Cum vi se pare viata in Japonia? (3)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Sorina-Alexa spune:

quote:
Originally posted by ralucami

Salutare natziune!! Astazi mi-am facut de cap: mi-am cumparat ciocolata, prajituri( am primit si o ceasca de ceai super faina) si ...m-am blonzit. Doar un prim stadiu. Nu am mai avut rabdare sa ii spun individului sa ma faca suvitze si alte nebunii. I-am zis clar: vreau sa ma fac kimpatsu Vreau sa ajung la o nuantza de blond gri, dar astazi nu am reusit decat sa imi scot satenul pe care il aveam si sa imi transform culoarea intr-o "miere de albine". E destul de bine zic eu. De felul meu sunt destul de critica autunci cand vine vorba de par si nuantze, dar astazi chiar am fost multzumita. Eu nu m-am vopsit niciodata in Japonia si habar nu aveam cam cat o sa ma coste. Vorbisem si cu Nati pe PM si imi spunea o suma care cocheta intre 15.000( cu vopseaua lor) si 5000 (cu vopseaua ta). Pe mine m-a costat 13000- vorba aia ca se vrea a fi inaka aici! Nu mi s-a ars deloc parul si la cat m-au piculuit si la cat m-au masat(toata operatziunea a durat vreo 4 ore!!!!!) ma gandeam ca o sa ma ajunga la vreo 50.000 La final toata lumea a fost multzumita: si eu si ei. Astept si vopseaua de la Nati sa imi finalizez nuantza si cu asta basta!!! Ma declar o pesoana fericita. Totul a iesit peste asteptarile mele. Azi mi-s asa de framoasa!!!Ana eu itzi urez bafta si sa iei carntul fara nici o problema! Eu sunt pe stand by. Astept sa treaca timpul: or trece anul si imi scot din Ro permis internatzional, ori mai stau inca 2 luni in Ro si vin sa dau examenul pt carnetul japonez. 'Om trai si 'om vedea!Astazi mi-a trimis si frate-meu pachet cu cartzulii. Chiar voiam sa citesc si ceva in romana. Cica in vreo 2 saptamani imi ajunge! Sa dea Domnul! Bine ai venit Ramona. Te asteptam cu multe mesaje!!

Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!

Bravooo Ralu,cred ca esti foarte mumoasa
Sa stii ca este foarte usor de intretinut blondul,decat ca necesita saptamanal un tratament bun...ca altfel se face aspru.
Si eu sunt blonda,si acum mi-a crescut parul mult,nici nu-mi vine sa cred...
Poate ne trimiti cateva poze
Apropo,cum se pun pozele aici pe site?Ca habar n-am..poate ma lumineaza cineva si pe mine..pls.

Sorina

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by angel_jp

Eu nu am carnet...(de conducere)Mi-e tare frica sa conduc,dar pe bicicleta ...ok..sa va feriti de mine ca sunt tare

Angi

Sunt de acord cu tine,nu ma vad la volanul unei masini..chiar si cu scoala facuta de cinshpe` ori...sigur as intra in primul copac
Cu bicicleta este alta treaba,merg zilnic..cu toate ca se mai intampla sa vorbesc la telefon si sa nimeresc in te miri ce nihon-jin ,care imi adreseaza un "amabil":Kioskenasai...

Sorina

Mergi la inceput

Mai fetelor,acum c-a venit primavara si este frumos afara,cum va omoratzi timpul?
Eu as fi vrut sa merg la un club de fitness,sau la un club de sport sa joc tenis....dar pe langa mine n-am gasit nici unul.
De cateva zile imi fac curaj sa merg in parcul de langa mine sa...alerg.Dar numai gura de mine.
Am zis sa-mi fac un corp de vedeta..hi hi hi
Dar sunt foarte lenesa..rusine sa-mi fie

Alta problema...ca un facut,magazine sunt pe aici cu duiumul..si asa cumpara non-stop,voi cum reusiti sa va aptineti?Sau nu va place sa faceti cumparaturi?

V-am pupat si astept raspunsurile voastre.

Sorina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucami spune:

Seara buna fetele! Eu nu am mai reusit sa intru deloc de aseara si uite ca atzi scris ceva!! Angi de ce ti-e frica sa conduci? Ai incercat si nu ti-a placut? Sau Doamne fereste -ai avut vre-o peripetzie cu masina? Eu am avut parte de 3 accidente care m-au cam marcat si imi era asa de frica sa conduc. Dar incet incet, mi-am inghitzit frica si uite-ma pe baricade. Char pot spune ca abia astept sa conduc!Sorina nu esti singura persoana tentata sa faca non-stop cumparaturi. Asta e boala femeiasca Eu una in ultimul timp nu prea am avut timp sa fac cumparaturi si nici nu am avut vre-un lucru pe care sa mi se puna pata tare de tot si sa il vreau. Si mi-a fost si lene taaare de tot si nu am prea iesit din casa! Dar am gasit rezolvarea si la asta : stau toata ziua pe net si fac comenzi de pe calculator Un sigur sfat pe care ti-l dau: nu iti lua prea multzi bani cu tine. In momentul in care nu ai bani nu itzi permitzi nici sa-tzi cumperi. Fetelor azi am fost si am jucat tenis!!! Nu am avut racheta mea, asa ca am inchiriat una. M-am simtzit super!! Bey si ce vreme super faina a fost astazi: nici cald de sa lesini , nici frig de sa itzi clantzane dintzii. Super!!! Maine l-am vrajit pe barbate-meu sa mergem sa imi ia racheta de tenis. El are unele de cand era pe la facultate, asa ca o sa ma innoiesc doar eu! Dupa tenis am cumparat fried chicken si onighiri , ne-am luat si vreo 3 doze de bere si ne-am dus pe malul unui rau si am facut un fel de picnic. Cand am ajuns acasa eram franta de oboseala. Asa ca pana la ora asta am dormit. Si acum am ajuns la marea problema!!!!! Cand m-am trezit eram singura. Barbate-meu era la Pachinko!!!! Mey asa ce ma scoate din sarite Pachinko , ca as fi in stare sa pun cate o bomba in fiecare locatzie. Si nu intzeleg de ce nihon-jini astia sunt asa disperatzi dupa joculetzele astea infantile. Am fost si eu, recunosc, de vreo cateva ori. De vreo 2 ori am si castigat, dar de cele mai multe ori am pierdut. Si sa vedetzi apoi ce ma mustra constiintza ca am pierdut banii aia. Imi imaginam noaptea ce lucruri faine puteam sa imi iau! Asa ca eu m-am potolit instantaneu. Vad ca barbate-meu inca are virusul pachinko. Si as vrea sa il tratez, nu de alta, dar ma seaca sa il vad ca sta in fumaraia si zgomotul ala, cand ar putea face altceva in timpul ala.

Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dan_jp spune:

Buna fetelor si la tot forumul , asta-i ca-i prima mea postare aici.

Greu de tot m-am lasat convins sa scriu cateceva ...
Raluca ,Pachinko ca dealtfel cititul revistelor deocheate in trenuri sau locuri publice sau hostess bars sunt parte din cultura lor ,probabil foarte greu pentru noi sa o intelegem.
Cand am venit acum 4ani in JP ,ma uitam la ei si am minunam cum au putut sa ajunga a doua economie mondiala ,intr-un timp asa de scurt.
M-am gandit odata daca as fi rezistat sa lucrez intr-o companie japoneza si raspunsul e never ever.Colegii de-ai mei mi-au povestit ,cand ei erau copii de scoala,nu reuseau sa-si vada tatii in cursul saptamanii asta pentru ca respectivii stateau toata ziua la servici.
Am ajuns sa cred ca sunt o natie de oamenii foarte chinuiti ,se multumesc cu putin si incerca sa se bucure la maxim de putinul timp liber care-l au.
Despre carnetul de conducere s-a discutat mult p-aici ,oricum cel international nu e legal sa-l folosesti ,daca esti rezident.Si eu si nevasta-mea conducem de 4ani cu International ,pe care-l innoim din RO ,anual ,dar nu e perfect legal.Am facut o tentativa sa-l preschimb ,trebuie sa ai foarte multa rabdare cu ei.Nu o sa-ti dea niciodata permisul decat dupa 4-5 incercari (depinde de zona in care stai ,Kanagawa e mai drastica cu strainii ...multi americani in zona si ei sunt foarte buni 'prieteni'...,dar Sapporo ar fi ceva mai umani).Deci nu conteaza daca ai condus de 15ani sau 2zile ,1milion de km sau te-ai invartit in jurul casei ... e pur si simplu politica vis-a vis de straini ( si aici se vede parte din nationalismul lor ).
Btw ,zilele trecute am vazut "Lost in Translation" .Initial au vrut sa interzica filmul in Japonia dar acum am citit ca fac cateva tentative prin Tokyo sa-l prezinte ,sa vada reactia ...Merita vazut.
O zi buna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eryka spune:

Buna Dan si bine ai vent printre noi.

Spui ca nu-ti vor da carnetul de conducere decat dupa 4-5 incercari.Sa stii ca nu este kiar asa .Eu am luat carnetul japonez din prima la scris si din a 2-a la condus ,insa asta ptr ca a fost greseala mea ,de aia m-au picat prima oara,in sensul ca la un moment dat am intrat pe partea dreapta ,deci in contrasens ,si era si normal sa ma pice.Eu zic ca daca conduci cum trebuie ai toate sansele sa iei carnetul si din prima.Si stiu si japonezi care au incercat la carnet de cateva ori pana au reusit sa-l ia.Deci nu conteaza ca esti strain sau japonez.Si in legatura cu carnetul international ,si eu am condus cu el.Si cand am dat examen ptr carnet japonez ,m-au intrebat daca il am pe cel international si le-am spus ca da ,si ca am condus cu el,si ei nu au zis nimik,cum ca ar fi fost ilegal.
In fine sper ca m-am facut intzeleasa.Cam asta am vrut sa spun in legatura cu carnetul.

Eryka & sufletzelul de fetitza din burtica (28 saptamani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lia spune:

Eryka,si eu tot o singura data am dat si luat testul scris si a doua oara am trecut testul practic,da' tre sa admit ca m-au picat "de placere",adica n-am "prestat" nici un fel de greseli si chiar am gandit ca e o porcarie.N-au fost capabili nici macar sa-mi spuna ce am gresit la discutia de dupa prima "infatisare" la examenul practic(la a doua n-a mai fost cazul,pentru ca deja il luasem).Si am vazut brazilieni care-l dadeau a 9-a,a10-a oara deja.cat despre permisul international,Dan are dreptate,nu e valabil pentru rezidenti.Daca doresti,citeste,ca scrie pe el ca inceteaza a mai fi valabil in momentul in care posesorul isi stabileste resedinta in tara respectiva.Si eu am condus 3 ani si ceva cu permis international in Japonia,da' nu am pretentia ca am facut un lucru bun ca am fost lenesa si am preferat sa fiu in situatia de "semilegalitate"(asta ca sa fiu blanda),in loc sa fac efortul de a obtine permisul japonez din primele cateva luni de sedere aici.

Lia&Andrew

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angel_jp spune:

Eu am condus doar de 4 ori,nu am avut accident si nu s-a intamplat nimic deosebit,dar mi-e tare frica daca-mi apare cineva in fata ..neprevazut ,nu stiu cum as reactiona,dar drept sa spun ..ma incanta sa incerc ,poate cand ma duc acasa in Ro.am sa fac cateva ore si am sa ma pun pe invatat
Bine ai venit Dan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dan_jp spune:

quote:
Originally posted by Eryka

Buna Dan si bine ai vent printre noi.
Spui ca nu-ti vor da carnetul de conducere decat dupa 4-5 incercari.Sa stii ca nu este kiar asa .Eu am luat carnetul japonez din prima la scris si din a 2-a la condus ,insa asta ptr ca a fost greseala mea ,de aia m-au picat prima oara,in sensul ca la un moment dat am intrat pe partea dreapta ,deci in contrasens ,si era si normal sa ma pice.Eu zic ca daca conduci cum trebuie ai toate sansele sa iei carnetul si din prima.Si stiu si japonezi care au incercat la carnet de cateva ori pana au reusit sa-l ia.Deci nu conteaza ca esti strain sau japonez.Si in legatura cu carnetul international ,si eu am condus cu el.Si cand am dat examen ptr carnet japonez ,m-au intrebat daca il am pe cel international si le-am spus ca da ,si ca am condus cu el,si ei nu au zis nimik,cum ca ar fi fost ilegal.
In fine sper ca m-am facut intzeleasa.Cam asta am vrut sa spun in legatura cu carnetul.

Eryka & sufletzelul de fetitza din burtica (28 saptamani)

Eryka ,se prea poate ceea ce spui tu.
Depinde de conjuctura :eu de exemplu n-am avut deloc comunicare cu ei ,eu nevorbind japoneza ei nevrand sa vorbeasca engleza ... pe alien registration-ul meu nescriind ca as fi casatorit cu japo' ( ceea ce poate fi un atu in cazul vostru cele maritate cu japo'...) si in primul rand eu m-am dus acolo stiind ca n-am nimic de pierdut daca nu-l iau (eventual taxa pe care trebuie sa o platesti la fiecare examinare practica si jumatatea de working day).Asta m-a facut sa fiu foarte nervos dupa primul fail cand nu primesti o explicatie plauzibila in legatura cu ce greseli ai facut ...
Asa cum am mai spus depinde de la prefectura la prefectura ,dezavanatjul in Kanagawa ,foarte multi americani de la bazele navale ,circula prost si fac o groaza de accidente ( ii poti recunoaste dupa numerele de la masini care contin Y) intarind ideea ca strainii trebuie sa dea examenul de cateva ori ca sa fie apti sa conduca pe drumurile lor.

Everything happens for a reason...
//Dan.

Mergi la inceput

Dan,bine ai venit!
Raluca,in legatura cu pachinko vreau sa spun ceva
Am fost si eu o singura data,si...am castigat 100.000\,nu-mi venea sa cred,si asta doar cu cateva fise de 500,am avut un noroc chior.
Dar n-am mai avut curaj sa mai merg...dar a fost distractiv.

Acum ma uit la un film cam de groza,brrrr,ce frica m-a apucat.
Voua va plac filmele?Eu m-as uita continuu.
Pupici la toata lumea

Sorina

Mergi la inceput