Despre gradinarit

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns petruta spune:

Salut !

Atasez niste linkuri cu sfaturi etc despre plante :

http://www.egradini.ro/index.htm

http://www.plantesiflori.go.ro
Petruta & bb Mihai
http://community.webshots.com/user/gabrielmil

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andreutza spune:

Petra, poti sa tii bulbii si la intuneric dar numai pe perioada cat inradacineaza ca nu au nevoie de lumina(oricum ei nu ar trebui sa se vada din pamant). Cand porneste partea aeriana trebuie scosi la lumina obligatoriu.

Pupici,



Andreea & Octaveatza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

quote:
Originally posted by Andreutza

Petra, poti sa tii bulbii si la intuneric dar numai pe perioada cat inradacineaza ca nu au nevoie de lumina(oricum ei nu ar trebui sa se vada din pamant). Cand porneste partea aeriana trebuie scosi la lumina obligatoriu.

Pupici,
Andreea & Octaveatza


Andreutza,
Asa ma gandeam sa fac si eu. Acum ii tin la un loc de semiintuneric. Cand am pus bulbii unii dintre ei erau deja incoltiti un pic. Multumesc pentru raspuns!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otilia spune:

Andreutza, uite am mai cautat si eu si cred ca ai ghicit, buruienile mele sunt pir, arata cam asa:
http://plantes.sauvages.free.fr/pages_plantes/plante_chiendent_rampant_.htm


Roxanak, uite, am cautat flori care cresc la umbra pentru tine:
http://www.plantes-et-jardins.com/catalogue/catalogue4.asp?id_variations=583&w1=#
Famille :Mixtes
12 plantes tapissantes pour les endroits ombragés du jardin : sous l'ombre des arbres, dans une rocaille ombragée, au pied d'un mur ou d'un muret...
- 3 bugles (Ajuga) reptans 'Atropurpurea' choisis pour leur feuillage persistant disposé en rosettes et leurs fleurs bleu pourpré en épis.
- 3 Galium odoratum (Aspérule odorante), une jolie plante de sous-bois au feuillage finvert clair et à la floraison blanche.
- 3 Lamium galeobdolon 'Florentinum' au feuillage légèrement panaché, longuement décoratif et lumineux
- 3 Geraniums (vivaces) macrorrhizum aux fines fleurs rouges.
Ce zici, nu-s frumoase?
Foto:
www.plantes-et-jardins.com/photos/zoom/plcvombremiombre.jpg" border="0">

Petra, merci mult de idee, am sa caut un erbicid. Am gasit ceva, 500ml, se pulverizeaza si cica un an protejeaza gradina de buruieni, dar e cam scump: 21€, o sa mai caut sa vad daca nu gasesc mai ieftin... Costa mai scump decit un liliac pe care vreau eu sa-l cumpar si tot astept!

Sunt bucuroasa, azi am primit in sfirsit una din comenzi, seminte multe de flori si legume si doua carticele in care sunt explicate foarte bine bazele gradinaritului, cu poze :))) Sunt pentru copii, dar pentru mine e perfect!

Va pup, spor la gradinarit!

Otilia&LaAdelita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emoison spune:

Otilia, ca ierbicid barbatu-meu foloseste chlorate de soude, se vinde in saci si il gasesti in orice supermarche, nu cred ca e scump, dar am sa-l intreb daca poti semana dupa ce l-ai pus...http://www.quadrimex.com/Univers%20Jardin/PRODUITS/DESHERBANTS/Universel/pdt%20universel.htm



Cu bine,
Elena

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns antoioana spune:

Fetelor,
V-am dus dorul! Bag seama ca sunteti harnice si cu idei super. Cami, Otilia si Petra, am ras de numa la fazele cu lebadoiul si poznele sotzilor vostri. Hehe!
Roxanak, misto ideea cu cosurile. Mi-au sclipit beculetzele.
Andreutza, esti o adevarata comoara la gradina omului!
Otilia, ce zici de cimbru? E dragutz ca aspect, miroase frumos, e bun la papa si e si planta medicinala.
Ce stiti voi la capitolul babisme pt. gradina?...Ca eu n-as folosi erbicide.
Petruta, multumim pt.linkuri!
Aici ninge ! Si cand te aud, Otilia, ca-ti ies ridichile! Chiar prematur! Scuza-ma, dar a fost prea tare faza! Ai un sotz haios!
Va pup pe toate!
anto

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otilia spune:

Hei, Anto, dar unde ai disparut? Am crezut ca ne-ai abandonat cu gradinile (si ridichile ) noastre cu tot!
Da, cimbru am prevazut, o sa pun!
Elena, ai gasit leusteanul pe site-ul ala?
Cit despre cloratul de sodiu, m-am uitat pe linkul dat de tine si am impresia ca dezerbeaza total, adica nu este numai contra buruienilor, ci distruge toata iarba de-a dreptul ca sa lase alei curate. Eu vreau totusi sa plantez cite ceva... Poate il intrebi pe sotul tau daca mai creste ceva pe urma. Merci.
Ah, acum m-am prins cum se cheama pe româneste floricelele cataratoare rosii si negre pe care le-am comandat, ipomée: zorele!
Si florile alea care-s asa de frumoase in poze, pivoine: bujori!
Va

Otilia&LaAdelita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emoison spune:

Da, ai dreptate cu cloratul, e desherbant total, mi-a zis sotul de un desherbant selectiv care se cheama "Roundup".


Cu bine,
Elena

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanak spune:

Ei cred ca e cazul sa-mi continui compunerea de saptamana trecuta.
Zilele trecute am fost harnicuta si mi-am cumparat bolbi de begonii rosii si galbene (care cresc max 25 cm) si begonii atarnatoare (max. 20 cm).
Am pus bulbii in pamant intr-un vas special unde pot creste in liniste si ii ud si le vorbesc zilnic, doar doar o iesi ceva. Am de gand sa pun plantutele in cosurile de care va povesteam. In mijloc voi pune begoniile normale, iar pe margini cele atarnatoare, ca sa cada peste marginea cosului. Eu am cate sase bulbi din fiecare, iar cosurile au cam 50cm diametru. Cand voi planta plantutele (daca vor iesi) o sa vad eu daca le pun pe toate intr-un cos sau in doua.
Pe ambalaj scria ca suporta bine semiumbra, deci sper sa reziste.
Am nevoie de un sfat ptr. begonii si anume cum se uda: mult, putin, moderat, la radacina sau prin ploaie peste flori. O sa radeti de mine, iar intrebarea e prosteasca, dar mai bine sa intreb decat sa fac vreo boroboata. Si inca o intrebare: tot pe ambalaj scria ca daca se pun bulbii din februarie in pamant (bine-inteles nu afara ci in ghivece in casa) sunt sanse ca sa infloreasca mai repede; cand e ideal de pus plantutele in pamant afara??


Cand am cumparat cutia ptr. rasaduri erau si cateva pliculete cu seminte. Am zis sa incerc sa le pun si pe ele sa vad ce iese. Chiar daca florile respective sunt ptr. zone insorite, am un colt pe terasa unde e soare dupa-amiaza, deci sper sa le placa acolo. Am ales doua sortimente:

Tagetes patula nana (pe germana ii spune floarea studentului, dar am gasit un site cu poze):
http://www.blumensamen-shop.de/shop/Studentenblume.htm

Callistephus chinensis fl.pl. (pe germana le spune Zwerg-Aster; nu stiu pe romaneste cum ii spune florii dar poate ma lamureste cineva si pe mine):
http://www.samenhaus.de/product_info.php/products_id/97

Ei bine, cam in stadiul acesta am ajuns. In vasele de afara nu am mai avut curaj sa plantez nimic ptr. ca mai inghata noaptea si si asa mi-e mila de petuniile si panselutele mele, pe care le invelesc in fiecare seara. Una deja e cam pe duca, dar poate isi revine. S-a vestejit floricica, dar sper sa mai iasa una ca are deja un bobocel.

Ah! am uitat sa va spun, m-am dus la un magazin al unei sere particulare (e plin aici de gradinari) si am cerut sfatul legat de flori ptr. umbra si semiumbra. Tanti de acolo mi-a spus ea niste denumiri, dar credeti-ma ca nu am retinut nici una. A zis ca in mai e cel mai bine sa ma duc sa-mi dea rasaduri. Asa voi face si cred ca voi alege mai mult dupa gustul visual. O sa vad eu ce iese.

Ptr. cei ce au rabdare sa citesca tot ce scriu le multumesc si pe curand




P.S. Otilia, chiar ca sunt foarte frumoase florile pe care le-ai gasit. Multumesc mult si sa stii ca o sa le caut si cred ca o sa impace bine pe straturile mele. sper sa gasesc ceva pe la magazinele de aici. Am deja o lista destul de lunga de flori ptr. umbra si o sa incerc sa aleg cateva sortimente. Am de gand sa le pun le pun pe cele mari in spate iar pe cele mai mici de inaltime in fata, iar la colturile straturilor o sa incerc sa fac o forma din sarma pe care sa infasot iedera. Ei, am eu planuri multe, acum imi mai trebuie si timp si vointa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andreutza spune:

Fetelor... mare atentie cu Roundup-ul pentru ca este postemergent si deci selectiv, dar pentru alte plante(porumb, vita de vie si unii pomi fructiferi).Ce e bun pentru astea va omora altele cu siguranta.Eu cred ca pe suprafete mici sapa e cea mai sfanta, mai ales ca oricum trebuie sa sapati.
Despre Begonia tuberosa:
- creste si infloreste bine la 18-20 de grade(12-14 grade la inceputul vegetatiei)
- nu suporta insolatia, tolereaza bine umbra si semiumbra
- se planteaza pe substraturi permanent revene si permeabile, bogate in humus, ph usor acid (6-6,5)
- se uda moderat evitand excesul de apa (bulbul poate putrezi).

Pupici,



Andreea & Octaveatza

Mergi la inceput