Cum vi se pare viata in Japonia? (3)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lia spune:

quote:
Originally posted by Eliana

Mai am si eu o intrebare pentru fetele care au copii . Cum ati intarcat copilul si la ce virsta . Ati renuntat dintr-o data la alaptat sau putin cite putin ?

Eliana,vezi ca la "Sondaje" gasesti la pag. 2 sondajul initiat de Admin,"Ati alaptat?"Acolo vei gasi relatarile multor mamici.Numai bine!

Lia&Andrew

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MLDiana spune:

quote:
Originally posted by ralucami

Stie cineva vre-un link al vre-unei librarii la care poti face comanda on line? (si care sa aiba ceva un colt si in engleza?) Eu stiu site-ul amazonului (www.amazon.co.jp) si cel al librariei Junkudo . Altele? A facut cineva comanda pe aceste siteuri?

Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!

RAluca eu am facut multe comenzi la amazon si de pe site american si de pe cel japonez.Dupa ce l-am descoperit pe cel japonez am facut comenzi doar acolo.Mie mi se pare destul de serios.Cel mai mult am cumparat video pentru copii si carti.Imi convine mai bine cu plata la expediere decit cu card.Alte site-uri nu stiu.
P.s este foarte ieftin.

Lidia ,Tiara si David D.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angel_jp spune:

Off! Am scris de 3 ori un mesaj si l-am resetat...Am nevoie de sfaturi,in privinta calculatorului,primesc cate 50 de mesaje,bulk,le resetez ,dar nu cred ca este normal...eu nu mi-am bagat anti-virus,nu stiu cum ,totul este in japoneze,sotul meu nu se prea pricepe sau nu vrea sa-mi arate ca nu are timp....si uite ce sterg eu la mesaje v,in fiecare zi,am incercat fel de fel de linku-ri dar degeaba ...sunt tolomacacred ca o sa-l manancplease help...me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucami spune:

Tiara multzumesc mult pt raspuns Si pe mine ma tentau cei de la amazon pt ca aveau sistemul de plata la livrare. Sincera sa fiu nu prea imi place sa imi dau nr. cardului pe toate site-urile, caci mi-e cam frica sa nu ma trezesc cu vreo "surpriza" .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucami spune:

quote:
Originally posted by angel_jp

Off! Am scris de 3 ori un mesaj si l-am resetat...Am nevoie de sfaturi,in privinta calculatorului,primesc cate 50 de mesaje,bulk,le resetez ,dar nu cred ca este normal...eu nu mi-am bagat anti-virus,nu stiu cum ,totul este in japoneze,sotul meu nu se prea pricepe sau nu vrea sa-mi arate ca nu are timp....si uite ce sterg eu la mesaje v,in fiecare zi,am incercat fel de fel de linku-ri dar degeaba ...sunt tolomacacred ca o sa-l manancplease help...me

Angi pune subiectul asta la "Interzis femeilor" si o sa primesti mai multe sugestii. Incearca sa iti tragi norton-ul(http://www.norton.com/) sau rav-ul ca antivirusi. Am intzeles ca nortonul e cel mai bun. Eu sunt nula la calculatoare de aceea nu stiu cum te-as putea ajuta. Tu mesajele astea le primesti in casutza postala? Daca da du-te si da-le unscribe. Trebuie sa fie cineva care sa stie cum sa te ajute!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dana Claudia spune:

Sunt tare fericita...am trecut testul de japoneza (JLPT 4)! Pentru mine care nu prea ma invart printre japonezi, este o realizare! Acum ma gandesc sa incerc nivelul 3 in iarna...sper ca in curind sa imi recapat dorinta de a invata, caci deocamdata am pierdut-o!

http://uk.geocities.com/dana_claudia/mypage.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eli spune:

Dana Claudia felicitari!Azi chiar ca ai ce sarbatori! Vrei sa ne zici mai multe? Cum a fost testul, in ce a constat, ce s-a cerut pentru nivelul 4? Mi-a zis si Raluca de test recent si parca as vrea sa imi incerc norocul si eu in iarna. Multumesc!

O zi placuta!
Eli

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dana Claudia spune:

Multumesc Eli!.
Si acum despre JLPT (desi s-a mai discutat):
Examenul are trei parti:
-writing/vocabulary, care , pentru nivelul 4 , presupune cunoasterea a aproximativ 800 cuvinte si cam 125 kanji (poti gasi multe detalii la www.thejapanesepage.com);
-listening, care are 2 parti, in prima parte asculti niste dialoguri, iar pe foaia de examen ai cite 4 desene corespunzatoare fiecarui dialog ascultat si, normal dupa ce se pune intrebarea, trebuie sa alegi raspunsul(desenul) corect ; in a doua parte la fel se asculta dialoguri, dar de data asta nu mai sunt desene ci trebuie sa alegi una din cele 4 variante pe care le asculti;
-reading/grammar, care presupune sa citesti destul de repede (si bine) hiragana si katakana (caci altfel nu prea ai timp sa termini) si sa cunosti ceva reguli gramaticale ( in ce ma priveste, am invatat dupa MINNA NO NIHONGO, volumul 1 si primele 7 lectii din volumul 2 (asta tot pentru nivelul 4) caci asa mi-a indicat profesoara)
Cam prin iunie sau iulie cred o sa se gaseasca in librarii o brosurica, in care poti gasi toate detaliile privitoare la examen (si formularul de inscriere). Inscrierile se fac din iulie pina in septembrie, iar examenul se sustine in decembrie!
Daca imi mai amintesc ceva o sa iti mai scriu, sau daca tu ai vreo nelamurire...

http://uk.geocities.com/dana_claudia/mypage.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lia spune:

Felicitari,Dana Claudia!

Lia&Andrew

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angel_jp spune:

Merci mult Raluca,da mesajele sunt in casuta postala.
Dana-Claudia felicitari!

Mergi la inceput