Despre rugaciune
Raspunsuri - Pagina 3
oanaruth spune:
quote:
Originally posted by oana cretu
Va pup si mai vreau citate si din poezii din astea!
oana-cannes
Nadajduiesc ca Elena nu se va supara ca, in loc sa raspund la subiect cu propriile mele cuvinte, prefer sa va impartasesc poezii... In orice caz, au legatura cu subiectul! Iata una - o rugaciune ritmata si cu rima...
Iartă-mă...
de Adriana Cristea
Iartă-mă că m-am crezut stăpână,
Iartă-mă, c-am fost atât de rea
Iartă-mă, despovărează-mi mâna
Ca să pot să Te adun în ea.
Iartă-mă, despovărează-mi mintea
Să Te-adun acolo în cuvânt
Să mă plec umilă înaintea
Celui care-a fost si este sfânt.
Iartă-mă, despovărează-mi gura
Să Te-adun în cântece mereu
Sufletul mi-l iartă si făptura
Iart-o, Doamne, Dumnezeul meu.
Iartă-mă acum, despovărează
Inima si tot ce azi însemn
Golgota e-n mine si veghează...
Iartă-mă că Te-am ucis pe lemn...
Iartă-mă, am pus să Te omoare
Si despovărează-mi mâna mea...
Te-am lovit, Isuse, si mă doare...
Iartă-mă c-am fost atât de rea...
Dana si Iubirea ei, Oana-Ruth
alinamoro spune:
Am citit subiectele voastre cu mare placere si am simtit o liniste in sufletul meu.In ceea ce priveste rugaciunea eu cred ca trebuie sa ne rugam lui Dumnezeu pentru fiecare lucru marunt,nu ca El nu le-ar sti ci noi trebuie sa stam de vorba cu El nu sa spunem o rugaciune din rutina.El stie cand sa ne asculte rugaciunile,de multe ori ceea ce cerem noi ar putea fi in defavoarea noastra,deci daca Dumnezeu spune NU rugaciunilor noastre stie El de ce e asa.Nu va mai scriu ca voi ati scris foarte frumos si nu stiu ce as mai putea adauga,dar va scriu si eu o poezioara( oanaruth zicea ca mai vrea citate si poezioare).
SI,CE-AR FI DACA...
...Dumnezeu n-ar avea timp sa ne binecuvinteze astazi fiindca noi n-am avut timp sa-i multumim ieri?
...Dumnezeu ar fi hotarat sa nu ne mai calauzeasca maine pentru ca nu l-am urmat astazi?
...N-am vedea niciodata mugurii imbobocind pentru ca am bodoganit cand Dumnezeu ne-a trimis ploaia?
...Dumnezeu ne-ar lua maine Biblia pentru ca nu am citit-o astazi?
...Usa bisericii s-ar inchide pentru noi,pentru ca noi nu ne-am deschis usa inimii?
...Dumnezeu si-ar opri din dragostea si grija ce ne-o poarta pentru ca noi nu le-am dovedit-o altora?
...Dumnezeu nu ne-ar auzi astazi pentru ca noi nu l-am ascultat ieri?
...Dumnezeu ne-ar raspunde rugaciunilor noastre in felul in care noi raspundem chemarii la slujirea Sa?
...Dumnezeu ar veni in intampinarea nevoilor noastre asa cum ne daruim si noi vietile noastre lui?
Doamne ajutane sa-ti fim recunoscatori ca "Tu nu ne faci dupa pacatele noastr si nu ne rasplatesti dupa faradelegile noastre".
Sper ca va placut si va astept sa mai scrieti! Va pup!
alina
Elena spune:
Draga mea Dana, cum sa ma supar pe tine ?
Eu iti multumesc pentru cele doua frumoase poezii si chiar te rog sa ne mai scrii daca mai ai!!
Sunt inca sub impresia povestii zguduitoare a Adeninei si a micutului Cristi si as vrea sa va invit pe toti credinciosii de pe forum sa ne rugam fierbinte pentru ei, ca Domnul sa aiba mila si indurare de acest micut nevinovat !
Haideti sa ne bizuim in rugaciunile noastre pe fagaduintele lui Dumnezeu:
“Daca doi dintre voi se invoiesc pe pamant sa ceara un lucru oarecare, le va fi dat de Tatal meu care este in ceruri. Caci acolo unde sunt doi sau trei stransi in Numele Meu, sunt si Eu in mijlocul lor.” (Matei 18.19-20)
"Aveti credinta in Dumnezeu. Adevarat va spun ca, daca va zice cineva muntelui acestuia:'Ridica-te si arunca-te in mare", si daca nu se va indoi in inima lui, ci va crede ca ce zice se va face, va avea lucrul cerut. De aceea va spun ca, orice lucru veti cere, cind va rugati, sa credeti ca l-ati si primit, si-l veti avea" (Marcu 11:22-24).
Ce fagaduinta fantastica!!!
"Daca ramineti in Mine, si daca ramin in voi cuvintele Mele, cereti orice veti vrea, si vi se va da" (Ioan 15:7).
Cu drag,
Elena&Laura
Elena spune:
Alina,
Foarte frumos, mi-a placut taaaare mult poezioara ta, am si salvat-o!!
Cu drag,
Elena
quote:
Originally posted by alina morostes
Am citit subiectele voastre cu mare placere si am simtit o liniste in sufletul meu.In ceea ce priveste rugaciunea eu cred ca trebuie sa ne rugam lui Dumnezeu pentru fiecare lucru marunt,nu ca El nu le-ar sti ci noi trebuie sa stam de vorba cu El nu sa spunem o rugaciune din rutina.El stie cand sa ne asculte rugaciunile,de multe ori ceea ce cerem noi ar putea fi in defavoarea noastra,deci daca Dumnezeu spune NU rugaciunilor noastre stie El de ce e asa.Nu va mai scriu ca voi ati scris foarte frumos si nu stiu ce as mai putea adauga,dar va scriu si eu o poezioara( oanaruth zicea ca mai vrea citate si poezioare).
SI,CE-AR FI DACA...
...Dumnezeu n-ar avea timp sa ne binecuvinteze astazi fiindca noi n-am avut timp sa-i multumim ieri?
...Dumnezeu ar fi hotarat sa nu ne mai calauzeasca maine pentru ca nu l-am urmat astazi?
...N-am vedea niciodata mugurii imbobocind pentru ca am bodoganit cand Dumnezeu ne-a trimis ploaia?
...Dumnezeu ne-ar lua maine Biblia pentru ca nu am citit-o astazi?
...Usa bisericii s-ar inchide pentru noi,pentru ca noi nu ne-am deschis usa inimii?
...Dumnezeu si-ar opri din dragostea si grija ce ne-o poarta pentru ca noi nu le-am dovedit-o altora?
...Dumnezeu nu ne-ar auzi astazi pentru ca noi nu l-am ascultat ieri?
...Dumnezeu ne-ar raspunde rugaciunilor noastre in felul in care noi raspundem chemarii la slujirea Sa?
...Dumnezeu ar veni in intampinarea nevoilor noastre asa cum ne daruim si noi vietile noastre lui?
Doamne ajutane sa-ti fim recunoscatori ca "Tu nu ne faci dupa pacatele noastr si nu ne rasplatesti dupa faradelegile noastre".
Sper ca va placut si va astept sa mai scrieti! Va pup!
alina
Elena&Laura
alinamoro spune:
Ma bucur Elena ca ti-a placut si chiar daca mi-e somn nu rezist tentatiei de-a va mai scrie o poezioara(sau nu stiu daca ii pot spune poezioara..in fine)
CEEA CE NU SE POATE CUMPARA CU BANI
BANII POT CUMPARA: Un pat,DAR NU si odihna;
Carti,DAR NU si inteligenta;
Hrana,DAR NU si pofta de mancare;
Podoabe,DAR NU si frumusete;
O casa,DAR NU si un camin;
Medicamente,DAR NU si sanatate;
Lux,DAR NU si cultura;
Distractie,DAR NU si fericire;
Un crucifix,DAR NU si un Mantuitor;
Un scaun in biserica,DAR NU si un loc in Cer;
CEEA CE BANII NU POT CUMPARA ISUS HRISTOS POATE DARUI FARA
PLATA!
Va pup si va doresc noapte buna!
alina
Banti spune:
Da dragelor, sa ne rugam toate pentru micutul Cristi, asa de tare m-a impresionat povestea lui, si acum pling aici in fata calculatorului, nici nu pot sa ma concentrez sa lucrez. Domnul Isus sa aiba mila de el, sa-i dea un doctor bun care sa-l opereze si cei care au grija de ei sa fie binecuvintati cu putere sa razbata prin indiferenta unor oameni!
Ioana
oana cretu spune:
M-ati facut iar sa plang de cate lucruri frumose ati scris aici...Si cat adevar reflecta ele...Atata adevar cat noi nu ne-am putut imagina...Intr-adevar, draga alina, ce ar fi daca toate acele lucruri pe care le-ai enumerat tu acolo...ar pune pe ganduri pe mai multi? Ce ar fi daca in centrul oraselor s-ar pune panouri cu acele cuvinte, pentru ca, trecatorii sa se opreasca si sa citeasca, pentru ca, cred, sunt convinsa, ca aceste cuvinte ar da de gandit multora si ar sensibiliza multe suflete indepartate de Dumnezeu? Ce ar fi daca aceste panouri ar in inlocui reclamele la tigari, sau la alte lucruri care nu aduc bine in viata noastra? Nu vreau sa se creada ca am ceva cu fumatorii, eu m-am lasat de fumat de cateva luni, dar nici cand fumam nu consideram tigarile un lucru bun, ci ceva, o bucatica din cel cu coarne, pentru ca, atata timp cat sanatatea noastra dispare datorita acestor tigari, nu este un lucru bun...
Iar cea de-a doua poezie m-a scuturat tare...Intr-adevar, la prima vedere a poeziei mi-a parut rau ca nu m-am gandit mai profund la acest lucru in viata mea, dar stand si citind-o, si recitind-o, realizez ca am cerut de mai multe ori sanatate bunului D-zeu decat medicamentele care le-am luat...Adica, da, intr-adevar, eu cred mult mai mult in puterea Lui decat in cea a banului...Si trebuie sa credem asta pana ne vom sfarsi datoria pe acest Pamant, pentru ca, astfel, viata noastra ar fi un pic mai senina si vom avea mult mai multa speranta in suflete...
Doamne ajuta-l pe micutul Cristi, te rugam, noi, pacatosii, te rugam din sufletele noastre, da-i o sansa acestui mic copilas sa traiasca, pentru ca, desi doi ani de zile a suferit, fara o mama langa el, care sa ii fie alaturi, acum si-a gasit mama si merita sa fie fericit langa ea! Doamne, cu lacrimi in ochi, noi, toti membrii acestui forum, care credem in tine, te rugam ajuta-l! Amin!
Si cum bine a spus Elene, sa credem cand ii cerem ceva bunului D-zeu, asa cred si eu ca El, Tatal, il va ajuta pe Cristi!
Va pup si va doresc o zi a indragostitilor cat mai frumoasa, caci Iubirea este cel mai de pret lucru pe Pamant, de la ea pleaca toate lucrurile bune...
oana-cannes
"Si maine mai este o zi..."
oana cretu spune:
Si tot la fel, Doamne, Tatal nostru care esti in ceruri, cred ca maine dimineata cand ma voi trezi voi deschide acest calculator (poarta mea spre intalnirea cu prietenii, cu fericirea) si voi citi ca Rares, micutul frate al lui Marius a trecut cu bine operatia...Doamne ajuta-l, te rog din suflet ajuta-l!
oana-cannes
"Si maine mai este o zi..."
alinamoro spune:
Ma alatur si eu tuturor celor care se roaga pentru micutul Cristi.M-a impresionat cate mesaje de incurajare a primit Adelina si cate fete de pe forum s-au oferit s-o ajute si moral si financiar.As vrea sa va scriu un motto care mie mi-a placut si cred ca ne putem incuraja citindu-l:INCREDE-TE IN PUTEREA RUGACIUNII,PRIN EA MULTE POT FI SCHIMBATE:IMPREJURARILE,NECAZURILE,OAMENII SI LUCRURILE.PUTEREA RUGACIUNII NU ARE MARGINI".
Va pup si va doresc tuturor toate cele bune!
alina
alinamoro spune:
RUGACIUNE (O.Goga)
Ratacitor,cu ochii tulburi,
Cu trupul istovit de cale
Eu cad neputincios,stapane,
In fata stralucirii tale.
In drum mi se desfac prapastii,
Si-n negura se-mbraca zarea,
Eu in genunchi spre tine caut:
Parinte,-oranduie-mi cararea!
In pieptul zbuciumat de doruri