le-ai frecventat... daca te intereseaza caut nistre linkuri, exista siteuri foarte bune pe tema asta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tlaura spune:

...a studiat ceea ce s-a scris despre viata si moartea Lui rusinoasa si violenta de pe cruce, Il aduce in prim-plan intr-o lume violenta, razbunatoare, nerecunoscatoare, tare ipocrita !

[/quote]

Lily,s-ar putea sa fi inteles eu gresit contextul, dar asa cum reiese din ceea ce ai scris despre moartea lui Isus, nu mi se pare deloc sa fi fost "rusinoasa"; ba din contra, cred ca e cea mai demna si mareata moarte pe care cineva a avut-o. Nu s-a umilit, nu a implorat nu s-a plans. Ba mai mult, ii cerea lui Dumnezeu-Tatal, sa-i ierte pe cei care-l chinuiau si care urmau sa-l omoare. Asta e o moarte mareata, nicidecum "rusinoasa".

Pupici si toate cele bune!

Laura, mama lui Andrei

http://community.webshots.com/user/tcatlaura

http://www.imagestation.com/album/?id=4287441075&code=8712142&mode=invite

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DanaR spune:

quote:
Originally posted by cataghe
Intrebare: daca vedeam un alt film, cu un alt personaj, fara conotatii religioase, un film cu un om oarecare, pur si simplu, caruia timp de doua ore sa i se aplice acelasi tratament dincolo de limitele imaginabile ale violentei, oare as fi reactionat altfel? Catalina.

Da. Asa e draga Catalina... Din perspectiva in care pui intrebarea eu nu cred ca as fi privit filmul la fel... cu aceeasi emotie. Pe mine siplitatea si profunzimea dialogurilor m-a cucerit. Nu m-a impresionat sange... carne sfasiata... chinul crucii... Nu va pierdeti in detalii de imagine, va rog... Patiti ca talharul caruia ii sunt scosi ochii spre sfarsitul filmului... Pacatuiti cu privirea!!! Gresiti in a interpreta doar imaginile. Nu imaginea este cea dureroasa ... e cumplit de dureros mesajul filmului... Cel mai tare ma doare pe mine dragostea cu care Isus isi accepta soarta si isi saruta crucea...Noi am putea iubi cata de cat la fel aproapele nostru?... Asta e mesajul si pentru asta a fost Isus pe acest pamant... sa ne invete sa iubim....

Mai vorbim. DanaR

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lily spune:

<<Originally posted by tlaura
Lily,s-ar putea sa fi inteles eu gresit contextul, dar asa cum reiese din ceea ce ai scris despre moartea lui Isus, nu mi se pare deloc sa fi fost "rusinoasa"; ba din contra, cred ca e cea mai demna si mareata moarte pe care cineva a avut-o. Nu s-a umilit, nu a implorat nu s-a plans. Ba mai mult, ii cerea lui Dumnezeu-Tatal, sa-i ierte pe cei care-l chinuiau si care urmau sa-l omoare. Asta e o moarte mareata, nicidecum "rusinoasa".>>

Profetia din Isaia –cap.53- facuta cu multi ani inainte de a se naste Mesia, Fiul lui Dumnezeu arata cum va muri Isus pentru pacatele intregi lumi. Desigur moartea lui pe cruce a fost demna. Crucificarea era insa in acea vreme o moarte deosebit de violenta si considerata de lege si de comunitatea mozaica- a iudeilor, rusinoasa . Erau condamnati la moarte pe cruce tilharii, criminalii, cei care incalcau legea in mod repetat.

“1. Cine a crezut in ceea ce ni se vestise? Cine a cunoscut bratul Domnului?
2. El a crescut inaintea Lui ca o odrasla slaba, ca un Lastar care iese dintr-un pamint uscat. N-avea nici frumusete, nici stralucire ca sa ne atraga privirile, si infatisarea Lui n-avea nimic care sa ne placa.
3. Dispretuit si parasit de oameni, om al durerii si obisnuit cu suferinta, era asa de dispretuit ca iti intorceai fata dela El, si noi nu L-am bagat in seama.
4. Totus, El suferintele noastre le-a purtat, si durerile noastre le-a luat asupra Lui, si noi am crezut ca este pedepsit, lovit de Dumnezeu, si smerit.
5. Dar El era strapuns pentru pacatele noastre, zdrobit pentru faradelegile noastre. Pedeapsa, care ne da pacea, a cazut peste El, si prin ranile Lui sintem tamaduiti
.
6. Noi rataceam cu totii ca niste oi, fiecare isi vedea de drumul lui; dar Domnul a facut sa cada asupra Lui nelegiuirea noastra a tuturor.
7. Cind a fost chinuit si asuprit, n-a deschis gura deloc, ca un miel pe care-l duci la macelarie, si ca o oaie muta inaintea celor ce o tund: n-a deschis gura.
8. El a fost luat prin apasare si judecata; dar cine din cei de pe vremea Lui a crezut ca El fusese sters de pe pamintul celor vii si lovit de moarte pentru pacatele poporului meu? (vezi si Daniel cap.9.26)
9. Groapa Lui a fost pusa intre cei rai, si mormintul Lui la un loc cu cel bogat, macar ca nu savirsise nicio nelegiuire si nu se gasise niciun viclesug in gura Lui.
10. Domnul a gasit cu cale sa-L zdrobeasca prin suferinta ... Dar, dupace Isi va da viata ca jertfa pentru pacat, va vedea o saminta de urmasi, va trai multe zile, si lucrarea Domnului va propasi in minile Lui.
11. Va vedea rodul muncii sufletului Lui si se va inviora. Prin cunostinta Lui, Robul Meu cel neprihanit va pune (indreptati.) pe multi oameni intr-o stare dupa voia lui Dumnezeu, si va lua asupra Lui povara nelegiuirilor lor.
12. De aceea Ii voi da partea Lui la un loc cu cei mari, si va imparti prada cu cei puternici, pentruca S-a dat pe Sine insus la moarte, si a fost pus in numarul celor faradelege, pentruca a purtat pacatele multora si S-a rugat pentru cei vinovati. “ ( Isaia 53)

“dar noi propovaduim pe Hristos cel rastignit, care pentru iudei este o pricina de poticnire si pentru Neamuri o nebunie; dar pentru cei chemati, fie iudei, fie greci, este puterea si intelepciunea lui Dumnezeu. “ (1 Corinteni cap.1)
“ Impreuna cu El duceau si pe doi facatori de rele, care trebuiau omorati impreuna cu Isus.
Cand au ajuns la locul numit "Capatana, L-au rastignit acolo, pe El si pe facatorii de rele: unul la dreapta si altul la stanga. “ ( Evanghelia dupa Luca cap.23)
”Impreuna cu El au rastignit doi talhari, unul la dreapta si altul la stanga Lui. Astfel s-a implinit Scriptura, care zice: "A fost pus in numarul celor fara de lege". “ ( Evanghelia dupa Marcu cap.15 )

Modul la care Mel Gibson face referire in film, la suferinta atroce a lui Isus, m-a facut sa cred ca a vrut sa impresioneze pe cei a caror inima e impietrita din cauza pacatelor, a raului din inima omului.
O persoana ca el care timp de 12 ani dupa ce trece printr-o experienta care il marcheaza, il face sa Il caute pe Dumnezeu, studiaza ceea ce s-a scris despre viata Lui Isus –Mintuitorul omenirii realizeaza un film mai mult decit religios si vrea ca filmul sau sa isi atinga scopul.
Mie mi-a placut cel facut de Zefirelli . Acela m-a impresionat. Era intr-un an de Paste si mi se parea asa de uimitor si linistitor ca prin jertfa lui Isus facuta din dragoste pentru intreaga lume, dar si pentru mine sint iertata de toate pacatele. Marturisesc, de cite ori mersesem in biserica (sint ortodoxa din familie) nu pricepeam multe , slujba imi parea “inchisa” si eu nu gaseam cheia sa o deschid.
Apoi am citit citeva carti neo si protestante, m-am intrebat de ce acei oameni au alta viziune asupra bisericii, lui Dumnezeu , a Bibliei, asupra lui Isus Hristos . Pina si numele Il scriu altfel.
Am inteles ca fiecare din noi sintem unici-ceea ce pe mine ma impresioneaza pe alt om il poate lasa indiferent.
De 2004 ani-toata lumea numeroteaza anii de la nasterea Sa, Isus Hristos stirneste impotrivire, discutii, numele Sau este blasfemiat sau acceptat, idolatrizat. De ce multi oameni Il resping ? De ce alti Il accepta ?
Am citit multe experiente ale celor care nu mai gaseau nici-o cale de iesire din starile lor, din crize si dupa ce s-au pocait=s-au intors la Dumnezeu, acceptind ca Isus Hristos a murit pentru pacatele lor, au fost schimbati, au devenit alti oameni, gata sa sufere, sa fie batjocoriti , sa moara pentru El.
Iata ca si filmul lui Mel Gibson are un impact fantastic asupra publicului.
S-a spus ca doi spectatori au murit in timpul filmului-violenta din film i-a omorit sau soarta i-a adus acolo pentru a vedea Calea spre mintuire ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liris spune:

nu are legatura cu fimul .
are legatura cu credinta pura , cu care numai citiva alesi sunt inzestrati.
sper ca o sa va placa si o sa va aminteasca (celor care l-ati cunoscut la manastirea Antim).

http://www.formula-as.ro/articol.php?nrrev=611&&codcapp=199&&numecapp=Spiritualitate&&culoarebgr=1a60a8

Mergi la inceput

liris

nu stiam ca Pr Adrian a plecat de la Antim

multumesc pentru articol!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cleomax spune:

gandacel,

nu cred ca exista secta crestina care sa nu creada in mantuirea prin credinta, pocaire si fapte. geaba crezi, daca nu-ti spovedesti pacatele si daca faptele tale lasa de dorit. nu am dat prea multe detalii pentru ca n-am vrut sa stric subiectul, acesta fiind despre film si nu despre crestinism. daca vrei, deschide un topic separat si te asigur ca, daca lasi un pic tonul condescendent, imi va face mare placere sa discut cu tine si vei vedea ca-mi trebuie mult mai mult sa ma supar, asa cum gresit ai crezut.

Mergi la inceput

cleomax, mi-ar face mare placere sa discutam... sa stii ca n-am nimic cu nimeni, nici cu cei carora le-a placut filmul, nici cu protestantii, Doamne fereste... poate cu mel sa am ceva

poate tonul meu mai "aprins" vine si din faptul ca sunt in primul trimestru de sarcina cand, stiti cu totii, "pasiunile" sunt mari!!!
va cer inca o data iertare si promit ca nu mai bag!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nelke spune:

Totusi si totusi: nu disputa voastra religioasa e importanta.
Vorbeam despre un film...nu oricare...un film (printre putinele -)care īti da pentru cīteva zile o tema de gīndire...

Mie personal mi s-a parut ca suferintele lui Hristos prezentate de Mel Gibson īn film sīnt exagerate !!! Chiar foarte exagerate !
(ceilalti doi tīlhari ? nici o urma de biciuire etc. ? Isus plin de sīnge -romani afurisiti !- tīlharii.. totusi nu-, nu-i asa ?)

Si va lasati (voi toti) manipulati de regia (magnifica, ca de obicei) a lui Mel Gibson si voi chiar credeti ca a fost asa !!!

Exagerari, ca oriunde !!!
Cine stie unde e adevarul !!!
...Ma asteptam īntr-un fel, dupa ce am vazul filmul, sa am deja īn buzunar O SPERANTA (cine vede acest film crede doar mai mult sau mai putin īn Hristos ?
Ma asteptam sa am O SPERANTA, macar un mic nimic care-ti da aripi, speranta, dragoste, curajul de a trai mai departe !

De ce umblu aiurea pe strazi (dupa ce am vazut acest film) si mi-e sila de oameni, semenii nostri īn loc sa-i iubesc ?
Cine īmi preda urmatorea lectie de dragoste ?

Nelke

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

quote:
Originally posted by Nelke
Si va lasati (voi toti) manipulati de regia (magnifica, ca de obicei) a lui Mel Gibson si voi chiar credeti ca a fost asa !!!

daca nu suntem amatoare de telenovele,atunci precis suntem manipulate?!

daca tu stii adevarul, de ce te-ai lasat prada iluziei:

quote:
...Ma asteptam īntr-un fel, dupa ce am vazul filmul, sa am deja īn buzunar O SPERANTA (cine vede acest film crede doar mai mult sau mai putin īn Hristos ?
Ma asteptam sa am O SPERANTA, macar un mic nimic care-ti da aripi, speranta, dragoste, curajul de a trai mai departe !
De ce umblu aiurea pe strazi (dupa ce am vazut acest film) si mi-e sila de oameni, semenii nostri īn loc sa-i iubesc ?
Cine īmi preda urmatorea lectie de dragoste ?
Nelke

e inutil sa mai spun ca Gibson n-are nici o vina pentru ca ti-e sila de oameni dupa vizionarea filmului, oamenii de pe strada adica, niste necunoscuti fara amestec in poveste...din marturiile la topic, oamenii care l-au vazut au dorit sa fie mai buni...deci, lectiile de dragoste ti le da Dumnezeu daca le vrei si adevarul tot de la el vine. filmele trebuie lasate acolo unde sunt, ca acte artistice, nu crucificate pentru neputintele noastre...parerea mea...

Mergi la inceput